Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy

Witam
Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy za zaległe 2 miesiące pracy jeśli pracodawca ciągle zwodzi z pieniędzmi a teraz wysłał świadectwo pracy bez wypowiedzenia umowy o pracę. Praca od lutego z umową na dwa lata. Do mają wypłacalny.
anonim cytuj
12-07-2022
Pracownik wykonujący pracę otrzymał świadectwo pracy?

anonim cytuj
12-07-2022
tak poleconym dziś

anonim cytuj
12-07-2022
A kiedy był ostatni dzień w pracy?

anonim cytuj
12-07-2022
28 czerwiec

anonim cytuj
12-07-2022
A co się działo przez kolejne dwa tygodnie?

anonim cytuj
12-07-2022
Brak kontaktu z pracodawca zarówno telefonicznego jak i osobistego w siedzibie firmy.

anonim cytuj
12-07-2022
Dlaczego pracownik nie stawił się w pracy? Drzwi były zamknięte? W tej sytuacji, żeby odzyskać cokolwiek trzeba się odwołać do sądu pracy. Choć biorąc pod uwagę sposób działania pracodawcy, skutki mogą być marne.

anonim cytuj
12-07-2022
informacja SMS od pracodawcy że wolne i tak dwa tygodnie. telefony nie odbierane ani nie odpisuje. W siedzibie drzwi zamknięte. Wypłata zaległą 2 miesiące.

anonim cytuj
12-07-2022
Więc jak wyżej.

anonim cytuj
12-07-2022

Sugerowane Tematy

Odmówione dofinansowanie na panele słoneczne.
W ubiegłym roku podpisaliśmy kontrakt z firmą o panele słoneczne. Złożyliśmy wniosek o dofinansowanie. Gmina odpowiedziała że za mało było wniosków o dotację i dofinansowania nie będzie. Panele zostały założone z naszych pieniędzy. Co można zrobić w takiej sytuacji. ...
osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, jak go ustalić?
Witam serdecznie Może ktoś miał podobny przypadek i może mi podpowiedzieć co mogę zrobić.Jezeli osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, nigdzie więcej nie figuruje, nic na siebie nie ma, to w jaki sposób mogę go odnaleźć podać adres do sądu skoro nie odbiera żadnych przesyłek sądowych awizowanych.Dostalam dokumenty z sądu gdzie muszę wziąść komornika który go odnajdzie , lub podać adres pod którym przebywa, Moze ktoś miał podobną sytua...
alimenty na rodziców
Witam.Moi rodzice poszli do opieki o pomoc finansową,Pani z opieki wydzwania po rodzinie i po dzieciach byśmy im pomogli. Sytuacja jest taka że mam z rodzicami zły kontakt. O co bym ich poprosiła nigdy nie pomogli. Proponowałam mamie za pilnowanie dzieci pieniądze ale nie chciała.Wiem że rodzeństwo rodzicom pomaga,tata ma rentę ale to nie wystarcza na pokrycie potrzeb,mòj tata lubi sobie wypić .Wiem że mogą podać mnie o alimenty sądownie. W we wr...
Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ?
Dzień dobry. Czy mogę się nie zgodzić na rozwód za porozumieniem stron ? Mąż chce się rozwieść bez podania przyczyny. Rozwód to dla mnie wyprowadzka z domu, który nie jest nasz i zostanie samej z dzieckiem. Potrzebna jest mi pomoc choćby przy odbiorze dziecka ze szkoły. Wynajem to duży koszt więc musiałabym zmienić miejsce zamieszkania, a to dla mnie i dziecka duży stres....

Wyszukiwarka