Dzień dobry. Proszę o wskazówki jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek? Mojej mamy rodzice nie żyją (babcia 4lata, dziadek tydzień), mieszkanie w darowiźnie dostała moja siostra, nie znamy daty tej darowizny, wiemy że je sprzedała. Jakie dokumenty trzeba złożyć oraz czy damy radę sami czy konieczna jest pomoc prawnika?
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
anonim cytuj
11-10-2021
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
jesli ponizej 10 to jest brana pod uwagę. Trzeba osobno zachowek po babci i po dziadku. I pp babci juz niewiele czasu bo roszczenie przedawniam sie po 5 latach od śmierci.
Witam!
Mój mąż ma zadłużenie po zmarłej babci (15 tysięcy) Czy jest możliwość dogadania bądź w ogóle spłacenia 1/3 tej kwoty przez niego i będzie miał tzw , spokój’? Dodam ze dwie inne osoby również to spłacają. ...
Mam sytuację taka że z mężem od prawie dwóch lat nam się nie układa( on alkoholik) dwa miesiące temu kupiliśmy auto...umowa na mnie ( on nie ma prawa jazdy) OC na mnie, przerejestrowany na mnie. Jego rodzice dali mu jakieś pieniądze na ten samochód . A teraz się wyprowadził i chce zabrać mi auto...jak to wygląda prawnie? Bo mam horror z nim o ten samochód !! Dodam że będę składać pozew o rozwód....
Witam, mam komornika, który odciąga mi dług z pensji. Dziś przyszła informacja, że komornik oprócz długu potrąci sobie dodatkowe 200zł za pismo, które wysłał. Czy to normalne i zgodne z prawem? Czy komornik może zażądać sobie aż takiej kwoty za list? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam....
Czy skan podpisanej umowy zlecenia zawartej między firmą zleceniodawcą a osobą fizyczną zleceniobiorcą jest ważny? To samo pytanie dotyczy umowy najmu lokalu na biuro zawartej między firmą najemcą a osobą fizyczną wynajmującą.
Czy również skany podpisanych rachunków wystawionych odpowiednio przez zleceniobiorcę i wynajmującego w takiej formie też są ważne? ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: