Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
anonim cytuj
26-07-2022
Każdy może wytoczyć przeciw każdemu powództwo o cokolwiek.

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

windykacja należności
Proszę o poradę. 27.08.2019 r. oraz 20.12.2019 r. sprzedałam towar przedsiębiorcy. Chciałam złożyć pozew do Sądu, ale kazało się że przedsiębiorca jest wykreślony z CEiDG. Data wykreślenia wpisu z rejestru 03.04.2019 r. Sąd Rejonowy wydał zakaz prowadzenia działalności gospodarczej na 10 lat. Podstawa prawna wykreślenia: art. 30 ust. 1 pkt 1 ustawy o CEIDG i Punkcie Informacji dla Przedsiębiorcy - zgłoszenie do CEIDG informacji o prawomocnym o...
Udostępniłam auto koledze i on dostał mandat
Proszę o poradę! Mojemu sąsiadowi udostępniłam auto, niestety stanął na zakazie zatrzymania i ja dostałam mandat, przesłałam straży miejskiej jego dane żeby go zapłacił ale jak się okazało on przebywa teraz za granicą nie wiadomo na jak długo i nie może odebrać tego mandatu. Chciałabym zapłacić ten mandat tylko nie wiem jak to teraz odwrócić. Z góry dziękuję za pomoc...
Nieuczciwa konkurencja.
Pracowałem przez dłuższy czas na zasadzie umowy o współpracę (świadczyłem usługi jako jednoosobowa działalność gospodarcza). Bez zapisów o zakazie konkurencji, ale z klauzulą poufności. Jakiś czas temu nasze drogi z pracodawcą się rozeszły (umowa o współpracy wypowiedziana). Ja świadczyłem sobie usługi dalej we już na własną rękę dla nowych klientów. Ostatnio jednak jeden z klientów mojej starej firmy, którego bardzo zaniedbano po moim odejściu ...
Brak kontaktu z pracodawcą.
Witam. Jestem zatrudniony na umowę o pracę od półtora roku w jednej firmie. Aktualnie przebywam na świadczeniu rehabilitacyjnym. Mój pracodawca nie odpowiada mi na maile żadnej sprawie. Mam pytanie, czy mogę wypowiedzieć umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia? I czy wtedy należy im się wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop?...

Wyszukiwarka