przewóz zwierząt domowych w autobusie

Witam, mam pytanie co zrobić w sytuacji jeżeli kierowca nie będzie chciał mnie wpuścić do autobusu mimo, że spełniam regulamin?
Ostatnio właśnie kierowca mi zagroził, że nie wpuści mnie do autobusu, bo w regulaminie jest "małe zwierzę domowe". Napisane jest jak byk "zwierzę domowe" które jest zabezpieczone i jedzie na kolanach może być w autobusie. Oczywiście on uznał, że mój pies z którym jechałam nie jest zwierzęciem domowym ?.
Nie chce składać skargi na niego, bo ja naprawdę rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień.. cokolwiek.
Co moge zrobić po prostu w takiej sytuacji jeżeli nie zostanę wpuszczona, ponieważ to jedyny taki autobus, którym mogę się dostać dodatkowo nikt w rodzinie nie ma prawa jazdy i tutaj maluje się pewien problem.
Oczywiście pies jest zabezpieczony smyczą oraz kagańcem, jeżdżę z jego książeczka zdrowia. Pies jest raczej średniej wielkości w kierunku małej ? Absolutnie nie jest to pies zajmujący dwa siedzenia i kawałek aby martwić się o miejsce czy komfort pasażerów.
anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Wydrukowac regulamin, zakreślaczem zaznaczyć odpowiedni punkt i mu pokazać. Jak nie poskutkuje to poprosic by powtórzył odmowę i Nagrać dyktafonem, oczywiście musi o tym wiedzieć. Powiedzieć że nagranie jest niezbędne do napisania skargi. I wtedy to już bym nie patrzyła czy ma dobry dzień, czy nie...

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Ile pracodawca płaci za zwolnienie lekarskie?
Po okresie próbnym podpisałem umowę o pracę na rok. Niestety los chciał że wylądowałem na chorobowym i teraz pracodawca nie chce zapłacić chorobowego, bo jak twierdzi to już ZUS musi zapłacić, a z tego co wyczytałem w Internecie za pierwsze 30 dni płaci pracodawca. Jak to wygląda naprawdę?...
Zatrzymane prawo jazdy.
Witam. W dniu wczorajszym zostały mi zatrzymane prawo jazdy z powodu przekroczenia prędkości w terenie zabudowanym przez wideo rejestrator z alfy romeo. Na nagraniu moja średnia prędkość to 102,5km/h jednak jechałem autem wyposażonym w ogranicznik prędkości do 90 km/h oraz gps. Na wydruku z gps moja prędkość podczas zatrzymania to 90 km/h , nie przyjąłem mandatu jednak policjanci nie spisali ze mną żadnego protokołu odmowy mandatu i powiedzieli ż...
Złamanie zakazu kontaktowania.
W 2021 roku otrzymałam zakaz kontaktu z pewną osobą na okres dwóch lat. Dotychczas nie było żadnych problemów. Na początku sierpnia wykonałam do pewnej instytucji telefon, gdzie uzyskałam informacje na temat, który sprawiał mi bolączkę. Dopiero po tym telefonie sobie uświadomiłam, że ta osoba mogła odebrać telefon. Nie ukrywam, że obawiam się, że ten zakaz naruszyłam i obawiam się konsekwencji. Nie znam się na tym kompletnie, mam spore obawy i ni...
Spłaciłem dług alimentacyjny, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie?
Witam. Mam następujące pytanie Spłaciłem dług alimentacyjny w całości oprócz kosztów egzekucyjnych, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie o uiszczenie tych kosztów. Z góry dziękuję. Pozdrawiam....

Wyszukiwarka