Czy mogę nie wyrazic zgody na wymianę piecy przez spółdzielnię mieszkaniową?

Spółdzielnia Mieszkaniowa w przyszłym roku będzie likwidować piecyki gazowe, ponieważ ciepła woda będzie z rur. Jak się dowiedziałam wszyscy muszą wyrazić zgodę. Nie chce rezygnować z gazu ponieważ jest dużo tańsze. Mam mieszkanie własnościowe i czy spółdzielnia może decydować w takiej sprawie.
anonim cytuj
06-10-2021
Nie musisz. Twoje mieszkanie po prostu nie będzie podpięte do sieci. Przypilnuj tylko, aby nie zakładali Ci licznika poza mieszkaniem, bo wtedy pomimo ogrzewania wody gazem będziesz płacił za wodę i jej ogrzanie przez mpec pomimo teoretycznego nie korzystania z ich usług. W moim bloku są 3 mieszkania, które do tej pory nie są podpięte do sieci, a reszta bloku tak. Moje mieszkanie także takie było, ale 3 lata temu zdecydowałam się podpiąć sie do mpec i do dziś żałuję tego kroku. Rachunki skoczyły mi o 300% do góry. Niestety nie można już zrezygnować, gdy się raz przyłączyło. Także najpierw sprawdź jak cenowo Ci to wychodzi. Pamiętaj, że jak ogrzewasz wodę gazem, to gaz pobiera tylko w momencie puszczania ciepłej wody. Natomiast przez mpec placisz za całość zużytej wody (ilość kubików razy cena wody i ta sama ilość kubików razy cena podgrzania całej zużytej wody pomimo używania np chłodnej wody a nie goracej).

anonim cytuj
06-10-2021
Nie musisz się zgadzać przy dwóch osobach w kosztach dużej różnicy nie ma ale przy rodzinie już jest duża różnica

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Naliczanie godzin nadliczbowych.
W zakładzie pracy funkcjonuje elektroniczny system rejestracji czasu pracy, który jak mniemam pozwala na dokonywanie różnego rodzaju zestawień. Pracownicy często kończą pracę z przekroczeniem regulaminowego czasu. W ciągu dnia są to minuty - od kilku do nawet kilkudziesięciu, jednak w skali miesiąca (okres rozliczeniowy), po podsumowaniu, byłyby to już godziny. Pracodawca nie wypłaca rekompensaty z tytułu pracy w godzinach nadliczbowych ani nie ...
Zamknięcie konta po śmierci rodzica.
Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony....
sprzedaż motocyklu
Witam. Mam motocykl kupiony na umowę kupna sprzedaży, koleś który chce go ode mnie kupić chce żebym go najpierw zarejestrował na siebie bo są 3 umowy i boi się że coś będzie nie tak i teraz pytanie czy mogę go sprzedać tego samego dnia co zarejestruje na siebie np jutro rano a po polodniu go sprzedac?...
Czy alimenty mogę płacić w gotówce?
Mam do was następujące pytanie. Czy istnieje jakaś przeszkoda żebym płacił bezpiecznie dla siebie alimenty na dziecko w gotówce ? Chodzi o to że nie jestem fanem pieniądza bezgotówkowego z różnych powodów i dlatego nie chcę wspierać tej patologii (no bo jeżeli rząd wie o każdej mojej transakcji to nie czuję się komfortowo) a dzięki gotówce jestem w 100% anonimowy. Zatem czy istnieje opcja żebym płacił alimenty w gotówce oczywiście tak żeby moja ż...

Wyszukiwarka