Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie;
Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy.
Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021).
Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końca??
anonim cytuj
28-10-2021
Umowa wygasa z jej dniem zakończenia.
Jeśli umowa jest do 10.11 to się po prostu kończy...
anonim cytuj
28-10-2021
Wypowiedzenie sie kończy z jego zakończeniem nie wpływa na to l4. To było wypowiedzenie i później mialas byc zwolniona zeswiadczenia pracy czy może rozwiazanie umowy za porozumieniem z konketna data zakończenia?
anonim cytuj
28-10-2021
Wypowiedzenie sie kończy z jego zakończeniem nie wpływa na to l4. To było wypowiedzenie i później mialas byc zwolniona zeswiadczenia pracy czy może rozwiazanie umowy za porozumieniem z konketna data zakończenia?
rozwiązanie za porozumieniem z konkretną data
anonim cytuj
28-10-2021
rozwiązanie za porozumieniem z konkretną data
to kończy sie 10.11. Jesli l4 jest na dłużej to zasilek wypłaci zus za okres po zakończeniu zatrudnienia
Dzień dobry. Syn pozostawił na parkingu samochód, który został ochlapany farbą elewacyjną. Właściciel czyszcząc owy samochód porysował lakier na samochodzie. To, że lakier został porysowany podczas czyszczenia, syn zauważył na drugi dzień po zmyciu czegoś co ten pan nałożył na samochód. Dał mu na odczepnego 200 zł. Ogólnie dane owego Pana syn ma, bo wezwał policję. Pan nie jest ugodowy co do naprawy porysowanej karoserii. Proszę o jakieś info ...
Czy pomimo ustanowionej wspólności małżeńskiej, mąż może sprzedać żonie połowę własności auta, tak aby ona stała się jedynym właścicielem pojazdu? Czy taka umowa sprzedaży bądź darowizny w świetle prawa cywilnego będzie miała moc prawną?...
Witam, dostałem pismo odnośnie zapłaty za pobyt i badania w szpitalu podczas ubezpieczenia w Niemczech w AOK. Wystarczy że podeślę skan Karty AOK które obejmuje też podobno Polskę aby uniknąć opłaty?...
Sprawa przedstawia się następująco. Kilka działek budowlanych należących do dwóch sióstr. W celu uniknięcia dodatkowych kosztów notarialnych, a mianowicie jedna z sióstr chce zachować wszystkie działki, pomysł jest taki aby zrzec się sądownie prawa do spadku tych działek (spadek po zmarłych rodzicach bez żadnych obciążeń), a następnie spłacić siostrę w formie darowizny na konto. Pytanie jest takie czy US nie zinterpretuje tego jako chęć uniknięci...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: