Nie otwarłam drzwi policjantom

Witam.
Czy grozi mi coś jeśli nie otwarłam drzwi policjantom, którzy przyjechali na interwencję (awantura domowa)?
Dwa miesiące temu również była podobna interwencja, wcześniej policjanci zostali przeze mnie wpuszczeni.
Czy tym razem mam spodziewać się jakichś konsekwencji za nie otwarcie drzwi?
Dziękuję.
anonim cytuj
25-11-2020
Nie bo nie masz obowiązku wpuszczac jeśli to twój dom żeby mógł wejść muszą mieć nakaz

anonim cytuj
25-11-2020
Nie jest to prawda. W określonych przypadkach policja może wejść bez nakazu

anonim cytuj
25-11-2020
Za samo nieotwarcie drzwi nie, ale postępowanie może toczyć się na podstawie zawiadomienia i zeznań świadków. Za mało danych, aby odpowiedzieć konkretniej

anonim cytuj
25-11-2020
Co więcej mogłabym przytoczyć, żeby uzyskać konkretniejszą odpowiedź?

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

anonim cytuj
25-11-2020
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

zzzz

anonim cytuj
22-01-2021

Sugerowane Tematy

Czy mam prawo odmówić wykonywania dodatkowych obowiązków np obsługi gotówki skoro nie mam tego obecnie w zakresie obowiązków i nikt mi nie zapłaci dodatkowo?
Od przyszłego miesiąca zatrudnia mnie i koleżanki nowa firma (rejestracja medyczna) dochodzi obowiązków w tym pobieranie płatności u nas.Pracodawca ustalił że płatność będzie u nas na rejestracji po wizytach.Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie musze gonić Pacjenta żeby zapłacił lub dokładać ze swojej kieszeni jeśli ktoś nie zapłaci a są to duże pieniądze.Czy jeśli Pracodawca chce abyśmy my w razie takiej sytuacji składały się na 'braki' to powinie...
W jaki sposób pociągnąć do odpowiedzialności byłego małżonka, który przestał płacić alimenty na syna?
W jaki sposób pociągnąć do odpowiedzialności byłego małżonka, który przestał płacić alimenty na syna? Były mieszka w Niemczech. Znam miejsce jego pracy. Od 2 miesięcy nie odzywa się, nie odbiera telefonu. Ja zarabiam 3000 i na fundusz się nie kwalifikuję....
Tajemnica dziennikarska.
Jestem dziennikarzem i świadkiem w sprawie o 212 kk. Adwokat powódki zapytał mnie o źródło pewnych informacji, zasłoniłam się tajemnicą dziennikarską, gdyż informator zastrzegł u mnie anonimowość. Szkopuł w tym, że informator nie żyje. Według mnie nie zwalnia mnie to z tajemnicy dziennikarskiej, ale nie znalazłam potwierdzenia w przepisach. Czy śmierć informatora zwalnia dziennikarza z tajemnicy dziennikarskiej? [chyba będzie tu analogicznie do ...
Czy rodzina może odmówić zeznań?
Dzień dobry. Zostałam wezwana jako świadek w sprawie rozwodowej brata. Czy jako najbliższa rodzina mogę odmówić składania zeznań?...

Wyszukiwarka