Witam
Mam 23 lata
Dostałam ofertę pracy na -umowe zlecenie .
Czy będę musiała się jakoś rozliczać?
Nie jestem w tym temacie obeznana i nie chciałabym zrobić sobie problemów z niewiedzy .
Nie jestem studentką.
Proszę o pomoc .
Z góry dziękuję.
anonim cytuj
12-10-2021
Tak faktycznie to niewiele musisz robić, podpisujesz umowę, pracujesz zgodnie z jej ustaleniami. Zleceniodawca potrąca wszystkie składki (dobrowolna jest składka chorobowa - to składka przy której możesz mieć płatne zwolnienie chorobowe). Musisz zleceniodawcy, w sposób ustalony, przekazywać ewidencję czasu pracy (lista z ilością godzin, które wypracowałaś) oraz rachunek wskazujący ile i za co zleceniodawca ma Ci zapłacić. Faktycznie w prawie każdej firmie taki rachunek z programu generuje zleceniodawca i tylko go sprawdzasz i podpisujesz.
anonim cytuj
12-10-2021
Zleceniodawca wszystko z automatu płaci, rozlicza. Nie pracuj na Umowę Zlecenie, jeżeli pracodawca ci mówi że Umowa Zlecenie to jest to samo co Umowa o pracę to niech pisze umowę o pracę....
Przed laty dziadek nieformalnie kupił działkę od sąsiada. Transakcja odbyła się bez udziału notariusza. Nabyłem spadek po ojcu, w którego skład weszła wspomniana nieruchomość. Okazało się, że własności działki ojciec nie nabył i dopiero ja na skutek zasiedzenia uzyskałem wspomniany tytuł prawny.
Od rozprawy o zasiedzenie minęło 2 lata, a o spadek 14 lat.
Czy zapłacę podatek po sprzedaży całości działki?...
zmarł mój dziadek który nie miał zemną kontaktu całe życie. Z tego co wiem nie spisał testamentu a ja jestem spadkobiercą ponieważ dzieci dziadka nie żyją. O jego śmierci zostałem poinformowany przez jego siostrę z półrocznym opóźnieniem. Z rozmowy z jego siostrą wynika że posiadał on same długi oraz nalega ona by odrzucić spadek ponieważ ona jest kolejną osobą po mnie do odziedziczenia spadku i mówi że również chce go podrzucić. Pozostały czas n...
Córka 8lat, od 7lat nie jestem z ojcem dziecka, ojciec nie płaci alimentów, ma nowa rodzinę, nie pisze i nie dzwoni, wcale nie interesuje się dzieckiem.
Złożyłam papiery o podwyższenie alimentów ponieważ teraz to 350zl.
Mam przygotowany pozew o pozbawienie władzy rodzicielskiej, na dniach będzie złożony w sądzie.
Chciałabym z córką wyjechać z kraju, mam możliwość zapewnienia nam pięknej przyszłości i dobrej pracy, ale oferta spadła nagle i w...
Witam. Chce otworzyć firmę, wynająć działkę, i postawić tam duży namiot przemysłowy, w którym będę spawał, ciął i malował drewno i wykonywał inne tego typu prace. Chce produkować nowoczesne meble. Jakie są wymagania jeśli chodzi o wykonywanie tego typu działalności na działce? Słyszałem ze jeśli plan zagospodarowania przestrzennego nie pozwala na nic poza mieszkaniem, to nie da się tam prowadzić tego typu działalności. Jak mam ustalić gdzie mogę ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: