Wykupienie części domu bez wiedzy współwłaścicieli

Witam mam pytanie i proszę o pomoc... Mam 1/2 i 3/4 domu zapisana i wszystko prawnie uregulowane ale drugą część domu czyli 1/4 maja dzieci zmarłego właściciela no i niestety moi wspólni właściciele postanowili dom sprzedać mimo mojej chęci wykupu ale niestety wykluczyli mnie i czy jest szansa zmuszenia ich prawnie do takiego postępowania , czy jest szansa wykupić drugą niecałą polowe domu bez zgody właścicieli a właściwie współwłaścicieli
anonim cytuj
01-12-2020
Współwłaściciele mogą sprzedać swoje udziały.
Można żądać zniesienia wspolwlasnosci poprzez przyznanie własności nieruchomości tylko Panu/Pani za splata na rzecz pozostałych wspowlascicieli.

anonim cytuj
01-12-2020
O to jest to co bym chciała usłyszeć , czyli mogę mieć nadzieje jeśli wystąpię to jest szansa na wykupienie pozostałej części domu.

anonim cytuj
01-12-2020
Jest szansa. Sąd weźmie pod uwagę interesy wszystkich wspolwascicieli. Jako, że ma Pani większość udziałów we wspowlasnosci to Pani ma największe szanse na zniesienie współwłasności zgodnie z Pani wnioskiem.
Proponowałbym zacząć od pisemnej propozycji zniesienia wspolwlasnosci skierowanej do pozostałych współwłaścicieli z propozycją spłaty. Jeśli się nie zgodzą to pozostaje sąd.

anonim cytuj
01-12-2020
I tu napewno nie ominie mnie droga sądowa, bardzo dziękuje ogromna radość i jest szansa nie tylko nadzieja. Jest szansa , że jednak się da!

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

Zadłużone mieszkanie
Witam, pare miesięcy temu podpisaliśmy umowę z właścicielem mieszkania za pośrednictwem biura nieruchomości ale kilka dni temu okazało się ze mieszkanie jest zadłużone a właściwie jego właściciel który nie płaci alimentów, komornik chce zajac mieszkanie. Oczywiście fakt zadłużenia został ukryty przed nami w momencie podpisywania umowy, dostaliśmy pismo ze musimy od teraz wpłacać pieniądze na konto komornika. Oczywiście właściciel się na to nie ...
Zalanie mieszkania.
Około pół roku temu przez nieszczelny brodzik łazienkowy sąsiadki zalana została moja ściana. Szkodę tę ujawniła na polecenie Zarządcy Wspólnoty Mieszkaniowej firma, która zrobiła zdjęcia i raport, który jest do wglądu u Zarządcy. Po rozmowie z sąsiadką okazało się, że nie ma ubezpieczenia. Umówiliśmy się, że poproszę o wycenę firmę, która kilka miesięcy wcześniej remontowała mi ten pokój. Gdy tę wycenę przedstawiłem, Pani zgodziła się, ale po k...
Wyłudzenie na blika.
Dzień dobry, zostałem oszukany na blika, dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych, zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik, podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx, bank nie uznał mi reklamacji, napisali, że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ? Blik został wysł...
warunki ugody
Witam. Prosze o porade. Warunki ugody zawarte przez strony w postępowaniu mediacyjnym - od kiedy wchodzą w życie, od kiedy należy je realizować? Od daty zawarcia ugody czy dopiero po zatwierdzeniu jej przez sąd?...

Wyszukiwarka