Odstąpienie od umowy

Witam serdecznie,
10 października kupiłam na stronie internetowej 2 komplety dresów.
11 listopada wysłałam odstąpienie od umowy przez pocztę e-mail ponieważ ciągle czekali na dostawę-brak towaru w magazynie.
14 listopada odpisali z informacją o anulowaniu zamówienia oraz prośbą o numer rachunku bankowego do zwrotu. Odpisałam.
18 listopada napisałam przypomnienie, oraz dzisiaj 30.11 ponaglenie.
Jaki krok powinien być następny? Jak odzyskać pieniądze? Brak numeru telefonu, tylko email.
anonim cytuj
01-12-2020
Pierw proszę sprawdzić w regulaminie sklepu ile jest czasu na zwrot gotówki.

anonim cytuj
01-12-2020
To wynika z ustawy, a nie z regulaminu.
Tak naprawdę to zależy, czy chce Pani przejść raz jeszcze próbę polubownego załatwienia sprawy czy od razu kierować sprawę do sądu.

anonim cytuj
01-12-2020
Czy orientuje się Pan z jakimi wiąże się to kosztami? Cena zakupów plus wysyłki to 113.97 zł.

anonim cytuj
01-12-2020
Wpis sądowy to kwestia 30 zł (art. 13 ust. 1 pkt 1 ustawy o kosztach), ewentualne koszty zastępstwa procesowego drugiej strony - 90 zł.
Przy czym koszty zastępstwa procesowego zapłaci Pani drugiej stronie dopiero w przypadku, gdy przegra Pani proces oczywiście.

anonim cytuj
01-12-2020
Dziękuję za pomoc :)

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie za błąd medyczny.
Witam w 2018 żona rozcięła sobie palec 5 lewej ręki pojechała do szpitala gdzie została przyjęta przez lekarza chirurga, lekarz zszył jej ranę bez żadnego zdjęcia RTG wywiadu lub odesłaniu do placówki która może zrobić takie zdjęcie itd. Po tygodniu okazało się że nie może ruszać palcem bo lekarz nie zszył ścięgien tylko ranę powierzchownie . Obecnie w palec wszczepiona jest rurka żeby palec nie obumarł i można było wszczepić ścięgno, jego sprawn...
Wspólność majątkowa małżeńska.
Z żoną mamy małżeńską wspólność majątkową. Planujemy kupić mieszkanie z 3 źródeł finansowania: 1. wspólne oszczędności 2. mój wkład otrzymany od rodziców w drodze darowizny 3. kredyt. Czy mój wkład do zakupu mieszkania będzie traktowany jako darowizna na rzecz żony i podlega zgłoszeniu do US? Czy w razie rozwodu mam szansę otrzymać swój wkład który dostałem w darowiźnie? W przyszłości otrzymam kolejną darowiznę pieniężną od rodziców - czy n...
Upadłość najemcy a długi na lokalu.
Witam, chciałem zapytać jak jest z zadłużeniem lokalu komunalnego? Główny najemca ( tata ) ogłosił upadłość konsumencką z całkowitym umorzeniem długów również za najem mieszkania. Ja teraz dostałem pismo, że mam do spłaty 10tys, tzn. wcześniej dostaliśmy takie pismo obydwoje lecz ze względu na prowadzone postępowanie napisaliśmy sprzeciw i sąd go uznał, a po ogłoszeniu upadłości taty cała kwotę żądają teraz ode mnie? Czy to jest zgodne z prawem s...
Umowa ustna na wynajem mieszkania,
Witam serdecznie, proszę o poradę co zrobić? Wynajmuje mieszkanie na umowę słowna, co miesiąc wysyłam koleżance rozliczenia pradu gazu, przelew wykonuje tytułem wpłata, jednak co miesiąc wysyłamy sobie rozliczenia, place również raz w roku ubezpieczenie mieszkania, również tytułem wpłata po otrzymaniu zdjecia rachunku polisy tak koleżanka sobie zażyczyła, gdyż oficjalnie nie chciała wynająć mieszkania, płace tylko opłaty czynszowe mediowe bez ods...

Wyszukiwarka