jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy?

Dzień dobry,
Orientuje się ktoś jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy? Wykonuję pracę biurową, gdzie powinno być minimum 18 stopni. Temperatura mierzona na biurku spełnia ten wymóg. Niestety, pod biurkiem, gdzie trzymam nogi jest zimniej - bywa po 15 stopni, przez co po prostu marznę. I tu pojawia się spór z pracodawcą. On twierdzi, że skoro na biurku jest ok to sprawa załatwiona. Problem w tym, że jakby na to nie patrzeć częściowo pracuję w miejscu, gdzie nie mam zapewnionych odpowiednich warunków. Jak to więc wygląda w praktyce? Skoro ma być minimum 18 stopni to może to być zmierzone gdziekolwiek, choćby przy grzejniku? Czy może 18 stopni to minimum, które powinno być spełnione w każdym miejscu w pomieszczeniu.
anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badania pomiaru temperatury w pomieszczeniu pracy to 1.5 m od poziomu podłogi. Tak wykonuje badania środowiska miejsca pracy Sanepid

anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badań pomiarowych przedstawiona jest w normach. Pomiary powinno się wykonywać ba wysokości 1.2-1.5m powyżej poziomu podłogi oraz w odległości co najmniej 1m od ściany. Minimalna ilość pkt. Pomiarowych obliczana jest jako pierwisatek z pow.pomieszczenia. Po dokonaniu pomiarów należy wyciągnąć średnią z wszystkich pomiarów.

anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

umowa uzyczenia
Witam serdecznie rok temu uzyczylam swoj dom siostrze z partnerem.Miesiac pozniej zaczely sie awantury miedzy nimi wyzwiska z jego strony ,naduzywanie alkoholu ,wczoraj doszlo awantury z udzialem moich starszych rodzicow ktorzy mieszkaja obok.Pijany partner siostry wyzywal do moich rodzicow.Umowe uzyczenia podpisalam z mozliwoscia 6 miesiecznego wypowiedzenia na okres 5 lat .W obecnej sytuacji chcialabym ja wypowiedziec temu panu natychmiastowo ...
Świadczenia rodzinne
przyjechałam właśnie do Polski z Niemiec . W Niemczech nie pobierałam niczego na dziecko gdyż nie posiadałam z synem nawet meldunku . Mój mąż pracuje w Niemczech ma gewerbe , mamy intercyzę i zaznaczam to nie jest Ojciec mojego syna, nie jest wpisany jako ojciec, złożyłam wniosek o 500 plus na dziecko miesiąc temu i dalej nic przyszła mi informacja z której nic nie rozumiem ponieważ wynika z niej że muszą sprawdzić czy mój mąż nie pobiera niczeg...
bon turystyczny
Witam, mam pytanie odnośnie bonu turystycznego. Rodzicie po rozwodzie, dzieci są przy matce. Komu w takiej sytuacji przysluguje ten bon?...
Mandat za brak legitymacji do biletu.
Wczoraj jechałam pociągiem do Łodzi kupiłam bilet ulgowy ponieważ skan/zdjęcie legitymacji miałam w telefonie, po pokazaniu panu zdjęcia nawet nie spojrzał na zdjęcie i powiedział że to nie jest dokument dostałam mandat 137zł+ opłatę za bilet normalny. Nigdy nikt nie robił z tego problemu i bez problemu uznawali zdjęcie. Czy jest sens się odwoływać od tego?...

Wyszukiwarka