przewóz zwierząt domowych w autobusie

Witam, mam pytanie co zrobić w sytuacji jeżeli kierowca nie będzie chciał mnie wpuścić do autobusu mimo, że spełniam regulamin?
Ostatnio właśnie kierowca mi zagroził, że nie wpuści mnie do autobusu, bo w regulaminie jest "małe zwierzę domowe". Napisane jest jak byk "zwierzę domowe" które jest zabezpieczone i jedzie na kolanach może być w autobusie. Oczywiście on uznał, że mój pies z którym jechałam nie jest zwierzęciem domowym ?.
Nie chce składać skargi na niego, bo ja naprawdę rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień.. cokolwiek.
Co moge zrobić po prostu w takiej sytuacji jeżeli nie zostanę wpuszczona, ponieważ to jedyny taki autobus, którym mogę się dostać dodatkowo nikt w rodzinie nie ma prawa jazdy i tutaj maluje się pewien problem.
Oczywiście pies jest zabezpieczony smyczą oraz kagańcem, jeżdżę z jego książeczka zdrowia. Pies jest raczej średniej wielkości w kierunku małej ? Absolutnie nie jest to pies zajmujący dwa siedzenia i kawałek aby martwić się o miejsce czy komfort pasażerów.
anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Wydrukowac regulamin, zakreślaczem zaznaczyć odpowiedni punkt i mu pokazać. Jak nie poskutkuje to poprosic by powtórzył odmowę i Nagrać dyktafonem, oczywiście musi o tym wiedzieć. Powiedzieć że nagranie jest niezbędne do napisania skargi. I wtedy to już bym nie patrzyła czy ma dobry dzień, czy nie...

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Odpowiedzialność za długi spadkowe.
Prawo spadkowe. Zmarł wuj mojego męża (brat teściowej). Kawaler, bezdzietny. Całe żyjące rodzeństwo wuja, dzieci i wnuki tych, co nie żyją, odrzucają spadek ze względu na długi. Mój mąż wszystko wie lepiej i "po notariuszach chodzić nie będzie". Nie zamierza nic robić z tą sytuacją. Obecnie nie posiada żadnego dochodu. Mamy wspólnotę majątkowa. Pytanie: czy w najgorszej sytuacji komornik może mi wejść na pobory?...
Gmina jako spadkobierca.
Umiera starsza Pani, zostawia mieszkanie Rodzina odrzuca spadek. Spadek przy braku spadkobierców ma przejąć gmina. Tyle, że gmina się z tym nie spieszy (już 4 lata minęły). Czy jest jakiś sposób by to przyspieszyć? Żeby "zmusić gminę", żeby to zrobiła. Ile to może potrwać? Wspólnocie mieszkaniowej na tym zależy bo czynszu i funduszu remontowego za to mieszkanie nikt nie płaci (wspólnota spłaca kredyt) a to 1/5 wpływów wspólnoty....
Przerwa w alimentacji za zgodą dziecka.
Sytuacja wygląda tak, partner wpłaca alimenty przez komornika na 18 letnia córkę. Ona zrzekła się egzekucji komorniczej alimentów, wczoraj do niego zadzwoniła że od lutego do września nie chce alimentów bo przerwała edukację. Ale od września chce je ponownie.. co zrobić żeby odbyło się to z godnie z prawem?...
Zmiana stanowiska pracy
Witam. Za 2 miesiące kończę urlop rodzicielski i czeka mnie powrót do pracy (praca na jednym i tym samym stanowisku pracy przez 15 lat, umowa o pracę na czas nieokreslony). Dotarły jednak do mnie informacje, iż pracodawca zamierza przenieść mnie na inne stanowisko pracy (inny wydział, inne obowiązki), a moje dotychczasowe stanowisko pracy ma zająć pracownik X który aktualnie pracuje na stanowisku, na które pracodawca chce przerzucić mnie. W ten s...

Wyszukiwarka