Dzień dobry. Proszę o wskazówki jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek? Mojej mamy rodzice nie żyją (babcia 4lata, dziadek tydzień), mieszkanie w darowiźnie dostała moja siostra, nie znamy daty tej darowizny, wiemy że je sprzedała. Jakie dokumenty trzeba złożyć oraz czy damy radę sami czy konieczna jest pomoc prawnika?
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
anonim cytuj
11-10-2021
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
jesli ponizej 10 to jest brana pod uwagę. Trzeba osobno zachowek po babci i po dziadku. I pp babci juz niewiele czasu bo roszczenie przedawniam sie po 5 latach od śmierci.
Zleceniodawca zlecil prace, praca zostala wykonana.
Umowa byla ustna (znajomy).
W ustaleniach bylo omowione
Kwota za dzien roboczy (200 zl za 9h pracy)
Wyplata miala byc wyplacona od razu po wykonaniu zlecenia.
Prace wykonywaly dwie osoby (w roznym stopniu, jedna mniej druga wiecej)
Natomiast odgornie osoby mialy otrzymac takie samo wynagrodzenie za dzien roboczy. Zleceniodawca zgodzil sie na te warunki.
Przez cale zlecenie, zleceniodawca...
Witam mam pytanie.Wczoraj wyjeżdżając z parkingu potracilam a w sumie wystraszyłam rowerzystę na ścieżce rowerowej który się przewrócił.Po tym jak wstał zaczal krzyczeć że chce 200 zl inaczej zadzoanj na policję.Gdy powiedziałam że mam przy sobie tylko 50 zł odpowiedział że to za mało.Wiec powiedziałam mu że jadę do bankomatu wypłacić pieniążki.Gdy wróciłam jego już nie było.Dodoam że całe zajście i rozmowę mam nagrana na wideorejestratorze.Teraz...
Pracowałam na umowie o prace, byłam ściągnięta z urzędu pracy przez pracodawcę. Wykorzystałam 11 dni urlopu. Na koniec października skończyła mi się roczna umowa. Nie przedłużono jej, więc dostałam świadectwo pracy gdzie pisze ze wykorzystałam 25 dni urlopu. (Jestem osobą niepełnosprawna z czego należy mi się 10 dni urlopu więcej po przepracowaniu roku). Pracodawca tłumaczy te 25 dni urlopu tym że miałam miesiące gdzie nie przepracowałam wymiaru ...
Witam.
Mam pytanie.
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji.
Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku?
Jakaś ustawa, przepis.......
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: