Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.
Proszę o poradę, sprawa spadkowa po ojcu, zostawił testament holograficzny wskazał spadkobierców, drugą żonę ich wspólnego syna i jej córkę z pierwszego małżeństwa, mnie jako córkę pominął, ale do rzeczy ,sąd wskazuje ze osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie i była kuzynką spadkodawcy (de facto nie jest bo to córka żony z innego małżeństwa więc żadna rodzina) dalej sąd wskazuje na mnie jako spadkobiorcę ustawowego ...
Witam rodzina złożyła nakaz eksmisji bratu, nakaz eksmisji jest w mocy już około pół roku, aczkolwiek brat dogadał się z rodzicami, i rodzice chcieliby wycofać taki nakaz, czy jest to możliwe ? jeżeli tak to proszę niech ktoś podpowie czy są jakieś wzory takich wniosków. Lub ewentualnie jak rodzice mogą wycofać taki wniosek ?...
Wysłałem poprzez emaila prośbę o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron, jak rozumieć brak odpowiedzi na tego maila. Czy moja prośba została zaakceptowana, czy tez nie ?...
Witam.
Pracujemy z koleżankami na cały etat . Na umowie na czas nie określony.
Firma się zamyka z powodu likwidacji sklepu.
Czy nalezy nam się odprawa ?
Pracowałam tam 6 lat....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: