Czy musze rozliczać się na umowie o pracę?

Witam
Mam 23 lata
Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie .
Czy będę musiała się jakoś rozliczać?
Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy .
Nie jestem studentką.
Proszę o pomoc .
Z góry dziękuję.
anonim cytuj
12-10-2021
Tak faktycznie to niewiele musisz robić, podpisujesz umowę, pracujesz zgodnie z jej ustaleniami. Zleceniodawca potrąca wszystkie składki (dobrowolna jest składka chorobowa - to składka przy której możesz mieć płatne zwolnienie chorobowe). Musisz zleceniodawcy, w sposób ustalony, przekazywać ewidencję czasu pracy (lista z ilością godzin, które wypracowałaś) oraz rachunek wskazujący ile i za co zleceniodawca ma Ci zapłacić. Faktycznie w prawie każdej firmie taki rachunek z programu generuje zleceniodawca i tylko go sprawdzasz i podpisujesz.

anonim cytuj
12-10-2021
Zleceniodawca wszystko z automatu płaci, rozlicza. Nie pracuj na Umowę Zlecenie, jeżeli pracodawca ci mówi że Umowa Zlecenie to jest to samo co Umowa o pracę to niech pisze umowę o pracę....

anonim cytuj
12-10-2021

Sugerowane Tematy

Zostałam oszukana. Odkupiłam bon turystyczny. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest sens zgłaszać to na policję?
Witam, nieświadoma konsekwencji odkupiłam bon turystyczny od osoby, która zaoferowała mi sprzedaż po okazyjnej cenie. Niestety dałam się namówić... Zbyt spontanicznie podjęłam decyzję i przelałam pieniądze. Kiedy się zorientowałam , że tego bonu nie wykorzystam i to karalne napisałam do gościa o zwrot pieniędzy. Kontakt się urwał, okazało się, że to oszust, który wyłudził ode mnie pieniądze. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest se...
Mąż zadłuża siebie/nas. Co robić?
Dzień dobry. Jestem emerytką. Mój mąż z którym faktycznie już tylko mieszkamy w jednym domu, tzw. pożycie dawno ustało, gospodarstwa też prowadzimy osobne chociaż pod jednym dachem ma problem alkoholowy i to duży co było jedną z przyczyn naszego rozstania. Formalnie jednak pozostajemy małżeństwem i mamy wspólnotę majątkową. Mąż też jest emerytem. Ostatnio dowiedziałam się, że mąż trafił w dziwne towarzystwo z którym pije i pod jego wpływem zaczą...
Postępowanie w sprawie w trybie nieprocesowym.
Mam pytanie. Czy na sprawie bez mojej obecności mogą mi zabrać lub ograniczyć prawa rodzicielskie ? Postępowanie w sprawie prowadzone jest z urzędu w trybie nieprocesowym. O co tu chodzi?...
Umowa najmu czy użyczenia.
Dzień dobry. W związku z rejestracją działalności gospodarczej potrzebuje tytułu prawnego do nieruchomości, w której będzie wykonywana działalność. Od kilku lat mieszkam z chłopakiem. Dwa lata temu kupowaliśmy mieszkanie, ale wszystko jest na niego. Jak w najłatwiejszy sposób bez ponoszenia kosztów uzyskać tytuł prawny do nieruchomości? W przypadku podpisania umowy najmu nawet na jakąś małą kwotę, to i tak on będzie musiał rozliczać podatek, a wi...

Wyszukiwarka