kiedy złożyć wypowiedzenie o prace?

Chce złożyć wypowiedzenie w pracy. Czas wypowiedzenia jaki mam to 2 tygodnie. Kiedy muszę złożyć wypowiedzenie (z jaka data) jeżeli chce pracować do końca miesiąca czyli do 31 marca 2022r.
anonim cytuj
14-03-2022
Wypowiedzenie dwutygodniowe kończy bieg w drugą niedziele po złożeniu wypowiedzenia.
Ustanie stosunku pracy, na 31 marca będzie raczej trudne.
Trzeba złożyć wypowiedzenie od 14.03 do 18.03. Wtedy okres wypowiedzenia skończy się 1.04 (piątek).
Zakładam, że soboty są wolnym dniem od pracy w tym przypadku

anonim cytuj
14-03-2022
jesli dzis złożysz okres wypowiedzenia zakończy sie 2.04. Jeszcze wazna rzecz - od kiedy jestes zatrudniona?

anonim cytuj
14-03-2022
jesli dzis złożysz okres wypowiedzenia zakończy sie 2.04. Jeszcze wazna rzecz - od kiedy jestes zatrudniona?

od 1 lutego 2022

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022

no to jak wyzej.

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022
no to jak wyzej.

A jak dogadam się z szefowa? To mogę zakończyć już pracę 31 go?

anonim cytuj
14-03-2022
od 1 lutego 2022
no to jak wyzej.
A jak dogadam się z szefowa? To mogę zakończyć już pracę 31 go?

jak dogadasz się za porozumieniem stron to nawet jutro

anonim cytuj
14-03-2022

Sugerowane Tematy

Umowa kończy się 31 lipca, jestem na L4 które kończy się 3 sierpnia. Kto pokrywa te 3 dni?
Umowa trwa do 31 lipca, zostało podpisane na kartce że umowa tego dnia wygaśnie i nie będzie przedłużona. Rozchorowałam się i dostałam l4 na tydzień czyli do 3 sierpnia. Czy te 3 dni pokrywa ZUS czy pracodawca? Czy ja musze składać pracodawcy bądź ZUS jakieś papiery druki etc skoro nie będzie już umowy?...
Praca w innym miejscu niż na umowie.
Aktualnie mamy biuro i magazyn w jednym budynku ale szef zdecydował, że magazyn będzie przeniesiony do innej miejscowości. Ja pracuje jako pracownik biurowy i nie czuje się ja siłach przez tydzień pracować ciężko fizycznie i dźwigać towary, oraz ustawiać regały do wysokiego składowania. Czy jako pracownik biurowy, mam prawo odmówić jazdy 20 km do innej miejscowości? Dźwigania tam rzeczy przez cały tydzień? Oczywiście wszystko jest na słowo, nie d...
odrzucenie spadku
Witam. Chciałam się dopytać ? wiem że mam na to pół roku aby odrzucić spadek po mamie. Jak wygląda odrzucenie spadek u dzieci? W sensie moich dzieci? I jeszcze jedno pytanie: czy tata ma prawo odrzucić spadek po mamie? I jeszcze jedno. Za życia mamy, rodzice nie dokończyli transakcje związane z domem - czyli mój tata nie ma aktu notarialnego. Na szczęście udało mi się dogadać z właścicielem domu i lada moment mój tata będzie oficjalnym właściciel...
Wymeldowanie lokatora.
Witam. Chciałabym zasięgnąć informacji, jak wygląda sprawa wymeldowania lokatora. Sprawa przedstawia się następująco: Nieruchomość należy do nas już od kilku lat i ponieważ sami jej nie zamieszkujemy, chcielibyśmy ją sprzedać. Problem polega na tym, że w jednym z dwóch mieszkań przebywa na stale zameldowana teściowa. Nie posiada ona żadnych praw do nieruchomości, nawet nie posiada umowy najmu. Mieszka tam od zawsze a po śmierci męża nie nabyła...

Wyszukiwarka