Certyfikat covidowy

Dzień dobry mam pytanie ostatnio zaszczepiłem się posiadam ten certyfikat itd. Wczoraj poszedłem na basen Pani poprosiła mnie o ten certyfikat pokazałem a ona zeskanowała kod nie mówiąc mi w jakim celu to robi czy miała do tego prawo? Koniec końców w tym są zawarte przecież moje dane osobowe. Dlatego zastanawiam się czy mam obowiązek pokazywania tego dokumentu oraz czy maja prawo do skanowania go nie informując mnie w jakim celu to robią? (Pani powiedziała, że w celu sprzedaży mi biletu, ale wcześniej jakoś się z tym nie spotkałem) Proszę o konkretne porady i odpowiedzi co do tego przypadku.
anonim cytuj
06-10-2021
To sprawdzaja czy jest ważny certyfikat. I po drugie chyba dlatego bo jak by tam ktoś miał później corone to będą wiedzieli kto był na basenie i czy ty może się nie zaraziłeś.

anonim cytuj
06-10-2021
Sprawdz regulamin plywalni lub inne wytyczne dla tego typu obiektów czy nie ma zapisów w tym zakresie

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Prywatna pożyczka.
W udzielonej pożyczce prywatnej podałem termin do zapłaty . Termin już dawno upłynął ale nie mam w umowie zapis że mogę tą umowę wypowiedzieć . Co mogę zrobić ? Napisać nakaz zapłaty ? Czy jednak mogę wypowiedzieć tą umowę z czasem natychmiastowym bez zachowania okresu 6 tygodniu ?...
Wpis w księdze wieczystej.
Witam... Jestem opiekunem prawnym pani, która posiada w swoim majątku 2 nieruchomości z 2 księgami wieczystymi... W obu księgach wieczystych widnieje 3 właścicieli (moja podopieczna, brat podopiecznej i matka podopiecznej). Matka mojej podopiecznej zmarła 10 lat temu - nie było zrobione postępowanie spadkowe... Brat mojej podopiecznej zmarł 3 lata temu po którym moja podopieczna przyjęła spadek z dobrodziejstwem inwentarza... Teraz chciałaby...
Powrót do pracy na pół etatu (urlop wychowawczy)
Dzień dobry. Przebywam obecnie na urlopie wychowawczym (wzięłam póki co 4 miesiące). Od początku 2021 r. wrócę do pracy. Będę miała do wybrania jeszcze zaległy urlop wypoczynkowy. Sytuacja covidowa i problemy ze znalezieniem opieki dla dziecka zmuszają mnie do wrócenia do pracy tylko na pół etatu. I tu moje pytanie: czy Pracodawca (praca na umowę o pracę na czas nieokreślony) może mi odmówić tego pół etatu? Kiedy muszę złożyć wniosek? Czy jest...
Zasiedzenie nieruchomości.
Kupiłem w 2008 r aktem notarialnym działkę rolną. Księga wieczysta czysta. Płacę podatek rolny. A tu niespodzianka, właśnie dostałem 2024r pismo sądowe o zakazie zbywania i obciążania tej nieruchomości ! I pozew o stwierdzenie nabycia przez zasiedzenie 30 lat. Czy to możliwe? Fakt jest taki, że w momencie zakupu działki w 2008r. oglądałem ją i nie było tam żadnych upraw - ziemia była porośnięta zachwaszczoną trawą. I więcej później tam nie byłe...

Wyszukiwarka