Operator upomina si o spłacony dług

Miałem trzy abonamenty w plus, wszystkie trzy zostały sprzedane firmom windykacyjnym. Spłaciłem je tam i na moją prośbę wysłaly one powiadomienie do plusa że wszystko zostało spłacone. Mimo to plus wciąż zarzeka się że u nich widnieje informacja o zaległościach. Co mogę jeszcze zrobić skoro do operatora nie dociera że wszystko jest uregulowane w firmie której dług sprzedali?
anonim cytuj
19-10-2021
Po pierwsze powinien Pan dostać informację z Plusa na piśmie że dlug został sprzedany jakiejś firmie, jeśli Pan nie otrzymał to rozumiem , że od firmy, której zapłacił Pan te pieniądze taką informację Pan dostał. Z tego co Pan pisze to Plus nie jest już właścicielem tych kart tylko firma x, po co zatem dzwoni Pan do Plusa?

anonim cytuj
19-10-2021
Po pierwsze powinien Pan dostać informację z Plusa na piśmie że dlug został sprzedany jakiejś firmie, jeśli Pan nie otrzymał to rozumiem , że od firmy, której zapłacił Pan te pieniądze taką informację Pan dostał. Z tego co Pan pisze to Plus nie jest już właścicielem tych kart tylko firma x, po co zatem dzwoni Pan do Plusa?

bo u nich w systemie widnieje informacja, że istnieją długi które są dawno spłacone przez to nie mogę wziąść abonamentu u innego operatora. Zwłaszcza, że zarówno Ja jak i firmy zewnętrzne na moją prośbe wysłały potwierdzenia spłat tych zaległosci więc informacje z plusa są fałszywe bo nie jestem już nic winny nikomu.

anonim cytuj
19-10-2021
bo u nich w systemie widnieje informacja, że istnieją długi które są dawno spłacone przez to nie mogę wziąść abonamentu u innego operatora. Zwłaszcza, że zarówno Ja jak i firmy zewnętrzne na moją prośbe wysłały potwierdzenia spłat tych zaległosci więc informacje z plusa są fałszywe bo nie jestem już nic winny nikomu.

Otrzymał Pan pismo z z Plusa o sprzedaży

anonim cytuj
19-10-2021

Tak był takie pisma.

anonim cytuj
19-10-2021
Tak był takie pisma.

Ok, proszę zatem na piśmie wysłać żądanie usunięcia Pana danych w Plusie ponieważ nie jest Pan już ich klientem powołując się na pismo które Pan otrzymał.O Kopie zapewne może Pan też poprosić firmę której spłacił Pan zadłużenie......nic na telefon, wszystko pisemnie ( może być email )

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

sprzedałam samochód, kupujący chce zwrotu kosztów.
Dzień dobry, Przedwczoraj sprzedałam samochód. Auto zostało sprawdzone przez kupującego. Dziś osoba, która kupiła auto informuje mnie, że PRAWIE nie działa katalizator. Co potwierdził jej znojmy mechanik. Nie widziałam o jakichkolwiek usterkach . Żąda zwrotu kosztów, grozi policją i sądem. Co zrobić w tej sytuacji, przecież nie wiem co ten mechanik robił z moim autem, czy czegoś nie wymienił skoro to znajomy. Osobiście jestem przekonana, ż...
Obniżenie alimentów.
Alimenty przyznane 1000 zł , ex się odwołał a jego powód to, to że dostaje 500 + i kindergeld na dziecko więc mam za dużo pieniędzy na syna . Sądu nie interesowało co dostaje bo to rodzice mają utrzymać dziecko. Ale czy przy odwołaniu mogą zmienić alimenty?...
Ciągłość pracy a kredyt hipoteczny.
Dzień dobry, obecnie szukam mieszkania, które chciałbym kupić na kredyt hipoteczny. Wymagana jest ciągłość umów w miejscu pracy (lepsze wyliczenie zdolności kredytowej). Mam zawarta umowę o prace na czas określony jako lekarz stażysta do 1 października, kolejna umowę podpisze w tym samym miejscu najprawdopodobniej 5 października. Czy brak umowy przez 4 dni skutkuje brakiem ciągłości umowy?...
obciążenie finansowe
Dzień dobry, córka podjęła pracę w sklepie na umowę zlecenie. W sklepie znajduje się punkt Lotto, który obsługują wszyscy pracownicy. Podczas nieobecności szefa zniknęły zdrapki o wartości około 400 zł. Szef podejrzewa jednego z pracowników, ale nie jest wstanie udowodnić kradzieży tej osobie. Poinformował, że z najbliższej wypłaty odejmie każdemu część pieniędzy żeby pokryć stratę. Jeśli złodziej przyzna się do winy to pieniądze mają zostać zwr...

Wyszukiwarka