Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?
Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
Mąż co miesiąc robi mi przelewy ze swojej wypłaty na rachunki, życie itp. Czy ja mam to traktować jak darowiznę? Czy przelewy na życie od męża to darowizna?...
Dzien dobry.Mam pytanie .Bylam dzis u lekarza z kaszlem juz na wstepie nawet prrzed badanien uskyszalam ze trzeba zrobic testy covidowe ,po zbadaniu okazalo sie ze zapalenie oskrzeli i dostalam antybiotyk.Na testy mam isc jutro w sobote miedzy 14a 16 i Pani doktor powiedziala ,ze do jutra mam miec kwarantanne a w poniedzialek beda dzwonic z wynikami .i teraz pytania
1 czy musze robic ten test obowiazkowo?
2 czy wszyscy domownicy maja kwaranta...
Postanowiłem zapytać jakie jest zdanie osób z większym zasobem wiedzy w temacie. W 2016 roku zatrzymywała mnie policja celem odbycia kary pozbawienia wolności zatrzymanie nie należało do łatwych stawiłem dość duży opór i podczas tego procederu uszkodzono mi nogę. policja jednak nie zawiozła mnie do szpitala tylko do więzienia. Tam przechodziłem badania a lekarze twierdzili że z noga jest wszystko ok i nigdy mnie nie leczono. W 2020 roku opuściłem...
Dzień dobry,
13.11 złożyłem zamówienie przez Internet w dużym sklepie sportowym
17.11 otrzymałem zamówienie. Tego samego dnia zgłosiłem zwrot. Skorzystałem z etykiet otrzymanych od sklepu i nadałem 2 paczki (z racji wielu rzeczy w zwrocie) w punkcie nadania kuriera (Supermarket spożywczy)
21.11 sklep sportowy przyjął zwrot, jednakże w zaksięgowanych ze zwrotu rzeczach brakowało jednej pary butów, które spakowałem z innymi w paczkach.
22.11 po...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: