Operator upomina si o spłacony dług

Miałem trzy abonamenty w plus, wszystkie trzy zostały sprzedane firmom windykacyjnym. Spłaciłem je tam i na moją prośbę wysłaly one powiadomienie do plusa że wszystko zostało spłacone. Mimo to plus wciąż zarzeka się że u nich widnieje informacja o zaległościach. Co mogę jeszcze zrobić skoro do operatora nie dociera że wszystko jest uregulowane w firmie której dług sprzedali?
anonim cytuj
19-10-2021
Po pierwsze powinien Pan dostać informację z Plusa na piśmie że dlug został sprzedany jakiejś firmie, jeśli Pan nie otrzymał to rozumiem , że od firmy, której zapłacił Pan te pieniądze taką informację Pan dostał. Z tego co Pan pisze to Plus nie jest już właścicielem tych kart tylko firma x, po co zatem dzwoni Pan do Plusa?

anonim cytuj
19-10-2021
Po pierwsze powinien Pan dostać informację z Plusa na piśmie że dlug został sprzedany jakiejś firmie, jeśli Pan nie otrzymał to rozumiem , że od firmy, której zapłacił Pan te pieniądze taką informację Pan dostał. Z tego co Pan pisze to Plus nie jest już właścicielem tych kart tylko firma x, po co zatem dzwoni Pan do Plusa?

bo u nich w systemie widnieje informacja, że istnieją długi które są dawno spłacone przez to nie mogę wziąść abonamentu u innego operatora. Zwłaszcza, że zarówno Ja jak i firmy zewnętrzne na moją prośbe wysłały potwierdzenia spłat tych zaległosci więc informacje z plusa są fałszywe bo nie jestem już nic winny nikomu.

anonim cytuj
19-10-2021
bo u nich w systemie widnieje informacja, że istnieją długi które są dawno spłacone przez to nie mogę wziąść abonamentu u innego operatora. Zwłaszcza, że zarówno Ja jak i firmy zewnętrzne na moją prośbe wysłały potwierdzenia spłat tych zaległosci więc informacje z plusa są fałszywe bo nie jestem już nic winny nikomu.

Otrzymał Pan pismo z z Plusa o sprzedaży

anonim cytuj
19-10-2021

Tak był takie pisma.

anonim cytuj
19-10-2021
Tak był takie pisma.

Ok, proszę zatem na piśmie wysłać żądanie usunięcia Pana danych w Plusie ponieważ nie jest Pan już ich klientem powołując się na pismo które Pan otrzymał.O Kopie zapewne może Pan też poprosić firmę której spłacił Pan zadłużenie......nic na telefon, wszystko pisemnie ( może być email )

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

agresywny pies jaka podstawa prawna?
Na jakie artykuły prawne się powołać przy zgłoszeniu na policji agresywnego zachowania psa . Właściciel wychodzi z psami ,,dog,, i spuszcza je za smyczy. Psy są agresywne i atakują inne zwierzaki.(pogryzły mojego kundla który byl na smyczy) Właściciel nie reaguje na uwagi....
Nabycie spadku.
Mąż w drodze dziedziczenia poprzez wpisanie aktu poświadczenia dziedziczenia u notariusza nabył spadek po ojcu. Spadek ten zgłosił do urzędu skarbowego zgodnie ze stanem faktycznym. W późniejszym terminie okazało się, że w tym samym akcie jest dziedziczenie po dziadku i babci w skład czego wchodzi dom - mąż nieświadomy tego wszystkiego nie wykazał tego w zeznaniu. Czy jedyne co pozostaje to złożyć zeznanie i liczyć się z koniecznością zapłaty? Kw...
Paczka z błędnym adresem
Dzień dobry. Dwa tygodnie temu do męża przyszła opłacona paczka, której nie zamawiał. Zadzwonił do firmy, która paczkę wysłała, żeby wyjaśnić sprawę. Pani, która odebrała telefon nie bardzo orientowała się w temacie, kazała napisać maila do firmy i opisać zaistniałą sytuację, co też mąż uczynił. Otrzymaliśmy telefon od firmy, że faktycznie zaistniała pomyłka,że przyślą po paczkę kuriera i cisza... paczka zalega nam juz 2 tygodnie w domu. Nie ch...
Dłuższa nieobecność w pracy (ponad 30 dni). Czy potrzebny lekarz medycyny pracy?
Witam. Czy po dłuższej nieobecności w pracy (ponad 30 dni L4), trzeba iść na badania do lekarza medycyny pracy i mieć zgodę na pracę żeby pracodawca udzielił urlop wypoczynkowy, który wcześniej był zaplanowany z pracodawcą? Czy można takie badania zrobić po powrocie z urlopu? I drugie pytanie. Czy po powrocie do pracy po dłuższej nieobecności (ponad 30 dni-l4) nie mając badań od lekarza medycyny pracy, pracodawca może zwolnić? (Umowa na czas nie...

Wyszukiwarka