Nie otwarłam drzwi policjantom

Witam.
Czy grozi mi coś jeśli nie otwarłam drzwi policjantom, którzy przyjechali na interwencję (awantura domowa)?
Dwa miesiące temu również była podobna interwencja, wcześniej policjanci zostali przeze mnie wpuszczeni.
Czy tym razem mam spodziewać się jakichś konsekwencji za nie otwarcie drzwi?
Dziękuję.
anonim cytuj
25-11-2020
Nie bo nie masz obowiązku wpuszczac jeśli to twój dom żeby mógł wejść muszą mieć nakaz

anonim cytuj
25-11-2020
Nie jest to prawda. W określonych przypadkach policja może wejść bez nakazu

anonim cytuj
25-11-2020
Za samo nieotwarcie drzwi nie, ale postępowanie może toczyć się na podstawie zawiadomienia i zeznań świadków. Za mało danych, aby odpowiedzieć konkretniej

anonim cytuj
25-11-2020
Co więcej mogłabym przytoczyć, żeby uzyskać konkretniejszą odpowiedź?

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

anonim cytuj
25-11-2020
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

zzzz

anonim cytuj
22-01-2021

Sugerowane Tematy

Zasiłek chorobowy
Witam. Mam pytanie. Z końcem roku 2023 skończyła mi się umowa o prace. Tydzień po rozwiązaniu rozpocząłem l4 które trwa. Jesli nie zgłosiłem zwolnienia do pracodawcy ani do ZUS czy jest jeszcze szansa na zasiłek chorobowy? Pozdrawiam...
Zaświadczenie zameldowania
Mam pytanie bo nie jestem w stanie sama ustalić na nie jednoznacznej odpowiedzi a mnie to nurtuje. Wielokrotnie z mężem braliśmy zaświadczenie o zameldowaniu w Urzędzie Miasta. Za każdym razem pojawia się ten sam problem. Nie jestem w stanie na jednym zaświadczeniu uzyskać informację że razem ze mną jest zameldowany mój maż wraz z dziećmi. Owszem otrzymuje zaświadczenie osobno że ja jestem zameldowana z dziećmi i osobno zaświadczenie że maż jest ...
Mieszkanie komunalne.
Od stycznia jest możliwość złożenia wniosku o mieszkanie komunalne bądź socjalne w tym problem że mam tytuł prawny bo wynajmuje.. Jestem rodzina 6osobowa nie stać mnie na kredyt na mieszkanie.. Czy da się to jakoś ugryź żeby dostać chociaż komunalne? Od 2 lat płynnie przelewam 2.500tys za mieszkanie czy nie ma jakiegoś programu dla rodzin wielodzietnych ? Myślę na przyszłość żeby nie bać się o to że któregoś dnia właściciel nam podziękuje i nie b...
List polecony z sądu
Mam taki problem. Osoba w wieku 93 lat i mająca problemy z poruszaniem czekała na list z Sądu. Pech chciał, że listonosz przyszedł, gdy byla przez krótka chwilę sama i kiedy udało jej się dojść do drzwi domofon przestał dzwonić. Na poczcie usłyszeliśmy, ze opcja dostarczenie powtórne na życzenie za opłatą działa tylko w przypadku zwykłych poleconych. Czy można cos zrobić, żeby pismo z sadu po powrocie do niego nie błąkało się gdzieś w nieskonczon...

Wyszukiwarka