Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
anonim cytuj
26-07-2022
Każdy może wytoczyć przeciw każdemu powództwo o cokolwiek.

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

Czy z racji tego, że miałam kiedyś konflikt z prawem może być problem z widzeniem?
Mam pytanie. W 2018 roku miałam dwa wyroki. Jeden skończył się grzywną, drugi odróbkami. Grzywna została zapłacona, odróbki wykonane i wszystko zamknięte. Aktualnie mój partner przebywa w ZK i moje pytanie brzmi. Czy z racji tego, że miałam kiedyś konflikt z prawem może być problem z widzeniem? Dodam, że skazana nigdy nie byłam...
Stałe świadczenie pieniężne od męża.
Pragnę zapytać czy będzie miała ważność umowa zawarta pomiędzy mną, a moim mężem - dotycząca przekazywania przez mojego męża co miesiąc określonej kwoty na moje konto? Ma to stanowić dla mnie gwarancję otrzymywania tych środków (nie mamy rozwodu). Czy potrzebujemy notariusza? Czy powstanie obowiązek zapłacenia podatku?...
Ściganie dłużnika za granicą.
Witam , pobierałam alimenty z funduszu na syna , teraz okazało się że tatuś, który nie płaci alimentów od 13 lat i jest pozbawiony praw wyjechał za granicę. Muszę napisać wniosek do Sądu Okręgowego o ściganie dłużnika za granica czy może ktoś wie jak to napisać?...
Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy.
Witam.. Nie było mnie w pracy 8 dni i dzisiaj byłem pierwszy raz po tej przerwie i dowiedziałem się, że kierownik kazał wpisać kadrowej "Nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy " . Pytanie teraz mam takie trochę o tym czytam i co portal to nowe wiadomości... Pracodawca mnie nie zwolnił dziś byłem pierwszy dzień i nurtuje mnie jedno czy np.. jak popracuje z tydzień kolejny i np. będę miał l4 to może mnie zwolnić cofając to że nie miałem ...

Wyszukiwarka