przewóz zwierząt domowych w autobusie

Witam, mam pytanie co zrobić w sytuacji jeżeli kierowca nie będzie chciał mnie wpuścić do autobusu mimo, że spełniam regulamin?
Ostatnio właśnie kierowca mi zagroził, że nie wpuści mnie do autobusu, bo w regulaminie jest "małe zwierzę domowe". Napisane jest jak byk "zwierzę domowe" które jest zabezpieczone i jedzie na kolanach może być w autobusie. Oczywiście on uznał, że mój pies z którym jechałam nie jest zwierzęciem domowym ?.
Nie chce składać skargi na niego, bo ja naprawdę rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień.. cokolwiek.
Co moge zrobić po prostu w takiej sytuacji jeżeli nie zostanę wpuszczona, ponieważ to jedyny taki autobus, którym mogę się dostać dodatkowo nikt w rodzinie nie ma prawa jazdy i tutaj maluje się pewien problem.
Oczywiście pies jest zabezpieczony smyczą oraz kagańcem, jeżdżę z jego książeczka zdrowia. Pies jest raczej średniej wielkości w kierunku małej ? Absolutnie nie jest to pies zajmujący dwa siedzenia i kawałek aby martwić się o miejsce czy komfort pasażerów.
anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Koperkowa afera . Powinien Cię wpuścić. Zależy jaki dym chcesz robić. Możesz zadzwonić do firmy przewozowej i zgłosić kierowcę. Możesz jechać drugim autobusem. Możesz iść pieszo A możesz po prostu wejść do autobusu i się nim nie przejmować

anonim cytuj
11-10-2021
Wydrukowac regulamin, zakreślaczem zaznaczyć odpowiedni punkt i mu pokazać. Jak nie poskutkuje to poprosic by powtórzył odmowę i Nagrać dyktafonem, oczywiście musi o tym wiedzieć. Powiedzieć że nagranie jest niezbędne do napisania skargi. I wtedy to już bym nie patrzyła czy ma dobry dzień, czy nie...

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Zmiana stanowiska pracy
Witam. Za 2 miesiące kończę urlop rodzicielski i czeka mnie powrót do pracy (praca na jednym i tym samym stanowisku pracy przez 15 lat, umowa o pracę na czas nieokreslony). Dotarły jednak do mnie informacje, iż pracodawca zamierza przenieść mnie na inne stanowisko pracy (inny wydział, inne obowiązki), a moje dotychczasowe stanowisko pracy ma zająć pracownik X który aktualnie pracuje na stanowisku, na które pracodawca chce przerzucić mnie. W ten s...
Koszty postępowania klauzulowego.
Witam, proszę o poradę co do następujących okoliczności. Powódka złożyła w maju 2022 pozew o nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Do nakazu został wniesiony skutecznie sprzeciw. Postępowanie przed Sądem Rejonowym trwało rok czasu, i zakończyło się wyrokiem 30 maja 2023r, umarzając postępowanie co do należności głównej w wysokości 3 tyś złotych, jednocześnie zasądzając od pozwanego na rzecz powódki kwotę 15 zł, słownie piętnaście złotych,...
Umowa przedwstępna notarialna.
Dzień dobry, podpisałem umowę przedwstępną sprzedaży nieruchomości z zawartym terminem do końca października. Od kilku miesięcy brak kontaktu z kupującym, nie odbiera telefonu, nie odpisuje na smsy. Co się stanie kiedy czas zawarty na umowie zostanie przekroczony? Co mogę z tym zrobić?...
Rozprawa online
Czy jako świadek mogę wziąć udział w rozprawie online, ze względu na brak możliwości osobistego uczestnictwa? Jaka jest podstawa Sądu do wydania takiego "zezwolenia", czy jest jakiś "oficjalny" wzór wniosku, z którym powinnam się zwrócić do Sądu?...

Wyszukiwarka