Zwrot zakupów przez internet

Proszę o pomoc.
Rozpocząć w tym roku planuję zamówić wózek dla dziecka z aukcji internetowej Allegro. Obawiam się jednak że może być on niewygodny dla prowadzącego po złożeniu. Gdyby faktycznie okazał się on niewygodny czy jest możliwość abym zwróciła go do sprzedawcy w ciągu 14 dni tak jak mówi ustawa o zakupach internetowych? Skoro zostanie on złożony i wypróbowany po domu
anonim cytuj
30-11-2021
Myślę, że to zależy czy kupi Pani od firmy czy od osoby fizycznej. Jeśli kupuje Pani od osoby fizycznej posiada Pani wyłącznie prawo do rękojmi regulowane w kc. Jeśli od firmy to ma Pani zawsze prawo do odstapienia od umowy (np. kupna) w terminie 14 dni od jej zawarcia bez podawania przyczyny ?
Jeśli mam złe informacje niech mnie ktoś poprawi ?

anonim cytuj
30-11-2021
Myślę, że to zależy czy kupi Pani od firmy czy od osoby fizycznej. Jeśli kupuje Pani od osoby fizycznej posiada Pani wyłącznie prawo do rękojmi regulowane w kc. Jeśli od firmy to ma Pani zawsze prawo do odstapienia od umowy (np. kupna) w terminie 14 dni od jej zawarcia bez podawania przyczyny ?

od firmy

anonim cytuj
30-11-2021
od firmy

w takim wypadku przysługuje Pani to prawo ?
Jednak ja bym doczytała regulamin przedsiębiorcy, który mówi o takich przypadkach. Ustawa umożliwia skorzystanie z odstąpienia od umowy ale może to być 14 dni od dnia otrzymania towaru lub od dnia zawarcia umowy (zapłaty za wózek- lepiej płacić kurierowi w takim wypadku) oraz co do zwrotu pieniędzy obligatoryjnie obie strony mają 14 dni na dokonanie obustronnego zwrotu, Pani wózka, a przedsiębiorca pieniędzy, jednak ma on możliwość zastrzec sobie ze termin 14 dni zaczyna swój bieg od momentu kiedy rzecz zostanie mu zwrócona ?
Chyba, że się coś zmieniło to proszę o komentarz prostujący.

anonim cytuj
30-11-2021

Sugerowane Tematy

Czy mogę starać się o mieszkanie socjalne?
Mąż kazał mi się wyprowadzić z domu razem z dziećmi. Obecnie mieszkam u przyjaciół. Czy w takiej sytuacji mogę starać się o mieszkanie socjalne?...
Wykorzystywanie zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych.
Mam pytanie odnośnie wykorzystywania zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych. Dokładniej chciałam zapytać czy mogę użyć zdjęć stockowych darmowych i potem przerabiać je jako pomoce dydaktyczne (dopisać nazwy, zmieniać kolory). Następnie je sprzedawać jako pomoce? ...
Zniesławienie i odszkodowanie.
Witam parę dni temu poniosło mnie sytuacja już się ciągnie 10miesiecy założyłam sprawę Fotografce do sądu. Niestety nie wytrzymałam do rozprawy na 5 grupach na FB dałam opinie pisząc ze oszukuje i kłamie resztę nie będę pisała bo za długie post napisałam grzecznie bez wyzwisk. Niestety natomiast w komentarzu zupełnie się nie popisałam napisałam w emocjach ze to jak się zachowywała na moim ślubie to było poniżej krytyki i świństwo i mam nadzieje ...
Co z długiem po odrzuceniu spadku?
Dzień dobry. Umarł mój wujek zostawiając w spadku część domu oraz nie znane zadłużenie (z przejrzanych dokumentów to duża kwota). Moja mama, jako spadkobierca, chce odrzucić spadek po bracie bo nie jest w stanie ustalić zadłużenia i boi się tej sumy. 1 Czy jeśli zadłużenie jest wyższe niż wartość nieruchomości to ja - syn będę musiał spłacić różnicę jeśli przyjmę spadek. 2 Co zrobić żeby spadek został zrealizowany na korzyść wierzyciela do wys...

Wyszukiwarka