Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty polskiej? Czy jest realne to że uwzględnią to, że tata tam nie mieszka od 10 lat i logiczne że z tego abonamentu nie mógł korzystać?
anonim cytuj
19-10-2021
Ten abonament jest za posiadanie odbiornika radiowego lub TV. Nieistotne w tym jest miejsce zamieszkania.
Mąż ma córkę, która w tym roku skończyła szkołę średnią, zdała maturę i zablokowała ojca wszędzie gdzie się dało, żeby nie wiedział gdzie mieszka, co robi czy pracuje czy studiuje. Mąż złożył w lipcu wniosek o zniesienie alimentów lub obniżeniem ze względu na naszą sytuację rodzinną. Obecnie płaci co miesiąc bez żadnych opóźnień. Jak była potrzeba to dostawała więcej na swoje konto. Sąd próbuje dostarczyć jej wniosek lecz za każdym razem wraca zw...
Witam. Mam pytanie odnośnie najmu lokalu. Sytuacja przedstawia się następująco. Dwie osoby mieszkają razem w jednym mieszkaniu. Jedna z nich decyduje się wyprowadzić i za ostatni miesiąc zapłacić kaucją. Na drugą osobę jest umowa najmu, która wygasła kilka miesięcy wcześniej i ci ludzie mieszkają tam bez umowy. Druga osoba, na którą była ta umowa też postanawia się wyprowadzić, bojąc się o brak zwrotu kaucji . Jednak jest początek miesiąca. Moje ...
Witam, mąż ma niebieska kartę.
Obecnie zakręca mi wode, wyłącza prac, zamyka pomieszczenia. Mieszkanie jest jego, mieszkamy z dziećmi. Nie łoży na ich utrzymanie. Chce przywłaszczyć sobie moje rzeczy, pozamykał je na klucz.
Co mogę zrobić, żeby odebrać swoje rzeczy i móc się wyprowadzić?
Co zrobić jak mi zamyka drzwi do pokojów?
W policji ma znajoma, która mu przekazuje wszystko....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: