Wytoczenie sprawy kancelarii adwokackiej

Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.

anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.

anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.

anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Co gdy sprawa ciągnie się zbyt długo?
Sprawa o niealimentacje od ponad 2 lat nie ruszona. Nie byliśmy nawet wezwani na przesłuchanie. Prawnik za każdym telefonem twierdzi, że lada moment sprawa ruszy. Skarga na opieszałość sądu złożona w lutym, także cisza. Czy jak pojadę do Prokuratury to z miejsca się dowiem na jakim etapie jest sprawa czy muszę złożyć jakiś wniosek? Jak mam to w końcu ruszyć? Już zaczynam myśleć, że prawnik mi ściemnia. A eks od 2lata wpłaca po 300-500zl i śmieje...
Wniosek o ubezwłasnowolnienie - jakie dokumenty?
Witam, Z gory przepraszam za brak znakow polskich (pisze z zagranicy). Jakie dokumenty musze zalaczyc do wniosku o ubezwlasnowolnienie mamy, z ktora nie ma kontaktu? Mama ma chorobe psychiczna i juz od paru lat przebywa w domu opieki. Na chwile obecna nie ma z nia kontaktu, nie poznaje nikogo i jast osoba lezaca. Uzyskalam informacje ze musze dolaczyc do wniosku nastepujace dokumenty: - skrocony akt urodzenia mamy, - moj skrocony akt urodz...
Oszustwo w internecie
Witam, Jakie powinnam podjąć kroki jesli nie dostałam zamówionego artykułu ze sklepu internetowego? Zamówienie nie jest duże bo na 36 zł tylko ale nie chce pozwolić na oszustwo i chce pociągnąć to dalej. Czy taka mała kwota kwalifikuje się do poniesienia konsekwencji? Sprzedawca twierdzi, że minęło ponad 100 dni od momentu w którym zgłosiłam brak dostarczonego towaru i nie należy mi się ani zwrot ani ponowna wysyłka. Oczywiscie jest to kłamstwo ...
Przerejestrowanie auta po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie. W trakcie małżeństwa nabyliśmy dwa pojazdy, oba zarejestrowane na mnie, w tym jeden użytkuje była żona. Jak najrozsądniej "podzielić się" autami? 1. Chciałbym to auto przerejestrować na nią. Jak tego dokonać? 2. Co z autem, które ja użytkuję?...

Wyszukiwarka