Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
anonim cytuj
26-07-2022
Każdy może wytoczyć przeciw każdemu powództwo o cokolwiek.

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

wydziedziczenie
Dzień dobry. Czy może ktoś mi przybliżyć prawo spadkowe. Co mam zrobić, jeżeli zostałem wydziedziczony przez ojca? Testamentem na rzecz moich snów....
Tato kupił auto od handlarza, okazało się, że auto ma usterkę o której nie został poinformowany. Jak to wygląda z punktu prawnego?
Tato kupił auto od handlarza (który na swoją firmę sprowadza auta z fakturą) okazało się, że auto ma usterkę , cieknący olej z wału korbowego i koszt naprawy to ponad 1000 zł. Sprzedający nas o tym nie poinformował, że jest usterka silnika. Jak to wygląda z punktu prawnego ? Auto aktualnie stoi u mechanika i czekamy na informacje zwrotną od handlarza jaki jest jego kolejny krok. Z góry dziękuję za odpowiedzi...
Jak złożyć wniosek o odzyskanie prawa jazdy?
Dzień dobry, chciałbym zapytać jak powinien wyglądać i co zawierać wniosek do sądu o odzyskanie prawa jazdy i do jakiego sądu go złożyć. Prawo jazdy zabrane zostało na 3 lata....
Jak teraz wygląda kwestia wystawienia zwolnienia na dwóch etatach?
Mój mąż wylądował w szpitalu, jest zatrudniony w dwóch różnych firmach na UoP. Jak teraz wygląda kwestia wystawienia zwolnienia? Czy szpital wystawia dla obu nip-ów, czy jakoś inaczej należy to rozwiązać?...

Wyszukiwarka