Czy na umowie o pracę nie powinno być napisane dokładne miejsce pracy?

Witam, pytanie. Na umowie o pracę (1/8 etatu), mam napisane "miejsce pracy: Wrocław". Czy aby nie powinno być napisane dokładne miejsce?
anonim cytuj
25-07-2022
Przepisy nie nakazują wprost sprecyzowania miejsca świadczenia pracy. Takie punktowe wskazanie w umowie jest zgodne z prawem. Ponadto może ono wynikać z potrzeb pracodawcy, który na terenie miasta posiada kilka zakładów pracy.

anonim cytuj
25-07-2022

Sugerowane Tematy

Czas pracy osoby niepełnosprawnej.
Dzień dobry, legitymuję się orzeczeniem o niepełnosprawności w stopniu lekkim. Lekarz medycyny pracy nie wyraził zgody na pracę w godzinach nadliczbowych i w porze nocnej. Z ustawy jasno wynika, że czas pracy w moim przypadku wynosi 8h na dobę, 40h tygodniowo. Natomiast nie wiem jak liczyć ten tygodniowy czas pracy - od poniedziałku do niedzieli? Po raz kolejny mam zaplanowane 6dni pracy pod rząd - od poniedziałku do soboty. Pracodawca może w ten...
Czy pasierb może dziedziczyć?
Sytuacja przedstawia się następująco : jestem jedynakiem, rodzice nie żyją , dzieci nie mam. Kilka lat temu ożeniłem się, żona ma córkę z poprzedniego małżeństwa, pełnoletnią , samodzielną. Do naszego małżeństwa praktycznie majątek wniosłem ja sam, głównie nieruchomości. I tu moje pytanie, czy w przypadku śmierci mojej małżonki, pasierbica będzie uprawniona do spadku po żonie ? Jeśli tak, to jak można tego uniknąć, nie uśmiecha mi się tracić częś...
problem z deweloperem
Witam Mam problem z deweloperem . Zakupiłam nowe mieszkanie na osiedlu, na którym po dwóch latach założyli szlaban. Pilot otrzymali tylko Ci mieszkańcy co mają wykupione miejsca postojowe pod blokiem. Uniemożliwili mi tym wjazd pod mój bezpośrednio blok, gdzie nie chce korzystać z miejsc parkingowych Ale podjechać np pod klatkę z zakupami i małym dzieckiem. Miejsc do wykupienia już nie ma pod blokiem, deweloper zaproponował wykup miejsca dla ...
Nielegalny wynajem mieszkania.
Chciałabym zgłosić donos odnośnie mieszkania, które jest nielegalnie wynajmowane. Macie może dobry wzór takiego zgłoszenia? Na co zwracać uwagę? Czy mogę to zgłosić tylko do urzędu skarbowego czy jeszcze w jakieś miejsce?...

Wyszukiwarka