Czy kwarantanna obowiązuje przed wyniakami testu na Covid

Dzien dobry.Mam pytanie .Bylam dzis u lekarza z kaszlem juz na wstepie nawet prrzed badanien uskyszalam ze trzeba zrobic testy covidowe ,po zbadaniu okazalo sie ze zapalenie oskrzeli i dostalam antybiotyk.Na testy mam isc jutro w sobote miedzy 14a 16 i Pani doktor powiedziala ,ze do jutra mam miec kwarantanne a w poniedzialek beda dzwonic z wynikami .i teraz pytania
1 czy musze robic ten test obowiazkowo?
2 czy wszyscy domownicy maja kwarantanne ?
3 jak jutro przykladowo zrobie test to juz po 14stej nieobowiazuje mnie kwarantanna az do poniedzialku?wedkug nnie jest wiele niejasnosci bo skoro mam oskrzela to po co ten test na covid (na covid podobno nie ma antybiotyku) z Pania doktor nie dalo sie dogadac bo nie dala dojsc do slowa i jeszcze z pretensjami ,ze nie zaszczepilam sie to teraz bede chorowac.Prosze o odp na moje pytania i ewentualnie podstawy prawne z gory dziekuje
Sanepid zamkniety otwart dooiero w poniedzilek takbym do sanepidu zadzwonila.
anonim cytuj
04-10-2021
Kwarantanna do czasu otrzymania wyniku. Domownicy kwarantanny nie mają. Jeśli wynik okaże się pozytywny wówczas nakładana jest również kwarantanna na domowników.

anonim cytuj
04-10-2021

Sugerowane Tematy

Wykupienie części domu bez wiedzy współwłaścicieli
Witam mam pytanie i proszę o pomoc... Mam 1/2 i 3/4 domu zapisana i wszystko prawnie uregulowane ale drugą część domu czyli 1/4 maja dzieci zmarłego właściciela no i niestety moi wspólni właściciele postanowili dom sprzedać mimo mojej chęci wykupu ale niestety wykluczyli mnie i czy jest szansa zmuszenia ich prawnie do takiego postępowania , czy jest szansa wykupić drugą niecałą polowe domu bez zgody właścicieli a właściwie współwłaścicieli...
Powrót do pracy na pół etatu (urlop wychowawczy)
Dzień dobry. Przebywam obecnie na urlopie wychowawczym (wzięłam póki co 4 miesiące). Od początku 2021 r. wrócę do pracy. Będę miała do wybrania jeszcze zaległy urlop wypoczynkowy. Sytuacja covidowa i problemy ze znalezieniem opieki dla dziecka zmuszają mnie do wrócenia do pracy tylko na pół etatu. I tu moje pytanie: czy Pracodawca (praca na umowę o pracę na czas nieokreślony) może mi odmówić tego pół etatu? Kiedy muszę złożyć wniosek? Czy jest...
abonamentu za TV,
Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka. Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty po...
Odszkodowanie za pobyt w szpitalu.
Mam takie pytanie odnośnie pobytu dziecka w szpitalu przebywało na oddziale przez pięć dni czy należy mi się odszkodowanie z ubezpieczenia bądź Kasę Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego(KRUS) ?,dodam że dziecko nie uległo wypadkowi tylko było chore....

Wyszukiwarka