Czy można sprzedać same udziały do działki rolnej?

Hello, czy jest na sali notariusz?
Moja rodzina ma w posiadaniu dwie działki rolne. Pochodzą one ze spadku i obecnie są podzielone pomiędzy cztery osoby w udziałach wielkości 21/24,1/24, 1/24, 1/24. Co istotne - żaden z posiadaczy nie jest rolnikiem. Całość ma 10400 m2 (1,04ha), natomiast ta mniejsza część w całości 0,13 ha. Co istotne, obecnie obie działki stanowią współwłasność i nie są wytyczone. Moje pytania brzmią:
1. Czy posiadacze mniejszych części mogą w obecnej sytuacji bez przeszkód sprzedać je posiadaczowi większej ilości udziałów w ziemi? Z tego co wiem stanowią bliską rodzinę - udziałowiec większej części jest wujkiem posiadaczy tych mniejszych części, to dzieci jego rodzonej siostry.
2. Czy można sprzedać same udziały, czy konieczne jest wcześniejsze zniesienie współwłasności, wytyczenie działek i tak dalej?
anonim cytuj
03-12-2021
Można sprzedać same udziały

anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Czy można zwolnić pracownika będącego na l4?
Czy można zwolnić pracownika będącego na l4? Pracownik pracował około 2 lat w danym zakładzie pracy. Jest na zwolnieniu 4 miesiąc, dodam że przebywa w placówce odwykowej i ma tam ciągłość l4....
Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.
Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?...
Zalaliśmy sąsiada. My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć, Jak taka sytuacja wygląda od strony prawnej?
Witajcie Zalalismy sasiadow Moj maz zajmujacy sie na codzien budowlanka zobowiazal sie do naprawy szkod Mieszkanie to bylo zalane juz 4 lata wczesniej i patrzac na jego stan po tamtym zalaniu nie bylo remontu gdyz zalanie bylo z winy wlasciciela Okazało się ze własciciel wymaga od nas jeszcze wymiany podłogi w pokoju i drzwi które rzekomo zostały uszkodzone w wyniku naszego zalania My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć Jak taka...
Reklamacja towaru.
Zakupiłem zestaw kluczy od sklepu na allegro, po pierwszym użytkowaniu grzechotka klucza się poddała na chyba 7 śrubie do odkręcenia. Poinformowałem sklep na allegro, przesłałem zdjęcia uszkodzeń, pracownik poinformował mnie aby dokręcić jeden z elementów ale jeżeli to nie pomoże to odesłać na reklamacje na ich formularzu. Na formularzu wnioskowałem o wymianę towaru na nowy. W 14 dniu pracownik odpisał: Na formularzu reklamacyjnym zgodził się P...

Wyszukiwarka