Czy mogę nie wyrazic zgody na wymianę piecy przez spółdzielnię mieszkaniową?

Spółdzielnia Mieszkaniowa w przyszłym roku będzie likwidować piecyki gazowe, ponieważ ciepła woda będzie z rur. Jak się dowiedziałam wszyscy muszą wyrazić zgodę. Nie chce rezygnować z gazu ponieważ jest dużo tańsze. Mam mieszkanie własnościowe i czy spółdzielnia może decydować w takiej sprawie.
anonim cytuj
06-10-2021
Nie musisz. Twoje mieszkanie po prostu nie będzie podpięte do sieci. Przypilnuj tylko, aby nie zakładali Ci licznika poza mieszkaniem, bo wtedy pomimo ogrzewania wody gazem będziesz płacił za wodę i jej ogrzanie przez mpec pomimo teoretycznego nie korzystania z ich usług. W moim bloku są 3 mieszkania, które do tej pory nie są podpięte do sieci, a reszta bloku tak. Moje mieszkanie także takie było, ale 3 lata temu zdecydowałam się podpiąć sie do mpec i do dziś żałuję tego kroku. Rachunki skoczyły mi o 300% do góry. Niestety nie można już zrezygnować, gdy się raz przyłączyło. Także najpierw sprawdź jak cenowo Ci to wychodzi. Pamiętaj, że jak ogrzewasz wodę gazem, to gaz pobiera tylko w momencie puszczania ciepłej wody. Natomiast przez mpec placisz za całość zużytej wody (ilość kubików razy cena wody i ta sama ilość kubików razy cena podgrzania całej zużytej wody pomimo używania np chłodnej wody a nie goracej).

anonim cytuj
06-10-2021
Nie musisz się zgadzać przy dwóch osobach w kosztach dużej różnicy nie ma ale przy rodzinie już jest duża różnica

anonim cytuj
06-10-2021

Sugerowane Tematy

Płatne L4 przy umowie zlecenie.
Czy przysługuje płatne l4 przy umowie zlecenie?...
Czy pracodawca może tak ustawić mi grafik że pracuje ta godzinę czy dwie już w dzień swojego urlopu?
Witam. Od 4 października poniedziałek zaczynam dwu tygodniowy urlop, lecz w niedzielę 3 października mam zmianę 16 do (01-02) w nocy następnego dnia czyli poniedziałek 4 października. Czy pracodawca może tak ustawić mi grafik że pracuje ta godzinę czy dwie już w dzień swojego urlopu?...
Spóźniłam się dwa dni z ubezpieczeniem OC.
Dzień dobry, mam pytanie czy da się coś zrobić, żeby nie ponieść kary pieniężnej. Spóźniłam się dwa dni z ubezpieczeniem OC....
Kupiłam kosmetyk który zamiast pomóc, zaszkodzil (Jak zareklamować?)
Kupilam kosmetyk na allegro. W nazwie Anti Irritate. Podrażnil mi skóre i wystąpiła mocna reakcja alergiczna. Zamiast pomóc, bardzo zaszkodzil. Sprzedawca skontaktował mnie z producentem. Producent poprosil z zdjecia, numer produktu, nazwe, obajwy oraz dane teleadresowe. Jak wygladaja takie reklamacje. Wole oddac przez Smart Allegro. Niz inwestowac w koszty kuriera zeby odsylac do producenta, ktory nakazuje wypelniac kolejne ankiety. Czy sp...

Wyszukiwarka