Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.
Potrzebuję złożyć wniosek do sądu o niewypłacone pieniądze przez pracodawcę.
Podobno trzeba to zrobić poprzez stronę ministerstwa sprawiedliwości. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę znaleźć żadnego formularza, może ktoś miał z tym styczność i zechciałby mi pomóc?
Sprawa jest dużo bardziej skomplikowana, pierwsza sprawa to sprawa pieniędzy które mi wisi (prawie 11 tys), przez nie płacenie czynszu lokal został zamknięty w połowie lipca i t...
Chcę zmienić nazwisko. Aktualnie noszę nazwisko ojca biologicznego, ale nie utrzymuję z nim kontaktu od półtora roku, i relacja z nim jest główną przyczyną mojego wieloletniego leczenia oraz terapii. Także nie chcę być z nim związana przez nazwisko. Nowe nazwisko, jakie wybrałam to nazwisko partnera życiowego mojej mamy, jednak nie są oni małżeństwem. Partner mamy traktuje mnie jak córkę. Nie jest to pospolite, częste nazwisko. Dla niektórych moż...
Wynajmuję mieszkanie od niespełna dwóch lat, w umowie najmu jest napisane, że okres wypowiedzenia, to bite 3 miesiące. Chcę się wyprowadzić z przyczyn osobistych. Czy jest jakakolwiek szansa, aby skrócić okres wypowiedzenia?...
Potrzebuję rady kogoś mądrzejszego. Ponad rok temu, wynajmując mieszkanie z ówczesną partnerką miałyśmy układ z właścicielami (nie poparty żadną umową), że wezmę na raty meble do tego mieszkania, a oni zmniejszą nam kwotę odstępnego o wysokość raty (faktury za meble są na mnie). Jak to w życiu bywa z partnerką się rozstałam, wyprowadziłam, a rat zostało jeszcze na niecały rok. Z właścicielami dogadałam się, że oddadzą mi pieniądze za raty, które ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: