czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin?

Witam. Zastanawia mnie, czy zasadne jest pokrywanie urlopem wypoczynkowym niedoboru godzin, ktore są w danym miesiacu do przepracowania. Mam umowę o pracę na czas nieokreślony, na cały etat, pracuję 7,5godziny dziennie, 5 dni w tygodniu, a reszta pokrywana jest z urlopu wypoczynkowego. Czyli tak ok 1-2 dni miesięcznie. Czy pracodawca ma takie prawo? Czy pracodawca jest zobowiązany do zapewnienia 8 godzin pracy dziennie i 40 godzin w tygodniu?
anonim cytuj
20-10-2021
pracodawca nie ma prawa uzupełniać niedoboru godzin urlopem.

anonim cytuj
20-10-2021

Sugerowane Tematy

czy ktoś wie na czym polega wyrejestrowanie działalności z mieszkania?
Słuchajcie, czy ktoś wie na czym polega wyrejestrowanie działalności z mieszkania, które zamierzam sprzedać. To gdzie ta działalność będzie miała adres? To jednoosobowa działalność. Sprzedaje mieszkanie i zamierzam kupić inne. Nie chce likwidować działalności bo to moja praca....
kwota na umowie o pracę jest niższa niż najmniejsza krajowa
Witam, czy na umowie o prace moze widniec kwota wynagrodzenia w wysokości 2650zl gdzie najmniejsza krajowa jest 2800zl ?...
Pracodawca nie opłaca mi składek ZUS.
Dowiedziałem się, że mój pracodawca nie opłaca mi składek ZUS. Czy jest jakaś możliwość wyegzekwowania ich? Współpraca z nim niebawem dobiegnie końca, pytanie czy mam jakieś opcje....
Jak wygląda najem okazjonalny dla obywateli z Ukrainy?
Witam. Jak wygląda najem okazjonalny dla obywateli z Ukrainy?...

Wyszukiwarka