Czy na umowie na okres próbny (3 miesiące) przysługuje urlop chociażby na jeden dzien?

Czy na umowie na okres próbny (3 miesiące) przysługuje urlop chociażby na jeden dzien? od początku zawarcia umowy przepracowałam okolo 445,5h.
najblizsza zmiane mam w konkretny dzien, czy moge na ten dzien wziac urlop czy to pracodawca decyduje?
anonim cytuj
23-11-2021
Urlop przysługuje proporcjonalnie po każdym przepracowanym miesiącu.
O urlopie zawsze decyduje pracodawca - udziela go na wniosek pracownika ale może nie zgodzić się na konkretny dzień.

anonim cytuj
23-11-2021

Sugerowane Tematy

Kopiowanie ogłoszeń.
Gazety i portale internetowe publikują ogłoszenia nadsyłane przez ludzi i firmy. * Kto ma prawo autorskie do tych ogłoszeń? * Czy można legalnie kopiować ogłoszenia z portali i gazet, aby opublikować je we własnym źródle (portalu lub gazecie)? Mam na myśli republikację suchej informacji (przepisanie treści)....
Paczka z błędnym adresem
Dzień dobry. Dwa tygodnie temu do męża przyszła opłacona paczka, której nie zamawiał. Zadzwonił do firmy, która paczkę wysłała, żeby wyjaśnić sprawę. Pani, która odebrała telefon nie bardzo orientowała się w temacie, kazała napisać maila do firmy i opisać zaistniałą sytuację, co też mąż uczynił. Otrzymaliśmy telefon od firmy, że faktycznie zaistniała pomyłka,że przyślą po paczkę kuriera i cisza... paczka zalega nam juz 2 tygodnie w domu. Nie ch...
Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem. Czy może mi sprzedawca odmówić zwrotu? Co w takim przypadku?
Dzień dobry. Mam problem z zakupionym samochodem. Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem po oględzinach pojazdu. Teraz gdy chciałem go naprawić okazało się, że te uszkodzenia, o których byłem poinformowany nie są jedyne, bo samochód był w taki sposób zabezpieczony do sprzedaży, żeby nie było ich widać. Dopiero po odkręceniu kilku części zobaczyłem, co było ukryte. Chciałbym zwrócić sprzedawcy ten samochód. Po pierw...
Witam, czy mogę zgodnie z prawem mogę zabrać swoj samochód od mechanika?
Witam, czy mogę zgodnie z prawem mogę zabrać swój samochód od mechanika? Sytuacja wygląda tak że oddałem samochód do warsztatu, na serwis skrzyni biegów (rutynowa wymiana sprzęgła/olej/filtry) Podczas jazdy próbnej/ testowej pojawiły się problemy. Nie odebrałem wtedy auta i od 3 tygodni samochód stoi w krzakach a ja jestem zbywany. Kontakt został praktycznie znikomy Chce zabrać auto do innego serwisu. Jednak jak wygląda to z perspektywy prawne...

Wyszukiwarka