Wykupienie części domu bez wiedzy współwłaścicieli
Witam mam pytanie i proszę o pomoc... Mam 1/2 i 3/4 domu zapisana i wszystko prawnie uregulowane ale drugą część domu czyli 1/4 maja dzieci zmarłego właściciela no i niestety moi wspólni właściciele postanowili dom sprzedać mimo mojej chęci wykupu ale niestety wykluczyli mnie i czy jest szansa zmuszenia ich prawnie do takiego postępowania , czy jest szansa wykupić drugą niecałą polowe domu bez zgody właścicieli a właściwie współwłaścicieli
anonim cytuj
01-12-2020
Współwłaściciele mogą sprzedać swoje udziały.
Można żądać zniesienia wspolwlasnosci poprzez przyznanie własności nieruchomości tylko Panu/Pani za splata na rzecz pozostałych wspowlascicieli.
anonim cytuj
01-12-2020
O to jest to co bym chciała usłyszeć , czyli mogę mieć nadzieje jeśli wystąpię to jest szansa na wykupienie pozostałej części domu.
anonim cytuj
01-12-2020
Jest szansa. Sąd weźmie pod uwagę interesy wszystkich wspolwascicieli. Jako, że ma Pani większość udziałów we wspowlasnosci to Pani ma największe szanse na zniesienie współwłasności zgodnie z Pani wnioskiem.
Proponowałbym zacząć od pisemnej propozycji zniesienia wspolwlasnosci skierowanej do pozostałych współwłaścicieli z propozycją spłaty. Jeśli się nie zgodzą to pozostaje sąd.
anonim cytuj
01-12-2020
I tu napewno nie ominie mnie droga sądowa, bardzo dziękuje ogromna radość i jest szansa nie tylko nadzieja. Jest szansa , że jednak się da!
Witam.
Pracuję obecnie w jednej z popularnych sieci supermarketów jako pracownik najniższego szczebla.
Ostatnio mieliśmy niespodziewaną wizytę Sanepidu. Wypadła bardzo źle i sklep otrzymał karę, którą zapłaciło dwóch z-ców kierownika, którzy byli na tamtej zmianie. Dowiedziałem się jednak od jednego z nich, że karę mają również zapłacić pracownicy, ponieważ "utrzymanie czystości sklepu to ich zbiorowa odpowiedzialność". Suma została r...
Witam. Sprawa dotyczy pierwokupu działki.
Moi rodzice od 30 lat dzierżawili działki od urzedu miasta. Umowa dzierzawy byla co 3 lata przedłużana.
Dzisiaj dostaliśmy pismo z informacja o wypowiedzeniu umowy dzierżawy z okresem 1miesiac. W ciągu najbliższych miesięcy Urząd Miasta wystawi działki na przetarg. Urząd twierdzi, że nie mamy możliwość skorzystania z pierwokupu, czy mają rację?...
Jestem w trakcie sprawy o odebranie władzy rodzicielskiej ojcu mojego 2,5 letniego dziecka. Ojciec od 1,5 roku nie widuje, nie kontaktuje się z nim i nie płaci alimentów. Ponadto jest osobą agresywną, jeszcze gdy mieliśmy kontakt wyładowywał się na mnie, a z tego co mi wiadomo rodzina założyła mu niebieską kartę. Miał lekkomyślne podejście do życia, zastraszał mnie i wielokrotnie miał przez swoje zachowanie problemy z policją. W sprawie o aliment...
Jakiemu organowi zgłasza się naruszenie RODO? Auto pay wysyła mi ciągle maile, mimo że kilka razy zgłaszałem im że domagam się usunięcia moich danych z ich systemów i sprawa miała być wg ich odpowiedzi załatwiona. Ale cały czas wysyłają mi mailing. Chcę zatem ich zgłosić o naruszenie RODO....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: