abonamentu za TV,

Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty polskiej? Czy jest realne to że uwzględnią to, że tata tam nie mieszka od 10 lat i logiczne że z tego abonamentu nie mógł korzystać?
anonim cytuj
19-10-2021
Ten abonament jest za posiadanie odbiornika radiowego lub TV. Nieistotne w tym jest miejsce zamieszkania.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

kolizja - nowe dowody
Brałam udział w kolizji, w której policja stwierdziła moje sprawstwo i zarzuciła mi wykroczenie z art. 86 par. 1 k.w. Nie przyjęłam mandatu. Dzień później pozyskałam nagranie z kamery monitoringu, z którego wynika wina tego drugiego kierowcy. Złożyłam nagranie na Policji i złożyłam wyjaśnienia. Policja stwierdziła, że faktycznie popełnili błąd, ale nic nie może już zrobić i i tak musi skierować sprawę do Sądu, który mnie uniewinni. Co mogę zrobić...
GOPS odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko.
W tym roku musiałem zawiesić działalność, ale w zeszłym roku miałem dosyć dobry zarobek. Teraz pytanie- gops odmówił żonie przyznania rodzinnego i świadczenia pielęgnacyjnego na dziecko (żona nie pracuje bo zajmuje się niepełnosprawnym synem) z powodu że działalność mam zawieszoną a nie zamkniętą.. To gdybym zamknął działalność wtedy dochód za zeszły rok nie ma znaczenia a jak jest zawieszona to ma???...
Sprzedaż mieszkania.
Hej. Chciałam prosić o porady w kwestii sprzedaży mieszkania. Kupująca chce już umowę przedwstępną podpisywać u notariusza dla swojego bezpieczeństwa ale dla nas to również pierwsza sprzedaż nieruchomości więc też chcemy być bezpieczni. Na co zwrócić uwagę, co tam powinno być a na jakie zapisy lepiej uważać? Z góry dziękuję za każdą poradę....
Zmiana grafiku
Witam, Proszę o podpowiedź: Wg grafiku raz w miesiącu pracownik ma pracującą sobotę ( 02. 07 w tym przypadku)za którą odbiera dzień wolny. Czy w sytuacji kiedy na przypadająca mu sobotę wypada zwolnienie lekarskie, pracodawca może nakazać mu przyjście do pracy w inną sobotę ( 09.07)?...

Wyszukiwarka