Czy można sprzedać same udziały do działki rolnej?

Hello, czy jest na sali notariusz?
Moja rodzina ma w posiadaniu dwie działki rolne. Pochodzą one ze spadku i obecnie są podzielone pomiędzy cztery osoby w udziałach wielkości 21/24,1/24, 1/24, 1/24. Co istotne - żaden z posiadaczy nie jest rolnikiem. Całość ma 10400 m2 (1,04ha), natomiast ta mniejsza część w całości 0,13 ha. Co istotne, obecnie obie działki stanowią współwłasność i nie są wytyczone. Moje pytania brzmią:
1. Czy posiadacze mniejszych części mogą w obecnej sytuacji bez przeszkód sprzedać je posiadaczowi większej ilości udziałów w ziemi? Z tego co wiem stanowią bliską rodzinę - udziałowiec większej części jest wujkiem posiadaczy tych mniejszych części, to dzieci jego rodzonej siostry.
2. Czy można sprzedać same udziały, czy konieczne jest wcześniejsze zniesienie współwłasności, wytyczenie działek i tak dalej?
anonim cytuj
03-12-2021
Można sprzedać same udziały

anonim cytuj
03-12-2021

Sugerowane Tematy

Pieniądze dla wnuka. Jaki tytuł przelewu żeby US się nie doczepił?
Witam. Mam takie pytanie: dziadkowie chcą co miesiąc przesyłać wnukowi pieniądze na jego konto bankowe PKO Junior. Co mają wpisać w tytule przelewu żeby US się nie doczepił?...
174kpc
Это не совсем то, что мне нужно. Есть другие варианты? in addition, [url=https://sumore.vn/your-key-to-success-primexbt-trading-contests/]https://sumore.vn/your-key-to-success-primexbt-trading-contests/[/url], effective risk management and systematic informing about market trends are fundamental importance for optimal trading. When withdrawing funds, a commission is charged|withdrawn for withdrawing finances, and a commission may be charged in ...
Jak zakończyć działalność nierejestrowaną?
Jak zakończyć działalność nierejestrowaną? Kiedyś zakładałam taką działalność aby próbować swoich sił w jednej branży, niestety nie wyszło. Zapomniałam o tym, że taka działalność była. Ostatnie wpływy były może jakoś 2 lata temu albo i więcej. Co mogę zrobić aby zakończyć? Czy z tego tytułu że nie było żadnych wpływów a wcześniej nie zakończyłam coś mi grozi?...
Wypowiedzenie umowy o pracę
Czy składając osobiście wypowiedzenie umowy o pracę potrzebuję podpis osoby, która je przyjmie, czy sam bieg wypowiedzenia zaczyna się w momencie przekazania pisma na ręce kierownika firmy?...

Wyszukiwarka