Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie;
Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy.
Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021).
Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końca??
anonim cytuj
28-10-2021
Umowa wygasa z jej dniem zakończenia.
Jeśli umowa jest do 10.11 to się po prostu kończy...
anonim cytuj
28-10-2021
Wypowiedzenie sie kończy z jego zakończeniem nie wpływa na to l4. To było wypowiedzenie i później mialas byc zwolniona zeswiadczenia pracy czy może rozwiazanie umowy za porozumieniem z konketna data zakończenia?
anonim cytuj
28-10-2021
Wypowiedzenie sie kończy z jego zakończeniem nie wpływa na to l4. To było wypowiedzenie i później mialas byc zwolniona zeswiadczenia pracy czy może rozwiazanie umowy za porozumieniem z konketna data zakończenia?
rozwiązanie za porozumieniem z konkretną data
anonim cytuj
28-10-2021
rozwiązanie za porozumieniem z konkretną data
to kończy sie 10.11. Jesli l4 jest na dłużej to zasilek wypłaci zus za okres po zakończeniu zatrudnienia
Witam serdecznie.
Czy 14-latek może osobiście odebrać dowód tymczasowy. Wniosek składała babcia. Ja obecnie przebywam za granicą. Dodam, że babci nie chcą wydać mimo że ma na to notarialne przyzwolenie które razem podpisałyśmy. Twierdzą, że musi odebrać rodzic. Gdzieś wyczytałam.ze syn jednak może,ale potrzebuję potwierdzenia. Może ktoś miał podobna sytuację.
...
Witam
Sprawa spadkowa. Moja babcia zostawiła testament notarialny w którym wszystko zapisuje mi .
Ustawowymi spadkobiercami są córki czyli moja mama i ciotka . Założyłam sprawę w sądzie o nabycie spadku gdzie podałam adres zameldowania ciotki w Polsce pod którym nie przebywa na stale bo pracuje w Anglii ,przyjeżdża na urlopy .
Pod tym adresem mieszka jej córka . Dziś na sprawie dowiedziałam się od Sędziny że żaden papier z sądu nie został o...
Pracownik jest zatrudniony od marca tego roku w Spolce Z o.o .
Na prośbę pracodawcy wynagrodzenie na umówie wpisano w kwocie 5200 brutto . Faktycznie (potwierdzone przelewami ) miesięczne wynagrodzenie to ponad 6 000 netto. W zeszłym miesiącu pracownik otrzymał przelew około 3500 (netto z kwoty na umówie) W tym miesiącu nie otrzymał wynagrodzenia . Tydzień temu poczta przyszło wypowiedzenie ze ze względu na Covid spółka utraciła płynność finans...
W tym tygodniu przyjeżdża do mnie znajomy i ma mi zapłacić większą część kwoty, na którą się wcześniej umawialiśmy. Resztę zaś ma dopłacić w ciągu następnych 12 miesięcy, począwszy od tego konkretnego dnia.
I w związku z tym chciałbym się też jakoś zabezpieczyć. Mam zamiar spisać umowę tylko właśnie nie do końca wiem jaką, bo raczej wolałbym, aby to była umowa jednostronna - innymi słowy, żeby na dokumencie widniał wyłącznie podpis kupującego.
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: