Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie?

Witam
Czy w czasie l4 jak wypada ono w wolny dzień jaki ma się w grafiku (odbiór za sobotę) przysługuje on w innym terminie? Mój pracodawca twierdzi, że nie wręcz powinnam poinformować lekarza, że na ten dzień nie potrzebuję l4 bo i tak nie będę w pracy.
anonim cytuj
03-12-2021
Czyli dla przykładu masz l4 1-10 grudnia, przy czym 3 i 6 grudnia masz wolny i pytasz czy możesz te dwa dni odebrać w innym terminie np 12 i 13 grudnia, już po skończeniu l4, dobrze rozumiem? Jeśli o to Ci chodzi to nie, tak to nie działa. Lekarz decyduje o tym do kiedy jego zdaniem stan Twojego zdrowia nie będzie pozwalał na wykonywanie obowiązków. To nie jest wolne, które sobie można odebrać w innym terminie, a rodzaj czasowej niemożności wykonywania swoich obowiązków ze względu na stan zdrowia.

anonim cytuj
03-12-2021
Co do informowania lekarza, że jakiś dzień jest wolnym od pracy... To nie masz takiego obowiązku, zwolnienie lekarskie wystawiane jest również na dni wolne od pracy, poniewaz wynagrodzenie chorobowe jak i później zasiłek chorobowy płatny jest za każdy dzień kalendarzowy zwolnienia a nie za dzień pracujący.

anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Koszty pochówku (umiera ojciec alkoholik, od lat bez kontaktu)
Dzień dobry , Chciałam zapytać jak to wygląda w sytuacji gdy umiera ojciec , alkoholik, od lat zero kontaktu z dziećmi. Zły człowiek. Kto pokrywa koszty pochówku. Będę wdzięczna za odpowiedź....
Urlop (do kiedy wykorzystać?)
Dobry wieczór. Proszę o informację czy zaległy urlop wypoczynkowy (za ten i poprzedni rok) muszę wykorzystać w jakimś określonym terminie, jeżeli będę wracać teraz do pracy po rocznym urlopie macierzyńskim? Jeżeli nie to ile mam czasu na skorzystanie z niego?...
Czy po rozwodzie zonie będzie się cos należało?
Zamierzam się rozwieść. Przed ślubem uległem wypadkowi, za pieniądze z odszkodowania kupiłem dom. Później go sprzedałem, a w zamian kupiłem 2 mieszkania już po ślubie. Zone uczyniłem współwłaścicielka obu z nich. W akcie notarialnym nie ma wzmianki o tym skąd pochodziły pieniądze na ich zakup. Zona dołożyła do remontu, ale nie ma na to żadnych dowodów w postaci umów, faktur.. Czy po rozwodzie zonie będzie się cos należało?...
Rozdzielność majątkowa a komornik.
W chwili obecnej moi rodzice nie mają rozdzielności majątkowej. Natomiast okazuje się, że moja matka ma spore długi. Nie jest w stanie ich spłacić. Jednak jest jako żona współwłaścicielem wszystkiego, co rodzice dostali pod dziadkach ze strony ojca. Konkretnie domu i ziemi. Czy sporządzenie intercyzy w tej chwili uchroni przed zajęciem komorniczym ? Jest inny sposób na zabezpieczenie majątku ?...

Wyszukiwarka