Licytacja mieszkania

Witam proszę o poradę.
Moja mama posiada 1/2 nieruchomości budynku socjalnego na własność. Przyszło jej pismo z gminy że może wykupić druga polowe nieruchomości, więc moja mama złożyła deklaracje o wykupie mieszkania. Następnie przyszło jej pismo o licytacji mieszkania. Na który nie pojechała.. Przegapiła. Teraz przyszło jej pismo że jakaś osoba przelicytowała mieszkanie.
Zastanawia mnie to czy powinno jej przyjść pismo że przystępuje jeszcze jakaś osoba do licytacji? Czy da się to jeszcze odkręcić i np podać większą kwotę jak już odbyła się 2 licytacja?
anonim cytuj
26-11-2020
Jeżeli na 1-szej licytacji przybito sprzedaż to ktoś to już nabył. Ewentualnie jeżeli tamtą osoba się wycofa to mogą brać pod uwagę inną osobę która licytowała lub ogłosić nowy przetarg.

anonim cytuj
26-11-2020
Licytację reguluje kc. Nic nie da się zrobić w tym stanie prawnym.

anonim cytuj
26-11-2020
No dobrze. Ale jest teraz zakaz licytacji nieruchomości przez epidemie..

anonim cytuj
26-11-2020
To nie była licytacja w toku egzekucji (te są wstrzymane) tylko sprzedaż nieruchomości należącej do gminy na podstawie ustawy o gospodarce nieruchomościami, a taka sprzedaż nie jest wstrzymana.

anonim cytuj
26-11-2020

Sugerowane Tematy

Ojciec dzieci wpłacą kwotę mniejszą niż alimenty zasądzone przez sąd.
Witam serdecznie mam pytanie gdyby ojciec dzieci wpłacą kwotę mniejsza niż alimenty zasądzone przez sąd to co ja mogę z tym zrobić ?...
Pracodawca wypisał urolp bez zgody pracownika
Dzień dobry proszę o poradę. Firma zakończyła z mężem współpracę. W okresie od 01.09.2021 do 31.09.2021 został zwolniony z obowiązku pracy, natomiast do końca września jeszcze pracownikiem był. Dzisiaj okazało się, że nie otrzyma ekwiwalentu urlopowego ponieważ dział kadr wpisał w systemie mężowi urlop zaległy, bez jego zgody. Czy jest to zgodne z prawem pracy?...
Prace społeczne.
Witam serdecznie mam pytanie miałem zasądzone prace społeczne nie odrobiłem wszystkiego że względu na chorobę (depresja urojeniowe lękowa) jestem z tego tytułu osobą niepełnosprawną. Wyrok przedawnił się 1 stycznia czy będę musiał trafić do odbycia kary za te nie odrobione godziny....
Zawartość spadku.
Witam Jestem spadkobierca ustawowym, a testamentowym jest kompletnie obca osoba. Cóż takie prawo. Spadkobierca ustawowy ma zapisana nieruchomość ale jego adwokat domaga się całości spadku. Skąd ja czy sad maja wiedzieć ze nieruchomość wyczerpuje całość spadku? Wiem ze na koncie jest spora suma ,ale to gdybanie. Co z meblami i samochodami itp. Sprawa spadkowa kończy się ostatecznie w następną środę....

Wyszukiwarka