Wytoczenie sprawy kancelarii adwokackiej

Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.

anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.

anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.

anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Pisałam pozew o podwyższenie alimentów, po miesiące dostałam pismo z sądu czy zgadzam się na mediacje, zgodziłam się, ale mam przedstawić tabelaryczny wykaz kosztów utrzymania dziecka wraz z tym kiedy wzrosły koszty tego utrzymania. Jak to zrobić? Skoro od 11 lat dziecko nie miało nigdy podwyższonych alimentów no i koszty wzrastają wraz z wiekiem i potrzebami dziecka. Byłam u prawnika i powiedział, żeby w tabeli napisać ile było kiedyś a ile tera...
Wszczęcie egzekucji przez komornika.
Dostałem dziś pismo od komornika o wszczęciu egzekucji. Odnosi się to prawdopodobnie do niezapłaconego mandatu za przejazd bez biletu (nawet nie wiem czy to byłem ja - sprawa z 2003 roku). Jest podana należność, odsetki, opłata egzekucyjna. Do pisma jest dołączony nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z 2003 (z klauzulą wykonalności z 2014 roku). Do tej pory nikt się do mnie nie odzywał, nie dostawałem żadnych pism. Czy to nie za długi ok...
Rodzice zamierzają podarować mi pewną kwotę pieniędzy na zakup mieszkania. Jak to zrobić żeby było dobrze???
Rodzice zamierzają podarować mi pewną kwotę pieniędzy(oczywiście dużo większa niż graniczne 9k) które przeznaczymy z mężem na wkład własny do mieszkania, które właśnie kupujemy. Jak to zrobić, żeby wszystko było ok? Czy wystarczy jeśli rodzice zrobią przelew na moje prywatne konto z tytułem "darowizna" czy musi być napisane coś jeszcze w tytule przelewu? Wiem, że jako obdarowana do pół roku muszę zgłosić darowizne. Co w przypadku, jeśli...
Zamknięcie konta po śmierci rodzica.
Jak krok po kroku zamknąć konto w banku, jeśli po śmierci mamy wpłynęło na konto świadczenie „mama 4+” i 14 emerytura? Teraz na koncie są niecałe 4000zł, ja miałam pełnomocnictwo które utraciłam w momencie śmierci. Na wypadek zgonu nikt z rodzeństwa nie był upoważniony....

Wyszukiwarka