Przepisy nie nakazują wprost sprecyzowania miejsca świadczenia pracy. Takie punktowe wskazanie w umowie jest zgodne z prawem. Ponadto może ono wynikać z potrzeb pracodawcy, który na terenie miasta posiada kilka zakładów pracy.
Dostałem (jako powód) takie pismo:
"Wezwać do uzupełnienia braków formalnych pozwu poprzez złożenie wszystkich załączników wymienionych w pozwie wraz z odpisem, tj. informacje z serwisu z dnia 2019-07-17 (3 dokumenty) – pkt 10 (do pozwu dołączono jedynie 2 dokumenty)"
W pozwie nastąpiła pomyłka i powinno być napisane (2 dokumenty)
Czy wystarczy to skorygować pismem procesowym?
nie rozumiem też wyrażenia "w pozwie wraz z odpisem...
Szanowni Państwo, osoba ma dochód z tytułu umowy zlecenie (najniższa krajowa) następuję zajęcie komornicze, zostaje pobrane ok 900 zł. Pytając bank dlaczego środki zostały przekazana otrzymujemy informację, że były na koncie dłużej niż 30 dni dlatego zostały przekazane do karmnika. Proszę o podstawę prawną ponieważ nie umiem jej znaleźć. (osoba której dotyczy sprawa nie zapytała a chcę jakoś pomóc to zrozumieć)...
Dzień dobry. Zostałem skazany przez sąd za 9 czynów. Każdy po kilka miesięcy. Sąd orzekł karę łączna za te czyny dwa lata. Po złożeniu kasacji do sądu najwyższego ten uchylił 8 z 9. Pozostało skazanie za jeden czyn, za który sąd skazał mnie na 8 msc. Czy mogę złożyć wniosek do sądu wykonawczego o zawieszenie wykonania, tym bardziej, że na początku w postepowaniu przygotowawczym odbyłem areszt w postaci 2 miesięcy pozbawienia wolności?...
Witam. Mam pytanie, w trakcie trwania małżeństwa kupiłem mieszkanie z żoną 30 tys. za nie daliśmy. Przy rozwodzie nie załatwiliśmy z mieszkaniem nic, ona teraz po 5ciu latach od rozwodu chce 60 tys. za nie. Czy ma rację?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: