Czy na umowie o pracę nie powinno być napisane dokładne miejsce pracy?

Witam, pytanie. Na umowie o pracę (1/8 etatu), mam napisane "miejsce pracy: Wrocław". Czy aby nie powinno być napisane dokładne miejsce?
anonim cytuj
25-07-2022
Przepisy nie nakazują wprost sprecyzowania miejsca świadczenia pracy. Takie punktowe wskazanie w umowie jest zgodne z prawem. Ponadto może ono wynikać z potrzeb pracodawcy, który na terenie miasta posiada kilka zakładów pracy.

anonim cytuj
25-07-2022

Sugerowane Tematy

Czy prokurator musi wszcząć śledztwo?
Złożyłam wraz z koleżankami zawiadomienie do dziekana o zachowaniu jednego kolegi - wysłał nam ciągle zdjęcia w damskim ubiorze, wypisywał do wielu roczników. Mówił, że kiedy to robi to się masturbuje. Dziekan złożył sprawę do prokuratury, bez naszej zgody/prośby. Nie chcemy zeznawać. Ktoś wie może jak to wygląda?...
Ile wynosi okres wypowiedzenia?
Mam pytanie odnośnie okresu wypowiedzenia. Pracuję 2 lata u jednego pracodawcy, mam umowę na czas nieokreślony, lecz podpisałem ją w czerwcu. Ile zatem wynosi okres wypowiedzenia? 2 Tygodnie czy miesiąc? Drugie pytanie to czy można złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron będąc na urlopie wypoczynkowym?...
Pracodawca nie chce wypłacić mi pieniędzy za urlop wypoczynkowy.
Co zrobić, jeśli pracodawca nie chce wypłacić mi pieniędzy za urlop wypoczynkowy, który wykorzystałam po urlopie macierzyńskim? Grozi, że da wypowiedzenie z pracy jeśli nie podpisze mu listy, że otrzymałam pieniążki za urlop wypoczynkowy ?...
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej ale wiem, że można ją założyć - po prostu przez lata nie chciało mi się złożyć wniosku o wpis. Czy notariusz jest osoba, która wyjaśni mi wszystkie dostępne opcje? Np. czy złożyć najpierw wniosek o wpis a potem wystawić mieszkanie, czy sprzedawać bez i jak udowodnić kupującemu, że księga jest możliwa do założenia lub inne o których nie wiem? ...

Wyszukiwarka