Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.
Planowaliśmy wraz z mężem wybudować dom na działce która została przekazana nam w akcie darowizny przez moją Mamę.
Jakiś czas później moja mama zmarła.
Nie ułożyło się nam i w chwili obecnej będzie toczyła się sprawa o rozwód, na działce zostały postawione fundamenty i nawieziona ziemia.
Koszt fundamentów został poniesiony przez mamę Mojego męża
Nie mogę dogadać się z mężem w kwestii działki.
Chciałabym ją odzyskać gdyż jest to moja Ojcowizn...
Jestem po rozwodzie. Moja żona w trakcie trwania małżeństwa miała firmę jednoosobową. Ostatnio dowiedziałem się, że udało się jej ja sprzedać ( wyposażenie, nazwę itd). Czy jest to możliwe aby mogła to prawnie zrobić? Nie mamy podziału majątku....
Mam pytanie odnośnie zachowku.
Sytuacja przedstawia się następująco, pewna osoba dostała darowiznę (dom z działką )od ojca jak jeszcze żył, na mocy aktu notarialnego. Teraz dwa lata po jego śmierci, czy rodzeństwo obdarowanej może się ubiegać o zwrot należności na mocy dochowku za ojca. Ojciec nie zostawił testamentu po sobie ani nic więcej z rzeczy które można dziedziczyć. Dom był ojca rodzinnym domem który był wyłącznym właścicielem z pominięc...
Otrzymałam w darowiźnie dom i działkę. Później wzięłam ślub i rozszerzałam umową majątkową małżeńską wspólność i wyszczególniona była ta darowizna od rodziców ze tez wchodzi w majątek wspólny. Czy ten akt notarialny jest sporządzony zgodnie z prawem? Chce się z nim rozwieźć i teraz nie wiem czy musimy to dzielić na pół?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: