Wytoczenie sprawy kancelarii adwokackiej

Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.

anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.

anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.

anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Odroczenie rozprawy.
W sądzie toczy się postepowanie o zmianę wyroku rozwodowego w zakresie wykonywania władzy rodzicielskiej. Złożone zostały wnioski dowodowe potwierdzające brak zainteresowania dzieckiem, dowody że ojciec na stałe przebywa za granicą co według KRIO jest trwałą przeszkodą w wykonywaniu władzy rodzicielskiej oraz została załączona opinia psychologa dziecięcego w której stwierdzono że dziecko nie zna ojca, nie chce się z nim spotykać i nie ma z nim wi...
Moje mieszkanie zostało wciągnięte do egzekucji komorniczej.
Moje mieszkanie zostało wciągnięte do egzekucji komorniczej, mimo to że nie jestem dłużnikiem. Ale pytanie brzmi, gdzie zgłosić nieuczciwą pracę rzeczoznawcy, który to samo mieszkanie dwa lata temu wycenił na wiele drożej dla innych celów a teraz dla komornika wiele taniej, mimo że generalnie ceny nieruchomości poszły tak znacząco w górę? Komornik nie wziął tego w ogóle pod uwagę....
Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron
Sąd ma przesłuchać świadków obu stron. Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron i sąd nie będzie im nakazywał stawiennictwa tylko strony mają zadbać oto aby świadkowie byli. . Adwokat jednej ze stron wysłał nakaz stawienia się na rozprawę w charakterze świadka do kilku osób, strasząc sądem i konsekwencjami. Czy takie działanie jest legalne?...
Brak ciągłości umów przy zakupie auta.
Mam takie luźne pytanie, jakie przepisy wymagają, żeby przy rejestracji auta mieć ciągłość umów, jeżeli ostatni właściciel nie jest wpisany w dowód? Przecież w WK powinna być informacja, kto był dotychczasowym właścicielem, bo jest obowiązek zgłoszenia. Dodatkowo sprzedawca oświadcza, że jest właścicielem sprzedawanego pojazdu i że pojazd jest wolny od wad prawnych....

Wyszukiwarka