zakupy na zeszyt

Witam,
Jeśli klient wziął towar na „zeszyt” i długi czas już tego nie opłaca to jest jakaś szansa odzyskania pieniędzy? Imię nazwisko są, ewentualnie nr tel i adres tego klienta.
Z gory dziekuje za pomoc
anonim cytuj
11-10-2021
Możesz założyć sprawę cywilną w sądzie jak masz dowody. Tylko czy to ci będzie się opłacało...

anonim cytuj
11-10-2021
Istnieje cos takiego jak wz - tka czyli dokument potwierdzajacy wydanie , jezeli na nim nie ma podpisu , lub takiego dokumentu nie ma , szanse nikłe

anonim cytuj
11-10-2021

Sugerowane Tematy

Urlop na wypowiedzeniu.
Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?...
Świadczenie uzupełniające z ZUS.
Dzień dobry, staram się dla mamy z ZUSU o świadczenie uzupełniające. Papiery złożyłam gdzieś w połowie lipca. We wrześniu ZUS przysłał takie orzeczenie lekarza orzecznika i to wszystko. Kiedy ZUS ma obowiązek przesłać jakaś oficjalną decyzję o przyznaniu świadczenia, spłaty w jakiej wysokości...chodzi mi o jakąś konkretną odpowiedź. Muszę przyznać że zależy mi na tym bo jesteśmy w trudnej sytuacji finansowej. Mama pracowała 33lata a emeryturę ma ...
Prawo do milczenia - kiedy mogę z niego skorzystać?
Czytałem ostatnio na temat "prawa do milczenia" w kontekście postępowania karnego. Zastanawiam się, kiedy i w jakich okolicznościach mogę skorzystać z tego prawa? Czy mogę odmówić zeznań w dowolnym momencie, czy są jakieś ograniczenia? Czy korzystanie z prawa do milczenia może być później użyte przeciwko mnie w sądzie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc....
Podpisano umowę przedwstępna kupna sprzedaży mieszkania. Kontakt z kupującym urwał się, mijają kolejne miesiące, a z kupującym nie można się skontaktować
Witam. Bardzo proszę o radę Sytuacja wygląda następująco. Podpisano umowę przedwstępna kupna sprzedaży mieszkania (nie była to umowa notarialna) z zadatkiem bez podania terminu podpisania aktu notarialnego i kontakt z kupującym urwał się, po miesiącu kupujący wpłacił dodatkowa kwotę (zaliczkę) na prywatne konto w celu uspokojenie sprzedającego stosując wymówki (urlop wyjazd) ale mijają kolejne miesiące, płacony jest czynsz a z kupującym nie mo...

Wyszukiwarka