Prawo Administracyjne 21-07-2022 2 odpowiedzi

Czy mogę się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna nie posiadając miejsca zameldowania?

Pytanie użytkownika
Szanowni państwo, czy można się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna nie posiadając stałego lub tymczasowego miejsca zameldowania? Nie jestem nigdzie zameldowana.
W skrócie

Doprecyzuj proszę kilka rzeczy: czego dokładnie dotyczy sprawa, czy masz już jakieś pismo/decyzję/umowę i jaki termin albo żądanie pojawiło się po drugiej stronie.

• Sprawdź decyzję, pouczenie i termin na odwołanie albo uzupełnienie pisma.
2 odpowiedzi
Odpowiedź
21-07-2022
Można. Urząd w miejscu zamieszkania, zapewne dadzą dokument do podpisana o braku meldunku.
Odpowiedź
dzisiaj
Doprecyzuj proszę kilka rzeczy: czego dokładnie dotyczy sprawa, czy masz już jakieś pismo/decyzję/umowę i jaki termin albo żądanie pojawiło się po drugiej stronie. Wtedy da się odpowiedzieć konkretniej.

Jako punkt wyjścia można sprawdzić art. 58 kpa. To nie rozstrzyga całej sprawy automatycznie, ale pomaga ustalić, o jakie roszczenie albo termin chodzi.

Twoja odpowiedź

Dodaj odpowiedź do wątku

Podobne pytania

Wątki z tej samej kategorii

Prawo administracyjne dzisiaj
Zmiana nazwiska

Chcę zmienić nazwisko. Aktualnie noszę nazwisko ojca biologicznego, ale nie utrzymuję z nim kontaktu od półtora roku, i relacja z ...

7 odpowiedzi 01-07-2026
Czy szkoła sprawdza adres zameldowania?

Dzień dobry. Proszę o poradę. Koleżanka poprosiła mnie o meldunek czasowy swojego dziecka w moim domu(właścicielem jest mąż). Chod...

7 odpowiedzi 01-07-2026
praca w KFC książeczka sanepidowska

Witam, zaczynam pracę w KFC i muszę zrobić książeczkę sanepidowską wraz z orzeczeniem lekarskim, oczywiście na własną rękę, bez sk...

6 odpowiedzi 01-07-2026