Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

zakończenie współpracy
Witam. Koleżanka ma pewien problem. Pracuje w pewnej firmie prywatnej. Ma miesiąc do końca umowy. Wczoraj dostała lepiej płatną ofertę pracy, pod warunkiem że zacznie od poniedziałku. I tutaj jej pytanie. Czy jest możliwość zakończenia współpracy bez okresu wypowiedzenia? Tak jakby w trybie natychmiastowym? Szefowa nie chce się z nią dogadać wręcz grozi jej jakims odszkodowaniem......
Sprzedaż mieszkania z kredytem po rozstaniu.
Mam problem z byłą partnerką. Kupiliśmy wspólnie mieszkanie za 120000 zł, na ten cel zaciągnęliśmy wspólnie kredyt hipoteczny. Obecnie mieszkanie warte jest około 300000 zł, a kredytu do spłaty jeżeli chodzi o kapitał pozostało około 90000 zł. Swoją połowę będę sprzedawał byłej, ona uważa że należy mi się tylko około 30000 zł, czyli połowa kwoty spłaconych już rat z odsetkami, moim zdaniem powinna spłacić mnie w kwocie 150000 czyli połowa obecnej...
Uprawomocniło się postanowienie sądu o nabyciu spadku (testament notarialny). Rodzina próbuję podważyć testament. Ile ma na to czasu?
Witam. 1 września 2021 roku uprawomocniło się postanowienie sądu o nabyciu spadku (testament notarialny). Rodzina próbuję podważyć testament. Ile ma na to czasu?...
jak liczyć urlop w sytemie 12 godzinnym?
jak powinien być liczony urlop w systemie pracy 12 godzinnym proszę o jakiś akt prawny który to reguluje. jeszcze jedno pytanie ile weekendów może przepracować osoba mająca umowę o pracę na m.c.pazdziernik zaplanowano mi 6 dni pracy w weekendy jestem osobą niepełnosprawną w stopniu umiarkowanym...

Wyszukiwarka