Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.
Witam mam takie pytanie czy spółdzielnia mieszkaniowa może tak podnosić czynsz za mieszkanie w wieżowcu 2 pokoje z kuchnia 47m wiec tak 01.01.2023 miałem czynsz 769zl w lutym już musiałem zapłacić 01.02.2023 894zl i teraz 01.09.2023 musze zapłacić 1190zl jest to mieszkanie własnościowe generalnie przez rok czynsz wzrósł 100%....
Pracuję na umowę zlecenie z rocznym okresem. Na poczatku tego miesiąca poinformowałem zleceniodawcę o zamiaru odejścia z firmy (barber shop). Wysłał mi zdjęcie dokumentu potwierdzajacy miesiąc wypowiedzenia.
Umowa jasno mówi że obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia. Niestety zleceniodawca stwierdził że znalazł pracownika na moje miejsce i chce skrócić okres wypowiedzenia z miesiaca do zaledwie - prawie - dwóch tygodni, bez mojej zgody.
Po u...
Witam jak jest z przysposobieniem małoletniego ? Chcielibyśmy aby mój mąż przysposobił syna (15lat). Jakie warunki są ?
Ojciec dziecka pozbawiony praw , fundusz alimentacyjny nie pobieram (zarobki)....
Szanowni Państwo,
jestem osobą pokrzywdzoną przestępstwem stalkingu zagrożonym obecnie karą pozbawienia wolności do lat ośmiu.
W trakcie postępowania bliska mi osoba przyznała się do winy. Byłem wściekły więc nie cofnąłem wniosku o ściganie i ukaranie sprawcy.
Minęło jednak trochę czasu, szczerze porozmawialiśmy, wyjaśniliśmy sobie wszystko, ta osoba wyraziła skruchę, więc jej wybaczyłem i staramy się odbudować nasze relacje.
Z racji iż nękan...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: