Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie?

Witam
Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień jaki ma się w grafiku (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie? Mój pracodawca twierdzi, że nie wręcz powinnam poinformować lekarza, że na ten dzień nie potrzebuję l4 bo i tak nie będę w pracy.
anonim cytuj
03-12-2021
Czyli dla przykładu masz l4 1-10 grudnia, przy czym 3 i 6 grudnia masz wolny i pytasz czy możesz te dwa dni odebrać w innym terminie np 12 i 13 grudnia, już po skończeniu l4, dobrze rozumiem? Jeśli o to Ci chodzi to nie, tak to nie działa. Lekarz decyduje o tym do kiedy jego zdaniem stan Twojego zdrowia nie będzie pozwalał na wykonywanie obowiązków. To nie jest wolne, które sobie można odebrać w innym terminie, a rodzaj czasowej niemożności wykonywania swoich obowiązków ze względu na stan zdrowia.

anonim cytuj
03-12-2021
Co do informowania lekarza, że jakiś dzień jest wolnym od pracy... To nie masz takiego obowiązku, zwolnienie lekarskie wystawiane jest również na dni wolne od pracy, poniewaz wynagrodzenie chorobowe jak i później zasiłek chorobowy płatny jest za każdy dzień kalendarzowy zwolnienia a nie za dzień pracujący.

anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

problem z mechanikiem
Witam. Wczoraj rano o 9:00 oddałam auto do mechanika z informacją, że wycieraczki do naprawy i auto gaśnie na niskich obrotach. Przyjechałam autem sama i zostawiłam mu jeżdżące auto. Mechanik dzisiaj zadzwonił, że gdy odpalał auto strzelił mu pasek rozrządu. Że prawdopodobnie cały silnik jest do wymiany. Auto nie odpala. I odrazu zaznaczył, że nie ponosi za to odpowiedzialność. Dodał, że nie ma żadnej propozycji dla mnie i najlepiej, to jak bym...
Zażalenie na decyzję sądu.
Witam, otrzymałem zaoczny wyrok sądu czyli w posiedzeniu niejawnym o alimenty i zostało przyznane na córki po 800zł czyli 1600zł na dwie. Jest to dla mnie kwota bardzo wysoka gdyż jestem w jednym z gorszych momentów swojego życia, posiadam jeszcze kredyty I raty do spłacenia a sam też muszę z czegoś żyć...z tego co przeczytałem mam 7 dni na zażalenie, czy jest ktoś kto wie jak dobrze napisać to zażalenie? I czy w zażaleniu mogę napisać informacje...
Przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie dziecka. Mąż urwał kontakt.
Dzień dobry, mąż/ ojciec naszego nieletniego dziecka zerwał z nami kontakt. W październiku dziecku kończy się ważność paszportu. Chciałabym wyrobić nowy, ponieważ jeździ na konkursy poza granice kraju. Wiem, że przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie nieletniego dziecka. Jak mogę załatwić tą sprawę?...
Renta dla dziecka
Czy jeżeli nie byłam w związku małżeńskim a moj partner zmarł. Dziecku należy się po nim renta ? Były zrobione testy na ojcostwo sądownie- jest ojcem....

Wyszukiwarka