Wyrok do odsiedzenia zamieniony na pracę społeczne, które nie zostały wykonane

Ktoś miał do odsiedzenia wyrok ,dostał jednak zamienione na prace społeczne. Jednak owy człowiek nie wykonał ani jednej godziny i teraz dostał wezwanie do odsiadki wyroku 30 dni . Czy jest jakaś szansa aby ubiegać się o zmianę środka?
anonim cytuj
27-07-2022
Nie jestem na 100% pewny, ale wydaję mi się, że zgodnie z art. 47 KKW. opłacenie grzywny powinno skutkować wykonaniem kary i uniknięciem odbywania kary pozbawienia wolności, gdyż grzywna jako kara podstawowa zostanie wykonana.
+1  
anonim cytuj
27-07-2022
Nie jestem na 100% pewny, ale wydaję mi się, że zgodnie z art. 47 KKW. opłacenie grzywny powinno skutkować wykonaniem kary i uniknięciem odbywania kary pozbawienia wolności, gdyż grzywna jako kara podstawowa zostanie wykonana.

Ten przepis dotyczy grzywien, tutaj była kara ograniczenia wolności.

anonim cytuj
27-07-2022
Ten przepis dotyczy grzywien, tutaj była kara ograniczenia wolności.

Fakt, mój błąd. Myślałem, że to grzywna była zamieniona na prace społeczne i potem pozbawienie wolności.

anonim cytuj
27-07-2022
Żeby znowu nie wykonał kary?

anonim cytuj
27-07-2022
Żeby znowu nie wykonał kary?

Nie no podobno teraz wykona. Chodzi o to że z tego co zrozumiałam to On woli zapłacić niż pójść siedzieć

anonim cytuj
27-07-2022
Nie no podobno teraz wykona. Chodzi o to że z tego co zrozumiałam to On woli zapłacić niż pójść siedzieć

Nie ma znaczenia co woli, powinien wykonać obowiązki, które nałożył na niego sąd.

anonim cytuj
27-07-2022
Nie ma znaczenia co woli, powinien wykonać obowiązki, które nałożył na niego sąd.

A czy jest sens pisać jakiekolwiek odwołanie? Na wezwaniu powinien być jaki ma termin ewentualnego zażalenia? Prawda?

anonim cytuj
27-07-2022
A czy jest sens pisać jakiekolwiek odwołanie? Na wezwaniu powinien być jaki ma termin ewentualnego zażalenia? Prawda?

Proszę się zapoznać z art. 65a kodeksu karnego wykonawczego.

anonim cytuj
27-07-2022

Sugerowane Tematy

Oskarżony o kradzież.
Pracowałem prawie 3 lata na stacji paliw. Niedawno szefowa oskarżyła mnie i zmiennika o kradzież pieniędzy. Nasza kradzież miała polegać na tym że z faktur które zostały wystawione dla klientów po pewnym czasie były poprawiane niby przez nas tak aby kasą nie trafiała do kasy kasjerów a kasy głównej ( każda transakcja trafia do lasy kasjerów a kasa główna to wszystko co wypłacaliśmy szefowej) oskarżyła nas że te pieniądze zabraliśmy my. Te faktur...
czy istnieje sposób, aby na wypadek rozwodu, wykluczyć spłatę tego mieszkania ze wspólnoty majątkowej?
Posiadam mieszkanie zakupione na kredyt przed ślubem. Obecnie jestem w związku małżeńskim bez rozdzielności małżeńskiej/intercyzy. Prowadzę działalność gospodarczą, z zarobionych pieniędzy "sam" spłacam raty tego kredytu. Nabyty w ten sposób majątek staje się wspólny. Mamy pytanie, czy istnieje sposób, aby na wypadek rozwodu, wykluczyć spłatę tego mieszkania ze wspólnoty majątkowej?...
Konsekwencje niezgłoszenia pożyczki do US.
Dzień dobry. Rok temu pożyczyliśmy z mężem sporą kwotę pieniędzy pewnej bliskiej osobie (z mojej rodziny). W tej pożyczce chodziło o spłacenie długu komorniczego, dlatego ta kwota nie została przekazana "do rąk" tej osoby - zrobiliśmy przelew bezpośrednio na konto komornika, w tytule był nr sprawy komorniczej. Do rzeczy: teraz ta osoba chce nam oddać nasze pieniądze (na razie połowę kwoty) i jak się okazało, nie zgłosiła tej pożyczk...
Alimenty na rodzica.
Dzień dobry, Od ponad 2lat nie utrzymuje kontaktów z toksycznym ojcem dzięki pójściu na terapie. Ojciec całe życie znęcał się nade mną i moją siostrą psychicznie i fizycznie. Teraz ojciec chce podać nas z siostrą o alimenty, bo żyje, jak twierdzi, w niedostatku, a my nie utrzymujemy z nim kontaktu i mu nie pomagamy. Chciałbym zrzec się dziedziczenia po nim, ale czy uchroni mnie to przed ewentualnym płaceniem alimentów na niego? Ojciec chce by...

Wyszukiwarka