Dzień dobry. Proszę o wskazówki jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek? Mojej mamy rodzice nie żyją (babcia 4lata, dziadek tydzień), mieszkanie w darowiźnie dostała moja siostra, nie znamy daty tej darowizny, wiemy że je sprzedała. Jakie dokumenty trzeba złożyć oraz czy damy radę sami czy konieczna jest pomoc prawnika?
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
anonim cytuj
11-10-2021
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
jesli ponizej 10 to jest brana pod uwagę. Trzeba osobno zachowek po babci i po dziadku. I pp babci juz niewiele czasu bo roszczenie przedawniam sie po 5 latach od śmierci.
Odchodzę z pracy, gdyż pracodawca stosował mobbing. Wypowiedziałem umowę za porozumieniem stron 2 tygodnie temu. Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim do końca września czyli okresu wypowiedzenia. Otrzymałem dziś takiego smsa od pracodawcy. ""Szanowny Panie Adamie, w związku z popełnionymi przez Pana błędami w pracy moje biuro poniosło stratę finansową w wysokości 910,40 zł. Jeśli chce Pan poznać szczegóły i polubownie załatwić tę spra...
Witam proszę o poradę.
Moja mama posiada 1/2 nieruchomości budynku socjalnego na własność. Przyszło jej pismo z gminy że może wykupić druga polowe nieruchomości, więc moja mama złożyła deklaracje o wykupie mieszkania. Następnie przyszło jej pismo o licytacji mieszkania. Na który nie pojechała.. Przegapiła. Teraz przyszło jej pismo że jakaś osoba przelicytowała mieszkanie.
Zastanawia mnie to czy powinno jej przyjść pismo że przystępuje jeszcze j...
Mam komornika za faktury za tel ( 5 lat temu wziąłem znajomemu i się okazuje teraz, że nic nie spłacał) tak wiem źle zrobiłem....
Jednak dług narósł z kosztami itd do ponad 5 tysięcy ... Jak napisać do komornika albo co napisać do komornika, żebym mógł wpłacać dobrowolne wpłaty aby nie zajął mi wynagrodzenia..... Zarabiam najniższą krajową, żona aktualnie nie ma pracy , jest w trakcie szukania ( jednak nasz teren jest straszny do znalezienia pr...
Witam
Chcę zadać pytanie dla niektórych banalne i głupie ale dopiero mam zamiar zacząć działalność gospodarczą więc się uczę.
Chcę mieć pewność, że dobrze zrozumiałem podstawy podatkowe żeby wiedzieć dokładnie jak ustalić ceny swoich produktów.
Otóż będę trudził się handlem. Załóżmy że kupiłem towar 10szt za cenę 300zł netto (369zł brutto). Aby ustalić cenę dla klienta oczywiście biorę cenę dla mnie jednej sztuki netto czyli 30zł dodaje do nie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: