Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.
Jeśli zarabiam 5000zl brutto i nie mam ukończonych 26 lat, nie jestem uczniem i przy zatrudnieniu podpisywałem obniżenie podatku ze względu na wiek to ile zarobię. Wiem, że u osób powyżej 26 roku wychodzi 3738 netto ....
Mam pytanie, złożyłam papiery rozwodowe za porozumieniem stron, były partner nie chce ich podpisać. Jak to wygląda ze strony prawnej. Czy On może również złożyć dokumenty w sprawie rozwodu?...
Wczoraj mąż się dowiedział o śmierci swojej matki
Matka mojego męża go nie wychowywała, natomiast miała zasądzone alimenty, które spłacała do samej śmierci. Mąż się zastanawia czy musi się zrzec spadku po zmarłej matce skoro wychowywany był przez ojca od 16 roku życia i nie utrzymywał z matką kontaktu. Nie wie czy miała jakieś długi prócz długu alimentacyjnego. Mamy 3 letnie dziecko i czy w jego imieniu też musimy się zrzec ? Jak to prawnie w...
Dzień dobry,
Mały deweloper (sp. z o.o.) wymaga ode mnie podpisania umowy "rezerwacyjnej" na bliźniak z opłatą rezerwacyjną 12% nieruchomości. Jego tłumaczenie opiera się na tym, że musi ponieść ryzyko kupna działki i rozpoczęcia budowy i chce mieć pewność, że się nie wycofamy. Po uzyskaniu pozwolenia na budowę, podpiszemy umowę deweloperską i wpłaci te pieniądze na rachunek powierniczy. Trochę to śliskie ale facet sprawdzony u kilku o...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: