Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty polskiej? Czy jest realne to że uwzględnią to, że tata tam nie mieszka od 10 lat i logiczne że z tego abonamentu nie mógł korzystać?
anonim cytuj
19-10-2021
Ten abonament jest za posiadanie odbiornika radiowego lub TV. Nieistotne w tym jest miejsce zamieszkania.
W zakładzie pracy funkcjonuje elektroniczny system rejestracji czasu pracy, który jak mniemam pozwala na dokonywanie różnego rodzaju zestawień.
Pracownicy często kończą pracę z przekroczeniem regulaminowego czasu. W ciągu dnia są to minuty - od kilku do nawet kilkudziesięciu, jednak w skali miesiąca (okres rozliczeniowy), po podsumowaniu, byłyby to już godziny. Pracodawca nie wypłaca rekompensaty z tytułu pracy w godzinach nadliczbowych ani nie ...
Witam,
potrzbuje podpowiedzi. kilka dni temu odbyla sie gala clut mma. wykupilem PPV, zaplacilem chyba 44 zł, albo cos takiego, a pozniej okazalo sie ze przez 80% transmicji nie bylem w stanie nic zrobic. co chwile wyskakiwaly na stronie z playerem inne komunikaty. raz error 403, raz jakis inny, innym razem w ogole nie bylem w stanie sie zalogowac. juz nie chodzi o te pieniadze, tylko ja po prostu kupe nerwow stracilem. bardzo kibicowalem, mia...
Sprawa wygląda następująco: Pod konie stycznia 2022, byłem uprawniony do nagrody jubileuszowej. Jubileuszówkę otrzymałem. W kwietniu była podwyżka uposażeń z wyrównaniem od stycznia. Z tego co już się dowiedziałem powinienem dostać wyrównanie nagrody jubileuszowej w związku z podwyżką (chyba że się mylę). Do chwili obecnej wyrównania nie dostałem. osoba odpowiedzialna za te sprawy zwodzi mnie już ponad 1,5 roku stwierdzeniem "zrobi się"...
Witam. Czy można rozwiązać umowę najmu przed okresem jej wygaśnięcia bez konsekwencji dla najemcy tzn. po 3-6 miesiącach? Umowa jest na 12 miesięcy po tym czasie przechodzi na czas nieokreślony z jednomiesięcznym okresem wypowiedzenia. Została by rozwiązana ze strony najemcy bez jakichkolwiek szczególnych powodów....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: