Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy

Witam
Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy za zaległe 2 miesiące pracy jeśli pracodawca ciągle zwodzi z pieniędzmi a teraz wysłał świadectwo pracy bez wypowiedzenia umowy o pracę. Praca od lutego z umową na dwa lata. Do mają wypłacalny.
anonim cytuj
12-07-2022
Pracownik wykonujący pracę otrzymał świadectwo pracy?

anonim cytuj
12-07-2022
tak poleconym dziś

anonim cytuj
12-07-2022
A kiedy był ostatni dzień w pracy?

anonim cytuj
12-07-2022
28 czerwiec

anonim cytuj
12-07-2022
A co się działo przez kolejne dwa tygodnie?

anonim cytuj
12-07-2022
Brak kontaktu z pracodawca zarówno telefonicznego jak i osobistego w siedzibie firmy.

anonim cytuj
12-07-2022
Dlaczego pracownik nie stawił się w pracy? Drzwi były zamknięte? W tej sytuacji, żeby odzyskać cokolwiek trzeba się odwołać do sądu pracy. Choć biorąc pod uwagę sposób działania pracodawcy, skutki mogą być marne.

anonim cytuj
12-07-2022
informacja SMS od pracodawcy że wolne i tak dwa tygodnie. telefony nie odbierane ani nie odpisuje. W siedzibie drzwi zamknięte. Wypłata zaległą 2 miesiące.

anonim cytuj
12-07-2022
Więc jak wyżej.

anonim cytuj
12-07-2022

Sugerowane Tematy

Kiedy następuje wykonanie decyzji administracyjnej?
W skrócie: 1. Organ wydał decyzję administracyjną o nałożeniu kary pieniężnej 5000 zł. 2. Strona nie wniosła odwołania, decyzja stała się ostateczna i wykonalna. 3. Strona nie wykonała tej decyzji, Organ skierował sprawę do Urzędu Skarbowego a ten do Komornika. 4. Strona zapłaciła karę 5000 zł Komornikowi ale płacąc co miesiąc po 1000 zł. Moje pytanie: Kiedy nastąpiło wykonanie decyzji administracyjnej? a) wtedy kiedy Organ przekazał sprawę...
Cofnięcie darowizny.
Planowaliśmy wraz z mężem wybudować dom na działce która została przekazana nam w akcie darowizny przez moją Mamę. Jakiś czas później moja mama zmarła. Nie ułożyło się nam i w chwili obecnej będzie toczyła się sprawa o rozwód, na działce zostały postawione fundamenty i nawieziona ziemia. Koszt fundamentów został poniesiony przez mamę Mojego męża Nie mogę dogadać się z mężem w kwestii działki. Chciałabym ją odzyskać gdyż jest to moja Ojcowizn...
Problemy z wypowiedzeniem o pracę. Czy należy mi się 3 miesięczne wypowiedzenie i należna wypłata?
Pracowałam 5 lat na umowie o pracę w kioskoportierni. W czerwcu dostałam wypowiedzenie którego nie podpisałam gdyż data zatrudnienia na wypowiedzeniu była 1.01.22 r. Wypowiedzenie odebrałam z poczty. Pracodawca zakończył swoją działalność z datą 17.07.22. Moje pytanie jest czy należy mi się 3 miesięczne wypowiedzenie i należna wypłata. Pracodawca liczy wypowiedzenie od czerwca mimo nie podpisania przeze mnie wypowiedzenia....
Reklamacja
Jak mam złożyć reklamację na biurko zakupione na firmę przez internet, blat po 3 miesiącach zagiął się na środku ,chyba za cienki jest. Sprzedajacy ma poniższy zapis w regulminie: 1. Sprzedający na podstawie art. 558§1 Kodeksu cywilnego całkowicie wyłącza odpowiedzialność wobec Klientów z tytułu wad fizycznych i prawnych (rękojmia)...

Wyszukiwarka