kiedy złożyć wypowiedzenie o prace?

Chce złożyć wypowiedzenie w pracy. Czas wypowiedzenia jaki mam to 2 tygodnie. Kiedy muszę złożyć wypowiedzenie (z jaka data) jeżeli chce pracować do końca miesiąca czyli do 31 marca 2022r.
anonim cytuj
14-03-2022
Wypowiedzenie dwutygodniowe kończy bieg w drugą niedziele po złożeniu wypowiedzenia.
Ustanie stosunku pracy, na 31 marca będzie raczej trudne.
Trzeba złożyć wypowiedzenie od 14.03 do 18.03. Wtedy okres wypowiedzenia skończy się 1.04 (piątek).
Zakładam, że soboty są wolnym dniem od pracy w tym przypadku

anonim cytuj
14-03-2022
jesli dzis złożysz okres wypowiedzenia zakończy sie 2.04. Jeszcze wazna rzecz - od kiedy jestes zatrudniona?

anonim cytuj
14-03-2022
jesli dzis złożysz okres wypowiedzenia zakończy sie 2.04. Jeszcze wazna rzecz - od kiedy jestes zatrudniona?

od 1 lutego 2022

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022

no to jak wyzej.

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022
no to jak wyzej.

A jak dogadam się z szefowa? To mogę zakończyć już pracę 31 go?

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022
no to jak wyzej.
A jak dogadam się z szefowa? To mogę zakończyć już pracę 31 go?

jak dogadasz się za porozumieniem stron to nawet jutro

anonim cytuj
14-03-2022

Sugerowane Tematy

Darowizna po ślubie od rodziców.
Witam, jeśli jestem po ślubie i rodzice chcą mi zrobić darowiznę za którą kupimy działkę i postawimy dom a mąż za swoje go wykończy ,czy w razie rozwodu z mężem ona ma jakieś prawa do tej darowizny (darowizna zostanie zgłoszona do urzędu skarbowego)? Dziękuję za odpowiedzi . PS. Nie planuję rozwodu ale życie pisze różne scenariusze....
Zwrot zadatku.
Dzień dobry, Zawarłem umowę na usługę wymiany okna, termin realizacji wpisany na umowie to 8 tygodni, które minęły już 3 tygodnie temu. Wykonawca pobrał 1000 złotych zadatku. Kontaktowałem się z nim kilkukrotnie i zawsze jest jakaś wymówka, a to montażysta chory, a to grafik nieustalony i oddzwoni. Chciałem się dogadać bo nie widzi mi się czekać kolejne 8 tygodni u innego wykonawcy. No ale trudno. I teraz pytanie w jakiej formie mam dostarczyć w...
Refundacja za okulary do pracy.
Mam taki problem. Salon optyczny wystawił mi imienną fakturę na okulary korekcyjne, jest informacja o tym, że są one do pracy przy komputerze. W pracy zostałam poinformowana, że żeby dostać częściowy zwrot, faktura musi być na firmę, nie na mnie. Salon nie chce wystawić korekty, bo faktura jest wystawiona prawidłowo i nie ma ku temu podstaw. To, że się nie dowiedziałam przed to jedno, ale nie ma nigdzie zapisu, że musi być, to skąd taki wymóg? A ...
Rozwiązanie umowy o prace z powodu zmiany miejsca zamieszkania
Witam, mam problem. Rozwiązałem umowę o prace na czas nieokreślony (pracowałem tam 5 lat) i poprosiłem pracodawcy , by na świadectwie pracy był zapis, że rozwiązanie umowy o prace z przyczyny zmiany miejsca zamieszkania). Prawdziwym powodem była nieuczciwość pracodawcy, której nie mogłem już tolerować. Postanowiłem założyć własną działalność i wykorzystać dofinansowanie z urzędu pracy jednak musze poczekać do nowego roku na złożenie wniosku...

Wyszukiwarka