Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?
Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
Witam, WM powstają w określonych ustawą okolicznościach i z mocy prawa. Muszą wtedy dokonać pewnych czynności (NIP, konto, zarząd, etc.). Czy, wzgl. kto może/ma prawo kontrolować czy te czynności zostały dokonane ?...
Dzień dobry. Pisze w sprawie mojej bliskiej osoby. Temat na czasie, mianowicie szczepionka.
Sprawa: Warunkiem przedłużenia umowy jest konieczność przyjęcia trzeciej dawki szczepionki przeciwko covid - 19.
Moje pytania: Jak jest to regulowane prawnie?
Czy to zgodne z prawem?
Czy można i czy jest sens pozwać pracodawcę o to że osoba pracowała po dwóch dawkach i w związku z tym nie było problemu, a jak nie przyjmie trzeciej dawki szczepionki t...
Witajcie, muszę się zgłosić na policję w związku z zawiadomieniem przez ŻW, brak okularów na nosie podczas jazdy. Okulary przy sobie miałem.
Mam kilka pytań.
Czy to policja już zatrzymuje prawo jazdy, czy do czasu rozprawy w sądzie jeszcze będę je posiadał?
Jest jakaś nadzieja, że z prawnikiem uda się ugrać żeby nie zatrzymywali prawka?
Jest jakaś wg rozprawa czy po prostu przyjdzie wyrok?...
Witam.
Podpisałam umowę na okres próbny trwający 4 miesiące . Ale po 3 dniach stwierdziłam, że kompletnie nie nadaje się do tej pracy. Jest szansa rozwiązania umowy z dnia na dzień?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: