Wykupienie części domu bez wiedzy współwłaścicieli

Witam mam pytanie i proszę o pomoc... Mam 1/2 i 3/4 domu zapisana i wszystko prawnie uregulowane ale drugą część domu czyli 1/4 maja dzieci zmarłego właściciela no i niestety moi wspólni właściciele postanowili dom sprzedać mimo mojej chęci wykupu ale niestety wykluczyli mnie i czy jest szansa zmuszenia ich prawnie do takiego postępowania , czy jest szansa wykupić drugą niecałą polowe domu bez zgody właścicieli a właściwie współwłaścicieli
anonim cytuj
01-12-2020
Współwłaściciele mogą sprzedać swoje udziały.
Można żądać zniesienia wspolwlasnosci poprzez przyznanie własności nieruchomości tylko Panu/Pani za splata na rzecz pozostałych wspowlascicieli.

anonim cytuj
01-12-2020
O to jest to co bym chciała usłyszeć , czyli mogę mieć nadzieje jeśli wystąpię to jest szansa na wykupienie pozostałej części domu.

anonim cytuj
01-12-2020
Jest szansa. Sąd weźmie pod uwagę interesy wszystkich wspolwascicieli. Jako, że ma Pani większość udziałów we wspowlasnosci to Pani ma największe szanse na zniesienie współwłasności zgodnie z Pani wnioskiem.
Proponowałbym zacząć od pisemnej propozycji zniesienia wspolwlasnosci skierowanej do pozostałych współwłaścicieli z propozycją spłaty. Jeśli się nie zgodzą to pozostaje sąd.

anonim cytuj
01-12-2020
I tu napewno nie ominie mnie droga sądowa, bardzo dziękuje ogromna radość i jest szansa nie tylko nadzieja. Jest szansa , że jednak się da!

anonim cytuj
01-12-2020

Sugerowane Tematy

zakup wspólnego mieszkania
Czesc. Mam pytanie odnosnie mieszkania. Za czasow trwania zwiazku partnerskiego "kupilismy " z partnerem mieszkanie. Z uwagi na brak mojej zdolnosci- on wziął kredyt na mieszkanie. W akcie rowniez widnieje on jak rowniez bank. My spisalismy umowe w ktorej jest napisane ,ze mieszkanie jest nasza wspolna wartoscia i oboje partycypujemy w kosztach zwiazanych z w/w mieszkaniem. Czy ten dokument ma jakas moc prawna?...
Postępowanie alimentacyjne.
Ojciec dziecka ma zaległość alimentów 28 miesięcy zgłosiłam do prokuratury przestępstwo niealimentacji. W czasie postępowania ojciec zapłacił za dwa bieżące miesiące, na poczet zaległości żadnej wpłaty. W zeznaniach ojciec potwierdza ze zarabia 10 razy tyle co rata alimentów. Prokuratura dziś umorzyła postepowanie. Miał ktoś podobnie? Jakieś rady? Oczywiście będę się odwoływać....
Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny?
Witam, moja Teściowa chce wymeldować syna, brata moje męża, ponieważ tam nie przebywa. A dodatku zaczyna się o niego ubiegać komornik, oraz szuka go policja. Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny? Jak dokładnie to wszystko wygląda?...
Urlop na żądanie.
Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pra...

Wyszukiwarka