Czy można sprzedać same udziały do działki rolnej?

Hello, czy jest na sali notariusz?
Moja rodzina ma w posiadaniu dwie działki rolne. Pochodzą one ze spadku i obecnie są podzielone pomiędzy cztery osoby w udziałach wielkości 21/24,1/24, 1/24, 1/24. Co istotne - żaden z posiadaczy nie jest rolnikiem. Całość ma 10400 m2 (1,04ha), natomiast ta mniejsza część w całości 0,13 ha. Co istotne, obecnie obie działki stanowią współwłasność i nie są wytyczone. Moje pytania brzmią:
1. Czy posiadacze mniejszych części mogą w obecnej sytuacji bez przeszkód sprzedać je posiadaczowi większej ilości udziałów w ziemi? Z tego co wiem stanowią bliską rodzinę - udziałowiec większej części jest wujkiem posiadaczy tych mniejszych części, to dzieci jego rodzonej siostry.
2. Czy można sprzedać same udziały, czy konieczne jest wcześniejsze zniesienie współwłasności, wytyczenie działek i tak dalej?
anonim cytuj
03-12-2021
Można sprzedać same udziały

anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Jak pomoc osobie uzależnionej od narkotyków?
Mam znajomą uzależnioną od narkotyków. Tydzień temu wraz z jej rodzicami nakłoniliśmy ją na odwyk. Zgodziła się pod groźbą wyrzucenia z domu. Godzinę temu uciekła z odwyku. Dodam, że odwyk był prywatny. Przez kilka dni cieszyła się ze tam jest i chciała przejść kilkumiesięczne leczenie, od 2 dni twierdziła ze już chce wracać do domu i jest już zdrowa. Wczoraj zablokowała kontakt ze mną i z rodzicami. Moje pytanie brzmi, czy w obecnej sytuacji, mo...
Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy podczas L4?
Czy pracodawca może wpisać mi urlop wypoczynkowy w czasie kiedy byłem na L4?...
Chwilówka
Witam, zaciągnąłem jakiś czas temu pożyczkę w firmie A. Firma A sprzedała dług do firmy B, ponieważ nie wywiązałem się z umowy. Firma A nie poinformowała mnie w ogóle o fakcie zbytu długu do firmy B, teraz dostałem nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym od firmy B. Jak mogę zakwestionować w piśmie niezasadność takiego długu?...
Wypowiedzenie umowy najmu.
Witam ,chciałbym zapytać się o wypowiedzenie umowy przez najemcę tzn. mnie . Wprowadziłem się do tego mieszkania 4 lata temu ,umowa była podpisana na okres roku z miesięcznym wypowiedzeniem i po roku automatycznie przeszła na czas nieokreślony z miesiąca na miesiąc . Chciałbym teraz się wyprowadzić z mieszkania ze względu głownie na wynajmującego i jego zachowanie ,czynsz płace co miesiąc ,czasami płaciłem go z góry na dwa miesiące bo miałem nadw...

Wyszukiwarka