jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy?

Dzień dobry,
Orientuje się ktoś jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy? Wykonuję pracę biurową, gdzie powinno być minimum 18 stopni. Temperatura mierzona na biurku spełnia ten wymóg. Niestety, pod biurkiem, gdzie trzymam nogi jest zimniej - bywa po 15 stopni, przez co po prostu marznę. I tu pojawia się spór z pracodawcą. On twierdzi, że skoro na biurku jest ok to sprawa załatwiona. Problem w tym, że jakby na to nie patrzeć częściowo pracuję w miejscu, gdzie nie mam zapewnionych odpowiednich warunków. Jak to więc wygląda w praktyce? Skoro ma być minimum 18 stopni to może to być zmierzone gdziekolwiek, choćby przy grzejniku? Czy może 18 stopni to minimum, które powinno być spełnione w każdym miejscu w pomieszczeniu.
anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badania pomiaru temperatury w pomieszczeniu pracy to 1.5 m od poziomu podłogi. Tak wykonuje badania środowiska miejsca pracy Sanepid

anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badań pomiarowych przedstawiona jest w normach. Pomiary powinno się wykonywać ba wysokości 1.2-1.5m powyżej poziomu podłogi oraz w odległości co najmniej 1m od ściany. Minimalna ilość pkt. Pomiarowych obliczana jest jako pierwisatek z pow.pomieszczenia. Po dokonaniu pomiarów należy wyciągnąć średnią z wszystkich pomiarów.

anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Sprawa o alimenty
Witam, sprawa o alimenty. Pozew wniesiono luty 2020 do dziś nie było rozprawy. Sąd wydał postanowienie o szukaniu pozwanego za pomocą komornika, gdyż nie odbierał listów. Następnie na posiedzeniu nie jawnym wydano postanowienie o zawieszeniu sprawy. Co dalej zrobić?...
Kolizja przy wyprzedzaniu.
Witam, miałem kolizję drogową. Podczas wykonywania manewru wyprzedzania kolumny samochodów jeden z nich stwierdził, że również chce wyprzedzić. Pech chciał, że zrobił to w momencie gdy ja go wyprzedzałem i przetarliśmy się bokami. Gdy zjechaliśmy na parking, kierowca powiedział, że to jest moja wina bo wyprzedzałem na ciągłej a on rozpoczął manewr idealnie w momencie gdy pojawiła się przerywana linia. Gwoli ścisłości manewr rozpocząłem zgodnie ...
Uciążliwi sąsiedzi.
Od roku wynajmujemy mieszkanie w bloku. Niestety sąsiedzi, którzy mieszkają nad Nami są alkoholikami i codziennie się awanturują, jakby było mało nocą również. Mamy małe dziecko, które póki co całkiem nieźle sypia, ale niedługo zapewne może stać się to dla niego uciążliwe, dla mnie i partnera już jest i pomimo interwencji naszej czy policji (nic z tym nie mogą zrobić, bo oni ,, są u siebie'') jest to samo. Rozmawialiśmy z sąsiadami, którzy mieszk...
wielokrotna kradzież w sklepie
Wielokrotnie ukradłem rzeczy w sklepie (art. spożywcze, chemia, kosmetyki) i w końcu zostałem złapany. Mają nagrania z monitoringu i pewnie będzie to łączna kwota 2000-3000zł. Co mi grozi, jeśli nie myłem wcześniej karany? Mam ponad 40 lat, trójkę dzieci a żona nie pracuje....

Wyszukiwarka