Pytanie.
Czy można wytoczyć sprawę kancelarii adwokackiej za niedopatrzenia i błędy proceduralne?
Sprawa trwa 5 lat i myślę ze niepotrzebnie długo... Abstrahując od obecnej sytuacji w moim przekonaniu powinna być zakończona duzo wcześniej. Proszę o kontakt tylko specjalistów. Innym serdecznie dziękuję
anonim cytuj
01-12-2020
Można, kancelaria nie jest objęta jakimś immunitetem sądowym. Jeśli będzie Pan w stanie wykazać, że kancelaria popełniła błędy przez niedochowanie należytej staranności to droga jest otwarta.
anonim cytuj
01-12-2020
Jakk mogę przekazać całą sprawę nowemu Adwokatowi? Zaznaczam, że sprawa jest naprawdę obfita.
anonim cytuj
01-12-2020
Konieczne jest wypowiedzenie umowy i pełnomocnictwa dotychczasowemu pełnomocnikowi, rozliczenie się, ustanowienie nowego pełnomocnika. O wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ustanowieniu nowego pełnomocnika zawiadamia się sąd prowadzący sprawę. W sumie tyle.
anonim cytuj
01-12-2020
...no i zaniechać pomysłu pozwania dotychczasowej kancelarii, oczywiście
Dzień dobry, gdzie mogę złożyć skargę na inspekcję pracy? Od sierpnia regularnie przekładana przez inspektora wizyta u pracodawcy (nie wypłacone wynagrodzenie trzy miesiące)....
W wyniku kolizji uszkodzeniu uległ pojazd typu camper.
W dowodzie rejestracyjnym jest wpisane "pojazd osobowy, 8 miejsc".
Z oznaczenia modelu wynika, że jest to pojazd wyposażony w łózko i szereg udogodnień do karawaningu.
Ubezpieczyciel chce jako pojazd zastępczy podstawić busa z 8 miejscami.
Wartość najmu busa to 200-250 złotych za dobę, kampera 500-800.
Gdzie szukać przepisu do poparcia swojego stanowiska?
A może stanowisko TU ...