Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie?

Witam
Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień jaki ma się w grafiku (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie? Mój pracodawca twierdzi, że nie wręcz powinnam poinformować lekarza, że na ten dzień nie potrzebuję l4 bo i tak nie będę w pracy.
anonim cytuj
03-12-2021
Czyli dla przykładu masz l4 1-10 grudnia, przy czym 3 i 6 grudnia masz wolny i pytasz czy możesz te dwa dni odebrać w innym terminie np 12 i 13 grudnia, już po skończeniu l4, dobrze rozumiem? Jeśli o to Ci chodzi to nie, tak to nie działa. Lekarz decyduje o tym do kiedy jego zdaniem stan Twojego zdrowia nie będzie pozwalał na wykonywanie obowiązków. To nie jest wolne, które sobie można odebrać w innym terminie, a rodzaj czasowej niemożności wykonywania swoich obowiązków ze względu na stan zdrowia.

anonim cytuj
03-12-2021
Co do informowania lekarza, że jakiś dzień jest wolnym od pracy... To nie masz takiego obowiązku, zwolnienie lekarskie wystawiane jest również na dni wolne od pracy, poniewaz wynagrodzenie chorobowe jak i później zasiłek chorobowy płatny jest za każdy dzień kalendarzowy zwolnienia a nie za dzień pracujący.

anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Alimenty na dzieci.
Biorę z FA alimenty na dzieci, mój były partner z pisma od komornika wynika, że podjął pracę na umowę o pracę w Polsce z czego ja jestem pewna iż umowa jest na lewo iż on pracuje w Niemczech na czarno. Umowa jest podpisana z koleżanką jego obecnej żony. Co zrobić w tej sytuacji?...
Czy można sprzedać nieruchomość bez podziału majątku?
Dzień dobry. Jestem w trakcie rozwodu, mój adwokat mówi, że potrwa to jeszcze ok dwóch lat. Jestem właścicielem domu, który chcę sprzedać. W domu są rzeczy osobiste żony, a także rzeczy wspólne. Żona powiedziała, że podział majątku dopiero po rozwodzie. Co zrobić ?...
Zakończenie najmu okazjonalnego lokalu.
Mam parę pytań dotyczących zakończenia najmu okazjonalnego lokalu. Zarówno wynajmujący, jak i najemca mogą wypowiedzieć najem w wypadkach określonych w umowie. Pytanie 1. Czy chęć wprowadzenia się któregokolwiek z członków rodziny wynajmującego do lokalu może być takim powodem ? Czy taki zapis jest skuteczny w przypadku wypowiedzenia powołującego się na ten punkt ? Pytanie 2: Jaki może być najkrótszy okres w tym wypadku ?...
Czy mam prawo do mieszkania?
Sprawa wygląda tak: mamy z żoną ślub w roku 2015, zamieszkujemy wspólnie od 2014r w mieszkaniu dziadka żony, który, to "dał słownie nam to mieszkanie" w zamian z mieszkanie u rodziców mojej, wtedy przyszłej żony i opiekę ze strony jej rodziców pod ich dachem, w 2016 dziedek żony umiera, miał dzieci: syna- ojciec żony oraz córkę - ciotka żony, w 2017r dochodzimy do porozumienia z ciotką żony - wpłacamy jej, na jej konto, zażądaną pr...

Wyszukiwarka