Wytoczenie sprawy kancelarii adwokackiej

Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.

anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.

anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.

anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Prawo przejścia i przejazdu.
Witam serdecznie, Nabyłem kilka działek, do których przylega prywatna działka z głównej drogi do jeziora (5m szer i ok 220m długości). Wraz z sąsiadem posiadamy służebność gruntowa polegająca na prawie przejścia i przejazdu wpisane w księgę wieczysta. Na działce znajdują się drzewa, krzewy i jest nieprzejezdna. Czy można wymusić na właścicielu usunięcie drzew (wszystkie drzewa poniżej 50cm obwodu itd) ? Czy właściciel może nie zgodzić się na wyc...
Odrzucony urlop na żądanie po całym dniu
Witam. W piątek o godzinie 6 zgłosiłam urlop na żądanie (do pracy miałam na 12) w aplikacji pracowniczej. Chwilę po godzinie 12 kierowniczka na czacie pracowniczym poinformowała resztę pracowników, że taki urlop wzięłam. Już popijając fakt, że nie był to normalny sposób, tylko z pretensjami. Około godziny 20 na czacie napisała znów kierowniczka, że to w jaki sposób zgłosiłam urlop nie był sposobem poinformowania i dała mi nieobecność nieusprawied...
Prawo do zasiłku chorobowego.
Czy jeśli jestem na zwolnieniu od psychiatry, i w międzyczasie wygaśnie mi umowa o pracę, to czy dalej mam prawo do zasiłku chorobowego? Czy jedynie do momentu wygaśnięcia umowy, mimo dalszego zwolnienia?...
Obiekt handlowy na dzierżawionej działce.
Witam, wydzierżawiłam od miasta teren na którym miałam ustawić obiekt handlowy zgodnie z przedstawiona przeze mnie wizualizacją .postawiłam przyczepę co odbiega od wizualizacji nie jest dokładnie takie ale w podobnym stylu. Stwierdzili ze jest to nieestetyczne. Cały sezon handlowałam teraz napisali mi ze mam to zabierać ,bo jest brzydkie. Zagospodarowanie terenu nie odbiega od innych zagospodarowań w tym mieście ,w czasie sezonu spotkało się z ...

Wyszukiwarka