Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.
Witam. Wlasciciel mieszkania nie zwrocil kaucji,na wezwanie do zapłaty brak reakcji i złożyłem pozew przez e-sad i zostalo umorzone bo "uzasadnienie moje budzi watpliwosci" a dowodow nie kazali przedstawiac, co w tej sytuacji moge zrobic?...
Jeżeli zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę sądową w powództwie czy Sąd ma prawo zwrócić mi koszty dojazdu? Dostalam taką informacje od osoby której dotyczy ta sprawa, a czeka mnie daleka wyprawa. Zostaje mi jedynie możliwość wynajęcia auta bo obecnie zadnego nie posiadam. Był ktoś moze w podobnej sytuacji? czy faktycznie moge liczyć na zwrot kosztów? A jesli nie to do której ze storn powinnam się zwrócić o pokrycie dojazdu...
Witam ,zmarł mój ojciec z którym od lat nie miałam kontaktu. Dowiedziałam się, że pochowało go miasto natomiast nie wiem kiedy zmarł, gdzie leży....potrzebuje akt zgonu w celu zrzeczenia się spadku przeze mnie i córkę, jest szansa, że uzyskam takowy w USC?...
Siostra mojego dziadka zmarła ponad pół roku temu, jest testament w którym przepisała na mnie mieszkanie. Żyjącymi krewnymi są: siostra zmarłej(Irena) oraz dzieci zmarłego również brata (Grzegorz i Sławek). Jakie dokumenty oraz w ilu egzemplarzach muszę złożyć w sądzie o otwarcie sprawy o spadek?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: