Jest dwóch właścicieli mieszkania.

Jest dwóch właścicieli mieszkania. Obydwoje po połowie. Czy jeśli do jednego z właścicieli przychodzi w odwiedziny osoba, która nie jest zameldowana w tym mieszkaniu, to drugi z właścicieli może wymagać opuszczenia lokalu przez tę osobę, jeśli tam w danej chwili przebywa? Czy pokrewieństwo pierwszego współwłaściciela z odwiedzającym ma jakieś znaczenie?
anonim cytuj
18-10-2021
Na swojej części współwłaściciel może mieć zaproszonych o 100 gości, pod warunkiem, że się zmieszczą.
I że nie jest to jakaś libacja.
Współwłasność to nie jest zakaz możliwości zaproszenia sobie kogoś znajomego.
Chyba, że takie odwiedziny są sprzeczne z zasadami współżycia społecznego, i np jest to kochanica męża lub eks męża.

anonim cytuj
18-10-2021
Absolutnie nie może.
Na swojej połowie współwłaściciel może nawet koze trzymać...O ile nie jest zagrożeniem sanitarno epidemiologicznym...
Wolność Tomku w swoim domku.

anonim cytuj
18-10-2021

Sugerowane Tematy

Spadek
Witam, Miesiąc temu zmarł mój tata, nie zostawił po sobie żadnego testamentu. Rozwiódł się z mamą kilkanaście lat temu, podział majątku był taki, że on mieszka z mieszkaniu (które cały czas jest ich współwłasnością) , ona bierze auto itd a tata ja dodatkowo spłaca, ale to umowa była między nimi, nie sądownie. Czy po jego śmierci, jeśli oni oboje są właścicielami mieszkania i działki wszystko przechodzi na nią, czy jego część na dzieci? Ona twier...
Renta po mężu.
Witam, zostałam wdową w wieku 40 lat i nieletnim uczącym się dzieckiem. Jak będzie przyznana renta rodzinna. Dla dziecka wiem że do 18 tego roku lub do 25 gdy będzie się uczyć. Co z żoną po zmarłym jak to jest? Jest może ktoś w podobnej sytuacji bądź był?...
Wynajmujemy mieszkanie na umowę na czas nieokreślony. Informacja o chęci wypowiedzenia umowy prawdopodobnie z powodu podwyżki na którą się nie zgodziliśmy.
Dzień dobry, mam pytanie. Wynajmujemy mieszkanie na umowę na czas nieokreślony. 31 lipca dostalismy informacje o chęci wypowiedzenia umowy wynajmu mieszkania. Na zdjęciu wypowiedzenia znajduje się brak powodu, jednak zakładam, że wynika to z chęci podwyżki o 150% podwyżki czynszu, na którą się nie zgodziliśmy. Moje pytanie brzmi: Czy wypowiedzenie jest skuteczne? Czy istnieje coś takiego jak umowa na czas nieokreślony z jednomiesięcznym wypowie...
Pytania dotyczące ulgi podatkowej. Pracodawca zmniejszył wypłatę, czy można odzyskać te pieniądze?
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka. Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny. Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa. We wrześniu wypłata za sierpień z umo...

Wyszukiwarka