jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy?

Dzień dobry,
Orientuje się ktoś jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy? Wykonuję pracę biurową, gdzie powinno być minimum 18 stopni. Temperatura mierzona na biurku spełnia ten wymóg. Niestety, pod biurkiem, gdzie trzymam nogi jest zimniej - bywa po 15 stopni, przez co po prostu marznę. I tu pojawia się spór z pracodawcą. On twierdzi, że skoro na biurku jest ok to sprawa załatwiona. Problem w tym, że jakby na to nie patrzeć częściowo pracuję w miejscu, gdzie nie mam zapewnionych odpowiednich warunków. Jak to więc wygląda w praktyce? Skoro ma być minimum 18 stopni to może to być zmierzone gdziekolwiek, choćby przy grzejniku? Czy może 18 stopni to minimum, które powinno być spełnione w każdym miejscu w pomieszczeniu.
anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badania pomiaru temperatury w pomieszczeniu pracy to 1.5 m od poziomu podłogi. Tak wykonuje badania środowiska miejsca pracy Sanepid

anonim cytuj
02-02-2022
Metodyka badań pomiarowych przedstawiona jest w normach. Pomiary powinno się wykonywać ba wysokości 1.2-1.5m powyżej poziomu podłogi oraz w odległości co najmniej 1m od ściany. Minimalna ilość pkt. Pomiarowych obliczana jest jako pierwisatek z pow.pomieszczenia. Po dokonaniu pomiarów należy wyciągnąć średnią z wszystkich pomiarów.

anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Podział majątku
Witam chce wnieść do sądu o podział spadku po ojcu. W skład spadku wchodzi ziemia, dom, podwórko. Od czego najpierw zacząć?...
Przeprowadzka z dzieckiem do innego miasta.
Mój był partner został poinformowany o tym, że chce przeprowadzić się wraz z dzieckiem do innego miasta, że względu na lepsze warunki mieszkaniowe oraz rodzinę, która potrzebuje opieki. Nagle kilka dni przed przeprowadzka oznajmił, że się nie zgadza. Jak dalej wygląda postępowanie w takim razie, co powinnam zrobić? Ma pełne prawa rodzicielskie, aczkolwiek dziecka nigdy w życiu na oczy nie widział, mimo, że wiele razy pytałam go czy chce, alimenty...
Roboty budowlane po 24:00
Witam czy normalnym jest aby roboty budowlane za ścianą odbywały się po 24:00 w nocy? Policja odmawia przyjazdu twierdząc że na pewno urząd wydał zgodę. Ja jednak chciałabym mieć pewność jak to sprawdzić i czy mogę jakoś temu zaprzestać? Dodam że prócz hałasu kamienica trzęsie się i aż podskakuje od prac ciężkim sprzętem budowlanym....
Do jakiej kwoty przychodu miesięcznego/rocznego może sobie dorabiać bez ujawniania tego w zeznaniu podatkowym.
Mam krótkie pytanie. Znajoma zajmuje sie hobbistycznie robieniem zabawek, odzdóbek z tekstyliów. Głównie dla znajomych ale nie tyle. Dorobi na tym kilka stówek miesięcznie. Pytała mnie do jakiej kwoty przychodu miesięcznego/rocznego może to robić bez ujawniania tego w zeznaniu podatkowym. Niestety nie potrafiłem jej odpowiedzieć. Ktoś pomoże? ...

Wyszukiwarka