Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie?

Witam
Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień jaki ma się w grafiku (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie? Mój pracodawca twierdzi, że nie wręcz powinnam poinformować lekarza, że na ten dzień nie potrzebuję l4 bo i tak nie będę w pracy.
anonim cytuj
03-12-2021
Czyli dla przykładu masz l4 1-10 grudnia, przy czym 3 i 6 grudnia masz wolny i pytasz czy możesz te dwa dni odebrać w innym terminie np 12 i 13 grudnia, już po skończeniu l4, dobrze rozumiem? Jeśli o to Ci chodzi to nie, tak to nie działa. Lekarz decyduje o tym do kiedy jego zdaniem stan Twojego zdrowia nie będzie pozwalał na wykonywanie obowiązków. To nie jest wolne, które sobie można odebrać w innym terminie, a rodzaj czasowej niemożności wykonywania swoich obowiązków ze względu na stan zdrowia.

anonim cytuj
03-12-2021
Co do informowania lekarza, że jakiś dzień jest wolnym od pracy... To nie masz takiego obowiązku, zwolnienie lekarskie wystawiane jest również na dni wolne od pracy, poniewaz wynagrodzenie chorobowe jak i później zasiłek chorobowy płatny jest za każdy dzień kalendarzowy zwolnienia a nie za dzień pracujący.

anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Spadek działki
Mam pytanie. Działka która jest notarialnie zapisana na małżeństwo które ma rozdzielność majątkowa- moja mama i moj tata. Nie maja rozwodu. Natomiast tata ma komorników. Trafił do szpitala . W przypadku jego śmierci jak wyglada to prawnie ? Nie chce przejąć długów ojca, wiem ze musze się zrzec spadku. Natomiast co się dzieje z dzialka? Mama nie ma żadnych dlugow....
Pozew o uchylenie alimentów
Dzień dobry, Proszę o poradę. Płacę alimenty na syna, który właśnie skończył 24 lata. Blisko trzy lata temu przerwał studia i rozpoczął pracę. Syn mieszka z matką. Chcę złożyć pozew o uchylenie alimentów, jednak nie mam zaświadczenia o dochodach syna i tym samym nie mogę udowodnić, że może samodzielnie się już utrzymywać. Czy jest to konieczne do złożenia pozwu ?...
Kupno mieszkania przed zawarciem związku małżeńskiego.
Witam. Jak wygląda sytuacja w przypadku rozstania. Kupiłam mieszkanie przed zawarciem związku małżeńskiego. Mieszkanie zakupione było w kredycie. Po ślubie mamy wspólnotę majątkowa, mieszkamy w mieszkaniu ok 7 lat, kredyty jest opłacany już z majątku wspólnego. Po 7 latach, przez kolejne 7 lat mieszkanie jest wynajmowane i z tego dochodu opłacany jest kredyt. Jak się uczciwie rozliczyć? Czy cały okres 14 lat kredytu należy zsumować i podzielić n...
Adoptacja psa bez wiedzy właściciela, co zrobić
Chcemy adoptować kilkuletniego psa od osoby prywatnej z innego miasta (400 km). Poprosiliśmy właściciela, żeby dostarczył nam książeczkę zdrowia. Okazało się, że pies jest zarejestrowany na małżonkę (małżeństwo jest w trakcie rozwodu i partnerka utrudnia wszelkie działania) i książeczka jest u niej. Weterynarz nie chce wydać panu żadnych dokumentów. Co my, jako przyszli właściciele mamy zrobić w takiej sytuacji, żeby nie mieć problemów?...

Wyszukiwarka