Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu...
anonim cytuj
19-10-2021
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Kazda sprawa to indywidualnie rozpatrywany przypadek. To, że ktoś gdzieś miał taki i taki wyrok, nie znaczy że w twoim przypadku będzie tak samo.
Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady ....
Chciałbym się od was dowiedzieć, co się będzie dziać, jeśli pozwany dostanie nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym, a nie złoży sprzeciwu, ani nie podejmie żadnych działań by uregulować należność?
Czy powód ma dalej działać w tej sprawie kontaktując się z sądem, czy sąd sam będzie działał?...
Moi drodzy,
mam pytanie. Zostałam wybrana sołtysem Postanowiliśmy w ramach sołeckiego funduszu zakupić „coś”, co postawimy na wydzierżawionym przez gminę gruncie. Coś – bo to ma być drewniany domek albo garaż ocieplony. Wyjaśnienie – grunt jest oczywiście u nas na wsi, należy do jednego z mieszkańców. Umowa dzierżawy zostala podpisana między właścicielem tego gruntu a gminą).
Podobno – choć nie do końca wierzę w tę teorię – nie możemy kupić teg...