Czy na umowie o pracę nie powinno być napisane dokładne miejsce pracy?

Witam, pytanie. Na umowie o pracę (1/8 etatu), mam napisane "miejsce pracy: Wrocław". Czy aby nie powinno być napisane dokładne miejsce?
anonim cytuj
25-07-2022
Przepisy nie nakazują wprost sprecyzowania miejsca świadczenia pracy. Takie punktowe wskazanie w umowie jest zgodne z prawem. Ponadto może ono wynikać z potrzeb pracodawcy, który na terenie miasta posiada kilka zakładów pracy.

anonim cytuj
25-07-2022

Sugerowane Tematy

Darowizna
Dzień dobry. Potrzebuję pomocy. Mąż dostał w darowiźnie działkę przed ślubem. Po ślubie rozpoczęliśmy na niej budowę domu, która nadal trwa. Wiadomo podczas budowy koszta są ogromne, dlatego sprzedałam swoje mieszkanie, by fundusze przeznaczyć na ten cel. Ufam mężowi, ale różne historie dzieją się w życiu, dlatego obydwoje podjęliśmy decyzję o przepisaniu działki na współwłasność. Nie wiem tylko jak ugryźć temat i jak oszacować wartość (czy dodać...
Wykup leasingu konsumenckiego.
Zamierzam wcześniej spłacić leasing konsumencki. Przedmiotem leasingu jest samochód. Samochód chcę najlepiej w tym samym miesiącu sprzedać. Oferta zaproponowana przez klienta jest oczywiście niższa niż kwota za którą kupiłem auto z salonu - czyli nic na tym nie zarabiam, a wręcz tracę. Jestem osobą prywatną i nie prowadzę żadnej działalności, a leasing to leasing konsumencki, a nie zwykły. Czy w takim wypadku muszę płacić jakiś podatek albo zgła...
Prawo pacjenta.
Czy lekarz może nie wydać mi, na moją prośbę, moich wyników badań? Dostałam skierowanie na prześwietlenie od lekarza. Wynik, czyli zdjęcie i opis dostarczyłam mu w oryginale, nie mam żadnej kopii. Czy lekarz może mi nie oddać tego prześwietlenia? Czy jest to zgodne z prawem? Poproszę o akty prawne. Z góry dziękuję za odpowiedź...
Urlop na umowie o pracę.
Hej, umowa zlecenie kończy mi się w czerwcu. Od 1 lipca przechodzę na umowę o pracę u tego samego pracodawcy. Czy w lipcu mogę wziąć tydzień urlopu? Czy trzeba przepracować ileś czasu? W firmie pracuję dwa lata i mam dobra relację z szefową....

Wyszukiwarka