Czy mogę nie wyrazic zgody na wymianę piecy przez spółdzielnię mieszkaniową?

Spółdzielnia Mieszkaniowa w przyszłym roku będzie likwidować piecyki gazowe, ponieważ ciepła woda będzie z rur. Jak się dowiedziałam wszyscy muszą wyrazić zgodę. Nie chce rezygnować z gazu ponieważ jest dużo tańsze. Mam mieszkanie własnościowe i czy spółdzielnia może decydować w takiej sprawie.
anonim cytuj
06-10-2021
Nie musisz. Twoje mieszkanie po prostu nie będzie podpięte do sieci. Przypilnuj tylko, aby nie zakładali Ci licznika poza mieszkaniem, bo wtedy pomimo ogrzewania wody gazem będziesz płacił za wodę i jej ogrzanie przez mpec pomimo teoretycznego nie korzystania z ich usług. W moim bloku są 3 mieszkania, które do tej pory nie są podpięte do sieci, a reszta bloku tak. Moje mieszkanie także takie było, ale 3 lata temu zdecydowałam się podpiąć sie do mpec i do dziś żałuję tego kroku. Rachunki skoczyły mi o 300% do góry. Niestety nie można już zrezygnować, gdy się raz przyłączyło. Także najpierw sprawdź jak cenowo Ci to wychodzi. Pamiętaj, że jak ogrzewasz wodę gazem, to gaz pobiera tylko w momencie puszczania ciepłej wody. Natomiast przez mpec placisz za całość zużytej wody (ilość kubików razy cena wody i ta sama ilość kubików razy cena podgrzania całej zużytej wody pomimo używania np chłodnej wody a nie goracej).

anonim cytuj
06-10-2021
Nie musisz się zgadzać przy dwóch osobach w kosztach dużej różnicy nie ma ale przy rodzinie już jest duża różnica

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Wymeldowanie decyzją administracyjną.
Czy byłego małżonka, który po rozwodzie pisemnie zgodził się na wyprowadzkę można wymeldować w gminie? Zaznaczę, że termin na wyprowadzenie minął w tamtym roku i wyprowadzka doszła do skutku. Dom jest na własność byłej żony, otrzymany w spadku przed zawarciem związku małżeńskiego. Byli małżonkowie są w trakcie ustalania polubownie kwoty spłaty jaką ma ponieść była żona....
zniszczone rzeczy w wynajmowanym mieszkaniu
Witam, wynajmowałam mieszkanie i jak to jest, jak zniszczyły się rzeczy od normalnego użytkowania. Wynajmowałam ponad 5 lat i te rzeczy były stare zlat 80 i zużyły się. Czy muszę je odkupić? A poza tym kanapa była ze skai i popękała po roku użytkowania. Dwa, krzesła z lat 80 tych się połamały i wyrzuciłam oraz telewizor, kturego już dawno kupić nie można nawet używany też się zepsuł. Przez ponad 5 lat płaciłam za wynajem, odstępne dla właścicielk...
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza?
Jak odnaleźć testament sporządzony około 2009 roku u notariusza? Wiadomo jedynie w jakim mieście był notariusz, ale nie wiadomo na pewno kto to był, wiadomo kto był testatorem i spadkobiercą i na tym wiedza się kończy. Elektroniczny rejestr testamentów powstał dwa lata później. Notariusz u którego prawdopodobnie został sporządzony testament odpowiedział, że po 10 latach przekazuje wszystkie akta do sądu i już śladu po testamencie u siebie n...
Pismo o zajęciu konta bankowego przez komornika.
Komornik chce ode mnie pisma kiedy zajął mi konto w banku. Czy to nie jakiś absurd? Ja mam mu przynosić pismo kiedy on sam zajął mi konto? Byłem w banku bank takich rzeczy nie wydaje. Dzwoni do pracodawcy wyzywa rzuca jakimiś paragrafami, grozi karą itd. Co ja mam zrobić ? Czy jest to zgodne z prawem? Konto mam cały czas to samo wszystkie pieniądze tam idą od samego początku i on mi je zajął a teraz mnie pyta kiedy on mi je zajął......

Wyszukiwarka