Wytoczenie sprawy kancelarii adwokackiej

Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.

anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.

anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.

anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Przedawnienie długu po jakim czasie?
Po jakim czasie przedawnia się dług? W 2012 r. zaciągałam pożyczkę, teraz przyszedł list ze sądu, tzn. tak powiedział listonosz, mama nie odbiera listów dlatego, że nas nie ma w kraju. Podobny list odebrałam w tamtym roku i był to od komornika....
Opiekun prawny
Dzien dobry. Chcialabym sie dowiedziec czy powinnam zostac poinformowana oficjalnie przez sad lub notariusza ô tym ze moja siostra zostala opiekunem prawnym naszego ojca. Czy potrzebuje jej zgody aby go widywac ? Dziekuje za odpowiedz. ...
Witam , czy po rozwodzie , kobieta może zmienić nazwisko na panieńskie swojej matki ?
Witam , czy po rozwodzie , kobieta może zmienić nazwisko na panieńskie swojej matki ? Czy tylko może zmienić na swoje panieńskie ?...
kwarantanna (zasiłek)
Dzień dobry. Czy jeżeli osoba zatrudniona na trzy różne umowy zlecenie zostanie wysłana na kwarantanne należy jej się jakiś zasiłek na ten okres? Osoba nie opłaca składek chorobowych od 3 miesięcy, ponieważ do końca września pracowala na podstawie umowy o pracę....

Wyszukiwarka