Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.
anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.
anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.
anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście
Mam problem i nie wiem, jak zacząć a dotyczy tego ze pan robił podłogę w mieszkaniu wylewka Niestety coś mu poszło nie tak i w niektórych miejscach jak by za mało żywicy wylał i są doły pan nie odpisuje na wiadomości posiada firmę i od czego tu zacząć jak napisać do niego reklamacje czy pisemna może ktoś by mógł podać wzór i ile on ma czasu na odpisanie boję się ze gwarancja przepadnie i on umyje ręce....
Witam, gdy matka dziecka wziela ślub z nowym partnerem i ten partner przysposobił dzieckoi dal swoje nazwisko to czy ojciec biologiczny nadal ma obowiązek płacić alimenty? Ojciec biologiczny zrzekł się praw rodzicielskich i pozwolił zmienić swoje nazwisko na nazwisko matki idac na ugode matce dziecka ktora wyprowadzila sie na drugi koniec Polski by utrudnic kontakty. Matka dziecka nie chciała od ojca biologicznego alimentów gdyż w nowym związku p...