Dzień dobry. Proszę o wskazówki jak mogę pomóc mamie starać się o zachówek? Mojej mamy rodzice nie żyją (babcia 4lata, dziadek tydzień), mieszkanie w darowiźnie dostała moja siostra, nie znamy daty tej darowizny, wiemy że je sprzedała. Jakie dokumenty trzeba złożyć oraz czy damy radę sami czy konieczna jest pomoc prawnika?
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
anonim cytuj
11-10-2021
Jesli twoja siostra czyli corka mamy to wazne jest, kiedy ta darowizna miala miejsce. Ile czasu przed amiercia babci i dziadka.
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
anonim cytuj
11-10-2021
okładnej daty nie znamy niestety ale ok 6-7lat temu
jesli ponizej 10 to jest brana pod uwagę. Trzeba osobno zachowek po babci i po dziadku. I pp babci juz niewiele czasu bo roszczenie przedawniam sie po 5 latach od śmierci.
Witam, chciałbym się zameldować w domu rodziców. Niestety rodzice nie będą mogli stawić się ze mną osobiście w gminie. Jak powinno wyglądać oświadczenie od nich, że pozwalają mi tam zamieszkać?...
Dzień dobry! Miałem podpisać umowę o najem mieszkania. Wpłaciłem kaucje o wysokości 2000pln a po zapoznaniu się z dodatkowymi szczegółami podjął decyzje o rezygnacji z tego mieszkania. Nie akceptowałem i nie podpisywałem żadnych umów tylko wysłałem przelew z tytułem kaucja. W tej chwili właściciel mieszkania nie odbiera telefonu i nie odpisuje. Jak mam postępować?...
Mama kupiła auto i przyszło jej przed sądowne wezwanie do zapłaty, za polisę od poprzedniego właściciela. Mama dostała z dowodem rejestracyjnym numer polisy, że auto jest ubezpieczone, nic nie było mowy o tym, że trzeba zrobić jakąś wpłatę.
Mamie też nie przychodziło żadne ponaglenie z ubezpieczalni, tylko od razu przed sądowe wezwanie do zapłaty, co można dalej z tym robić? Ma to płacić mama czy poprzedni właściciel?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: