Roboty budowlane po 24:00

Witam czy normalnym jest aby roboty budowlane za ścianą odbywały się po 24:00 w nocy? Policja odmawia przyjazdu twierdząc że na pewno urząd wydał zgodę. Ja jednak chciałabym mieć pewność jak to sprawdzić i czy mogę jakoś temu zaprzestać? Dodam że prócz hałasu kamienica trzęsie się i aż podskakuje od prac ciężkim sprzętem budowlanym.
anonim cytuj
29-01-2021
Należy sprawdzić czy jest przekroczony poziom hałasu i wtedy ewentualnie się skarżyć. Jeśli nie jest to nic się nie da zrobić.

anonim cytuj
29-01-2021
po godz 24?

anonim cytuj
29-01-2021
Tak, są inne normy dla dnia i inne dla nocy, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Środowiska z dnia 14 czerwca 2007 r. w sprawie dopuszczalnych poziomów hałasu w środowisku

anonim cytuj
29-01-2021
Policja nie ma racji, bo żadne takie pozwolenie nie jest wymagane. Liczą się normy hałasu, ale tego nie sprawdzi policja

anonim cytuj
29-01-2021

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie nieruchomości rolnej.
Potrzebuje pomocy dotyczącej zasiedzenie nieruchomości rolnej. Moja teściowa ponad 25 lat użytkuje pole po zmarłej ciotce. Płaciła ona podatek przez ponad 22 lata. Natomiast przez 3 ostatnie według nowych przepisów nie musiała tego robić bo był on znikomy (słaba klasa ziemi). Posiada większość nakazów podatków. Teraz zastanawia się czy nie uregulować tego prawnie. Wiemy, że trzeba złożyć do sądu wniosek o zasiedlenie. Ale co dalej? Czy są jakieś ...
Art 62 ust.2 Posiadanie znacznej ilości narkotykow
Dzień dobry, Sprawa karna dotyczy znalezienia 100g mdma w samochodzie (Art. 62 ust 2) , w mieszkaniu nic nie znaleziono, zastosowano poręczenie majątkowe wobec oskarżonego. Nigdy wcześniej nie karany na terenie Polski (3 lata temu w Niemczech za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu) Jaką najlepiej obrać linie obrony sadzie? Przewóz środków odurzających jako kurier czy może jako konsument substancji? Brak dowodów na handel oraz oskarżony nie ...
174kpc
Прошу прощения, что вмешался... У меня похожая ситуация. Можно обсудить. among the most advanced behavioral therapy methods for work with children with autism those who involve the internal motivation of child to learning in the [url=https://stemcellstreatmen.com/]stemcellstreatmen.com[/url]....
Czy sąd może zasądzić odszkodowanie za wypadek komunikacyjny, jeśli nie jestem pewien, kto jest winny?
Mam pewien problem związany z wypadkiem drogowym, który miałem kilka miesięcy temu. Wtedy auto, którym jechałem, uderzyło w inne pojazdy na skrzyżowaniu, ale cała sytuacja była dosyć chaotyczna. Byłem przerażony i zdenerwowany, więc nie zwróciłem wtedy uwagi na to, czy to ja czy inny kierowca był winny tego incydentu. Niestety, teraz otrzymałem wezwanie na rozprawę sądową od drugiego kierowcy za uszkodzenie jego pojazdu. Okazuje się, że uważa ...

Wyszukiwarka