kiedy złożyć wypowiedzenie o prace?

Chce złożyć wypowiedzenie w pracy. Czas wypowiedzenia jaki mam to 2 tygodnie. Kiedy muszę złożyć wypowiedzenie (z jaka data) jeżeli chce pracować do końca miesiąca czyli do 31 marca 2022r.
anonim cytuj
14-03-2022
Wypowiedzenie dwutygodniowe kończy bieg w drugą niedziele po złożeniu wypowiedzenia.
Ustanie stosunku pracy, na 31 marca będzie raczej trudne.
Trzeba złożyć wypowiedzenie od 14.03 do 18.03. Wtedy okres wypowiedzenia skończy się 1.04 (piątek).
Zakładam, że soboty są wolnym dniem od pracy w tym przypadku

anonim cytuj
14-03-2022
jesli dzis złożysz okres wypowiedzenia zakończy sie 2.04. Jeszcze wazna rzecz - od kiedy jestes zatrudniona?

anonim cytuj
14-03-2022
jesli dzis złożysz okres wypowiedzenia zakończy sie 2.04. Jeszcze wazna rzecz - od kiedy jestes zatrudniona?

od 1 lutego 2022

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022

no to jak wyzej.

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022
no to jak wyzej.

A jak dogadam się z szefowa? To mogę zakończyć już pracę 31 go?

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022
no to jak wyzej.
A jak dogadam się z szefowa? To mogę zakończyć już pracę 31 go?

jak dogadasz się za porozumieniem stron to nawet jutro

anonim cytuj
14-03-2022

Sugerowane Tematy

Czy po zwolnieniu lekarskim mogę iść na urlop?
Do 15.04 zwolnienie lekarskie. Umowa terminowa kończy się 30.04 Nie będzie kontynuacji. Czy pracodawca może wypisać urlop na drugą połowę kwietnia? Prawo mu na to pozwala? Czy najpierw badania ze względu na chorobowe ponad 30 i dopiero urlop? Wydaje się nie celowe robienie badań tym bardziej że kilka dni może być samego oczekiwania na badania. A więc robić badania na kilka dni pracy... Tez niecelowe że względu że to pracodawca musi ponieść kos...
Zakłócanie ciszy nocnej.
Witam, chciałbym przedstawić sytuację jaka miała miejsce. Zapomniałem się i około godziny 1:30 zaśpiewałem jedną piosenkę karaoke. Któryś z sąsiadów zadzwonił na policję i pojawiła się niemal natychmiast (blisko mnie znajduje się posterunek policji). Gdy kończyłem śpiewać wchodzili już po klatce schodowej. Gdy zadzwonili do drzwi już skończyłem piosenkę, która trwała jakieś 3 minuty i był to mój sam głos bo muzyka była na słuchawkach. Zaczęli nac...
Zapisy w umowie deweloperskiej.
Kupuję za kredyt mieszkanie u dewelopera. Pewne wątpliwości wzbudziły u mnie zapisy w projekcie umowy deweloperskiej. Mianowicie: - niskie kary umowne za przekroczenie terminu oddania nieruchomości rzędu 0,01% za dzień wartości umowy - maksymalnie do 2% wartości umowy - niemożliwość niepodpisania protokołu odbioru jeżeli usterki nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu lokalu - deweloper nie pozwala wybrać notariusza tylko forsuje swojego ...
Jaka to kategoria wierzytelności.
Posiadam prawomocny wyrok sądowy z klauzulą wykonalności. w wyroku zasądzone są: 1) odszkodowanie za niesłuszne zwolnienie z pracy 2) odprawa 3) koszty postępowania 4) odsetki ustawowe Sąd ogłosił upadłość obejmującą likwidację majątku spółki. Teraz powinienem zgłosić moją wierzytelność do Sędziego Komisarza mam jednak mały (wielki) problem Nie wiem, w której kategorii mieszczą się moje wierzytelności....

Wyszukiwarka