Pracodawca wypisał urolp bez zgody pracownika

Dzień dobry proszę o poradę. Firma zakończyła z mężem współpracę. W okresie od 01.09.2021 do 31.09.2021 został zwolniony z obowiązku pracy, natomiast do końca września jeszcze pracownikiem był. Dzisiaj okazało się, że nie otrzyma ekwiwalentu urlopowego ponieważ dział kadr wpisał w systemie mężowi urlop zaległy, bez jego zgody. Czy jest to zgodne z prawem pracy?
anonim cytuj
04-10-2021
W czasie wypowiedzrnia pracodawca może udzielic urlopu bez zgody pracownika. Jednak jesli został zwolniony ze swiadczenia pracy to pracpdawca nie może zmienic zdania i jednak udzielic urlopu.

anonim cytuj
04-10-2021

Sugerowane Tematy

Telefon od pracodawcy na zwolnieniu lekarskim
Hej, Mam taką sytuację, nie wiem co robić... Przez ostatnie 2 tygodnie byłem na zwolnieniu lekarskim, z powodu wypadku. Niestety, mimo że jestem oficjalnie na zwolnieniu, mój szef dzwoni do mnie co chwile, zawsze coś chce, zadaje pytania o robotę, kiedy wrócę itd. Czy to jest w ogóle legalne? Przecież jestem na zwolnieniu, powinienem mieć spokój. Czy mogę coś z tym zrobić? Jakie są moje prawa w tej sytuacji? Może ktoś z was, użytkowników f...
Cesja na samochód.
Piszę z pytaniem. Posiadam samochód którym bank jest współwłaścicielem (kredyt samochodowy). Kredyt był rozłożony na 5 lat, zostały trzy lata do spłaty. Znalazłem kupca który jest w stanie zapłacić odstępne w wartości połowy sumy spłaconej przez te dwa lata i resztę spłacałby w ratach (ta sama wartość raty co aktualnie płace). Wiecie mniej więcej jakby to miało wyglądać? Jaką umowę bym musiał z nim zawrzeć żeby to miało ręce i nogi? Dostałem info...
Komornik a wypłata.
Jeśli Komornik zabiera mi z wypłaty 500 zł , resztę zostawia. Konto w pracy podane jest na dziewczynę, to czy jeśli podejmę nowa pracę , w której obowiązuje pierwszy miesiąc umowa zlecenie, czyli mówiąc krótko następna wypłatę stary pracodawca wyśle komornikowi 500 zł , to czy zdąży zorientować się że pracuje w innej firmie? Z tego co wiem na umówię zlecenie może zabrać mi wszystkie pieniądze tak ? Może macie jakieś rady jak podejść do sprawy?...
Sąsiad prawdopodobnie wykonuję działalność na balkonie w bloku
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu. Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem.. Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....

Wyszukiwarka