Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego?

Czy można wytoczyć powództwo przeciwko wierzycielowi za straty związane z kosztami postępowania komorniczego, jeśli wierzyciel telefonicznie i mailowo prosił dłużnika o czas do namysłu ws. przygotowanej przez dłużnika i wstępnie uzgodnionej ustnie ugody dot. spłaty zadłużenia, byli w kontakcie a równocześnie za plecami dłużnika, uzyskał zaocznie tytuł egzekucyjny i ściągnął dług komornikiem?
anonim cytuj
26-07-2022
Każdy może wytoczyć przeciw każdemu powództwo o cokolwiek.

anonim cytuj
26-07-2022

Sugerowane Tematy

Przeniesienie prawa własności.
Potrzebuję porady, siostra mojej babci chce przepisać na mnie swój dom. Nie posiada już żadnej rodzin, nie miała dzieci. Jak to jest z podatkiem od darowizny nieruchomości? Jeśli będę musiała zapłacić to jaki procent?...
Nieuregulowane alimenty.
Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza....
Podatek dochodowy ze sprzedaży nieruchomości
Czy sprzedając nieruchomość przed upływem 5 lat mogę bez opodatkowania przeznaczyć pieniądze ze sprzedaży na wykup udziału w innej nieruchomości od drugiego współwłaściciela?...
ponowny wniosek o dozór elektroniczny
wiem że złożenie ponownego wniosku o dozór elektroniczny przed upływem 3 miesięcy od wydania odmownej decyzji zostaje bez rozpatrzenia. Gdzieś jednak usłyszałam iż warto złożyć na dwa tygodnie przed upływem tych 3 miesięcy aby nadać bieg sprawie - czy to prawda?...

Wyszukiwarka