Dzień dobry. Proszę o wskazówki jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek? Mojej mamy rodzice nie żyją (babcia 4lata, dziadek tydzień), mieszkanie w darowiźnie dostała moja siostra, nie znamy daty tej darowizny, wiemy że je sprzedała. Jakie dokumenty trzeba złożyć oraz czy damy radę sami czy konieczna jest pomoc prawnika?
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
anonim cytuj
11-10-2021
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
jesli ponizej 10 to jest brana pod uwagę. Trzeba osobno zachowek po babci i po dziadku. I pp babci juz niewiele czasu bo roszczenie przedawniam sie po 5 latach od śmierci.
Witam. Może ktoś z państwa mi podpowie jak prawnie to wygląda. Mianowicie: wystawiłam ogłoszenie w celu sprzedaży auta. Znalazł się kupiec który chciał te auto oczywiście zakupić. Niestety facet był zagranicą, więc poprosił mnie o "rezerwacje" samochodu do czasu jego powrotu do Polski. W tym celu wysłał zaliczkę 500zl abym napewno nie podejmowała żadnych czynności ze sprzedażą auta, tym samym miałam pewność, że facet z pewnością je k...
Od jakiegoś czasu prowadziłem sobie sprzedaż na Allegro, na zasadzie działalności nierejestrowanej (kupowanie z AliExpress, sprzedaż na Allegro). W tym miesiącu tak się sprzedaż rozszalała, że przekroczyłem wczoraj 2700pln dochodu. Teraz jest między 2700pln a 3000pln. Wiem, że zgodnie z literą prawa oficjalnie powinienem teraz założyć działaność w urzędzie itp, itd... ale może ktoś miał podobną sytuację. Co jeżeli nie założę działalności w ciągu ...
Czy mama ma prawo utrudniać kontakty w szpitalu z tatą?
Lekarz przestał udzielać informacji o stanie zdrowia, leczeniu, nie odbiera telefonu, pielęgniarka niewiele mówi.
Odmówiono choćby krótkich odwiedzin na oiomie, w szpitalu.
Tata w momencie zabrania do szpitala był w stanie agonalnym, był pod opieką mamy która odmawiała pomocy lekarskiej, domowego wsparcia pielęgniarki. Był odwodniony, zaglodzony, nerki nie pracowały, z 4 litrami moczu...
Witam, piszę w sprawie znajomego.
Nie dawno dowiedział się że ma przyznane już alimenty od jakiegoś roku (on mieszka za granicą ) nic mu nie przyszło na adres w Niemczech. Kontakt z była żona ma nie za bardzo tylko z córką przez cały czas wysyłał pieniądze western union i paczki dla małej teraz się okazuje że ma duży dlug a na sprawie nie był i o niej nie wiedział. Więc to już ponad rok a to 600zl miesięcznie.
Wie że musi się skontaktować jak...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: