Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy były partner ma prawo wycofać swoją pisemną zgodę dotyczącą dobra dziecka bez istotnego powodu?
Jestem po rozwodzie. Podjęliśmy razem z ex decyzję dot. prywatnej szkoły dla córki, podpisaliśmy umowę. Ex straszy mnie, że w każdej chwili może wycofać zgodę na szkołę (mamy wspólnie podejmować decyzję odnośnie szkoły córki, tak mamy w wyroku). Czy on ma prawo wycofać swoją zgodę bez istotnego powodu? Umowa podpisana na rok, czy w takim razie mogę się obawiać, że w ciągu roku zostanę bez szkoły dla córki bo ex się wycofa?...
przesunięta granica
Bardzo proszę o pomoc. Jak najlepiej rozwiązać poniższą sytuację? 25 lat temu moi rodzice kupili działkę, po jednej stronie mieszka bardzo kłótliwy sąsiad i niestety od jego strony zastali nierówną siatkę (o kształcie litery S). Rodzice domyślali się, ze granica jest przesunięta i faktycznie ostatnio (przy postępowaniu o drogę konieczną)okazało się, ze siatka stoi w taki sposób ze sąsiad zajmuje działkę moich rodziców (około 20-70cm) na całej je...
Sąsiad nie sprząta części wspólnych.
Jesteśmy małą wspólnotą - 4 mieszkania, zarządzaną wspólnie. Jeden z sąsiadów od wielu lat uchyla się od prac porządkowych. Np. sprzątanie klatki schodowej. podwórka, chodnika przylegającego do naszej działki, itp.. Jak wyegzekwować by zaczął brać w tych i innych pracach udział? Co stanowią najnowsze przepisy dotyczące głosowania w sprawach wykraczających poza zarząd zwykły, we wspólnocie takiej jak nasza? Czy obowiązuje jednomyślność w głosowan...
darowizna
Dzień dobry wszystkim, Teściowie po naszym ślubie przepisali dom mojemu mężowi notarialnie, ja nie zostałam uwzględniona (Oby nigdy nic, ale różnie w życiu bywa) Jeżeli ( nie daj Boże ) coś by się stało mojemu mężowi to czy ja mam jakieś prawa do tego domu ?...

Wyszukiwarka