Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
anonim cytuj
26-07-2022
Każdy może wytoczyć przeciw każdemu powództwo o cokolwiek.

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

Skarga na czynności komornika.
Mam dwie sprawy w e-sądzie. Do obydwu wniosłem sprzeciw (sprawy sprzed kilku lat) bo nie było mnie w Polsce, co udokumentowałem. Sąd sprzeciwy przyjął, przysłał mi pisma o utracie mocy nakazu zapłaty w jednej i drugiej sprawie i przesłał sprawy do sądu rejonowego w moim mieście. Tyle, że jeden komornik sprawę spokojnie przyjął i stwierdził, że skoro jest cofnięty nakaz zapłaty, to on umarza postępowanie i kończymy sprawę. A drugi w innym mieśc...
Wydziedziczenie
Czy babcia może wydziedziczyć wnuków z zachowku jeżeli nic na nich nie przepisała? Ojciec wnuków, a jej syn nie żyje. Czy takie wydziedziczenie oznacza że wnukowie nie będą mogli walczyć o zachowek po śmierci babci??...
Staż z urzędu pracy
Dzień dobry! jestem w trakcie kończenia szkoły średniej i jestem zarejestrowana w urzędzie pracy aby być zwolnionym z opłaty za egzaminy, szukam pracy jako opiekunka do dziecka, pomoc nauczyciela ogólnie praca związana z dziećmi, po szkole średniej mam zamiar uczęszczać do szkoły policealnej własne na tym kierunku, na ostatniej wizycie rozmawiałam z doradcą o tym że gdy będę mieć już średnie to będę mogła zacząć u nich staż właśnie jako pomoc. Dz...
Czy pracodawca może tak ustawić mi grafik że pracuje ta godzinę czy dwie już w dzień swojego urlopu?
Witam. Od 4 października poniedziałek zaczynam dwu tygodniowy urlop, lecz w niedzielę 3 października mam zmianę 16 do (01-02) w nocy następnego dnia czyli poniedziałek 4 października. Czy pracodawca może tak ustawić mi grafik że pracuje ta godzinę czy dwie już w dzień swojego urlopu?...

Wyszukiwarka