Czy na umowie o pracę nie powinno być napisane dokładne miejsce pracy?

Witam, pytanie. Na umowie o pracę (1/8 etatu), mam napisane "miejsce pracy: Wrocław". Czy aby nie powinno być napisane dokładne miejsce?
anonim cytuj
25-07-2022
Przepisy nie nakazują wprost sprecyzowania miejsca świadczenia pracy. Takie punktowe wskazanie w umowie jest zgodne z prawem. Ponadto może ono wynikać z potrzeb pracodawcy, który na terenie miasta posiada kilka zakładów pracy.

anonim cytuj
25-07-2022

Sugerowane Tematy

Jakie wymogi trzeba spełnić co do Funduszu Alimentacyjnego?
Jakie wymogi trzeba spełnić co do Funduszu Alimentacyjnego?...
błędnie obliczany ZUS
Mój znajomy ma firmę i księgowa. Księgowa co miesiąc obliczała ZUS i to, ile ma zapłacić. W pewnym momencie przez kilka miesięcy robiła błędy i źle obliczala kwotę, przez co narobiła koledze ogromny ‚dług' w zusie. Zmienił już księgowa. W jaki sposób pociągnąć była księgowa do odpowiedzialności i zapłaty?...
Chcę odejść od partnerki z którą mam dwójkę dzieci, lecz ona robi problemy
Witam. Mam z partnerką dwoje dzieci ( 11 i 7 lat ) mieszkamy u mnie w domu na kredyt ( nieruchomośc i kredyt na mnie ) ja place wszystkie rachunki i opłaty lecz musze skończyć ten związek. Żadne zdrady normalnie chce ale się nie da. Dzieciaki chodza do szkoły blisko domu wiec mogę się wyprowadzić dla ich dobra . Lecz nawet tu jest problem od mojej partnerki . Ma mieszkanie które wynajmuje po drugiej stronie miasta wiec powiedziałem by mi go dala...
Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki
Witam. Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki, ale nie jestem pewna co z klauzulą wykonalności, bo Konsul u którego sprawę załatwiam tego wymaga, a ja nic takiego na postanowieniu nie widzę. Czy po jakimś czasie postawienie jest automatycznie prawomocne, czy muszę coś jeszcze załatwić zanim udam się do Konsula?...

Wyszukiwarka