Pisze w imieniu koleżanki.
Jest zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony. W dniu dzisiejszym przebywa na urlopie. Dowiedziała się od koleżanki, że dziś pracodawca wpisał jej naganę do akt za niewykonanie jakiegoś zadania zleconego wczoraj (nie zadanie w ramach obowiązków) w ramach polecenia.
Koleżanka wczoraj wykonywała inne zadania, które wykonuje codziennie i jeśli chodzi o dodatkowe zadanie zrobiła tyle ile zdążyła. Problem w tym, ze znajomą wykonuje wiele obowiązków każdego dnia, jest "rzucana" z zadania na zadanie.
Czy pracodawca miał prawo wpisać naganę bez informowania pracownika? Jak wygląda kwestia wypowiedzenia w przypadku otrzymania nagany? Koleżanka jutro idzie rozmawiać z pracodawcą i nie wie co wyjdzie z tej rozmowy. Będę wdzięczna za rady dla niej.
anonim cytuj
08-12-2020
Nie, pracodawca powinien zastosować karę dyscyplinarną dopiero po wysłuchaniu pracownika.
+1
anonim cytuj
08-12-2020
czy mogę prosić o podstawę prawną. Dziewczyna się załamała, przygotowuje ją na jutrzejszą rozmowę
anonim cytuj
08-12-2020
Art. 109 par. 2 kodeksu pracy.
Art. 112. § 1. Jeżeli zastosowanie kary nastąpiło z naruszeniem przepisów prawa, pracownik może w ciągu 7 dni od dnia zawiadomienia go o ukaraniu wnieść sprzeciw. O uwzględnieniu lub odrzuceniu sprzeciwu decyduje pracodawca po rozpatrzeniu stanowiska reprezentującej pracownika zakładowej organizacji związkowej. Nieodrzucenie sprzeciwu w ciągu 14 dni od dnia jego wniesienia jest równoznaczne z uwzględnieniem sprzeciwu.
§ 2. Pracownik, który wniósł sprzeciw, może w ciągu 14 dni od dnia zawiadomienia o odrzuceniu tego sprzeciwu wystąpić do sądu pracy o uchylenie zastosowanej wobec niego kary.
anonim cytuj
08-12-2020
dziękuję bardzo za odpowiedź
anonim cytuj
08-12-2020
Proszę uprzejmie! Proszę jeszcze jej dodać że i wnoszenie sprzeciwu i wniosek do sądu pracy są wolne od opłat.
anonim cytuj
08-12-2020
a jeśli jutro dowie się od pracodawcy, że wpisał naganę, to w jakiej formie powinna wynieść sprzeciw? Na piśmie napisać do pracodawcy?
anonim cytuj
08-12-2020
Na piśmie, koniecznie, do pracodawcy, drugi egzemplarz do potwierdzenia przez pracodawcę odbioru pisma.
anonim cytuj
08-12-2020
A jeśli pracodawca odmówi przyjęcia pisma i co za tym idzie podpisu drugiego egzemplarza ? Generalnie to ciężki człowiek, mocno kręci i kombinuje.
anonim cytuj
08-12-2020
To wysłać poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.
Witam. Mam problem z kupującym. Sprzedałem mu rzecz za pobraniem. Sam zaproponował przesyłkę pobraniową. Ustaliliśmy również fakt że opłatę uiszcza kupujący. Został poinformowany przeze mnie że jest już na poczcie. Wszystko ładnie pięknie ale na dzień dzisiejszy paczka nadal leży do odbioru na poczcie. Pisałem kiedy ma zamiar odebrać paczkę ale zero odezwu. W jaki sposób mogę odzyskać pieniądze od kupującego? Bo z tego co wiem to jak paczka wrac...
W 2000 roku zmarł mój dziadek, który posiadał dom i budynek gospodarczy oraz działkę, na której te nieruchomości się znajdują. Nie zostawił testamentu. Miał żonę i 3 dzieci. Wszyscy żyją do tej pory. Nie przeprowadzono postępowania spadkowego.
Mój ojciec, który nadal zamieszkuje w tym domu razem z swoją matką, chce uregulować kwestie spadkowe. Rodzeństwo mojego ojca nie rości sobie praw do nieruchomości nie chce ich przejmować. Matka mojego ojca...
Witam.
Podpisałam umowę na okres próbny trwający 4 miesiące . Ale po 3 dniach stwierdziłam, że kompletnie nie nadaje się do tej pracy. Jest szansa rozwiązania umowy z dnia na dzień?...
Na wstępie, oboje z byłym partnerem mamy pełne prawa do dziecka. A więc tak, chce zabrać dziecko na 2/3 dniową wycieczkę za granicę . Czy obowiązkowo potrzebuje pisemnej zgody ojca? Czy może wystarczy dokładne poinformowanie o miejscu przebywania i długości pobytu? Ojciec lubi dla czystej zasady zrobić po złości I obawiam się że nie wyrazi zgody nawet na tak krótki wyjazd, a jest on dla nas dość ważny....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: