jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek?

Dzień dobry. Proszę o wskazówki jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek? Mojej mamy rodzice nie żyją (babcia 4lata, dziadek tydzień), mieszkanie w darowiźnie dostała moja siostra, nie znamy daty tej darowizny, wiemy że je sprzedała. Jakie dokumenty trzeba złożyć oraz czy damy radę sami czy konieczna jest pomoc prawnika?
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.

anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.

okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu

anonim cytuj
11-10-2021
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu

jesli ponizej 10 to jest brana pod uwagę. Trzeba osobno zachowek po babci i po dziadku. I pp babci juz niewiele czasu bo roszczenie przedawniam sie po 5 latach od śmierci.

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Zatrzymane prawo jazdy.
Witam, Mężowi zostało zatrzymane prawo jazdy za alkohol do 27.11.2022 jednak został zatrzymany za jazdę po zabraniu uprawnień i otrzymał wyrok zakazu prowadzenia pojazdów 27.10.2022-27.04.2023, czy musi ponownie podchodzić do egzaminu na prawo jazdy? 2 osobne wyroki nie przekraczające roku, czy jeśli po 27.04.2023 zostałby zatrzymany przez policję za prowadzenie to byłoby to rozpatrywane jako jazda bez uprawnień czy ponowne zatrzymanie po zabran...
przyczepienie pergoli tarasowej do domu
Witam mam teraz w domu i chciałbym dołożyć sobie Taras który będzie przyczepiony do elewacji budynku proszę mi powiedzieć czy mogę to zrobić na zgłoszenie czy wymagany jest jakiś specjalny projekt budowlany pod to. Zależy mi na jak najmniejszych formalnościach jeżeli będzie trzeba to mogę nawet lekko odsunąć o centymetr od elewacji te pergole byle tylko nie mieszać się w papierologię...
Poświadczenie dziedziczenia.
Tata na podstawie poświadczenia dziedziczenia po swej mamie przejął mieszkanie i działkę. Babcia zmarła w 2014 roku. Tata zmarł w 2018. Tata zostawił testament notarialny, w którym zapisami windykacyjnymi przekazał działkę i mieszkanie nieznanym mi osobom. Po jego śmierci podczas sprzątania znalazłam w jego garażu testamenty babci, która zapisała mieszkanie mi a działkę tacie. On je ukrył w swym warsztacie garażowym. Czy można go uznać za niegodn...
Wniosek do sądu o zaprzeczenie ojcostwa.
Witam piszę w imieniu kolegi ma taką sytuację. Moja była kobieta, z którą mam córkę urodziła ją przedwcześnie i mała leżała w szpitalu 3 miesiące, po wypisaniu dziecka do domu po kilku dniach od tak zabrała dziecko i mnie zostawiła. Nie nadała dziecku mojego nazwiska mimo że w akcie urodzenia małej jestem ojcem. Od paru dni dzwonią do mnie różne osoby z numerów prywatnych i mówią, że mała nie jest moim biologicznym dzieckiem, nie chcą nawet poda...

Wyszukiwarka