przewóz zwierząt domowych w autobusie

Witam, mam pytanie co zrobić w sytuacji jeżeli kierowca nie będzie chciał mnie wpuścić do autobusu mimo, że spełniam regulamin?
Ostatnio właśnie kierowca mi zagroził, że nie wpuści mnie do autobusu, bo w regulaminie jest "małe zwierzę domowe". Napisane jest jak byk "zwierzę domowe" które jest zabezpieczone i jedzie na kolanach może być w autobusie. Oczywiście on uznał, że mój pies z którym jechałam nie jest zwierzęciem domowym ?.
Nie chce składać skargi na niego, bo ja naprawdę rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień.. cokolwiek.
Co moge zrobić po prostu w takiej sytuacji jeżeli nie zostanę wpuszczona, ponieważ to jedyny taki autobus, którym mogę się dostać dodatkowo nikt w rodzinie nie ma prawa jazdy i tutaj maluje się pewien problem.
Oczywiście pies jest zabezpieczony smyczą oraz kagańcem, jeżdżę z jego książeczka zdrowia. Pies jest raczej średniej wielkości w kierunku małej ? Absolutnie nie jest to pies zajmujący dwa siedzenia i kawałek aby martwić się o miejsce czy komfort pasażerów.
anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Wydrukowac regulamin, zakreślaczem zaznaczyć odpowiedni punkt i mu pokazać. Jak nie poskutkuje to poprosic by powtórzył odmowę i Nagrać dyktafonem, oczywiście musi o tym wiedzieć. Powiedzieć że nagranie jest niezbędne do napisania skargi. I wtedy to już bym nie patrzyła czy ma dobry dzień, czy nie...

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Sprawa o ustalenie kontaktów.
Mam z była partnerka roczną córkę. Pod koniec miesiąca mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie kontaktów z córka wraz z miejscem pobytu ponieważ była partnerka po pozwie o alimenty zaczęła mi utrudniać kontakty mimo ze rozstaliśmy się w zgodzie dopiero po 3 tygodnia udało się jakoś porozumieć do 1 dnia w tygodniu(4h) co uważam za bardzo mały czas żeby utrzymać chociaż normalna relacje z córka. Złożyłem wniosek o kontakty w sposób taki ze 1-3...
Czy należy mi się dzień wolny za święto w sobotę?
Witam, czy pracownik przebywający za zwolnieniu od 4 do 12 stycznia ma prawo do dnia wolnego za 6 stycznia? Znalazłam takie odpowiedzi: "Dodatkowy dzień wolny nie przysługuje jednak osobom, które są w tym dniu na zwolnieniu chorobowym, zasiłku macierzyńskim czy urlopie bezpłatnym." " Jeśli pracownik przebywa na zwolnieniu lekarskim, które obejmuje okresem swojego trwania również święto przypadające w sobotę, to nie traci on praw...
Wypadek w drodze do pracy.
W drodze do pracy uległem wypadkowi, zerwałem Achilles. Stało się to na moim podwórku. Od kogo należy się odszkodowanie. Mam ponad 60 lat, jestem na pełnym etacie. Jak to i kiedy załatwić?...
Dziedziczenie mieszkania, a nowe małżeństwo seniora.
Witam, Moi dziadkowie będąc w małżeństwie posiadają mieszkanie. Babcia zmarła parę lat temu i przed śmiercią testamentem spisała mieszkanie na moją mamę i ciocię. Na testamencie jest również podpisany dziadek. Dziadkowi załatwiliśmy opiekunkę, która jak się okazało namawia dziadka na małżeństwo, do czego sama się przyznała. Dziadek ma blisko 90 lat i jest nie do końca poczytalny - nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy i konsekwencji, zapomina i...

Wyszukiwarka