abonamentu za TV,

Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty polskiej? Czy jest realne to że uwzględnią to, że tata tam nie mieszka od 10 lat i logiczne że z tego abonamentu nie mógł korzystać?
anonim cytuj
19-10-2021
Ten abonament jest za posiadanie odbiornika radiowego lub TV. Nieistotne w tym jest miejsce zamieszkania.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Mandat za brak legitymacji do biletu.
Wczoraj jechałam pociągiem do Łodzi kupiłam bilet ulgowy ponieważ skan/zdjęcie legitymacji miałam w telefonie, po pokazaniu panu zdjęcia nawet nie spojrzał na zdjęcie i powiedział że to nie jest dokument dostałam mandat 137zł+ opłatę za bilet normalny. Nigdy nikt nie robił z tego problemu i bez problemu uznawali zdjęcie. Czy jest sens się odwoływać od tego?...
Naruszenie tajemnicy korespondencji.
Niedawno kupiliśmy mieszkanie. Parę dni temu w skrzynce pocztowej pojawił się list na obce nazwisko, ale adres nasz. Z ciekawości otworzyliśmy, bo to nie nazwisko poprzednich właścicieli, ani nawet w księdze wieczystej nie znaleźliśmy tego nazwiska. A tam ponaglenie do zapłaty pożyczki, zaciągniętej przez Internet, w dniu 19.12.2023, więc dopiero co, jak już tu mieszkaliśmy niecały miesiąc. Takiej osoby zupełnie nie znamy. Dziś kolejny list, odse...
Pożyczka dla znajomego.
Rok temu pożyczyłam pieniądze znajomemu napisał mi kartkę i się podpisał. Dzwonię do niego i dowiaduje się od jego żony że jest chory i nie wiadomo czy wyjdzie z tego. Dodam że żona nie ma pojęcia że pożyczał pieniądze. Co w takiej sytuacji zrobić? Jak w przypadku śmierci można odzyskać pieniądze od rodziny?...
Gdzie ubiegać sie o zasiłek dla inwalidy?
Sytuacja następująca: wujek 1grupa inwalidzka, niezdolny do samodzielnej egzystencji. Jest na emeryturze. Ciocia, która się nim opiekuje również ma emeryturę. Nigdy nie prosiła o pomoc, zawsze dawali sobie jakoś radę, ale wszystko coraz droższe i chciałabym im jakoś pomóc. Czy i gdzie ciocia może ubiegać się o jakiś zasiłek na wujka? Proszę o rady....

Wyszukiwarka