Nie otwarłam drzwi policjantom

Witam.
Czy grozi mi coś jeśli nie otwarłam drzwi policjantom, którzy przyjechali na interwencję (awantura domowa)?
Dwa miesiące temu również była podobna interwencja, wcześniej policjanci zostali przeze mnie wpuszczeni.
Czy tym razem mam spodziewać się jakichś konsekwencji za nie otwarcie drzwi?
Dziękuję.
anonim cytuj
25-11-2020
Nie bo nie masz obowiązku wpuszczac jeśli to twój dom żeby mógł wejść muszą mieć nakaz

anonim cytuj
25-11-2020
Nie jest to prawda. W określonych przypadkach policja może wejść bez nakazu

anonim cytuj
25-11-2020
Za samo nieotwarcie drzwi nie, ale postępowanie może toczyć się na podstawie zawiadomienia i zeznań świadków. Za mało danych, aby odpowiedzieć konkretniej

anonim cytuj
25-11-2020
Co więcej mogłabym przytoczyć, żeby uzyskać konkretniejszą odpowiedź?

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

anonim cytuj
25-11-2020
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

zzzz

anonim cytuj
22-01-2021

Sugerowane Tematy

Przedawnienie długu wobec banku.
Kredyt bankowy, bank sprzedaje dług. Nowy wierzyciel otrzymuje nakaz zapłaty z tytułem wykonalności w dniu 18.12.2013. Jak dobrze czytam z zawiadomienia sprawa do komornika złożona 7.06.2022. komornik wysyła pismo o zajęciach 20.07.2023. Po jakim czasie następuje przedawnienie złożenia nakazu zapłaty do komornika ?...
Czy to mobbing?
Czy sugerowanie pracownikowi wzięcia urlopu z powodu braku zadań dla niego w pracy to mobbing ? Moj pracodawca przyznał, ze to normalne i tak się robi. Nikt u mnie w firmie się temu nie sprzeciwia. Jednak mi się to nie podoba i uważam, ze nie powinna być nakładana taka presja. Ostatnio nie zgodziłam się na wzięcie urlopu i usłyszałam poniżającą mnie odpowiedz, która brzmiała ,,co tam Ci teraz Twoj mąż podpowiada?’’. Zgłosiłam to do przełożonego m...
Podatek od darowizny.
3 lata temu zmarł mój tata, był formalnie właścicielem domu, w którym mieszkał razem z moją mamą od 30 lat. Po śmierci taty właścicielką domu została moja mama, razem z bratem zrzekliśmy się spadku tak, aby ona była właścicielką i mogła zarządzać nieruchomością bez naszego udziału. Ale jednocześnie spisała testament u notariusza, w którym zapisuje całość majątku mnie. Niestety życie pokazało, że ciężko jej dom utrzymać samej, zdecydowała o sprzed...
Spadek sprzed 20 lat.
W 2000 roku zmarł mój dziadek, który posiadał dom i budynek gospodarczy oraz działkę, na której te nieruchomości się znajdują. Nie zostawił testamentu. Miał żonę i 3 dzieci. Wszyscy żyją do tej pory. Nie przeprowadzono postępowania spadkowego. Mój ojciec, który nadal zamieszkuje w tym domu razem z swoją matką, chce uregulować kwestie spadkowe. Rodzeństwo mojego ojca nie rości sobie praw do nieruchomości nie chce ich przejmować. Matka mojego ojca...

Wyszukiwarka