Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.
Jestem na urlopie macierzyńskim, dziecko ma 8 miesięcy. Czy mąż może skorzystać z tych ustawowych 2 dni opieki na dziecko, czy nie skoro ja przebywam na macierzyńskim?...
Mamy w pracy pewien problem. Otóż skierowaliśmy do Prezesa zarządu pismo dotyczące pracownika, który nie przestrzega norm życia społecznego. Pismo podpisane przez kilka osób zostało skierowane do Zarządu, ale Zarząd udostępnił treść pisma osobom trzecim, tj. jemu, kierownikowi będącego jednocześnie przewodniczącym OPZZ. I od tego momentu zaczęła się awantura. Czy Prezes popełnił wykroczenie służbowe, udostępniając autorów pisma?...
Witam, czy jest tu ktoś kto może doradzić. Jestem w trakcie rozwodu, mąż złożył wniosek o moje ubezwłasnowolnienie w sądzie w Warszawie, sąd w Warszawie przeniósł sprawę do Gdańska ( moje miejsce zamieszkania ) mąż się od tego odwołał - aktualnie sprawa utknęła w sądzie apelacyjnym w Warszawie. Czy da się jakoś poprosić sąd ( napisać wniosek ) o przyspieszenie ?? Chciałabym już mieć ten rozwód za sobą (przeszłam badania że jestem zdrowa psychicz...
Prawomocny wyrok 180 dni wiezienia, za nieodrobienie godzin. Osoba nie wiedziała, ze toczy sie postepowanie karne, zmieniała miejsce zamieszkanka 3 razy. Zatrzymanie na ulicy. Proszę mi powiedzieć, czy jest jakaś szansa na dozor elektroniczny? Czy jest szansa na zaskarżenie wyroku? Dodam jeszcze, ze jeden adwokat twierdzi, ze tak, drugi, ze nie ma sensu sie w to bawic. Co mozna zrobic?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: