przewóz zwierząt domowych w autobusie

Witam, mam pytanie co zrobić w sytuacji jeżeli kierowca nie będzie chciał mnie wpuścić do autobusu mimo, że spełniam regulamin?
Ostatnio właśnie kierowca mi zagroził, że nie wpuści mnie do autobusu, bo w regulaminie jest "małe zwierzę domowe". Napisane jest jak byk "zwierzę domowe" które jest zabezpieczone i jedzie na kolanach może być w autobusie. Oczywiście on uznał, że mój pies z którym jechałam nie jest zwierzęciem domowym ?.
Nie chce składać skargi na niego, bo ja naprawdę rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień.. cokolwiek.
Co moge zrobić po prostu w takiej sytuacji jeżeli nie zostanę wpuszczona, ponieważ to jedyny taki autobus, którym mogę się dostać dodatkowo nikt w rodzinie nie ma prawa jazdy i tutaj maluje się pewien problem.
Oczywiście pies jest zabezpieczony smyczą oraz kagańcem, jeżdżę z jego książeczka zdrowia. Pies jest raczej średniej wielkości w kierunku małej ? Absolutnie nie jest to pies zajmujący dwa siedzenia i kawałek aby martwić się o miejsce czy komfort pasażerów.
anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Wydrukowac regulamin, zakreślaczem zaznaczyć odpowiedni punkt i mu pokazać. Jak nie poskutkuje to poprosic by powtórzył odmowę i Nagrać dyktafonem, oczywiście musi o tym wiedzieć. Powiedzieć że nagranie jest niezbędne do napisania skargi. I wtedy to już bym nie patrzyła czy ma dobry dzień, czy nie...

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Ugoda alimentacyjna z partnerką.
Zawarłem ugodę alimentacyjną z partnerką. (Bez notariusza, mediatora) napisała wniosek, ja podpisałem I złożyliśmy po prostu do sadu. Wkrótce się rozstaliśmy I wyrzuciła mnie z mieszkania. Niedawno przyszło pismo z sadu, ze w ów wniosku są braki formalne. W związku z czym mam pytanie czy te alimenty są ustalone czy nie? Do tej pory płaciłem, lecz przy samodzielnym utrzymaniu nie stać mnie płacić tak wysokich alimentów jak na ugodzie tj. 1100 zł. ...
Zmiana warunków pracy bez mojej zgody
Hej, mam do was forum dlajurysty.pl pytanie, bo coś mnie zastanawia i zaczynam się stresować. W pracy szef zaczął ostatnio nawijać coś o zmianie warunków pracy, mówił coś o przeniesieniu mnie do innej działu i chyba chce mi zmienić stanowisko. A ja tutaj się zastanawiam, bo jak na razie nic mi nie powiedział na 100%, ale coś czuję, że to na mnie. Czy on może mi tak po prostu, z dnia na dzień, powiedzieć, że od jutra siedzę w innym miejscu i r...
pismo do sądu
Dzień dobry. Czy odpowiedź na pismo z sądu (w powództwie cywilnym w sprawie wezwania do wyjaśnienia okoliczności faktycznych) musi być według określonego wzoru czy może to być "zwykły" list oficjalny zawierający te wyjaśnienia?...
Zostałam oszukana
Witam! Jakiś czas temu zostałam oszukana. Pan przedstawiając się za kogoś kim nie był wyłudził ode mnie towar za który nie zamierzał zapłacić. Faktura na przelew. Odbyło się dochodzenia i sprawa karna. Pan został złapany i ustalono jego prawdziwą tożsamość. Mam od Sądu wyrok z klauzulą wykonalności. Oczywiście Sąd zobligował Pana do zwrotu pieniędzy i poniesionych przeze mnie kosztów. I co ja dalej z tym pismem powinnam zrobić. Zgłosić się do k...

Wyszukiwarka