jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy?

Dzień dobry,
Orientuje się ktoś jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy? Wykonuję pracę biurową, gdzie powinno być minimum 18 stopni. Temperatura mierzona na biurku spełnia ten wymóg. Niestety, pod biurkiem, gdzie trzymam nogi jest zimniej - bywa po 15 stopni, przez co po prostu marznę. I tu pojawia się spór z pracodawcą. On twierdzi, że skoro na biurku jest ok to sprawa załatwiona. Problem w tym, że jakby na to nie patrzeć częściowo pracuję w miejscu, gdzie nie mam zapewnionych odpowiednich warunków. Jak to więc wygląda w praktyce? Skoro ma być minimum 18 stopni to może to być zmierzone gdziekolwiek, choćby przy grzejniku? Czy może 18 stopni to minimum, które powinno być spełnione w każdym miejscu w pomieszczeniu.
anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badania pomiaru temperatury w pomieszczeniu pracy to 1.5 m od poziomu podłogi. Tak wykonuje badania środowiska miejsca pracy Sanepid

anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badań pomiarowych przedstawiona jest w normach. Pomiary powinno się wykonywać ba wysokości 1.2-1.5m powyżej poziomu podłogi oraz w odległości co najmniej 1m od ściany. Minimalna ilość pkt. Pomiarowych obliczana jest jako pierwisatek z pow.pomieszczenia. Po dokonaniu pomiarów należy wyciągnąć średnią z wszystkich pomiarów.

anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Ograniczenie praw rodzicielskich obojgu rodzicom.
Dzień dobry. W dniu dzisiejszym odbyła się sprawa sądowa o ograniczenie mi i ojcu dziecka praw rodzicielskich oraz nadanie kurateli sądowej i asystentury rodziny. Chciałabym wnieść do sądu o wydanie uzasadnienia oraz odwołać się od podjętej przez sąd decyzji. W jaki sposób powinnam przygotować pisma i czy muszę dodać do tych pism jakieś dodatkowe dokumenty (jeśli tak to jakie)?...
Zadłużenie u komornika.
Mam zadłużenie u komornika, dzieci są już dorosłe i zrzekły się roszczeń, mam dziecko z partnerką, z którą obecnie mieszkam, co mogę zrobić żeby komornik nie zabierał mi 60 procent z zarobków....
Dzierżawa a zasiedzenie.
Witam, ponad 20 lat temu kupiłem 50% udziałów w domu z działką. Inni współwłaściciele nie żyją i nikt nie przeprowadził do tej pory postępowania spadkowego. Chciałbym oddać część działki w dzierżawę sąsiadowi (on odda mi część swojej - tak będzie nam wygodniej bo działki są wąskie i długie). Czy ta dzierżawa wpłynie na możliwość zasiedzenia przeze mnie nieruchomości za 9 lat? Czy to, że z działki będzie korzystał sąsiad nie spowoduje przerwania b...
sprzedałam samochód, kupujący chce zwrotu kosztów.
Dzień dobry, Przedwczoraj sprzedałam samochód. Auto zostało sprawdzone przez kupującego. Dziś osoba, która kupiła auto informuje mnie, że PRAWIE nie działa katalizator. Co potwierdził jej znojmy mechanik. Nie widziałam o jakichkolwiek usterkach . Żąda zwrotu kosztów, grozi policją i sądem. Co zrobić w tej sytuacji, przecież nie wiem co ten mechanik robił z moim autem, czy czegoś nie wymienił skoro to znajomy. Osobiście jestem przekonana, ż...

Wyszukiwarka