Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

uregulowanie kontaktów z dzieckiem
Witam, dostałam pismo z Sądu o niejawnym posiedzeniu i rozpatrzeniu sytuacji na czas rozprawy. Z tymczasowego postanowienia Sądu wynika, iż ojciec mojego dziecka może się z nim spotykać dwa razy w tygodniu w miejscu naszego zamieszkania, tutaj mam pytanie; czy jeżeli wiem, że ojciec dziecka regularnie przyjmuje narkotyki i uważam, że tym samym stwarza niebezpieczeństwo dla dziecka, czy za każdym razem, gdy przyjeżdża mogę go prosić o wykonanie te...
Jak pozbyć się komornika po spłacie zadłużenia alimentów
Spłaciłem zadłużenie alimentacyjne,wszystkie zaległe alimenty plus odsetki trafiły na konto matki dziecka. Od dłuższego czasu place terminowo alimenty plus koszty dla komornika(na jego konto) ,bo matka dziecka nie chce wycofać komornika. Co zrobić żeby płacić bezpośrednio na konto matki dziecka,jedynie zasądzone alimenty,pozbywając się dodatkowych kosztów? Słyszałem coś o depozycie(nie znam fachowej nazwy tegoż zabezpieczenia),zostawiamy u komorn...
Zasiedzenie nieruchomości.
Witam, może ktoś wie jak wygląda sprawa z zasiedzeniem. Jest nieruchomość, która ma 9 właścicieli (nie ma podziału zrobionego). W budynku mieszka jeden z właścicieli, ale nie zajmuje całego budynku, do niektórych pomieszczeń mają klucze tylko pozostali właściciele (ewentualnie udostępniają klucze osobie, która zamieszkuje, kiedy np. leje się z dachu). Podatek od tej nieruchomości płaci tylko osoba która mieszka, jakiejkolwiek nakłady na tą nieruc...
Znaczne podwyższenie alimentów.
Dostałem od komornika wezwanie o podwyższenie alimentów z kwoty 300 zł na 1700 zł o sprawie nie wiedziałem. Była partnerka od roku czasu utrudnia kontakty, jak byliśmy jeszcze razem, byliśmy u mediatora aby ustalić fikcyjne alimenty na kwotę 300 zł i tak zostało. Po 6 latach rozstaliśmy się, płaciłem jej do ręki nie wiedziałem że pójdzie do komornika, ok poszła płaciłem przez komornika, powiedziałem ze będę więcej płaciłem jak będę widywał dzie...

Wyszukiwarka