Roboty budowlane po 24:00

Witam czy normalnym jest aby roboty budowlane za ścianą odbywały się po 24:00 w nocy? Policja odmawia przyjazdu twierdząc że na pewno urząd wydał zgodę. Ja jednak chciałabym mieć pewność jak to sprawdzić i czy mogę jakoś temu zaprzestać? Dodam że prócz hałasu kamienica trzęsie się i aż podskakuje od prac ciężkim sprzętem budowlanym.
anonim cytuj
29-01-2021
Należy sprawdzić czy jest przekroczony poziom hałasu i wtedy ewentualnie się skarżyć. Jeśli nie jest to nic się nie da zrobić.

anonim cytuj
29-01-2021
po godz 24?

anonim cytuj
29-01-2021
Tak, są inne normy dla dnia i inne dla nocy, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Środowiska z dnia 14 czerwca 2007 r. w sprawie dopuszczalnych poziomów hałasu w środowisku

anonim cytuj
29-01-2021
Policja nie ma racji, bo żadne takie pozwolenie nie jest wymagane. Liczą się normy hałasu, ale tego nie sprawdzi policja

anonim cytuj
29-01-2021

Sugerowane Tematy

Czy siostra może domagać się zachowku z pieniędzy które otrzymałam jako darowiznę?
Witam, dostałam pieniążki od taty jako darowiznę, złożyłam pita do us, chcę za te pieniądze kupić mieszkanie w którym będzie mieszkać mój tata. Teraz pytanie, mam siostrę która nie chce kontaktu z ojcem, czy gdyby mój ojciec zmarł ona może domagać się zachowku lub spadku z tych pieniędzy które otrzymałam jako darowiznę i kupiłam mieszkanie? Bardzo proszę o poradę....
Zasiedzenie nieruchomości.
Witam, może ktoś wie jak wygląda sprawa z zasiedzeniem. Jest nieruchomość, która ma 9 właścicieli (nie ma podziału zrobionego). W budynku mieszka jeden z właścicieli, ale nie zajmuje całego budynku, do niektórych pomieszczeń mają klucze tylko pozostali właściciele (ewentualnie udostępniają klucze osobie, która zamieszkuje, kiedy np. leje się z dachu). Podatek od tej nieruchomości płaci tylko osoba która mieszka, jakiejkolwiek nakłady na tą nieruc...
Wniosek o umorzenie postępowania.
Jestem represjonowany politycznie ze względu na wpisy internetowe. Prokuratura wszczęła kilka spraw wobec mnie. Jedną zakończyła uznając mnie ostatecznie za świadka i oddając mi sprzęt komputerowy. Inne sprawy zostały połączone i przesłane do drugiej prokuratury. Ta druga prokuratura uchyliła jeden zarzut, który wydała ta pierwsza. Pozostałe zarzuty postawiono mi już ponad rok temu. Potwierdziłem że ja dokonywałem danych wpisów ale zdecydowanie z...
Problemy z najemcą.
Jestem właścicielem kawalerki I mam umowę najmu okazjonalnego z jedną osobą. Ta osoba teraz pracuje za granicą od dwóch lat a w tym mieszkaniu hula towarzystwo na zmianę. Tydzień syn , tydzień siostra, miesiąc ciotka, dwa miesiące koleżanka po rozwodzie itd. W umowie napisane, że podnajem i zgoda na zamieszkanie osób innych, tylko za pisemną zgodą właściciela. Ja takiej zgody nie wyrażam, by mieszkanie było hotelem. Najemca wrócił na święta i ju...

Wyszukiwarka