Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
anonim cytuj
26-07-2022
Każdy może wytoczyć przeciw każdemu powództwo o cokolwiek.

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

zatarcie skazania
Mam takie pytanie jeżeli ktoś został skazany na grzywnę, która jak wiadomo zaciera się rok po zapłacie, ale skazany jej nie opłacił została zarządzona zastępcza kara pozbawienia wolności i dopiero wtedy po wezwania do ZK ją zapłacił to kiedy wtedy jest zatarcie. Tak samo rok od zapłaty ? ...
Wymeldowanie osoby z wyrokiem prawomocnym.
Czy można wymeldować sądownie osobę przebywającą w zakładzie karnym za znęcanie się nad rodziną skazaną wyrokiem prawomocnym?...
Wypadek z rowerzystą.
Rowerzysta wtargnął na jezdnie i doszło do wypadku. Policja stwierdziła winę rowerzysty niestety okazuje się, że syn tego pana jest prokuratorem i oczywiście złożył zażalenie i był powołany biegły, który oczywiście również stwierdził że nie było mojej winy. Po czym ten Pan złożył kolejne zażalenie na biegłego i inny biegły stwierdził że to Moja Wina... Co w takiej sytuacji mogę zrobić???...
Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone, co może mi za to grozić?
Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone ogólnie nie zdatne do jazdy w aucie znaleziono dragi całe szczęście nie moje koszta naprawy są spore dziś przyjechała policja ale nikogo nie było w domu wiadomo co może mi za to grozić?...

Wyszukiwarka