kiedy złożyć wypowiedzenie o prace?

Chce złożyć wypowiedzenie w pracy. Czas wypowiedzenia jaki mam to 2 tygodnie. Kiedy muszę złożyć wypowiedzenie (z jaka data) jeżeli chce pracować do końca miesiąca czyli do 31 marca 2022r.
anonim cytuj
14-03-2022
Wypowiedzenie dwutygodniowe kończy bieg w drugą niedziele po złożeniu wypowiedzenia.
Ustanie stosunku pracy, na 31 marca będzie raczej trudne.
Trzeba złożyć wypowiedzenie od 14.03 do 18.03. Wtedy okres wypowiedzenia skończy się 1.04 (piątek).
Zakładam, że soboty są wolnym dniem od pracy w tym przypadku

anonim cytuj
14-03-2022
jesli dzis złożysz okres wypowiedzenia zakończy sie 2.04. Jeszcze wazna rzecz - od kiedy jestes zatrudniona?

anonim cytuj
14-03-2022
jesli dzis złożysz okres wypowiedzenia zakończy sie 2.04. Jeszcze wazna rzecz - od kiedy jestes zatrudniona?

od 1 lutego 2022

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022

no to jak wyzej.

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022
no to jak wyzej.

A jak dogadam się z szefowa? To mogę zakończyć już pracę 31 go?

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022
no to jak wyzej.
A jak dogadam się z szefowa? To mogę zakończyć już pracę 31 go?

jak dogadasz się za porozumieniem stron to nawet jutro

anonim cytuj
14-03-2022

Sugerowane Tematy

Awaria rury na działce, Mpwik naliczyło nam kilka tysięcy do zapłaty, czy możemy wnioskować o anulowanie kwoty do zapłaty?
Proszę o pomoc. Kupiliśmy domek, w zasadzie rudere z ogródkiem. W ogródku jest kranik z woda. Okazuje sie, ze rura pod ziemia prowadząca wodę do tego kraniku pękła i wyciekała woda. Mpwik naliczyło nam kilka tysięcy do zapłaty. Był licznik. Czy w zw z tym, ze teren kupiliśmy, nie mieszkamy jeszcze tam, dopiero zabieramy się za remonty a poprzedni właściciel nie poinformował nas o stanie tych rur podziemnych możemy wnioskować o anulowanie kwoty do...
Wykreślenie z listy studentów a zapłata za czesne.
Dnia 11.10.2023 złożyłem rezygnację ze studiów, powodem była zła sytuacja materialna. Dziś dostałem decyzję po prawie dwóch tygodniach, iż owszem zostałem wykreślony z listy studentów, ale "decyzja nie jest równoznaczna z rozliczeniem finansowym z uczelnią. Do zapłaty pozostało czesne w wysokości 600 zł. Odsetki będą naliczane do dnia spłaty zaległości z czesnym. Wszelkich informacji na temat ewentualnych zaległości udziela Dział Płatności i...
Zaległe wynagrodzenia i odprawa.
Witam, Bardzo proszę o poradę w dosyć skomplikowanej sytuacji. Otóż w połowie listopada zeszłego roku kadra kierownicza przyjechała do miejsca pracy mojej żony i powiedziała, że firma straciła płynność finansową i od jutra mają już nie przychodzić do pracy, wypłacą pieniądze za połowę miesiąca i są zwolnieni ze świadczenia pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia ale nie wypowiedzą im umów o pracę i nie wystawią świadectwa pracy tylko pracown...
Koniec umowy najmu.
Moja siostra wynajmuje mieszkanie od 2 lat w jednym miejscu. 8.01 skończyła się umowa i właściciel przedłużył na kolejne 2 lata. Wczoraj właściciel napisał jej smsa ze ma 2 dni na wyprowadzkę bo chce wyremontować i sprzedać mieszkanie. Na umowie ma okres wypowiedzenia najmu 30 dni. Siostra ma 2 dzieci. Nie znajdzie mieszkania tak szybko. Co w takiej sytuacji zrobić? Ma opłacone za miesiąc styczeń....

Wyszukiwarka