Czy na umowie o pracę nie powinno być napisane dokładne miejsce pracy?

Witam, pytanie. Na umowie o pracę (1/8 etatu), mam napisane "miejsce pracy: Wrocław". Czy aby nie powinno być napisane dokładne miejsce?
anonim cytuj
25-07-2022
Przepisy nie nakazują wprost sprecyzowania miejsca świadczenia pracy. Takie punktowe wskazanie w umowie jest zgodne z prawem. Ponadto może ono wynikać z potrzeb pracodawcy, który na terenie miasta posiada kilka zakładów pracy.

anonim cytuj
25-07-2022

Sugerowane Tematy

Przekazanie mieszkania do wynajmu. Co powinno się spisać w protokole?
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...
wniosek o urlop
Chciałabym się zorientować czy osoba która dzierzy stanowisko,, szefa'', może bez powodu mnie wyrzucić z pracy mimo że to ona zawiniła. Mianowicie pod koniec miesiąca zgłosiłam nieobecność w pracy w dniu 5.09., wypisałam urlop. Osoba ta widziała ta kartkę, a że mamy wystawiany grafik kilka dni przed końcem miesiąca, zazwyczaj jest to 5 dni to zaraz po dowiedzeniu się ze jest grafik i zapoznaniu z nim zgłosiłam nieobecność (taka zasada w pracy). B...
Jak przeprowadzić ubezwłasnowolnienie bliskiej osoby?
Jak wygląda sprawa z ubezwłasnowolnieniem rodzica chorego na alzheimera. Rodzic nie jest w stanie podejmować samodzielnie decyzji. Czy są jakieś kruczki prawne w tym całym procesie i potem po? Czy ja jako opiekun prawny podejmuje decyzje np. w szpitalu, u lekarza itd. czy sąd? Jak to wygląda? Czy ktoś z was ma w tej sprawie doświadczenie?...
Czy przejętym pracownikom wypłacać świadczenie urlopowe?
W przyszłym miesiącu przejmiemy zakład, w którym obowiązuje układ zbiorowy pracy oraz wypłacane jest świadczenie urlopowe. Natomiast u nas funkcjonuje zakładowy fundusz świadczeń socjalnych. Czy w takiej sytuacji przejętym pracownikom przez rok czasu będziemy musieli wypłacać wspomniane świadczenie? ...

Wyszukiwarka