Czas wypowiedzenia w umowie B2B

Umowa B2B jako programista. W umowie napisane jest tylko, że czas wypowiedzenia wynosi 2 miesiące. Czy jes coś co reguluje od kiedy czas wypowiedzenia będzie się liczył ? Od dnia zgłoszenia, czy od końca miesiaca lub początku następnego miesiąca po złożeniu wypowiedzenia ?
anonim cytuj
14-07-2022
Tak, przepisy Kodeksu cywilnego. Termin 30 dni wynosi 30 dni kalendarzowych (pod żadnym pozorem żadne zabawy w wyłączanie niedziel czy inne podobne elaboraty nie wchodzą w grę), nie wliczając w to dnia złożenia wypowiedzenia. Jeśli upływ tego terminu trafiłby na weekend albo dzień ustawowo wolny od pracy typu jakieś święto, to termin upływa w pierwszy następny dzień roboczy.

anonim cytuj
14-07-2022
Dziękuję

anonim cytuj
14-07-2022

Sugerowane Tematy

Przekroczenie dozwolonej prędkości.
Prowadziłem samochód zarejestrowany na mojego tatę. Przekroczyłem prędkość o 51km/h. Wykroczenie zarejestrował fotoradar. Na adres domowy przyszedł mi mandat w wysokości 1500zl (z dopiskiem o wskazaniu osoby, która prowadziła pojazd w momencie zrobienia zdjęcia.) Na zdjęciu mnie nie widać. Moje pytanie brzmi: Czy zabiorą mi za to prawo jazdy, jeżeli tata wskaże mnie jako kierowcę? Czy zabranie prawa jazdy za przekroczenie prędkości oznacz...
Zwrot kosztów za naprawe samochodu.
3 tygodnie temu sprzedałam samochód, skontaktował się ze mną kupujący (handlarz jeśli ma to znaczenie) twierdząc, że rozwaliła się skrzynia biegów (automat) i żąda zwrotu połowy kosztów za naprawę samochodu, w przeciwnym razie grozi sądem. Co można zrobić w takiej sytuacji? Czy pieniądze mu się należą? Kto wygra jeśli sprawa trafi do sadu? Z góry bardzo dziękuje za wszelka pomoc....
Czy mogę odzyskac niespłacone opłaty za wynajem mieszkania?
Proszę o pomoc. Kilka lat temu wynajmowałam mieszkanie, a najemca nie zapłacił mi na koniec opłat związanych z ywynajmem. Oddałam sprawę do sądu i mam prawomocny wyrok. Kilka razy komornikowi udało się uzyskać pewne kwoty. Jednakże ostatnio nie otrzymałam nic ponieważ dłużnik podobno ma umowa o pracę, gdzie widnieje najniższa krajowa i podobno nie otrzymuje żadnych dodatków ani premii. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Bardzo proszę o pomoc....
Ankieta bezpieczeństwa osobowego
Witam. Mąż musi w pracy złożyć ankietę bezpieczeństwa osobowego do informacji tajnych i ścisłe tajnych. Postępowanie sprawdzające trochę trwa, a ja miałam ostatnio nieprzyjemna sytuacje. Mianowicie czeka mnie pewnie sprawa karna ponieważ ukradłam dosyć sporo w sklepie. Jeszcze nie dostałam żadnego wezwania na policję, ale wiem ze tak się stanie. Moja sytuacja wyglada nie ciekawie nie wiem co mnie czeka. Nigdy nie byłam karana ale obawiam si...

Wyszukiwarka