Operator upomina si o spłacony dług

Miałem trzy abonamenty w plus, wszystkie trzy zostały sprzedane firmom windykacyjnym. Spłaciłem je tam i na moją prośbę wysłaly one powiadomienie do plusa że wszystko zostało spłacone. Mimo to plus wciąż zarzeka się że u nich widnieje informacja o zaległościach. Co mogę jeszcze zrobić skoro do operatora nie dociera że wszystko jest uregulowane w firmie której dług sprzedali?
anonim cytuj
19-10-2021
Po pierwsze powinien Pan dostać informację z Plusa na piśmie że dlug został sprzedany jakiejś firmie, jeśli Pan nie otrzymał to rozumiem , że od firmy, której zapłacił Pan te pieniądze taką informację Pan dostał. Z tego co Pan pisze to Plus nie jest już właścicielem tych kart tylko firma x, po co zatem dzwoni Pan do Plusa?

anonim cytuj
19-10-2021
Po pierwsze powinien Pan dostać informację z Plusa na piśmie że dlug został sprzedany jakiejś firmie, jeśli Pan nie otrzymał to rozumiem , że od firmy, której zapłacił Pan te pieniądze taką informację Pan dostał. Z tego co Pan pisze to Plus nie jest już właścicielem tych kart tylko firma x, po co zatem dzwoni Pan do Plusa?

bo u nich w systemie widnieje informacja, że istnieją długi które są dawno spłacone przez to nie mogę wziąść abonamentu u innego operatora. Zwłaszcza, że zarówno Ja jak i firmy zewnętrzne na moją prośbe wysłały potwierdzenia spłat tych zaległosci więc informacje z plusa są fałszywe bo nie jestem już nic winny nikomu.

anonim cytuj
19-10-2021
bo u nich w systemie widnieje informacja, że istnieją długi które są dawno spłacone przez to nie mogę wziąść abonamentu u innego operatora. Zwłaszcza, że zarówno Ja jak i firmy zewnętrzne na moją prośbe wysłały potwierdzenia spłat tych zaległosci więc informacje z plusa są fałszywe bo nie jestem już nic winny nikomu.

Otrzymał Pan pismo z z Plusa o sprzedaży

anonim cytuj
19-10-2021

Tak był takie pisma.

anonim cytuj
19-10-2021
Tak był takie pisma.

Ok, proszę zatem na piśmie wysłać żądanie usunięcia Pana danych w Plusie ponieważ nie jest Pan już ich klientem powołując się na pismo które Pan otrzymał.O Kopie zapewne może Pan też poprosić firmę której spłacił Pan zadłużenie......nic na telefon, wszystko pisemnie ( może być email )

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

jak kupic działkę,która jest podzielona na 4?
Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?...
Zarejestrowanie pojazdu na inną osobę niż osoba widniejąca w umowie.
Mam takie pytanie, czy istnieje możliwość zarejestrowania pojazdu na inną osobę niż osoba widniejąca (jako kupujący) w umowie kupna-sprzedaży pojazdu? Sytuacja taka że mój tata nie mógł ze mną pojechać po samochód więc umowa została sporządzona na mnie, ale w rzeczywistości pojazd miałby być zarejestrowany na niego a ja byłabym jedynie współwłaścicielem pojazdu. Jak to najłatwiej zrobić?...
Wynagrodzenie za urlop.
Dzień dobry Zwykle mam stałe wynagrodzenie składające się z 2 składników podstawa i premia , nie płaca mi za nadgodziny. Ostanie 4 miesiące na dużym projekcie pracowałem po 300 h i dyrektor płaci za nadliczbowe godziny pojawiła się kolejna pozycja na pasku o nazwie nagroda. Nagroda została doliczona do wszystkich innych składników wynagrodzenia i o podatkowana Idę na 3 tygodniowy Urlop czy powinny te wypracowane miesiące mieć wpływ na wynag...
Jak uniknąć zapłaty zachowku w przyszłości?
Witam, potrzebuję informacji. Dostałam od mamy działkę w akcie notarialnym. Czy mojemu bratu będę musiała coś za to zapłacić w przyszłości? Jeśli tak, to jak tego uniknąć? Brat nie dostał nic od mamy i raczej się na to nie zapowiada. Mam też siostrę, która mieszka z mamą. Siostra zapewne dostanie dom. Brat nie dostanie nic ....

Wyszukiwarka