czy dostanę odszkodowanie z ubezpieczenia jeśli do łazienki wejdzie mi spółdzielnia?

Witam wszystkich moje pytanko czy dostanę odszkodowanie z ubezpieczenia jeśli do łazienki wejdzie mi spółdzielnia i poniszczył kafelki prysznic?????
anonim cytuj
24-11-2021
Zależy co zniszczyli.
Są elementy, do których musi Pani zagwarantować dostęp, i w razie braku takiego, mogą dokonać niezbędnego demontażu lub rozbiórki elementów mieszkania.
JW. Np ciągi wodno kanalizacyjne zaliczają się do takich elementów. Wtedy spółdzielnia nie ponosi odpowiedzialności za dokonane zniszczenia, a polisa zapewne uzna to za celowe działanie ubezpieczonego wykluczające odpowiedzialność ubezpieczyciela.
Ale warto by poznać warunki polisy, bo to co jest ZAZWYCZAJ, czasami może okazać się czymś innym niż jest w konkretnym przypadku.

anonim cytuj
24-11-2021
Pytanie brzmi w jakim celu spółdzielnia dokonała tych zniszczeń - jeśli np wymieniano ciąg wodno-kanalizacyjny, a Pani bez zgody spółdzielni zabudowała tzw. "Dojście" to wina leży po Pani stronie.

anonim cytuj
24-11-2021

Sugerowane Tematy

Czy USC może odmówić wydania aktu zgonu w celu zrzeknięcia się spadku po zmarłym.
Dzień dobry.Czy USC może odmówić wydania aktu zgonu w celu zrzeknięcia się spadku po zmarłym. Mąż ma problem gdyż jego stryj ( brat jego taty) zmarł na początku września. Był pod opieką gosp i to oni zajęli się pochówkiem. Nie miał już nikogo był kawalerem ,bez dzieci, a jedyną najbliższą rodziną był mój mąż,i jego dwaj bracia. Stryj zmarł w innej miejscowości niż mieszkał. W USC powiedzieli że nie wydadzą owego odpisu bo nie są w linii prostej....
Ważność podpisu na testamencie.
Mam do was takie nietypowe pytanie o ważność testamentu. Wiadomo, że najlepiej sporządzić go u notariusza, ale ze względu na stan zdrowia osoby której sprawa dotyczy jest to mocno problematyczne, w dodatku testament wg. tego co mi staruszka mówiła będzie dość obszerny, minimum kilkanaście jak nie kilkadziesiąt stron – tak szacuję, co powoduje, że napisanie jego odręczne także będzie problematyczne. Oczywiście można go sporządzić komputerowo i pot...
Czy notariusz może mnie oszukać?
Planuje kupić mieszkanie od osoby, która ma swojego notariusza (który zajmował się sprawą spadkową tego mieszkania). Czy powinnam się obawiać, że zostanę w jakiś sposób oszukana? Jeśli tak to na co powinnam szczególnie zwrócić uwagę podczas podpisywania umowy? Chciałam wynająć swojego notariusza, jednak osoba sprzedająca upiera się przy swoim....
Jak dowiedzieć się czy mam ograniczone bądź zabrane prawa do dzieci?
Jestem od 19.09 w szpitalu psychiatrycznym, po próbie samobójczej. Moimi dziećmi zajmuję się moja siostra, która będzie dla nich rodziną zastępczą. Czy mam prawo dowiedzieć się czy jakaś rozprawa była? Jak dowiedzieć się czy mam ograniczone bądź zabrane prawa do dzieci? Nikt nie chce udzielić mi żadnych informacji....

Wyszukiwarka