Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Od kogo żądać usunięcia szkód w przypadku, gdy kupiło się mieszkanie z 2-giej ręki ?
Od kogo żądać usunięcia szkód w przypadku, gdy kupiło się mieszkanie z 2-giej ręki ? Od zbywcy mieszkania czy dewelopera który ma 5 lat na naprawienie ewentualnych szkód powstałych po wybudowaniu mieszkania ? Czy rękojmia działa ? ...
dowód zakupu
Nie otrzymałam żadnego dowodu zakupu przy zapłacie GOTÓWKĄ za naprawę serwisową. Zgłosiłam to do Urzędu Skarbowego i otrzymałam odpowiedź, że nie mają żadnej możliwości zmuszenia sprzedawcy do wydania takiego dowodu/kopii. Wysłałam również pismo do sprzedawcy - otrzymałam odmowę. Tłumaczy się tym, że posiada KASĘ ONLINE i nie może z niej wydrukować kopii. Nie posiada też rolki paragonów, z których mógłby taką kopię wykonać. Zwróciłam się do Rzecz...
Czy comiesięczne przelewy od męża są darowizną ?
Mąż co miesiąc robi mi przelewy ze swojej wypłaty na rachunki, życie itp. Czy ja mam to traktować jak darowiznę? Czy przelewy na życie od męża to darowizna?...
Ile z wynagrodzenia minimalnego zajmie komornik?
Mam pytanie odnośnie zajęcia przez komornika. Mam długi z tytułu niespłaconych pożyczek, dostałem też informację o zajęciu części mieszkania. Czy jeśli dostaję najniższą krajową (a więc minimum) to czy komornik może coś z tego ruszyć (zabrać jakąś część)?...

Wyszukiwarka