abonamentu za TV,

Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty polskiej? Czy jest realne to że uwzględnią to, że tata tam nie mieszka od 10 lat i logiczne że z tego abonamentu nie mógł korzystać?
anonim cytuj
19-10-2021
Ten abonament jest za posiadanie odbiornika radiowego lub TV. Nieistotne w tym jest miejsce zamieszkania.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Sąsiad prawdopodobnie wykonuję działalność na balkonie w bloku
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu. Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem.. Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....
Rozwiązanie umowy o pracę będąc na L4
Dzień dobry. Czy będąc na L4 jako pracownik mogę złożyć rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron? Czy zakończenie stosunku pracy może być w trakcie L4?...
Bon na zasiedlenie.
Dzień dobry, Moja sytuacja wygląda następująco mieszkam w miejscu bardzo słabo skomunikowanym z resztą świata i przez długie czasy oczekiwania na przesiadki między autobusami moja podróż do pracy trwała by około 2h w jedną stronę mimo tego że nie jest to nawet 50km drogi, lecz Pani w urzędzie pracy stwierdziła, że jako czas dojazdu do pracy liczy się tylko czas spędzony w autobusie, nie liczy się czas czekania na przesiadki itp., co skreśla moją...
Umowa B2B-brak rozliczenia.
Dzień dobry, mam podpisaną umowę B2B z firmą świadczącą usługi finansowe (kredyty). Wysyłałem im klientów, oni sprzedawali produkt i w zamian otrzymywałem % prowizji. Niestety w pewnym momencie firma przestała się rozliczać i udzielać informacji o podpisanych umowach. Wezwania nie pomagają, kontakt się właściwie urwał. Podejrzewam, że pracownik firmy przypisywał sobie w 100% sprzedaż i nie rozliczał się ze mną, a teraz próbują to ukryć. Czy ta...

Wyszukiwarka