Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Współwłasność samochodu z ex
Dzień Dobry, mam do państwa takie pytanie otóż: Mam auto i jestem właścicielem ale te auto ma również współwłaściciela ,mojego ex ,których odszedł do innej kobiety. Chcę te auto oddać na szrot lub sprzedać, to auto jest z 2004r, nie jest dużo wart ,ale mój ex nie chcę podpisać zgody. Chciałam te auto mu oddać ale miał mi podpisać zgodę przez notariusza i nie chcę się zgodzić. Niestety opłaty czyli ubezpieczenie jest na moje imię i nazwisko wi...
Praca w innym miejscu na urlopie.
Mam taką kwestię. W najbliższych dniach planuję wypowiedzieć UoP z zachowaniem 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia. Pracuję w agencji, która ma zakaz konkurencji. Wiem, że normalnie jak się jest na urlopie (a ja mam dużo do wykorzystania) to można pracować w innym miejscu. A co w przypadku gdy mam zakaz konkurencji a będę przechodzić do firmy o podobnym profilu co obecna firma? Nie wiem czy to coś zmienia, ale chcę przejść z UoP na B2B (w nowym m...
Rozwiązanie umowy o pracę
Mam pytanie. Czy składając wypowiedzenie z pracy (umowa stała), pracodawca może zwolnić mnie z pracy wcześniej, czyli w okresie wypowiedzenia? Jestem w okresie ochronnym (mam powyżej 61 lat)....
Wyrok nakazowy, czy da się coś z tym zrobić?
Witam Mam nakaz zapłaty jeszcze nie odebrany ale wiem z portalu e-sądu suma do zapłaty 10 tyś a koszty sądowe to 5 tyś czy ja coś mogę z tym zrobić jeszcze? Chodzi o czynsz i wyrok jest nakazowy....

Wyszukiwarka