Wykupienie części domu bez wiedzy współwłaścicieli

Witam mam pytanie i proszę o pomoc... Mam 1/2 i 3/4 domu zapisana i wszystko prawnie uregulowane ale drugą część domu czyli 1/4 maja dzieci zmarłego właściciela no i niestety moi wspólni właściciele postanowili dom sprzedać mimo mojej chęci wykupu ale niestety wykluczyli mnie i czy jest szansa zmuszenia ich prawnie do takiego postępowania , czy jest szansa wykupić drugą niecałą polowe domu bez zgody właścicieli a właściwie współwłaścicieli
anonim cytuj
01-12-2020
Współwłaściciele mogą sprzedać swoje udziały.
Można żądać zniesienia wspolwlasnosci poprzez przyznanie własności nieruchomości tylko Panu/Pani za splata na rzecz pozostałych wspowlascicieli.

anonim cytuj
01-12-2020
O to jest to co bym chciała usłyszeć , czyli mogę mieć nadzieje jeśli wystąpię to jest szansa na wykupienie pozostałej części domu.

anonim cytuj
01-12-2020
Jest szansa. Sąd weźmie pod uwagę interesy wszystkich wspolwascicieli. Jako, że ma Pani większość udziałów we wspowlasnosci to Pani ma największe szanse na zniesienie współwłasności zgodnie z Pani wnioskiem.
Proponowałbym zacząć od pisemnej propozycji zniesienia wspolwlasnosci skierowanej do pozostałych współwłaścicieli z propozycją spłaty. Jeśli się nie zgodzą to pozostaje sąd.

anonim cytuj
01-12-2020
I tu napewno nie ominie mnie droga sądowa, bardzo dziękuje ogromna radość i jest szansa nie tylko nadzieja. Jest szansa , że jednak się da!

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

zniszczone rzeczy w wynajmowanym mieszkaniu
Witam, wynajmowałam mieszkanie i jak to jest, jak zniszczyły się rzeczy od normalnego użytkowania. Wynajmowałam ponad 5 lat i te rzeczy były stare zlat 80 i zużyły się. Czy muszę je odkupić? A poza tym kanapa była ze skai i popękała po roku użytkowania. Dwa, krzesła z lat 80 tych się połamały i wyrzuciłam oraz telewizor, kturego już dawno kupić nie można nawet używany też się zepsuł. Przez ponad 5 lat płaciłam za wynajem, odstępne dla właścicielk...
Czy syndyk zabiera zwrot podatku ?
Czy po ogłoszeniu upadłości konsumenckiej syndyk zabiera też zwrot z podatku bo na internecie to różnie pisze? A drugie pytanie nie związane bezpośrednio z prawem ale może ktoś wie. Czy od podatku można odliczyć koszty paliwa związane z dojazdem do pracy?...
kupno psa przez olx
Witam mam problem proszę o szybką odpowiedź W sobotę wzięłam psa od pani która wystawiła ogłoszenie na olx że odda go pojechalam z tatą odebrałam z Niemiec mieszkam niedaleko granicy a DZISIAJ pani dzwoni i mówi że po południu będzie po psa bo jej dziecko płacze i nie przemyślał tej decyzji i teraz tak. JA MAM KSIĄŻECZKĘ ZDROWIA PSA ONA MA PASZPORT I TE DANE OD CZIPA. TE RZECZY ZOSTAŁY U NIEJ BO MIAŁA TO PRZEPISAĆ NA MNIE I WYSŁAĆ POCZTĄ będzie d...
niepełnoletnie dziecko na wakacjach
Chodzi o dwuletnie dziecko które ma jechać na wakacje z dziadkami ( do nich do domu , dom w Polsce) Chodzi o upoważnienie w razie potrzeby pójścia do lekarza , szpitala ) czy wystarczy napisane odręcznie ? ( Jakie informacje powinno zawierać ) Czy powinnam coś jeszcze napisać w razie nagłej sytuacji , co może się przydać ? Lub co powinni dziadkowie mający wnuczkę pod opieką mieć przy sobie ? Czy w ogóle muszę pisać jakiekolwiek upoważnienia...

Wyszukiwarka