Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka.
Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty polskiej? Czy jest realne to że uwzględnią to, że tata tam nie mieszka od 10 lat i logiczne że z tego abonamentu nie mógł korzystać?
anonim cytuj
19-10-2021
Ten abonament jest za posiadanie odbiornika radiowego lub TV. Nieistotne w tym jest miejsce zamieszkania.
Wynajmowałem lokal spółce która pozostawiła przed lokalem na mojej posesji kilkanaście m3 odpadów poprodukcyjnych w tym część jakiś chemikaliów .
Spółka raczej jest niewypłacalna, co zrobić żeby zmusić spółkę do utylizacji śmieci, gdzie można to zgłosić aby uzyskać skuteczną pomoc w tym zakresie....
Witam
Sytuacja jest taka, że potencjalny nowy pracodawca nie zatrudnia osób, które przekroczyły pewny procent zwolnień lekarskich w poprzednich firmach, niezależnie od powodu. Mają jakieś wewnętrzne ustalenia z racji tego, że często na takich pracownikach się "przejechali". Czy przyszły pracodawca może zweryfikować okresy niezdolności do pracy w poprzedniej formie, poprzez np konto PUE ZUS? Wiem, że na świadectwie pracy wszystkie okr...
Moja mama zmarła, przed śmiercią napisała testament, w którym podzieliła mieszkanie na 1/3 dla mnie i po 1/3 dla dwójki kuzynów<siostry mojej mamy>
Czy moja córka, która urodziła się dwa miesiące po śmierci mamy może ubiegać się o zachowek od tych kuzynów jak ja żyje?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: