Czy prawnie mogę starać się po takim czasie o odszkodowanie?

Witam. W lutym 2020 roku zgłosiłem szkode, zerwany dach na budynku gospodarczym po silnych wiatrach. Po oględzinach pracownika z ubezpieczalni stwierdzili , ze drzewo było zjedzone przez robaki a dach zawalił się do środka ze to podejrzane i nie wypłaca odszkodowania. Pisalem sam odwołania i nic. Czy prawnie mogę jeszcze się starać po takim czasie o odszkodowanie? Czy lepiej jakieś pismo wystosować przez prawnika ? Dodam , że po zgłoszeniu szkody odrazy poleciały zniżki i kolejne ubezpieczenie już bo droższe.
anonim cytuj
12-10-2021
Oni maja rzeczoznawców, i tego nie oszukasz. Możesz się do sądu, ale sąd wyznaczy swojego rzeczoznawcę. Przecież widać, czy drewno było zjedzone czy nie. Akurat znam się na drewnie i jeśli nie było to drewno c24, tylko jakies mokre z naszego polskiego tartaku to bez oględzin wiem, ze mieli racje.

anonim cytuj
12-10-2021
Zniżki tu nie "lecą" bo to nie samochód, mogłeś stracić 5% które daje ubezpieczyciel za bezszkodowe wznowienie, raczej pozostaje tylko droga sądową skoro odwołania nic nie dały

anonim cytuj
12-10-2021

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca ma obowiązek wysłać pracownika na badanie okresowe po dłuższej nieobecności w pracy z powodu choroby?
Czy pracodawca ma obowiązek wysłać pracownika na badanie okresowe po dłuższej nieobecności w pracy z powodu choroby? Obecnie pracownik przebywa na świadczeniu rehabilitacyjnym. Pracownik ma do wykorzystania urlop wypoczynkowy i pracodawca chce go udzielić zaraz po ustaniu świadczenia i wysyła go na badania okresowe przed dniem udzielenia urlopu. Czy jest to obowiązkowe? Czy badania okresowe można wykonać po wykorzystaniu urlopu?...
Naprawa po uznaniu reklamcji.
Dzień dobry, zareklamowałem zegarek z tytułu niezgodności towaru z umową i oczekiwałem zwrotu środków. Zegarka trafił do autoryzowanego serwisu.13 dnia otrzymałem informację że zostanie naprawiony. Ile dni sprzedawca/serwis ma na naprawę zegarka? Czy jeśli po 14 dniach zegarka nie będzie w sklepie mogę oczekiwać zwrotu środków?...
Rozwiązanie umowy o pracę a zaległy urlop.
Chciałbym zapytać czy pracodawca może mnie zmusić do wykorzystania pozostałego urlopu w pracy? Umowa o pracę wygasa z zakończeniem listopada, zostałem poinformowany o tym, że nie otrzymam nowej umowy. Nie dostałem w tym przypadku wypowiedzenia, gdyż umowa samoistnie się zakończy. Zdaję sobie sprawę z istnienia artykułu 167(1) kp, ale on nakłada obowiązek wykorzystania narzuconego urlopu w trakcie wypowiedzenia umowy o pracę. W jaki sposób mam int...
Kiedy dziadkowie mogą przejąć opiekę prawną nad wnukiem?
Witam mam taki problem. W maju tego roku dostałam wyrok bezwzględny 6 miesięczny obecnie wyrok jest w apelacji ale nie liczę na cud. Zapewne będzie podtrzymany a ja mam 11 letnią córkę którą sama wychowuje chciałabym żeby opiekę nad nią przejęła jej babcia, która zresztą bardzo tego chce i ma warunki, pytanie tylko kiedy mamy zacząć działać żeby nie było za późno? Podobno żeby podjąć jakieś kroki prawne w sprawie opieki nad córka to najpierw m...

Wyszukiwarka