Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie.
Proszę o poradę, sprawa spadkowa po ojcu, zostawił testament holograficzny wskazał spadkobierców, drugą żonę ich wspólnego syna i jej córkę z pierwszego małżeństwa, mnie jako córkę pominął, ale do rzeczy ,sąd wskazuje ze osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie i była kuzynką spadkodawcy (de facto nie jest bo to córka żony z innego małżeństwa więc żadna rodzina) dalej sąd wskazuje na mnie jako spadkobiorcę ustawowego ...
Nakaz eksmisji.
Witam rodzina złożyła nakaz eksmisji bratu, nakaz eksmisji jest w mocy już około pół roku, aczkolwiek brat dogadał się z rodzicami, i rodzice chcieliby wycofać taki nakaz, czy jest to możliwe ? jeżeli tak to proszę niech ktoś podpowie czy są jakieś wzory takich wniosków. Lub ewentualnie jak rodzice mogą wycofać taki wniosek ?...
rozwiazanie umowy za porozumieniem stron
Wysłałem poprzez emaila prośbę o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron, jak rozumieć brak odpowiedzi na tego maila. Czy moja prośba została zaakceptowana, czy tez nie ?...
zamknięcie firmy - czy należy się odprawa?
Witam. Pracujemy z koleżankami na cały etat . Na umowie na czas nie określony. Firma się zamyka z powodu likwidacji sklepu. Czy nalezy nam się odprawa ? Pracowałam tam 6 lat....

Wyszukiwarka