Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?

Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy nauczyciel może dziecku zabrać telefon w depozyt?
Czy nauczyciel może dziecku zabrać telefon w depozyt? Na jakiej zasadzie to może się odbyć? W jaki sposób powinien być przechowywany?...
błędnie obliczany ZUS
Mój znajomy ma firmę i księgowa. Księgowa co miesiąc obliczała ZUS i to, ile ma zapłacić. W pewnym momencie przez kilka miesięcy robiła błędy i źle obliczala kwotę, przez co narobiła koledze ogromny ‚dług' w zusie. Zmienił już księgowa. W jaki sposób pociągnąć była księgowa do odpowiedzialności i zapłaty?...
L4 po ustaniu zatrudnienia.
Co w wypadku gdy po ustaniu zatrudnienia poszedłem na l4 na 14 dni. W takim wypadku kiedy kończy mi się prawo do świadczenia NFZ? ...
Prace społeczne.
Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie woln...

Wyszukiwarka