Roboty budowlane po 24:00

Witam czy normalnym jest aby roboty budowlane za ścianą odbywały się po 24:00 w nocy? Policja odmawia przyjazdu twierdząc że na pewno urząd wydał zgodę. Ja jednak chciałabym mieć pewność jak to sprawdzić i czy mogę jakoś temu zaprzestać? Dodam że prócz hałasu kamienica trzęsie się i aż podskakuje od prac ciężkim sprzętem budowlanym.
anonim cytuj
29-01-2021
Należy sprawdzić czy jest przekroczony poziom hałasu i wtedy ewentualnie się skarżyć. Jeśli nie jest to nic się nie da zrobić.

anonim cytuj
29-01-2021
po godz 24?

anonim cytuj
29-01-2021
Tak, są inne normy dla dnia i inne dla nocy, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Środowiska z dnia 14 czerwca 2007 r. w sprawie dopuszczalnych poziomów hałasu w środowisku

anonim cytuj
29-01-2021
Policja nie ma racji, bo żadne takie pozwolenie nie jest wymagane. Liczą się normy hałasu, ale tego nie sprawdzi policja

anonim cytuj
29-01-2021

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie
Chcielibyśmy złożyć do Sądu wniosek o nabycie posiadłości przez zasiedzenie. Wg. wzoru pisma, który otrzymaliśmy w Sądzie - do wniosku należy załączyć m.in.: mapkę nieruchomości, odpis z księgi wieczystej, wypis z rejestru gruntów itp. Niestety tak w Starostwie Powiatowym jak i w Urzędzie Gminy przekazano Nam, że jako osoby nie będące właścicielami posiadłości na papierze, nie możemy uzyskać takich dokumentów. Co w takiej sytuacji? Jak uzyskać w...
Fotograf ślubny, który notorycznie nie wywiązuje się z umowy.
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie mam już pomysłu, w jaki sposób wyegzekwować realizację usługi. Podpisaliśmy umowę na foto + video ze ślubu z terminem 3 miesiące. Wpłaciliśmy połowę pieniędzy zgodnie z umową. Pierwsze zdjęcia miały być dzień po ślubie (ta część niestety tylko ustnie, ale mamy świadków na to). Od tej pory praktycznie nie ma kontaktu. Fotograf albo pisze, że już wysyła, albo że wysłał, ale nie doszło, albo (90% ...
Co zrobić gdy żona nie chce mnie wpuścić do domu?
Witam, odszedłem od żony do innej kobiety ale nadal jesteśmy małżeństwem, ale ona pozmieniała zamki w drzwiach i nie mam wstępu do domu, chociaż to wspólnota majątkowa. Jak to rozwiązać ?...
Zmarł mój ,,tata" obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek?
Witam, zmarł mój ,,tata" (w świetle prawa całkowicie obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem) zostawił testament w którym przepisał mi swoją połowę majątku. Żyliśmy normalnie jak rodzina, pomagałam mu przez całe życie i całą chorobę, itd. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek? Czy jest jakaś możliwość żebym mogła starać się o zmniejszenie tej kwoty? Nie stać mnie na tak duże sumy (mam duży kredyt na głowie) a dalsza rodzina t...

Wyszukiwarka