Wypłata na L4

Witam piszę w sprawie wypłaty na L4
Od 31 grudnia jestem na L4 ze względu na zagrożona ciążę pierwsze l4 od 31grudnia do 20 stycznia i od 20 przedłużone do 17 lutego . Umowa na pół etatu czyli 1070 zł na rękę , a dostałam wypłatę 740 zł .. kierowniczka nie potrafi mi tego wylumaczyc .. a z tego co się zorientowałam to L4 jest 100 procent płatne , co mam zrobić w takiej sytuacji?
anonim cytuj
02-02-2022
Lekarz na zwolnieniu musi wpisac specjalny kod zeby na okres zwolnienia lekarskiego ciazowego bylo wyplacane 100 % pensji w przeciwnym razie kiedy kodu nie bedzue wyplacane jest tylko 80 %. Nalezy ten fakt zglosic lekarzowi przy wypisywaniu l4

anonim cytuj
02-02-2022

Sugerowane Tematy

Mam zajęcie komornicze za alimenty, przyznano mi rentę. Czy komornik będzie zabierał i z wynagrodzenia i renty kwoty na alimenty?
Od 2018 roku mam zajęcie komornicze za alimenty. W tej chwili komornik zabiera 60% wynagrodzenia. Sytuacja się zmieniła bo przyznano mi rentę. W dalszym ciągu pracuje. Pytanie moje jest czy komornik będzie zabierał i z wynagrodzenia i renty kwoty na alimenty. Dodam ze place bieżące i zaległe alimenty. Dziękuje za odpowiedź....
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Witam mam następujące pytanie: Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy. Moje pytanie: Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalen...
Przekazanie mieszkania do wynajmu. Co powinno się spisać w protokole?
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...
Śmierć współwłaścicieli nieruchomości a dziedziczenie.
Mam pytanie, mianowicie moi rodzice są współwłaścicielami domu w którym mieszkamy ( jestem ich jedynym dzieckiem i jestem osobą pełnoletnią ). Wszyscy jesteśmy zameldowani od tym adresem. Dom jest współwłasnością rodziców. Proszę mi powiedzieć, co w przypadku ich śmierci? Czy po ich śmierci niejako z automatu odziedziczę dom, czy należy to w jakiś sposób załatwić prawnie za ich życie, aby potem nie było kłopotów? Jeśli załatwić za ich życia, to j...

Wyszukiwarka