Wyrok do odsiedzenia zamieniony na pracę społeczne, które nie zostały wykonane

Ktoś miał do odsiedzenia wyrok ,dostał jednak zamienione na prace społeczne. Jednak owy człowiek nie wykonał ani jednej godziny i teraz dostał wezwanie do odsiadki wyroku 30 dni . Czy jest jakaś szansa aby ubiegać się o zmianę środka?
anonim cytuj
27-07-2022
Nie jestem na 100% pewny, ale wydaję mi się, że zgodnie z art. 47 KKW. opłacenie grzywny powinno skutkować wykonaniem kary i uniknięciem odbywania kary pozbawienia wolności, gdyż grzywna jako kara podstawowa zostanie wykonana.
+1  
anonim cytuj
27-07-2022
Nie jestem na 100% pewny, ale wydaję mi się, że zgodnie z art. 47 KKW. opłacenie grzywny powinno skutkować wykonaniem kary i uniknięciem odbywania kary pozbawienia wolności, gdyż grzywna jako kara podstawowa zostanie wykonana.

Ten przepis dotyczy grzywien, tutaj była kara ograniczenia wolności.

anonim cytuj
27-07-2022
Ten przepis dotyczy grzywien, tutaj była kara ograniczenia wolności.

Fakt, mój błąd. Myślałem, że to grzywna była zamieniona na prace społeczne i potem pozbawienie wolności.

anonim cytuj
27-07-2022
Żeby znowu nie wykonał kary?

anonim cytuj
27-07-2022
Żeby znowu nie wykonał kary?

Nie no podobno teraz wykona. Chodzi o to że z tego co zrozumiałam to On woli zapłacić niż pójść siedzieć

anonim cytuj
27-07-2022
Nie no podobno teraz wykona. Chodzi o to że z tego co zrozumiałam to On woli zapłacić niż pójść siedzieć

Nie ma znaczenia co woli, powinien wykonać obowiązki, które nałożył na niego sąd.

anonim cytuj
27-07-2022
Nie ma znaczenia co woli, powinien wykonać obowiązki, które nałożył na niego sąd.

A czy jest sens pisać jakiekolwiek odwołanie? Na wezwaniu powinien być jaki ma termin ewentualnego zażalenia? Prawda?

anonim cytuj
27-07-2022
A czy jest sens pisać jakiekolwiek odwołanie? Na wezwaniu powinien być jaki ma termin ewentualnego zażalenia? Prawda?

Proszę się zapoznać z art. 65a kodeksu karnego wykonawczego.

anonim cytuj
27-07-2022

Sugerowane Tematy

Zwolnienie lekarskie
Jestem po okresie wypowiedzenia umowy o pracę i aktualnie przebywam na L4 od neurologa, właśnie dowiedziałam się, że spodziewam się dziecka, czy mogę teraz zmienić L4 od neurologa na ginekologa? Czy jest jakiekolwiek prawo, przepisy, abym po ustaniu zatrudnienia przebywała na l4 w takiej sytuacji? Proszę o pomoc, z góry dziękuję....
Zasiedzenie nieruchomości rolnej.
Babcia zapisała mi grunt, który przez ostatnie 25 lat obsiewał sąsiad umową ,, na słowo". Dodam że nie płacił żadnych podatków. Czy taki pan może ubiegać się o zasiedzenie ?...
Jak sprawdzić czy babcia podpisała umowę dożywocia?
Babcia mojej narzeczonej kilkanaście lat temu przepisała mieszkanie swojej synowej, niestety nie mam dokładniejszych informacji czy było to w formie darowizny, sprzedaży czy umowy o dożywocie. Tydzień temu babcia złamała biodro, jest już po operacji i wymaga opieki w domu. Synowa oczywiście natychmiast się odcięła i usilnie próbuje babcie umieścić w dps. Babcia nie jest w stanie znaleźć aktu notarialnego, ja podejrzewam ze synowa go po prostu zab...
Przecięcie bransoletki SDE.
Witam, mam taką dziwną sytuację. Jestem na SDE od 9 miesięcy odbywam karę 1 roku i 5 miesięcy. Ostatnio w pracy coś mi strzeliło w plecach i ledwo co chodzę, poszedłem do lekarza i dostałem skierowanie na badania rezonansem, RTG i badanie serca. Wiem ,że nie mogę zrobić tych badań z bransoletka więc poszedłem do swojej kurator i kazała mi przeciąć osobiście bransoletkę w poniedziałek rano przed wyjściem na badania. Badania mam rozłożone w poniedz...

Wyszukiwarka