Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

umorzenie egzekucji ze środków EU
Jak napisać do komornika o umorzenie egzekucji ze środków pochodzących z EU ? ...
Wniosek o podwyższenie alimentów.
Witam, 1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie. 2. jest już odp. powanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie. 3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam. moje pytanie:...
Urlop wypoczynkowy.
Mam troszkę zagmatwaną sprawę z urlopem. Zakończyłem pracę w firmie A listopada tego roku. Urlop wykorzystałem na koniec umowy 9 dni i tak mam na świadectwie pracy. Pracę w firmie B (na ich prośbę) rozpocząłem będąc formalnie na urlopie w firmie A czyli 19 listopada. Teraz wg. świadectwa pracy mam jeszcze 17 dni urlopu. Jednak w firmie B pracuję od kwietnia czyli powinienem mieć 20 dni urlopu proporcjonalnie do okresu zatrudnienia. To ile mam...
Wypowiedzenie umowy o pracę
Czy składając osobiście wypowiedzenie umowy o pracę potrzebuję podpis osoby, która je przyjmie, czy sam bieg wypowiedzenia zaczyna się w momencie przekazania pisma na ręce kierownika firmy?...

Wyszukiwarka