Wyrok do odsiedzenia zamieniony na pracę społeczne, które nie zostały wykonane

Ktoś miał do odsiedzenia wyrok ,dostał jednak zamienione na prace społeczne. Jednak owy człowiek nie wykonał ani jednej godziny i teraz dostał wezwanie do odsiadki wyroku 30 dni . Czy jest jakaś szansa aby ubiegać się o zmianę środka?
anonim cytuj
27-07-2022
Nie jestem na 100% pewny, ale wydaję mi się, że zgodnie z art. 47 KKW. opłacenie grzywny powinno skutkować wykonaniem kary i uniknięciem odbywania kary pozbawienia wolności, gdyż grzywna jako kara podstawowa zostanie wykonana.
+1  
anonim cytuj
27-07-2022
Nie jestem na 100% pewny, ale wydaję mi się, że zgodnie z art. 47 KKW. opłacenie grzywny powinno skutkować wykonaniem kary i uniknięciem odbywania kary pozbawienia wolności, gdyż grzywna jako kara podstawowa zostanie wykonana.

Ten przepis dotyczy grzywien, tutaj była kara ograniczenia wolności.

anonim cytuj
27-07-2022
Ten przepis dotyczy grzywien, tutaj była kara ograniczenia wolności.

Fakt, mój błąd. Myślałem, że to grzywna była zamieniona na prace społeczne i potem pozbawienie wolności.

anonim cytuj
27-07-2022
Żeby znowu nie wykonał kary?

anonim cytuj
27-07-2022
Żeby znowu nie wykonał kary?

Nie no podobno teraz wykona. Chodzi o to że z tego co zrozumiałam to On woli zapłacić niż pójść siedzieć

anonim cytuj
27-07-2022
Nie no podobno teraz wykona. Chodzi o to że z tego co zrozumiałam to On woli zapłacić niż pójść siedzieć

Nie ma znaczenia co woli, powinien wykonać obowiązki, które nałożył na niego sąd.

anonim cytuj
27-07-2022
Nie ma znaczenia co woli, powinien wykonać obowiązki, które nałożył na niego sąd.

A czy jest sens pisać jakiekolwiek odwołanie? Na wezwaniu powinien być jaki ma termin ewentualnego zażalenia? Prawda?

anonim cytuj
27-07-2022
A czy jest sens pisać jakiekolwiek odwołanie? Na wezwaniu powinien być jaki ma termin ewentualnego zażalenia? Prawda?

Proszę się zapoznać z art. 65a kodeksu karnego wykonawczego.

anonim cytuj
27-07-2022

Sugerowane Tematy

Zamiana pracy społecznej.
Witam Czy jak dostanę karę ograniczenia wolności to będę mógł ja zamienić na pozbawienie wolności w zawieszeniu? (Nigdy nie byłem karany)...
"zmuszenie" do urlopu
Dzień dobry, Podczas lockdownu nasz sklep został zamknięty i przebywaliśmy wtedy w domu oprócz kilku dni, w których przyjechaliśmy przyjąć dostawę. W dniu wczorajszym pracodawca oznajmił nam, że mamy wszystkie nasze dni urlopowe wpisać właśnie w ten okres kiedy byliśmy zamknięci (czyli wstecz). Wszyscy w pracy nie wyraziliśmy na to zgody, chcemy ten urlop faktycznie wykorzystać w przyszłości. Dzisiaj zadzwonił do mnie regionalny z informacją, że...
Alimenty na byłą żonę.
Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę? Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki....
Zaległe wynagrodzenie za pracę.
Witam serdecznie co zrobić w przypadku kiedy były szef zalega z wynagrodzeniem? Mąż miał podjąć pracę i był na trzech dniach próbnych podczas których normalnie pracował jak każdy inny pracownik. Zrezygnował z tej pracy z powodów osobistych i warunków pracy które tam były i od tamtego czasu nie chce wypłacić należnego wynagrodzenia odczytuje wiadomości i ignoruje je oraz nie odbiera telefonu. Mąż ma dowody że był wtedy w pracy w postaci zdjęć i wi...

Wyszukiwarka