kwota na umowie o pracę jest niższa niż najmniejsza krajowa

Witam, czy na umowie o prace moze widniec kwota wynagrodzenia w wysokości 2650zl gdzie najmniejsza krajowa jest 2800zl ?
anonim cytuj
04-10-2021
Tak, bo i tak muszą wypłacić najniższa krajową.

anonim cytuj
04-10-2021
Mas stawkę zasadniczą i dodatki. Dalej jest napisane, że pensja nie może być niższa niż najniższa krajowa.

anonim cytuj
04-10-2021
"(...) płaca minimalna to nie tylko płaca zasadnicza, a wskazana ogólna kwota wchodząca w skład miesięcznego uposażenia. Zatem do minimalnego wynagrodzenia wliczane są płaca zasadnicza i inne świadczenia wynikające z umowy o pracę."
Minimalna w 2021 to 2800 brutto, więc "resztę" dostanie Pan właśnie w formie dodatków.

anonim cytuj
04-10-2021

Sugerowane Tematy

Klauzula wykonalności
Dzień dobry. 22 września miałam rozprawę alimentacyjną. Wszystko skończyło się na ugodzie, jednak mąż dostał do spłaty zaległe alimenty oraz koszta adwokackie. Moje pytanie. Czy ja muszę składać do sądu jakiś wniosek, klauzulę wykonalności żeby mieć pewność że on mi to spłaci czy że będzie spłacał? Doszły mnie takie głosy a adwokat mi nic o takim czymś nie mówił. Jak długo czeka się na postanowienie, które przyjdzie mi pocztą jak sądzę do d...
Dzień wolny za pracę w święto.
Praca w systemie RÓWNOWAŻNYM ,okres rozliczeniowy 3 miesięczny (praca zmianowa) Hipotetycznie przyjmijmy sytuację: Ten tydzień pracy rozpoczęty w niedzielę 13 sierpnia zmiana nocna 22-6 poniedziałek 14 sierpnia - oddany dzień wolny za pracę w niedzielę 13 sierp. wtorek 15 sierpień - święto- praca rozpoczynana o 22 -6. Czy za pracę rozpoczynaną w to święto pracodawca musi oddać dzień wolny do końca okresu rozliczeniowego ?...
Co z domem wybudowanym na mojej działce?
Biorę rozwód, nie mamy dzieci, chciałem bez winy, powódka wniosła z winy. Prawdopodobnie sprawa będzie trwała długo i będzie orzeczona z obopólnej winy. Nie ukrywa ,że specjalnie przedłuża, bo chce pieniędzy. Wybudowalismy dom na mojej działce z przed małżeństwa , kredyt mamy wspólny, ona zamieszkuje tam sama, ja się wyprowadzilem bo prowokowała przemoc. Czy mogę sam sprzedać dom i czy ona musi się zgodzić? Czy pieniądze po ewentualnej spr...
co grozi za obrażę sądu?
Witam Mam problem Podczas kolejnej rozprawie o rozwód puściły synowi nerwy i emocjonalnie zwyzywał prawniczkę żony od kłamliwej suki i gorszej od k.. Wy z ulicy podobnie z sędzia od przekupione chuj wartej baby sankcjonujacej klamlitezy żony. Generalnie dużo wulgaryzmów. Czy można to odkręcić i czy ewentualnie co za to grozi kara za obrażę sądu? Jak wysoka i co dalej z przerwana sprawą? Ktoś tak miał? Pozdrawiam...

Wyszukiwarka