Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?

Mam dług za telefon sprzed paru lat. Komornik nic na adres zameldowania nie wysyła, sprawdziłam w BIK i w BIG i też nic nie ma. Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?
anonim cytuj
07-12-2022
Zrobienie wpisu w BIK etc nie jest obowiązkiem. Komornika nie ma, bo może wierzyciel jeszcze o to nie wystąpił.
Co dalej? A co chcesz osiągnąć?

anonim cytuj
07-12-2022
Chciałabym to spłacić, a nie wiem z kim mogłabym się skontaktować

anonim cytuj
07-12-2022
Najlepiej skontaktuj się z operatorem, u którego ten telefon był. Oni pokierują czy dług jest dalej u nich czy sprzedali jakiejś firmie windykacyjnej.

anonim cytuj
07-12-2022
Najprościej skontaktować się z ,,wierzycielem,, czyli np. operatorem czy sklepem gdzie zawarłeś umowę.
Zapytać jaka jest kwota spłaty, zadłużenia, czy oddali do komornika, jeśli tak to jakie dane. Jak nie, to z działem o spłacie pogadać, żeby podali numer konta i co w przelewie wpisać. Czy numer umowy itd.

anonim cytuj
07-12-2022
Tylko właśnie nie znam tego numeru nawet, wystarczy podać dane?

anonim cytuj
07-12-2022
Operator będzie w stanie Cie zweryfikować po Twoich danych i udzielić informacji

anonim cytuj
07-12-2022
Jak do nich zadzwonisz to powinni podać co masz wpisać w przelewie. Ja u operatora mam numer klienta. Tu nie wiem czy będzie to numer klienta czy numer umowy. Oni powiedzą co robić. Najpierw i tak musisz się dowiedzieć czy jest komornik, bo jak tak to są też i koszty komornicze, które należy uregulować. Albo udaj się do ich punktu sprzedaży.

anonim cytuj
07-12-2022
Sprawdziłam e-mail i tam miałam przedsądowe wezwanie do zapłaty, wiec chyba już mam komornika, ale nic nie wysyłał na adres zameldowania, wiec nie rozumiem

anonim cytuj
07-12-2022
Komornik dostaje wyrok z klauzulą wykonalności. Przedsądowe wezwanie do zapłaty jest dla Ciebie ostrzeżeniem, ze jeśli nie zapłacisz, to sprawa pójdzie do sądu.

anonim cytuj
07-12-2022
Tak, ale ten e-mail jest już stary i pewnie już mam komornika, choć żadnych listów od sądu ani komornika nie dostawałam na adres zameldowania, wiec nie wiem jak mam się skontaktować z komornikiem

anonim cytuj
07-12-2022
Nie kontaktuj się z komornikiem, tylko z wierzycielem. Komornik jak będzie miał Cię znaleźć, to sam sobie z tym poradzi.

anonim cytuj
07-12-2022
Tylko ja pracuje dopiero od roku na umowę zlecenie i mi niczego nie ściąga z konta. Boję się, że będzie to uznane jako zatajanie majątku czy coś.

anonim cytuj
07-12-2022
Właśnie nie wiem czy to w rękach operatora jest, skoro już miałam dawno przedsądowe wezwanie do zapłaty z kancelarii

anonim cytuj
07-12-2022
Operator wie komu zleca windykację. Nawet jeśli sprzedał Twój dług, to wie komu. A wezwania przedsądowe zwykle są podpisywane przez kancelarię, z którą wierzyciel współpracuje.

anonim cytuj
07-12-2022
Czyli skontaktować się po prostu, w tym przypadku z operatorem? Ale chyba obsługa klienta mi nie da takiej informacji. Czy może z tą kancelarią?

anonim cytuj
07-12-2022
Skontaktuj się z obsługą. Najprostsze rozwiązania są zwykle skuteczne, a tam siedzą osoby, które będą wiedziały dokąd Cie przekierować.

anonim cytuj
07-12-2022

Sugerowane Tematy

Rozdzielność majątkowa a wynajem mieszkania.
Rodzice kupili wspólnie mieszkanie, niestety od kilku lat nie mogą się dogadać, ponieważ ojciec piję. W pewnym momencie mama założyła rozdzielność majątkowa a mieszkanie jest wynajmowane. Do urzędu skarbowego tylko mama jest zgłoszona jako osoba wynajmująca. Moje pytanie jest takie czy skoro mama ma rozdzielność i tylko ona jest głoszona do urzędu czy może wynająć pokoje sama i nie dzielić się dochodem z ojcem? Czy ojciec w takiej sytuacji musi z...
Zmiana pracy a urlop
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa urlopu przy zmianie pracy. W dotychczasowej jestem zatrudniona na podstawie umowy o pracę od ośmiu lat. Normalnie przysluguje mi 20 dni urlopu na rok. Z obecnej pracy planuje odejść z ostatnim dniem lutego, by nową rozpocząć dokładnie 1 Marca. Chce się dowiedzieć, czy dotychczasowy pracodawca powinien mi udzielic czterech dni urlopu lub za tyle zaplacić ? Chcialabym tez wiedziec jak w tak...
Problem ze spółdzielnia mieszkaniową. Starsza osoba chce przekazać swoje mieszkanie i garaż, który posiada, umowa o dożywocie.
Dzień dobry. Mamy problem ze spółdzielnia mieszkaniową. Starsza osoba chce przekazać swoje mieszkanie i garaż, który posiada, umowa o dożywocie. Żadna z nieruchomości nie ma kw, nie jest wyodrębniona własność, wykupiony grunt. Mieszkanie nabyte w latach 60, na zasadach jakie wówczas obowiązywały przy nabywaniu lokali ze spółdzielni. O ile z mieszkaniem spółdzielnia nie robi problemów i przyjęła wniosek o wyodrębnienie i założenie kw, o tyle z...
Dyscyplinowanie pracownika.
Mam problem z pracownicą. Ma więcej zwolnień lekarskich niż dni w pracy. Nie informuje mnie, kiedy wraca ze zwolnienia. Spóźnia się. Nie przypominam sobie nawet dnia, kiedy przyszła o czasie. Zamiast wykonywać obowiązki ogląda telewizor. Zwracam uwagę, że ma nieuprzątnięte stanowisko pracy, odpowiada, że ma czysto. Aneksowałam umowę, zmniejszając etat- poszła na zwolnienie. Nie jest medykiem, udziela porad medycznych. Regularnie ją dyscyplinuję,...

Wyszukiwarka