Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty polskiej? Czy jest realne to że uwzględnią to, że tata tam nie mieszka od 10 lat i logiczne że z tego abonamentu nie mógł korzystać?
anonim cytuj
19-10-2021
Ten abonament jest za posiadanie odbiornika radiowego lub TV. Nieistotne w tym jest miejsce zamieszkania.
Próbowano mnie na wniosek osoby z rodziny ubezwłasnowolnić bez mojej zgody. Proces w sądzie się odbył i decyzja procesowa była umarzająca. Jednak z tego powodu po poradzie u adwokata zostałem zmuszony do zamknięcia działalności z dużym kredytem na firmę i staraniu się w banku o cesję pojazdu na inny podmiot. Rozsypało mi się życie prywatne, które tworzyłem w tym czasie z osobą najbliższą i również z tego powodu mam problemy by spotykać się normal...
Dzień dobry, proszę o informację czy powinnam w imieniu mojego syna odrzucić spadek (składający się głównie z długów), jeżeli syna nie było jeszcze na świecie w chwili śmierci spadkodawcy (brat babci) ?
W chwili gdy ja odrzucałam spadek w ciąży już byłam....
Cześć,
miałem dwie sprawy egzekucyjne, które zostały w całości spłacone i zamknięte. Głównie przez zajęcie wynagrodzenia - 50%.
Ostatnia sprawa została oficjalnie zamknięta - dostałem pismo od komornika, które odebrałem w dniu 01.08.2023r. Mimo to w dniu 09.08 pracodawca dokonał przelewu pomniejszony o 50%. Co w takim wypadku? Skarga na komornika? Nie powinien tego faktu też zgłosić do pracodawcy?
Nie dostałem też innej korespondencji mówiącej...
O jak duże odszkodowanie finansowe można się starać za pobicie ze złamaniem nosa? Trwałą zmianą jest zmienione uczucie/pewien dyskomfort przy marszczeniu nosa. Być może ma to też inne skutki. Nie miałem obdukcji, nie konsultowałem z lekarzem....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: