Zwrot zakupów przez internet

Proszę o pomoc.
Rozpocząć w tym roku planuję zamówić wózek dla dziecka z aukcji internetowej Allegro. Obawiam się jednak że może być on niewygodny dla prowadzącego po złożeniu. Gdyby faktycznie okazał się on niewygodny czy jest możliwość abym zwróciła go do sprzedawcy w ciągu 14 dni tak jak mówi ustawa o zakupach internetowych? Skoro zostanie on złożony i wypróbowany po domu
anonim cytuj
30-11-2021
Myślę, że to zależy czy kupi Pani od firmy czy od osoby fizycznej. Jeśli kupuje Pani od osoby fizycznej posiada Pani wyłącznie prawo do rękojmi regulowane w kc. Jeśli od firmy to ma Pani zawsze prawo do odstapienia od umowy (np. kupna) w terminie 14 dni od jej zawarcia bez podawania przyczyny ?
Jeśli mam złe informacje niech mnie ktoś poprawi ?

anonim cytuj
30-11-2021
Myślę, że to zależy czy kupi Pani od firmy czy od osoby fizycznej. Jeśli kupuje Pani od osoby fizycznej posiada Pani wyłącznie prawo do rękojmi regulowane w kc. Jeśli od firmy to ma Pani zawsze prawo do odstapienia od umowy (np. kupna) w terminie 14 dni od jej zawarcia bez podawania przyczyny ?

od firmy

anonim cytuj
30-11-2021
od firmy

w takim wypadku przysługuje Pani to prawo ?
Jednak ja bym doczytała regulamin przedsiębiorcy, który mówi o takich przypadkach. Ustawa umożliwia skorzystanie z odstąpienia od umowy ale może to być 14 dni od dnia otrzymania towaru lub od dnia zawarcia umowy (zapłaty za wózek- lepiej płacić kurierowi w takim wypadku) oraz co do zwrotu pieniędzy obligatoryjnie obie strony mają 14 dni na dokonanie obustronnego zwrotu, Pani wózka, a przedsiębiorca pieniędzy, jednak ma on możliwość zastrzec sobie ze termin 14 dni zaczyna swój bieg od momentu kiedy rzecz zostanie mu zwrócona ?
Chyba, że się coś zmieniło to proszę o komentarz prostujący.

anonim cytuj
30-11-2021

Sugerowane Tematy

Osoba sprzedaje działkę, nie posiada konta, pieniądze kupujący przelewa na konto córki sprzedającego, zgłosić to do Us?
Witam, osoba sprzedaje działkę, nie posiada konta, pieniądze kupujący przelewa na konto córki sprzedającego , czy jeśli córka wyciągnie pieniądze na drugi dzień i odda ojcu to musi zgłosić to do Us?...
Zapisy w Księdze Wieczystej.
Na działce ,którą chcemy nabyć znajdują się obiekty budowlane ( stary dom, studnia i budynek gospodarczy) w Księdze Wieczystej nie ma na ten temat żadnych zapisów, jest tylko określona powierzchnia nieruchomości. Czy jest jakieś niebezpieczeństwo przy nabywaniu takiej nieruchomości i czy w akcie notarialnym zapisy dotyczące tego co się znajduje na działce powinny być szczegółowo opisane ? Budynki są stare i nie posiadają dokumentacji....
Czy kwarantanna obowiązuje przed wyniakami testu na Covid
Dzien dobry.Mam pytanie .Bylam dzis u lekarza z kaszlem juz na wstepie nawet prrzed badanien uskyszalam ze trzeba zrobic testy covidowe ,po zbadaniu okazalo sie ze zapalenie oskrzeli i dostalam antybiotyk.Na testy mam isc jutro w sobote miedzy 14a 16 i Pani doktor powiedziala ,ze do jutra mam miec kwarantanne a w poniedzialek beda dzwonic z wynikami .i teraz pytania 1 czy musze robic ten test obowiazkowo? 2 czy wszyscy domownicy maja kwaranta...
Czy należy się spadek mojemu dziadkowi?
Witam serdecznie potrzebuje porady prawnej . Mój tata dostał w spadku ziemie(dzialkę) ale na tej działce są budynki podzielone na dwoje w spadku kto ma do tego prawo ?? Mój tata cały czas opiekował się swoim ojcem aż do śmierci i z obór zrobił pokoje i teraz tam mieszka od co najmniej 10 lat jego siostra która dostała pół tych budynków nie dokładała do niczego i nie pomagała w opiece swojego ojca . Dzwoniła ostatnio i groziła że jej się to należ...

Wyszukiwarka