Mam dług za telefon sprzed paru lat. Komornik nic na adres zameldowania nie wysyła, sprawdziłam w BIK i w BIG i też nic nie ma. Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?
Zrobienie wpisu w BIK etc nie jest obowiązkiem. Komornika nie ma, bo może wierzyciel jeszcze o to nie wystąpił.
Co dalej? A co chcesz osiągnąć?
anonim cytuj
07-12-2022
Chciałabym to spłacić, a nie wiem z kim mogłabym się skontaktować
anonim cytuj
07-12-2022
Najlepiej skontaktuj się z operatorem, u którego ten telefon był. Oni pokierują czy dług jest dalej u nich czy sprzedali jakiejś firmie windykacyjnej.
anonim cytuj
07-12-2022
Najprościej skontaktować się z ,,wierzycielem,, czyli np. operatorem czy sklepem gdzie zawarłeś umowę.
Zapytać jaka jest kwota spłaty, zadłużenia, czy oddali do komornika, jeśli tak to jakie dane. Jak nie, to z działem o spłacie pogadać, żeby podali numer konta i co w przelewie wpisać. Czy numer umowy itd.
anonim cytuj
07-12-2022
Tylko właśnie nie znam tego numeru nawet, wystarczy podać dane?
anonim cytuj
07-12-2022
Operator będzie w stanie Cie zweryfikować po Twoich danych i udzielić informacji
anonim cytuj
07-12-2022
Jak do nich zadzwonisz to powinni podać co masz wpisać w przelewie. Ja u operatora mam numer klienta. Tu nie wiem czy będzie to numer klienta czy numer umowy. Oni powiedzą co robić. Najpierw i tak musisz się dowiedzieć czy jest komornik, bo jak tak to są też i koszty komornicze, które należy uregulować. Albo udaj się do ich punktu sprzedaży.
anonim cytuj
07-12-2022
Sprawdziłam e-mail i tam miałam przedsądowe wezwanie do zapłaty, wiec chyba już mam komornika, ale nic nie wysyłał na adres zameldowania, wiec nie rozumiem
anonim cytuj
07-12-2022
Komornik dostaje wyrok z klauzulą wykonalności. Przedsądowe wezwanie do zapłaty jest dla Ciebie ostrzeżeniem, ze jeśli nie zapłacisz, to sprawa pójdzie do sądu.
anonim cytuj
07-12-2022
Tak, ale ten e-mail jest już stary i pewnie już mam komornika, choć żadnych listów od sądu ani komornika nie dostawałam na adres zameldowania, wiec nie wiem jak mam się skontaktować z komornikiem
anonim cytuj
07-12-2022
Nie kontaktuj się z komornikiem, tylko z wierzycielem. Komornik jak będzie miał Cię znaleźć, to sam sobie z tym poradzi.
anonim cytuj
07-12-2022
Tylko ja pracuje dopiero od roku na umowę zlecenie i mi niczego nie ściąga z konta. Boję się, że będzie to uznane jako zatajanie majątku czy coś.
anonim cytuj
07-12-2022
Właśnie nie wiem czy to w rękach operatora jest, skoro już miałam dawno przedsądowe wezwanie do zapłaty z kancelarii
anonim cytuj
07-12-2022
Operator wie komu zleca windykację. Nawet jeśli sprzedał Twój dług, to wie komu. A wezwania przedsądowe zwykle są podpisywane przez kancelarię, z którą wierzyciel współpracuje.
anonim cytuj
07-12-2022
Czyli skontaktować się po prostu, w tym przypadku z operatorem? Ale chyba obsługa klienta mi nie da takiej informacji. Czy może z tą kancelarią?
anonim cytuj
07-12-2022
Skontaktuj się z obsługą. Najprostsze rozwiązania są zwykle skuteczne, a tam siedzą osoby, które będą wiedziały dokąd Cie przekierować.
Czy byłego małżonka, który po rozwodzie pisemnie zgodził się na wyprowadzkę można wymeldować w gminie? Zaznaczę, że termin na wyprowadzenie minął w tamtym roku i wyprowadzka doszła do skutku. Dom jest na własność byłej żony, otrzymany w spadku przed zawarciem związku małżeńskiego. Byli małżonkowie są w trakcie ustalania polubownie kwoty spłaty jaką ma ponieść była żona....
Kilkanaście lat temu otrzymałam od ojca darowiznę bez testamentu. Ojciec nie żyje już około 15 lat. Chciałabym się dowiedzieć czy moje rodzeństwo może teraz wnioskować o zachowek po tak długim czasie? Chce zaznaczyć ze nie było testamentu, darowiznę otrzymałam za życia ojca. Sporo w internecie piszą o 5 latach przedawnienia ale od testamentu, a nic odnośnie darowizny bez testamentu - jak w tym przypadku wygląda przedawnienie?...
Witam, co zrobić w sytuacji gdy przelało się za dużo pieniędzy. Otóż sytuacja wygląda tak. Mój wujek lat 75, zamiast przelać 40,41, przelał 4041 zł do PGNiG. Oczywiście nie wstrzymał przelewu w banku, bo nie widział, że tak można. Dwa tygodnie temu napisaliśmy wiadomość do PGNiG o zwrot pieniędzy, ale do dziś brak odpowiedzi z ich strony a także brak przelanych pieniędzy. Co w takiej sytuacji? Czy te pieniądze ja już stracone ? Czy można ich jako...
Córka opuściła się w nauce w tym roku, głównie sprawdziany źle wypadają. Poprosiłam ją, żeby zrobiła zdjęcie już ocenionego sprawdzianu lub przyniosła go do domu dla mnie do wglądu, wtedy będę wiedziała, z czym ma problem i jakie kroki podjąć, żeby jej pomóc, ale żaden nauczyciel nie wyraża na to zgody. Co mogę zrobić, czy naprawdę nie mam prawa obejrzeć sprawdzianu własnego dziecka?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: