czy ktoś wie na czym polega wyrejestrowanie działalności z mieszkania?

Słuchajcie, czy ktoś wie na czym polega wyrejestrowanie działalności z mieszkania, które zamierzam sprzedać. To gdzie ta działalność będzie miała adres? To jednoosobowa działalność.
Sprzedaje mieszkanie i zamierzam kupić inne. Nie chce likwidować działalności bo to moja praca.
anonim cytuj
22-10-2021
Od ponad 2 lat nie ma obowiązku wskazywania w CEIDG głównego miejsca prowadzenia działalności. Obowiązkowe jest natomiast wskazanie adresu korespondencyjnego, do którego nie trzeba posiadać tytułu prawnego. Więc może ktoś użyczyć tego adresu, bądź może to być adres np. biura księgowego itp. Wówczas adresem dla celow podatkowych oraz adresem, który należy wskazywać w dokumentach księgowych (również na fakturach) staje się adres zamieszkania. Właściwym urzędem skarbowym jest wówczas urząd właściwy dla miejsca zamieszkania.

anonim cytuj
22-10-2021

Sugerowane Tematy

Auto bez OC, złomowanie.
Jak uporządkować sprawę auta bez OC. Auto jest niesprawne , stoi od kilku lat . Chcę to wyprostować a auto wyrejestrować i zezłomować . Znajduję w Internecie sprzeczne informacje ile lat wstecz takie ubezpieczenie można/trzeba opłacić .Gdzie i jak to zgłosić , aby koszt był jak najmniejszy , czy istnieje jakaś forma " czynnego żalu " tak aby zapłacić tylko zaległe opłaty bez ewentualnej kary/mandatu ?...
Cena przy produkcie nie zgadza sie z cena przy kasie
Czesc Jest problem z Media Markt w Lodzi Znalazlem dyski, ktore lezaly na polce z widoczna pod nimi cena, ale sprzedawca i kierownik odmawia sprzedazy. Tlumacza, ze ktorys klient zapewne przesunal i stad ta pomylka. Kierownik mowi ze mozna skierowac sprawe do sadu. Mam zdjecie produktow i ceny pod nimi. Ich prawidlowe miejsce powinno byc zaraz po prawo, ale lezaly na innej pozycji. Czy to cos zmienia?...
Dziedziczenie na podstawie testamentu.
Miesiąc temu zmarł mój tata, nie został sporządzony testament więc na mnie i na siostrę przypada po 1/2 majątku. W skład majątku wchodzi między innymi mieszkanie które wcześniej wynajmowane było przez siostrę zmarłego (umowa podpisana jest do czerwca przyszłego roku). Moje pytania brzmią, jakie prawa mam do tego mieszkania (czy mogę mieszkać w nim itp.)? W jaki sposób podejść do podziału majątku w formie tego mieszkania?...
Zajęcie wynagrodzenia.
Od kilku lat płacę alimenty na dzieci w kwocie 2 tys. Otrzymałem dzisiaj pismo od komornika dot. zajęcia wynagrodzenia w związku z niespłaconym kredytem bankowym. Zarabiam 5 tys. na rękę, 2 tys. oddaję dzieciom. Czy w takiej sytuacji komornik zabierze mi całą kwotę powyżej minimalnego wynagrodzenia, tj. zostawi tylko 2.709,48 zł ? Jeżeli z tego oddam 2 tys. zł na dzieci, to na życie zostanie mi tylko 709,48zł. Co powinienem zrobić, żeby komornik ...

Wyszukiwarka