Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?
Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
Dzień dobry. Zgłosiłem na Allegro sprzedawcy problem z tabletem (wypalony piksel). Jutro 24.09 ma przyjechać kurier odebrać owy tablet. W jakim terminie sklep musi naprawić/wymienić tablet?...
Hej. Może ktoś wie co powinnam zrobić.
Zmarł mój ojciec, z którym całe życie nie miałam kontaktu. Nic praktycznie o nim nie wiem, ale raczej pozostawił mi długi (nigdy np. nie spłacił mi alimentów), nie należał do osób majętnych (raczej wolał zajrzeć do butelki niż zainteresować się mną).
Chcę odrzucić spadek - co powinnam zrobić? Nie wiem czy mam jakieś rodzeństwo, czy jakąkolwiek rodzinę z jego strony.
Mam 3jkę dzieci....
Witam wszystkich,
czy pełnomocnictwo notarialne w celu sprzedaży nieruchomości opatrzone klauzulą apostille musi być drugi raz tłumaczone za pomocą tłumacza przysięgłego, jeżeli zostało sporządzone w 2 językach przez notariusza w Niemczech (Niemiecki i Polski) ?...
Proszę o pomoc a raczej wyjaśnienie. 29.12.2023 bank nałożył mi blokadę na konto na ponad 700 zł. Było to w godzinach wieczornych. Od razu sprawdziłam maila, gdzie dostałam wiadomość, że 2 osoby dokonały zamówienia na niemieckim Amazonie z wykorzystaniem danych mojej karty. Od razu zadzwoniłam na infolinię, zgłosiłam sprawę, kartę zastrzegłam i zablokowałam dostęp do konta oraz aplikacji banku. Złożono reklamację, nie udało się wstrzymać pieniędz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: