czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin?

Witam. Zastanawia mnie, czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin, ktore są w danym miesiacu do przepracowania. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony, na cały etat, pracuję 7,5godziny dziennie, 5 dni w tygodniu, a reszta pokrywana jest z urlopu wypoczynkowego. Czyli tak ok 1-2 dni miesięcznie. Czy pracodawca ma takie prawo? Czy pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia 8 godzin pracy dziennie i 40 godzin w tygodniu?
anonim cytuj
20-10-2021
pracodawca nie ma prawa uzupełniać niedoboru godzin urlopem.

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

Jak odebrać rzeczy od współmałżonka?
Witam, mąż ma niebieska kartę. Obecnie zakręca mi wode, wyłącza prac, zamyka pomieszczenia. Mieszkanie jest jego, mieszkamy z dziećmi. Nie łoży na ich utrzymanie. Chce przywłaszczyć sobie moje rzeczy, pozamykał je na klucz. Co mogę zrobić, żeby odebrać swoje rzeczy i móc się wyprowadzić? Co zrobić jak mi zamyka drzwi do pokojów? W policji ma znajoma, która mu przekazuje wszystko....
Czy wyrok w zawieszeniu wpływa na karalność osoby skazanej?
Witam, Mój przyjaciel niedawno otrzymał wyrok w zawieszeniu za drobne przestępstwo. Zastanawiam się, czy taki wyrok wpływa na jego "karalność"? Czy taki wyrok jest zapisywany w rejestrze karnym, tak jak wyroki, które skutkują bezpośrednim odbyciem kary? Czy taki wyrok może wpłynąć na jego przyszłe życie, na przykład utrudniając znalezienie pracy czy otrzymanie wizy do innego kraju? Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten t...
UMOWA ZLECENIE I UMOWA NAJMU
Czy skan podpisanej umowy zlecenia zawartej między firmą zleceniodawcą a osobą fizyczną zleceniobiorcą jest ważny? To samo pytanie dotyczy umowy najmu lokalu na biuro zawartej między firmą najemcą a osobą fizyczną wynajmującą. Czy również skany podpisanych rachunków wystawionych odpowiednio przez zleceniobiorcę i wynajmującego w takiej formie też są ważne? ...
Darowizna ze służebnością mieszkania - czy należy się zachowek?
Dzień dobry, czy należy mi się zachowek jeśli babcia przepisała mieszkanie na siostrę jako darowizna ze służebnością, babcia nie żyje, nasz ojciec jedyny syn też nie żyje. Jeśli tak to jak to można załatwić bez sądu?...

Wyszukiwarka