Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
anonim cytuj
26-07-2022
Każdy może wytoczyć przeciw każdemu powództwo o cokolwiek.

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

Problem z nieuczciwym wykonawcą.
Dzień dobry, Mamy problem z nieuczciwym wykonawcą. Problem dotyczy źle wykonanego ogrodu (tuje, trawa, nawodnienie itd.). Kwota inwestycji 75500zł. Wysłaliśmy do wykonawcy wezwanie do usunięcia wad (przyjechał coś porobił i na końcu jest gorzej niż było przed, czyli nie usunął wad). Wysłaliśmy wezwanie do obniżenia ceny (poprosiliśmy inna firmę do stwierdzenia usterek i wyceny napraw) kwota wyceny napraw niecałe 26000 zł, na tą też kwotę wys...
ile czasu ma sklep na naprawę sprzętu?
Dzień dobry. Zgłosiłem na Allegro sprzedawcy problem z tabletem (wypalony piksel). Jutro 24.09 ma przyjechać kurier odebrać owy tablet. W jakim terminie sklep musi naprawić/wymienić tablet?...
Sprzedaż auta
Witam. Proszę o opinię. 4 dni temu sprzedałam auto używane. Auto jeździło i nie miało ukrytych świadomie przeze mnie wad. Kupujący zrobił nim do domu około 100 km. 2 dni później przyjechał po koło zapasowe, które zapomniałam dać (czyli zrobił około 200 km). Mówił że auto szarpie i że dolał oleju bo jego zdaniem nie było. Dziś zadzwonił że auto chce oddać bo był u mechanika i cały olej wyciekł i wszystko jest zalane. Gdy ja jeździłam wszystko było...
L4 po ustaniu zatrudnienia
Witam. Pod koniec października zostało mi przyznane l4, stosunek mojej pracy kończył się 1 listopada, kiedy byłam na zwolnieniu. Niebawem kończy mi się l4, lecz z pewnością będę miała je przedłużone. Czy lekarz wystawiający mi l4 ma jakąś informację w systemie, że nie pracuję już w tej firmie? ...

Wyszukiwarka