Witam, piszę w sprawie znajomego.
Nie dawno dowiedział się że ma przyznane już alimenty od jakiegoś roku (on mieszka za granicą ) nic mu nie przyszło na adres w Niemczech. Kontakt z była żona ma nie za bardzo tylko z córką przez cały czas wysyłał pieniądze western union i paczki dla małej teraz się okazuje że ma duży dlug a na sprawie nie był i o niej nie wiedział. Więc to już ponad rok a to 600zl miesięcznie.
Wie że musi się skontaktować jak najszybciej z adwokatem i to jakoś załatwić. Ale jego pytanie jest takie zgubił dowód osobisty i musi jechać do przygranicznego miasta wyrobić go i czy jak będzie go odbierał policja może go zatrzymać? W Niemczech ma też dziecko i pracę więc boi się że zostanie zatrzymany?
Czy poprostu oni tylko zatrzymują tych np. Szukanych listem gończym itp. Proszę o poradę dziękuję
anonim cytuj
26-11-2020
A ma dowody wpłaty?
anonim cytuj
26-11-2020
nie wszystkie ale ma.
anonim cytuj
26-11-2020
Najlepiej Kontakt z adwokatem który prowadzi sprawę.On powie co ma zrobić
Od 3 lat wynajmuję mieszkanie na parterze w domu prywatnym. Oficjalna umowa najmu, w której mam zapis, że co roku mam zapewnić 2 tony węgla (bez określonego terminu zakupu) i drewno. Wywiązuję się z tego zapisu corocznie, jednak kupuję tonę, a potem kolejną po zakupie przez pozostałych mieszkańców (właściciel i jeszcze jeden lokator).
Od początku co jesień wychodzi mi na ścianie grzyb. Walczę z nim, co roku używając preparatów grzybobójczych i m...
Witam proszę o poradę chodzi o to że 5.09 miałam wypadek w pracy podczas ujęcia złodzieja. Od tego czasu byłam na zwolnieniu. 18.09 było ono przedłużone do dnia 25.09 (tego dnia miała być wizyta u chirurga ortopedy). Lecz została ona przełożona na dzisiaj. Lekarz uzupełnił druk OL-9. Wstawił datę zakończenia leczenia jako dzisiejsza tj. 23 września. I tu moje pytanie czy nie stracę możliwości odszkodowania skoro leczenie kończy się wcześniej o dw...
Dzień dobry, chciałabym zapytać o kwestię złożenia wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, pow. 3 lat. na zwolnieniu lekarskim. Według typu wystawionego przez lekarza l4 mogę się poruszać, jednak sprawia to spore trudności dlatego zastanawiam się w jaki sposób mogłabym to zrobić, aby takie wypowiedzenie było w mocy a okres wypowiedzenia rozpoczął się od przyszłego miesiąca - października. Zdaję sobie sprawę z tego, że można to zrobić po...
Witam serdecznie. W sobotę sprzedałam mój 14 letni samochód. Pan, który po niego przyjechał oglądał, sprawdzał, jeździł itp. itd. przez prawie 2 godziny. W ostateczności kupił samochód za 16500 zł i odjechał. Dziś mija 4 dzień od zakupu I zadzwonił do mnie, że jestem oszustką, bo zataiłam wyciek oleju... co jest nieprawdą, jeździłam tym samochodem od 2 lat każde naprawy robiłam regularnie. Panu oddałam wszystkie faktury co było robione w samochod...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: