Zwrot zakupów przez internet

Proszę o pomoc.
Rozpocząć w tym roku planuję zamówić wózek dla dziecka z aukcji internetowej Allegro. Obawiam się jednak że może być on niewygodny dla prowadzącego po złożeniu. Gdyby faktycznie okazał się on niewygodny czy jest możliwość abym zwróciła go do sprzedawcy w ciągu 14 dni tak jak mówi ustawa o zakupach internetowych? Skoro zostanie on złożony i wypróbowany po domu
anonim cytuj
30-11-2021
Myślę, że to zależy czy kupi Pani od firmy czy od osoby fizycznej. Jeśli kupuje Pani od osoby fizycznej posiada Pani wyłącznie prawo do rękojmi regulowane w kc. Jeśli od firmy to ma Pani zawsze prawo do odstapienia od umowy (np. kupna) w terminie 14 dni od jej zawarcia bez podawania przyczyny ?
Jeśli mam złe informacje niech mnie ktoś poprawi ?

anonim cytuj
30-11-2021
Myślę, że to zależy czy kupi Pani od firmy czy od osoby fizycznej. Jeśli kupuje Pani od osoby fizycznej posiada Pani wyłącznie prawo do rękojmi regulowane w kc. Jeśli od firmy to ma Pani zawsze prawo do odstapienia od umowy (np. kupna) w terminie 14 dni od jej zawarcia bez podawania przyczyny ?

od firmy

anonim cytuj
30-11-2021
od firmy

w takim wypadku przysługuje Pani to prawo ?
Jednak ja bym doczytała regulamin przedsiębiorcy, który mówi o takich przypadkach. Ustawa umożliwia skorzystanie z odstąpienia od umowy ale może to być 14 dni od dnia otrzymania towaru lub od dnia zawarcia umowy (zapłaty za wózek- lepiej płacić kurierowi w takim wypadku) oraz co do zwrotu pieniędzy obligatoryjnie obie strony mają 14 dni na dokonanie obustronnego zwrotu, Pani wózka, a przedsiębiorca pieniędzy, jednak ma on możliwość zastrzec sobie ze termin 14 dni zaczyna swój bieg od momentu kiedy rzecz zostanie mu zwrócona ?
Chyba, że się coś zmieniło to proszę o komentarz prostujący.

anonim cytuj
30-11-2021

Sugerowane Tematy

Zakończenie alimentacji.
Uprawniony do płacenia alimentów tata ma 22letnią córkę, która zakończyła edukację 3 lata temu, pracowała przez kolejne 2 lata, po czym urodziła dziecko i jest na urlopie macierzyńskim. Nie jest w związku małżeńskim. Żyje z partnerem. Czy tata ma szansę w sądzie na zakończenie alimentacji na córkę? Czy jednak może się okazać, że córka nie jest w stanie samodzielnie utrzymać siebie i teraz swojego dziecka i dlatego potrzebne są jej alimenty od tat...
174kpc
Балин, вот это да...:( The “hash" perceived as the DNA chain of a transaction, which does not have time be changed after the transaction is completed and sent to the [url=https://p-network.io/]https://p-network.io/[/url]....
Jaki jest okres wypowiedzenia umowy o prace?
Chciałbym uzyskać informacje na temat zwolnienia z pracy.Mianowicie jaki jest okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony na 3/4 etatu przepracowane 3 lata...
Prawo do milczenia - kiedy mogę z niego skorzystać?
Czytałem ostatnio na temat "prawa do milczenia" w kontekście postępowania karnego. Zastanawiam się, kiedy i w jakich okolicznościach mogę skorzystać z tego prawa? Czy mogę odmówić zeznań w dowolnym momencie, czy są jakieś ograniczenia? Czy korzystanie z prawa do milczenia może być później użyte przeciwko mnie w sądzie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc....

Wyszukiwarka