abonamentu za TV,

Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty polskiej? Czy jest realne to że uwzględnią to, że tata tam nie mieszka od 10 lat i logiczne że z tego abonamentu nie mógł korzystać?
anonim cytuj
19-10-2021
Ten abonament jest za posiadanie odbiornika radiowego lub TV. Nieistotne w tym jest miejsce zamieszkania.

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Co zrobić w przypadku szkody parkingowej?
Córka miała samochód na parkingu stacji benzynowej, przejeżdżający gość tirem z naczepą zahaczył o jej samochód i go zniszczył, wysiadł zobaczył co się stało i odjechał. Córka ma wideo z tego zdarzenia ale Policja stwierdziła, że ponieważ nagrane są tylko numery naczepy która w dodatku była wypożyczona nie są w stanie znaleźć winowajcy, albo im się szukać nie chce. Co córka ma zrobić w takim wypadku i gdzie zgłosić?...
Czy komitety wyborcze mogą wieszać plakaty/banery kandydatów na ogrodzeniach prywatnych posesji bez zgody właściciela?
Dobry wieczór. Czy komitety wyborcze mogą wieszać plakaty/banery kandydatów na ogrodzeniach prywatnych posesji bez zgody właściciela?...
zwrot kosztów za stawienie sie w sądzie świadka
Jeżeli zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę sądową w powództwie czy Sąd ma prawo zwrócić mi koszty dojazdu? Dostalam taką informacje od osoby której dotyczy ta sprawa, a czeka mnie daleka wyprawa. Zostaje mi jedynie możliwość wynajęcia auta bo obecnie zadnego nie posiadam. Był ktoś moze w podobnej sytuacji? czy faktycznie moge liczyć na zwrot kosztów? A jesli nie to do której ze storn powinnam się zwrócić o pokrycie dojazdu...
Literówka w awizo z sądu
Witam. dostalam juz drogie avizo do odebrania wiem ze jest to przesylka sadowa ale pani na poczcie nie chce mi wydac listu poniewaz jest literowka w nazwisku co robic ? .Rzecz w tym ze adres i imię zgadza ale nazwisko już nie. Czy moge miec przez to jakies problemy ? Co mam zrobić?...

Wyszukiwarka