Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Przestępstwo popełnione wiele lat temu.
Witam chciałem zadać pytanie, jeśli ktokolwiek popełni przestępstwo np. oszustwo internetowe powyżej 500pln, lub kradzież etc. w wieku 12/13 lat, i po skończeniu 20 lat (przez osobę, która popełnia przestępstwo) nagle ktoś po czasie je zgłosi, jak taka osoba odpowiada przed sądem? jako nieletni? Znalazłem na ten temat artykuł i przeczytałem że jeśli osoba popełni przestępstwo w wieku 12 lat i zostanie to zgłoszone po tym jak skończyła 18 to odpow...
Jak policzyć alimenty wstecz?
Dzień dobry, Mam problem z ustaleniem kwot za alimenty. Złożyłam w sierpniu 2021 pozew o podniesienie alimentów z zabezpieczeniem. Dostałam zabezpieczenie w październiku na kwotę 700 zł płatne od. dnia złożenia. Wyliczyłam i dostałam po jakimś czasie to wyrównanie. W listopadzie sąd przyznał mi 1000 zł na takich samych zasadach jak poprzednio: płatne od dnia złożenia pozwu. Wyliczyłam na listopad i nie dostałam tego wyrównania. Dłużnik się odw...
Zwrot pieniędzy z zasiłku macierzyńskiego
Aktualnie jeszcze jestem na zasiłku macierzyńskim który pobieram od stycznia. Dzisiaj sekretarka z zakładu pracy napisala mi na Messenger że będzie do mnie główna księgowa dzwonić po rozmowie okazało się że od stycznia dostawałam więcej wypłaty gdyż w styczniu weszła ustawa że ludzie poniżej 26 roku życia nie płacą jakiegoś podatku. Dopiero w zeszłym miesiącu pani księgowa skapla się że ja jestem na z zasiłku i mnie to jednak nie obejmuje i ter...
Dopisanie żony do nieruchomości.
Witam, jako kawaler zakupiłem dom na kredyt hipoteczny. W trakcie jego wykańczania poznałem swoją aktualną Żonę, która finansowo pomogła mi wykończyć, niektóre elementy nieruchomości. Teraz domaga się sformalizowania tej pomocy w postaci dopisania jej do aktu notarialnego, chce mieć jakiś mniejszy udział w nieruchomości by być zabezpieczoną. Jednak ja też chcę być zabezpieczony w razie rozwodu, by nie blokowała ewentualnej sprzedaży nieruchomości...

Wyszukiwarka