jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy?

Dzień dobry,
Orientuje się ktoś jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy? Wykonuję pracę biurową, gdzie powinno być minimum 18 stopni. Temperatura mierzona na biurku spełnia ten wymóg. Niestety, pod biurkiem, gdzie trzymam nogi jest zimniej - bywa po 15 stopni, przez co po prostu marznę. I tu pojawia się spór z pracodawcą. On twierdzi, że skoro na biurku jest ok to sprawa załatwiona. Problem w tym, że jakby na to nie patrzeć częściowo pracuję w miejscu, gdzie nie mam zapewnionych odpowiednich warunków. Jak to więc wygląda w praktyce? Skoro ma być minimum 18 stopni to może to być zmierzone gdziekolwiek, choćby przy grzejniku? Czy może 18 stopni to minimum, które powinno być spełnione w każdym miejscu w pomieszczeniu.
anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badania pomiaru temperatury w pomieszczeniu pracy to 1.5 m od poziomu podłogi. Tak wykonuje badania środowiska miejsca pracy Sanepid

anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badań pomiarowych przedstawiona jest w normach. Pomiary powinno się wykonywać ba wysokości 1.2-1.5m powyżej poziomu podłogi oraz w odległości co najmniej 1m od ściany. Minimalna ilość pkt. Pomiarowych obliczana jest jako pierwisatek z pow.pomieszczenia. Po dokonaniu pomiarów należy wyciągnąć średnią z wszystkich pomiarów.

anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

braki formalne - brak adresu poczty elektronicznej powoda
Złożyłam pozew do sądu do wydziału gospodarczego, ale zapomniałam podać adresu poczty elektronicznej powoda. Mogę dosłać pismo procesowe uzupełniające adres e-mail ? Jak poprawnie je sformułować, żeby Sąd nie cofnął pozwu ?...
Najemca nie chce udostępnić mieszkania w celu położenia rur gazowych.
Najemca nie chce udostępnić mieszkania w celu położenia rur gazowych. W całym bloku jest modernizowana instalacja gazowa. Zarząd stwierdził, że jeśli mieszkanie nie zostanie udostępnione to zaślepią rurę na klatce i odetną dopływ gazu do mieszkania. Czy mi jako właścicielowi coś grozi od strony najemcy ?...
Jak mogę być współwłaścicielem samochodu, aby liczyły mi się już zniżki
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie dopisania mnie jako współwłaściciela samochodu. Auto w tej chwili jest zarejestrowane na mamę, chciałabym dopisać siebie jako współwłaściciel, aby liczyły mi się już zniżki. W takiej sytuacji musiałaby być spisana umowa darowizny, a następnie zgłoszenie tej umowy do wydziału komunikacji i wydanie nowego dowodu rejestracyjnego? Czy muszę zgłaszać darowiznę do skarbówki, gdzie wartość auta wynosi ok 4/5 tyś z...
Komornik zajął moje wynagrodzenie za długi mojego męża.
Będę wdzięczna za pomoc w mojej sprawie. Były mąż nie zapłacił podatku od nieruchomości i komornik zdjął tą kwotę z mojego wynagrodzenia. Nie byliśmy małżeństwem od kilku lat i nieruchomość była własnością byłego męża. Niestety nie pomyślałam o tym, że powinnam ten fakt zgłosić w urzędzie miasta. Widnieliśmy jako współwłaściciele. Na chwilę obecną wszystkie dokumenty są w urzędzie zatem wg prawa dług był byłego męża a nie mój. Czy jest szansa ...

Wyszukiwarka