Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
anonim cytuj
26-07-2022
Każdy może wytoczyć przeciw każdemu powództwo o cokolwiek.

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

Czy mogę rozliczyć się jako osoba samotnie wychowująca dzieci ?
Jestem cztery lata po rozwodzie. Mam dwóch synów. którzy mają 20 i 22 lata . Nie uczą się już, starszy syn pracuje. Czy mogę rozliczyć się z Urzędem Skarbowym jako osoba samotnie wychowująca dzieci ?...
Zostałam oszukana. Odkupiłam bon turystyczny. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest sens zgłaszać to na policję?
Witam, nieświadoma konsekwencji odkupiłam bon turystyczny od osoby, która zaoferowała mi sprzedaż po okazyjnej cenie. Niestety dałam się namówić... Zbyt spontanicznie podjęłam decyzję i przelałam pieniądze. Kiedy się zorientowałam , że tego bonu nie wykorzystam i to karalne napisałam do gościa o zwrot pieniędzy. Kontakt się urwał, okazało się, że to oszust, który wyłudził ode mnie pieniądze. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest se...
Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?
Witam Zmieniaj miejsce zamieszkania i zameldowania trzeba zmienić swoją przychodnie lekarza rodziinnego(wieś)? Czy można zostać cały czas w tej jednej przychodni?...
garaz blaszany a pozwolenie na budowe
Cześć wszystkim! Szukam potwierdzenia, jak prawidłowo „ugryźć” formalności przy wolno­stojącym garażu, który chcę postawić na działce budowlanej w pow. otwockim. Chodzi dokładnie o model Garaż Premium od Volussi (link w stopce). Kilka danych technicznych – na potrzeby oceny, czy mieści się w uproszczonej ścieżce: powierzchnia zabudowy 33 m² (szer. 5,9 m × gł. 5,4 m) – producent od razu reklamuje go jako „garaż ≤ 35 m² bez pozwolenia” volu...

Wyszukiwarka