Wytoczenie sprawy kancelarii adwokackiej

Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.

anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.

anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.

anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Ulga na dzieci.
Pomóżcie, bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnego wzoru. Z mężem rozliczamy się osobno i chcemy podzielić po równo ulgę na dzieci. Mamy ich dwoje. Czy zaznaczamy "cały rok" i przy każdym dziecku wpisujemy po 556,02,tak, żeby u mnie i u męża w sumie wyszło te 1112,04 przy jednym dziecku? Czy jakoś inaczej? Rozliczać się wspólnie nie możemy....
Kradzież rodzinnych pamiątek przez opiekunkę.
W ten weekend wzięliśmy się z rodziną za sprzątanie domu po babci, która zmarła w święta. Babcia była bardzo ciężko chora, dlatego na stałe przebywały z nią dwie opiekunki. Około 1,5 roku temu, gdy babcia była jeszcze w miarę świadoma, kazała mojej mamie zebrać biżuterię (naprawdę wartościową, duża jej część była w rodzinie od pokoleń) i zamknąć ją w wyznaczonej szafce, po czym pod nieobecność opiekunek sprawdzać, czy wszystko jest na swoim miej...
W jakiej sytuacji sąd w przypadku rozwodu z orzeczeniem o winie może zasądzić alimenty na korzyść pozywającego?
Mam pytanie w jakiej sytuacji sąd w przypadku rozwodu z orzeczeniem o winie może zasądzić alimenty na korzyść pozywającego? Na jakiej podstawie sąd orzeka o winie? Nie mam żadnych dowodów na sytuację, które miały miejsce w małżeństwie - totalny brak współżycia, ignorowanie, chamstwo, traktowanie domu jak hotelu, nałogowe granie w gry komputerowe. Trwam w tym związku ze względów finansowych, mąż podejrzewam również bo nie łączą nas kompletnie ża...
zakup wspólnego mieszkania
Czesc. Mam pytanie odnosnie mieszkania. Za czasow trwania zwiazku partnerskiego "kupilismy " z partnerem mieszkanie. Z uwagi na brak mojej zdolnosci- on wziął kredyt na mieszkanie. W akcie rowniez widnieje on jak rowniez bank. My spisalismy umowe w ktorej jest napisane ,ze mieszkanie jest nasza wspolna wartoscia i oboje partycypujemy w kosztach zwiazanych z w/w mieszkaniem. Czy ten dokument ma jakas moc prawna?...

Wyszukiwarka