Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy

Witam
Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy za zaległe 2 miesiące pracy jeśli pracodawca ciągle zwodzi z pieniędzmi a teraz wysłał świadectwo pracy bez wypowiedzenia umowy o pracę. Praca od lutego z umową na dwa lata. Do mają wypłacalny.
anonim cytuj
12-07-2022
Pracownik wykonujący pracę otrzymał świadectwo pracy?

anonim cytuj
12-07-2022
tak poleconym dziś

anonim cytuj
12-07-2022
A kiedy był ostatni dzień w pracy?

anonim cytuj
12-07-2022
28 czerwiec

anonim cytuj
12-07-2022
A co się działo przez kolejne dwa tygodnie?

anonim cytuj
12-07-2022
Brak kontaktu z pracodawca zarówno telefonicznego jak i osobistego w siedzibie firmy.

anonim cytuj
12-07-2022
Dlaczego pracownik nie stawił się w pracy? Drzwi były zamknięte? W tej sytuacji, żeby odzyskać cokolwiek trzeba się odwołać do sądu pracy. Choć biorąc pod uwagę sposób działania pracodawcy, skutki mogą być marne.

anonim cytuj
12-07-2022
informacja SMS od pracodawcy że wolne i tak dwa tygodnie. telefony nie odbierane ani nie odpisuje. W siedzibie drzwi zamknięte. Wypłata zaległą 2 miesiące.

anonim cytuj
12-07-2022
Więc jak wyżej.

anonim cytuj
12-07-2022

Sugerowane Tematy

Prawo jazdy.
Zostało mi odmówione wydanie polskiego prawa jazdy na podstawie prawa jazdy angielskiego które zdałem mieszkając w uk w roku 2017. W roku 2011 zostało mi zabrane prawo jazdy w Polsce za jazdę pod wpływem na okres 2 lat . W 2013 przeprowadziłem się do Anglii gdzie w roku 2017 zdałem prawo jazdy. W zeszłym roku przeprowadziłem się z powrotem do Polski i złożyłem wniosek o wymianę prawa jazdy. Zostałem poinformowany iż prawo jazdy muszę zdawać o...
W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki z PPK?
Deklaracja o rezygnacji z ppk złożona do pracodawcy w terminie. Pracodawca zapomniał dopełnić formalności i poszła ona dalej. Pobierane były składki. W tym momencie osoba której to dotyczy chce odejść z pracy. W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki?...
Zwrot kaucji.
31 października wygasła nam umowa najmu. Wpłacone było 3000 zł kaucji. Zapis w umowie mówi, ze wynajmujący ma 31 dni na oddanie kaucji. Został spisany protokół w mieszkaniu było wszystko w porządku kaucja miała być zwrócona w całości. Pojawił się jednak problem z rozliczeniem czynszu. Spisane zostały liczniki, ale spółdzielnia nie zrobi teraz rozliczenia, dopiero w kwietniu 2024 roku. Właściciel stwierdził, ze może oddać nam teraz 2000 kaucji, a ...
Będąc w małżeństwie, mąż od rodziców swoich dostał pewną kwotę pieniędzy. Czy ja jako żona powinnam o tym wiedzieć?
Witam, będąc w małżeństwie, mąż od rodziców swoich dostał pewną kwotę pieniędzy. Męża mama powiedziała mi w luźnej rozmowie ze mąż dostał pieniądze na naszą rocznicę ślubu, po rozmowie z mężem wychodzi że on nie wiedział że to na rocznicę ślubu, jego rodzice mu tak nie powiedzieli. Sam nie wiedział dlaczego i z jakiego powodu dali mu pieniądze. Pytal się ale dostał wymijającą odpowiedź, przynajmniej tak mi to opowiadał. Teraz nie wiemy dla kogo ...

Wyszukiwarka