Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy

Witam
Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy za zaległe 2 miesiące pracy jeśli pracodawca ciągle zwodzi z pieniędzmi a teraz wysłał świadectwo pracy bez wypowiedzenia umowy o pracę. Praca od lutego z umową na dwa lata. Do mają wypłacalny.
anonim cytuj
12-07-2022
Pracownik wykonujący pracę otrzymał świadectwo pracy?

anonim cytuj
12-07-2022
tak poleconym dziś

anonim cytuj
12-07-2022
A kiedy był ostatni dzień w pracy?

anonim cytuj
12-07-2022
28 czerwiec

anonim cytuj
12-07-2022
A co się działo przez kolejne dwa tygodnie?

anonim cytuj
12-07-2022
Brak kontaktu z pracodawca zarówno telefonicznego jak i osobistego w siedzibie firmy.

anonim cytuj
12-07-2022
Dlaczego pracownik nie stawił się w pracy? Drzwi były zamknięte? W tej sytuacji, żeby odzyskać cokolwiek trzeba się odwołać do sądu pracy. Choć biorąc pod uwagę sposób działania pracodawcy, skutki mogą być marne.

anonim cytuj
12-07-2022
informacja SMS od pracodawcy że wolne i tak dwa tygodnie. telefony nie odbierane ani nie odpisuje. W siedzibie drzwi zamknięte. Wypłata zaległą 2 miesiące.

anonim cytuj
12-07-2022
Więc jak wyżej.

anonim cytuj
12-07-2022

Sugerowane Tematy

Darowizna i skarga pauliańska.
Witam, znajoma otrzymała od ojca darowiznę nieruchomości 12.06.2018r. Teraz otrzymała informację z firmy windykacyjnej KRUK o zadłużeniu ojca w kwocie ponad 200 tyś zł oraz, że został złożony pozew do sądu w dniu 07.06.2023r. ze skargą pauliańską. Czy zwrot darowizny uchroni ją przed spłatą ? jeszcze zapytanie: nieruchomość nie jest warta tej kwoty zadłużenia, a sąd wyda nakaz to czy pozostałą różnicę będzie musiała spłacać ?...
Zachowek.
Zmarła moja babcia, zostawiła po sobie mieszkanie. Babcia miała dwójkę dzieci, moją ciocię i mojego ojca. Mój ojciec zmarł w 2015 roku. Ciocia żyje. Babcia po śmierci mojego taty, przepisała mieszkanie na ciocię. Teraz pytania: Czy mi i mojej siostrze należy się zachowek? Jak mogę sprawdzić, jaką umową było przepisane mieszkanie na ciocię? Czy wystarczy przeprowadzić postępowanie spadkowe po babci? Czy trzeba też przeprowadzić też po moim ojcu? ...
Kredyt konsolidacyjny.
Cześć. Brałem u siebie w banku kredyt i dopiero teraz zobaczyłem że to był kredyt konsolidacyjny. Czytam że ten kredyt jest przeznaczony tylko na spłatę zadłużeń i kredytów itp. Pieniądze z pożyczki już wpłynęły mi na konto, czy te pieniądze mogę wykorzystać na dowolny cel czy tylko na to co oni ustalą np. na ich kredyt bo mam jeszcze jeden u nich? Jak to jest?...
Drzewo sąsiada podczas wichury złamało się i przewróciło na naszą działkę. Kto powinien ponieść koszt usunięcia drzewa? I z jakiego przepisu to wynika?
Dzień dobry, drzewo sąsiada podczas wichury złamało się i przewróciło na naszą działkę. Z tego co wiem, to sąsiad nie odpowiada za zniszczenie płotu bo to siła wyższa. Ale kto powinien ponieść koszt usunięcia drzewa? I z jakiego przepisu to wynika? Dodam, że to bardzo duży orzech....

Wyszukiwarka