Nie otwarłam drzwi policjantom

Witam.
Czy grozi mi coś jeśli nie otwarłam drzwi policjantom, którzy przyjechali na interwencję (awantura domowa)?
Dwa miesiące temu również była podobna interwencja, wcześniej policjanci zostali przeze mnie wpuszczeni.
Czy tym razem mam spodziewać się jakichś konsekwencji za nie otwarcie drzwi?
Dziękuję.
anonim cytuj
25-11-2020
Nie bo nie masz obowiązku wpuszczac jeśli to twój dom żeby mógł wejść muszą mieć nakaz

anonim cytuj
25-11-2020
Nie jest to prawda. W określonych przypadkach policja może wejść bez nakazu

anonim cytuj
25-11-2020
Za samo nieotwarcie drzwi nie, ale postępowanie może toczyć się na podstawie zawiadomienia i zeznań świadków. Za mało danych, aby odpowiedzieć konkretniej

anonim cytuj
25-11-2020
Co więcej mogłabym przytoczyć, żeby uzyskać konkretniejszą odpowiedź?

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

anonim cytuj
25-11-2020
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

zzzz

anonim cytuj
22-01-2021

Sugerowane Tematy

Uznanie ojcostwa i alimenty
Dzień dobry, jestem w ciąży z facetem który przepadł.. Mam wszystkie jego dane. Założę sprawę o uznanie ojcostwa i alimenty ale co w przypadku, gdy ten nie będzie się stawiał na sprawę? przedstawiał zwolnienia lekarskie bądź w ogóle nie odbierał awiza z poczty?? Czy jest sens zakładać sprawę, o zabezpieczenie alimentów ma moje utrzymanie w okresie porodu czy w sytuacji kiedy ojciec nie jest mężem i nie jest póki co uznany to jest szansa na takie ...
Czy jest kara za brak wymiany prawa jazdy po zmianie nazwiska?
Znajoma po ślubie zmieniła nazwisko, wymieniła dowód osobisty, zgłosiła wszędzie, ale zapomniała wymienić prawo jazdy. Od tego czasu minęło prawie 3 lata. Czy idąc do urzędu i składając wniosek może otworzyć karę? Czy mandat może nałożyć tylko policja? Znajoma teraz boi się iść i składać wniosek....
Mama zostala jedyna spadkobierczynią po swoim zmarłym bracie.
Mama zostala jedyna spadkobierczynią po swoim zmarłym bracie . Wcześniej budynek oraz grunty należały do niej i do brata po połowie ,odziedziczajac po swojej zmarłej mamie . Teraz moje pytanie . Spadek przechodzi sam z automatu na nią czy musi zlozyc pismo do sądu?jakie?...
Wnuczka a zachowek.
Zmarła moja mama, która posiadała mieszkanie o wartości 300 tyś. W związku z tym mieszkanie odziedziczył mój tato, mój brat i ja po 1/3. Mój tato ma jednak syna z pierwszego małżeństwa, z którym nigdy nie utrzymywał kontaktów. Syna wydziedziczył u notariusza, przyjmijmy iż skutecznie. Została jednak wnuczka, z którą tato utrzymuje kontakt. Czy po Jego śmierci wnuczka ta dziedziczy Jego część mieszkania? Czy należy Jej się zachowek a jeśli tak to ...

Wyszukiwarka