rozwiązanie umowy przedstępnej

Witam. Wynajęłam mieszkanie niepełnoletniego syna do dnia 30.09.2021 r. za zgodą Sądu. Syn w mojej obecności ( ja umowę pisałam, jeśli to ważne) podpisał przedwstępną umowę najmu od dnia1.10.2021 r do dnia 31.07.2022r, umowa najmu miała być podpisana 6.10.2021 r. - wtedy syna będzie pełnoletni. Dzisiaj powiedział lokatorom, że mają 3 dni na wyprowadzkę. Jakie konsekwencje mogą go czekać? Co lokatorzy mają/ mogą zrobić z nie dotrzymaniem umowy?
anonim cytuj
04-10-2021
Po pierwsze, przedwstępna umowa to rodzaj przyrzeczenia- zapisów, deklaracji w , której powinno się określić co będzie znajdowało się w umowie podstawowej np: data zawarcia umowy najmu, wysokość czynszu, itp.Jeżeli potencjalny najemca poniesienia koszty z tytułu braku wynajmu tego mieszkania I oczywiście wykaże to w sądzie to deklarujący będzie musiał zapłacić to co zasądził sąd.Oczywiscie musi zainteresowany złożyć pożyw do sądu.

anonim cytuj
04-10-2021

Sugerowane Tematy

Rękojmia na mieszkanie z rynku wtórnego
Dzień dobry, Rok temu w czerwcu, czyli około 14 miesięcy temu zakupiłem mieszkanie w starej kamienicy. Mieszkanie było świeżo wyremontowane, domyślam się że wcześniej było w nienajlepszym stanie, ale przy zakupie dostałem informację że wszystko jest nowe, wyremontowane i działa. Chwile po wprowadzeniu zauważyłem, że podłoga na której są panele a pod nimi płyty osb mocno się ugina. zgłosiłem to sprzedającemu i zobowiązał się poprawić podłogę, ...
Zgoda wspólnoty mieszkaniowej.
Potrzebuje pomocy w pewnej sprawie. Wspólnota mieszkaniowa, która liczy dziewięciu członków dostała propozycje od inwestora. Sprzedaż strychu czyli części wspólnej w zamian za częściowe finansowanie remontu klatki schodowej. Nie zgadzają się na to tylko dwie osoby, które mieszkają na najwyższym piętrze i bezpośrednio sąsiadują ze strychem oraz stale z niego korzystają. Pytanie brzmi czy zgoda na sprzedaż części wspólnej wspólnoty mieszkaniowej mu...
Zwolnienie po ustaniu pracy
Dzień dobry. Byłam zatrudniona od 9 sierpnia do 18 sierpnia na umowę zlecenie i była mi odprowadzana na mój wniosek składka chorobowa. Od 21 sierpnia do 7 września byłam na umowie zastępstwo i że względu na mój stan psychiczny lekarz wystawił od dzisiaj l4 czyli od 8 września to czy ono będzie płatne? Czyli miałam odprowadzane 30 dni składkę chorobową? Czy okresy odprowadzania składki chorobowej w tej sytuacji się sumują z umowy zlecenie i um...
Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem.Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy?
Umowa o pracę, pełny etat. Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem sklepu. Sprawdza na kamerach, czy każdy pracownik przyszedł punktualnie, minuta spóźnienia oznacza karę 100zł. Nieważne, że sklep został otwarty punktualnie. Z tego względu każdy pracownik codziennie pracuje 8h 15min. 15min nie są dodatkowo płatne. Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy? ...

Wyszukiwarka