Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie;
Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy.
Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021).
Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końca??
anonim cytuj
28-10-2021
Umowa wygasa z jej dniem zakończenia.
Jeśli umowa jest do 10.11 to się po prostu kończy...
anonim cytuj
28-10-2021
Wypowiedzenie sie kończy z jego zakończeniem nie wpływa na to l4. To było wypowiedzenie i później mialas byc zwolniona zeswiadczenia pracy czy może rozwiazanie umowy za porozumieniem z konketna data zakończenia?
anonim cytuj
28-10-2021
Wypowiedzenie sie kończy z jego zakończeniem nie wpływa na to l4. To było wypowiedzenie i później mialas byc zwolniona zeswiadczenia pracy czy może rozwiazanie umowy za porozumieniem z konketna data zakończenia?
rozwiązanie za porozumieniem z konkretną data
anonim cytuj
28-10-2021
rozwiązanie za porozumieniem z konkretną data
to kończy sie 10.11. Jesli l4 jest na dłużej to zasilek wypłaci zus za okres po zakończeniu zatrudnienia
Witam. Mam kilka pytań do prawników, proszę o szybką odpowiedź.
1. Czy pracodawca ma prawo do kontaktowania się ze mną podczas mojego zwolnienia lekarskiego?
2. Jakie są moje prawa w zakresie ochrony miejsca pracy podczas zwolnienia lekarskiego? Czy pracodawca może mnie zwolnić podczas mojego zwolnienia lekarskiego?
3. Jakie obowiązki mam jako pracownik na zwolnieniu lekarskim? Czy muszę na przykład informować pracodawcę o swoim stanie zdrow...
Osoba zatrudniona na umowę zlecenie ma wykonywać pracę 5 x w tygodniu (sprzątanie). W umowie jest punkt, że swoją pracę może zlecić innej osobie. Osoba ta przez najbliższe 10 dni jest na zwolnieniu lekarskim (opłaca zasiłek chorobowy) . Czy ta osoba ma obowiązek znaleźć zastępstwo za siebie aby zlecona praca została wykonana? Czy ja jako zlecający muszę szukać sam zastępstwa?
Będę wdzięczny za wyjaśnienie....
Złożyłam do wsa skargę na dyrektora szkoły. Sad uznał skargę i zasadził od dyrektora zwrot kosztów. Mam pytanie czy dyrektor płaci z własnej kieszeni czy z pieniędzy publicznych. I jakie są regulacje bo słyszałam gdzieś ze nie można za kogoś płacić wyroków tylko przegrany musi zapłacić sam. Dostałam przekazem pieniądze za dwa wyroki ale nadawca jest nie dyrektor z imienia i nazwiska tylko szkoła. Czy to jest zgodne z prawem?...
Mój bliski kuzyn dostał na adres zameldowania w Polsce ( zapomniał o wymeldowaniu) wezwanie do prokuratury w charakterze podejrzanego. Chodzi o art. 224 kk. Problem polega na tym, że on od wielu lat mieszka daleko poza granicami Polski i nie bardzo ma możliwość, by specjalnie przylecieć do Polski na takie przesłuchanie. Pytanie co w tej sytuacji można zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: