Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.
anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.
anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.
anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście
Dzień dobry moja babcia miała dwóch mężów ( obydwoje już nie żyją). Drugi jej mąż parę lat temu zmarł. Sprawa wygląda następująco;
Babcia chcę wykupić mieszkanie gdzie obecnie mieszka ( mieszkał tam z nią również mąż, który tak jak napisałam już nie żyje) a następnie mieszkanie od razu po wykupieniu, chcę przepisać na mnie- czyli na swoją wnuczkę. Problem jest taki, że drugi mąż mojej babci miał dwóch synów, nie są to biologiczne dzieci mojej b...
Czy rodzic jest zobowiązany prawnie do kupna przyborów szkolnych (kredek, farb, ryzy papieru do ksero) i podręczników do zerówki? Czy to powinno być w gestii szkoły?...
Hej słuchajcie, spowodowałem kolizję (drobna obcierka parkingowa). Jestem w kontakcie z drugim kierowcą i szukamy najlepszego rozwiązania czy pisać oświadczenie czy dogadać się między sobą.
Jakie konsekwencje poniosę z tego tytułu jeśli napiszemy oświadczenie dla ubezpieczalni? O ile droższe ubezpieczenie i na jak długo będę miał przez kolejne lata? Płacę 600-800 zł od kilku lat za auto....
Jestem na urlopie wychowawczym dostałam od pracodawcy wypowiedzenie z rozwiązaniem umowy o pracę. Okres wypowiedzenia 3 miesiące. Przyczyna: likwidacja stanowiska pracy(zamknięcie jednego z punktów handlowych).
Proszę mi powiedzieć czy nie powinni poczekac do mojego powrotu z wypowiedzeniem? Jak to prawnie teraz wygląda? I czy nie powinnam w takim razie dostać odprawy?
Pracodawca zatrudnia ok 100 osób.
Druga sprawa to wypowiedzenie / rozwiąz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: