jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy?

Dzień dobry,
Orientuje się ktoś jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy? Wykonuję pracę biurową, gdzie powinno być minimum 18 stopni. Temperatura mierzona na biurku spełnia ten wymóg. Niestety, pod biurkiem, gdzie trzymam nogi jest zimniej - bywa po 15 stopni, przez co po prostu marznę. I tu pojawia się spór z pracodawcą. On twierdzi, że skoro na biurku jest ok to sprawa załatwiona. Problem w tym, że jakby na to nie patrzeć częściowo pracuję w miejscu, gdzie nie mam zapewnionych odpowiednich warunków. Jak to więc wygląda w praktyce? Skoro ma być minimum 18 stopni to może to być zmierzone gdziekolwiek, choćby przy grzejniku? Czy może 18 stopni to minimum, które powinno być spełnione w każdym miejscu w pomieszczeniu.
anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badania pomiaru temperatury w pomieszczeniu pracy to 1.5 m od poziomu podłogi. Tak wykonuje badania środowiska miejsca pracy Sanepid

anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badań pomiarowych przedstawiona jest w normach. Pomiary powinno się wykonywać ba wysokości 1.2-1.5m powyżej poziomu podłogi oraz w odległości co najmniej 1m od ściany. Minimalna ilość pkt. Pomiarowych obliczana jest jako pierwisatek z pow.pomieszczenia. Po dokonaniu pomiarów należy wyciągnąć średnią z wszystkich pomiarów.

anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Jak rozwiązać umowę o pracę?
Jestem kierowcą, umowa o pracę. Jak zwolnić się z dnia na dzień? Jak rozwiązać to prawnie? Jak odebrać niewykorzystany urlop?...
Egzekwowanie długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego
Witam, Jak wygląda teraz sytuacja egzekwowania długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego? Posiadam tam jakieś 760zł do oddania za mandaty ale znalazłem informację, że wszelkie egzekucje z ZUSu, skarbówki etc. są wstrzymane ze względu na stan epidemii. Czy to jest prawda? Jak to się ma w rzeczywistości? Dodam, że chciałem to zapłacić ale po prostu dało by mi to odwlec w czasie i miałbym więcej "pieniążków" na święta. Pozdraw...
Pozwany chory na schozofrenie, nagadał głupot czym się pogrązył. Czy można to jakoś odkręcić lub unieważnić?
Witam, mam takie pytanie mam w rodzinie chorego na schizofrenie paranoidalaną, i tak we wtorek była rozprawa on był pozwanym i strasznych głupot nagadał czym się pogrążył, I teraz moje pytanie czy można to jakoś odkręcić unieważnić rozprawę czy coś takiego, wyrok juz zapadł we wtorek właśnie I teraz się zastanawiamy jak to rozwiązać lub gdzie szukać rozwiązania... bardzo proszę o każda radę bo my juz wyczerpaliśmy pomysły ( podobno nie da się tak...
Wymeldowanie w drodze postępowania administracyjnego.
Partnerka zakończyła 2 letnią batalię o podział majątku z ex mężem. Sprawę wygrała ma wpis do księgi wieczystej że jej jest już mieszkanie , ma wyrok i poszła do gminy żeby wymeldować ex a pani jej powiedziała że on musi się sam wymeldować. I moje pytanie czy muszą go wymeldować jak ma wyrok i wpis do księgi że mieszkanie jest już tylko jej czy faktycznie on musi się wymeldować osobiście?...

Wyszukiwarka