Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie długu po rodzicach.
Witam. Rok temu zmarła matka mojego byłego męża. Miała dużo długów. Wczoraj na mój adres przyszło pismo z sądu z prośbą o wskazanie adresu byłego męża. Czy to oznacza że były mąż nie odrzucił spadku po matce ? Czy w związku z tym mój syn może mieć jakieś problemy ?...
Podstawa zasiłku chorobowego i macierzyńskiego
W czerwcu zeszłego roku urodziłam pierwsze dziecko (umowa o pracę skończyła się w dniu porodu, zasiłek macierzyński wypłacał ZUS). Jestem obecnie w drugiej ciąży, zatrudnienie od 1 sierpnia umowa o pracę na czas nieokreślony. Mam problemy zdrowotne, nie wiem ile będę w stanie pracować - czy zasiłek macierzyński który był wypłacany przez ZUS będzie się wliczał do podstawy obliczenia ewentualnego zasiłku chorobowego? I idąc dalej do podstawy oblic...
jak odroczyc nakaz zapłaty?
Witam. Pytanie znajomego. Dostał nakaz zapłaty (którego jeszcze nie odebrał, ale sprawdził w e-sadzie) kwota nie duża bo około 700 zł. Nie stać go na spłatę całości od razu. Czy może wpłacić połowę tej kwoty i zaskarżyć nakaz tak aby wierzyciel nie mógł z nim iść do komornika? On resztę chce spłacić w kolejnym miesiącu. Proszę o poradę....
Ciąża na urlopie wychowawczym.
Przebywam na urlopie wychowawczym. Zaszłam w drugą ciąże. Jak należy postąpić dalej ? Przerwać wychowawczy? Jak to działa ? Dzwoniłam do ZUS ale średnio co mi Pani wytłumaczyła i kazała dzwonić w Powiatowej Inspekcji pracy. Ale tam nikt nie odbiera....

Wyszukiwarka