jestem współwłaścicielem domu

Witam. Mam pytanie: jestem współwłaścicielem domu w którym nie zamieszkuje. Prócz mnie jest jeszcze 3 współwłaścicieli którzy ten dom zamieszkują. Chce nałożyć im czynsz za użytkowanie mojej części (trwa to już 17 lat). Nie ma mowy aby podpisać z nimi dobrowolnie umowy najmu. Co mogę dalej z tym zrobić??
anonim cytuj
19-10-2021
W poście napisałeś, że jesteś współwłaścicielem domu, czyli mamy rozumieć, że nie doszło do fizycznego podziału majątku? Jeśli jest tak jak napisałam to w pierwszej kolejności musisz złożyć wniosek do sądu o podział majątku i zniesienie współwłasności.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Dwie pracę na umowe zlecenie / zajęcie komornicze
Pytanie orientacyjne. Dwie prace każda na umowę zlecenie. Jedna płatne do ręki druga na konto. Co jeśli komornik zajmie konto. Jeśli te umowy to jedyne źródło utrzymania jak to będzie liczone? Jest miesiąc, że chce pracuje np. 20 dni, a miesiąc, że 15 dni - ja ustalam sama ile chce pracować. Jak to będzie brane pod uwagę przy zajęciu komorniczym? Dodam, że mam stawkę godzinową(w jednej pracy 15zl/h, druga 13zl/h). Co jeśli komornik zajmie wynagro...
Problemy z tzw. pożyczką domową. Proszę o rade
Witam. Koleżanka wzięła jakiś czas temu pożyczkę domową. Pracownik przychodzi po ratę do domu, co tydzień.. Koleżanka wzięła pożyczkę na 500plus. Jej sytuacja się zmieniła, chodzi o finanse. 2 razy nie zapłaciła raty, kilka razy dała mniej. Ale od dłuższego czasu płaci co tydzień, jednak nie zawsze pełną ratę. "Do akcji" wkroczyła Pani kierownik rejonu. Zaczęły się groźby, krzyki, obrażanie. Kierownik stoi pod blokiem.. Jeśli...
błąd w sztuce lekarskiej
Moja córka na skutek błędu w sztuce lekarskiej (czynności okołoporodowe) utraciła wzrok w jednym oczku, na drugie widzi słabo. Corka ma 3 latka. Od trzeciego miesiąca życia zauważyliśmy, że lewe oczko zezuje, i od tego czasu błąkamy się po okulistach. Okuliści już na początku mówili, że będzie na to oczko słabo widzieć. Trzy tygodnie temu powiedziała mi, że na to oczko nie widzi w ogóle. Mój świat rozsypał się na milion kawałków... Chcę aby le...
Egzekucja z rachunku bankowego.
Cześć, miałem dwie sprawy egzekucyjne, które zostały w całości spłacone i zamknięte. Głównie przez zajęcie wynagrodzenia - 50%. Ostatnia sprawa została oficjalnie zamknięta - dostałem pismo od komornika, które odebrałem w dniu 01.08.2023r. Mimo to w dniu 09.08 pracodawca dokonał przelewu pomniejszony o 50%. Co w takim wypadku? Skarga na komornika? Nie powinien tego faktu też zgłosić do pracodawcy? Nie dostałem też innej korespondencji mówiącej...

Wyszukiwarka