Czy powinnam zerwać umowę z PGE

Witam. Po śmierci mamy wzięłam na siebie prąd w PGE gdzie umowa jest do 2023 r aby tata i jak reszta domowników miała prąd. Od wiosny już tam nie mieszkam. Czy związku z tym mogę zerwać z nimi umowę? Albo prąd przepisać na siostrę? Siostra nie pali aby oplacac rachunki a mnie nie stać aby dwa razy rachunki na światło opłacać. Dziękuję
anonim cytuj
06-10-2021
Trzeba przepisać na osobę która tam mieszka siostra ojciec

anonim cytuj
06-10-2021
Możesz po prostu wypowiedzieć umowę lub pójść z osobą na którą ma być przepisany licznik. Jeżeli siostra się nie pali do płacenia swoich rachunków, to jej powiedz, że wypowiadasz umowę i zostaną bez prądu, dodatkowo pge ściągnie licznik a założenie nowego to dodatkowy koszt.

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Pożyczka bez umowy dla znajomego.
Hej, na wstępie chciałem się przywitać. Mam pewien problem, pożyczyłem pieniądze osobie bez umowy (400 zł). Z tego co czytałem pożyczki do 500 zł umowy nie potrzebują. Dowód na pożyczkę mam w postaci korespondencji elektronicznej oraz przelewu. Niestety od pół roku nie mogę doprosić się o zwrot pożyczonych pieniędzy, co chwilę jestem zbywany. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Próbowałem polubownie załatwić sprawę, niestety osoba, która pożyczyła ...
Umowa najmu na czas okreslony. Jak wyegzekwować opuszenie lokalu.
Dzień dobry, Umowa najmu lokalu użytkowego, podpisana pomiędzy dwoma osobami prywatnymi: właścicielem nieruchomości (wynajmującym) i najemcą. Umowa podpisana na czas określony, bez klauzul, pozwalających na wcześniejsze wypowiedzenie. Mija termin przekazania lokalu a najemca się nie pojawia, nie odpowiada na telefony, smsy ani maile. Czy ta umowa weszła w życie? Czy w tej sytuacji wynajmujący ma prawo wysłać najemcy wezwanie do zapłaty i w razie...
Zbycie pojazdu.
Mój ojciec jest pierwszym właścicielem pojazdu ja jestem drugim współwłaścicielem w dowodzie rejestracyjnym. Chciałbym się z tego samochodu wypisać. Wystarczy złożyć wniosek na gov.pl i to wszystko? Samochód w pełni przejdzie na mojego ojca? Co potem z dowodem rejestracyjnym, muszę jeszcze udać się do W. Komunikacji żeby wyrobić nowy czy można to z poziomu strony? Czy ojciec będzie musiał zapłacić jakiś podatek?...
Likwidacja stanowiska pracy.
Pracuję w pewnej firmie 9 miesięcy. W połowie sierpnia otrzymałem od pracodawcy wypowiedzenie umowy o pracę z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia zgodnie z umową o pracę. Powód zwolnienia > likwidacja stanowiska pracy podyktowana spadkiem obrotów w firmie. Wypowiedzenie zostało podpisane przez obie strony. To jednak nie koniec. Dwa dni temu otrzymałem kolejne pismo od pracodawcy > wypowiedzenie warunków umowy o pracę. Szczegóły dotyczyły ...

Wyszukiwarka