Czy musze rozliczać się na umowie o pracę?

Witam
Mam 23 lata
Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie .
Czy będę musiała się jakoś rozliczać?
Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy .
Nie jestem studentką.
Proszę o pomoc .
Z góry dziękuję.
anonim cytuj
12-10-2021
Tak faktycznie to niewiele musisz robić, podpisujesz umowę, pracujesz zgodnie z jej ustaleniami. Zleceniodawca potrąca wszystkie składki (dobrowolna jest składka chorobowa - to składka przy której możesz mieć płatne zwolnienie chorobowe). Musisz zleceniodawcy, w sposób ustalony, przekazywać ewidencję czasu pracy (lista z ilością godzin, które wypracowałaś) oraz rachunek wskazujący ile i za co zleceniodawca ma Ci zapłacić. Faktycznie w prawie każdej firmie taki rachunek z programu generuje zleceniodawca i tylko go sprawdzasz i podpisujesz.

anonim cytuj
12-10-2021
Zleceniodawca wszystko z automatu płaci, rozlicza. Nie pracuj na Umowę Zlecenie, jeżeli pracodawca ci mówi że Umowa Zlecenie to jest to samo co Umowa o pracę to niech pisze umowę o pracę....

anonim cytuj
12-10-2021

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy
Dzień dobry. Moje okresy zatrudnienia w obecnej pracy: 21.08.2021 - 30.09.2021 - umowa zlecenie 01.10.2021 - 31.12.2021 - umowa o pracę, okres próbny, pełny wymiar czasu pracy - 2 tygodniowy okres wypowiedzenia 31.12.2021 - obecnie - umowa o pracę, pełny wymiar pracy, czas nieokreślony - 2 tygodniowy okres wypowiedzenia Moje pytania: 1. Wg. umowy na papierze mój okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie a wg. ustawy z tego co przeczytałam w...
Wypadek przy pracy.
Witam 3 dni temu miałem wypadek w pracy, co powinienem zrobić, mam złamany mały palec, poszedłem do chirurga który wystawił mi zwolnienie lekarskie, jakie kolejne kroki powinienem podjąć, ponieważ wiem, że zakład pracy ma 14 dni na sporządzenie protokołu wypadkowego, ale oni chyba za bardzo się tą sprawą nie chcą zajmować, czy zwolnienie lekarskie będzie płatne, nawet bez tego protokołu?, ogólnie co powinienem zrobić bo ja pierwszy raz miałem wyp...
Czy będąc w ciąży mogę podjąć prace w innym zakładzie pracy?
Witam serdecznie chciałam się poradzić ponieważ jestem w niezręcznej sytuacji otóż wygląda to tak: Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciąży pracowałam w warunkach gdzie musiałam dźwigać dlatego mój ginekolog wystawił mi zwolnienie problem jest w tym ze nie przepracowałam miesiąca i L4 mam niepłatne a umowa kończy mi się 31.12 która na pewno nie zostanie mi również przedłużona. Czy jeżeli lekarz niema żadnych zastrzeżeń do innej pracy oczywiście takie...
Ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem.
Chciałbym się dowiedzieć czy, jeśli ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem to czy muszę je wydawać ojcu wtedy kiedy on chce i na tak długo jak on chce. Dziecko ma 6 msc dziecko jest karmione piersią. Rzadko kiedy jest "na" butelce. Jak dostaje 500+ to czy tata dziecka może nimi zarządzać? Wpływy są na moje konto. Ale on stwierdził że skoro msc. mniej więcej wychodzi 500 zł na potrzeby małego to 500plus powinna...

Wyszukiwarka