Nie otwarłam drzwi policjantom

Witam.
Czy grozi mi coś jeśli nie otwarłam drzwi policjantom, którzy przyjechali na interwencję (awantura domowa)?
Dwa miesiące temu również była podobna interwencja, wcześniej policjanci zostali przeze mnie wpuszczeni.
Czy tym razem mam spodziewać się jakichś konsekwencji za nie otwarcie drzwi?
Dziękuję.
anonim cytuj
25-11-2020
Nie bo nie masz obowiązku wpuszczac jeśli to twój dom żeby mógł wejść muszą mieć nakaz

anonim cytuj
25-11-2020
Nie jest to prawda. W określonych przypadkach policja może wejść bez nakazu

anonim cytuj
25-11-2020
Za samo nieotwarcie drzwi nie, ale postępowanie może toczyć się na podstawie zawiadomienia i zeznań świadków. Za mało danych, aby odpowiedzieć konkretniej

anonim cytuj
25-11-2020
Co więcej mogłabym przytoczyć, żeby uzyskać konkretniejszą odpowiedź?

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

anonim cytuj
25-11-2020
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

anonim cytuj
25-11-2020
Zależy kto wezwał policję i co oni stwierdzili. Np. jeśli sąsiedzi się skarżą na zakłócanie spokoju to może się toczyć postępowanie. Również jeśli istnieje podejrzenie przemocy domowej to mogą zostać zawiadomione odpowiednie organy, np. MOPS, sąd rodzinny jeśli w domu są dzieci, itp. itd. Trudno powiedzieć czy cokolwiek będzie się działo. Jeśli tak to z pewnością otrzyma Pani wezwanie.

zzzz

anonim cytuj
22-01-2021

Sugerowane Tematy

Odrzucenie długów
Mam takie pytanie. Moja teściowa zmarła pod koniec roku, po czym zostawiła długi(odrzucili wszyscy najbliżsi), ale matka zmarłej nie, czy ona miała też te pierwsze pół roku, czy pół roku od odrzucenia wszystkich najbliższych(liczę w tym dzieci i męża zmarłej), teraz drugie pytanie, rodzeństwo zmarłej grozi sądem rodzinę, że oni nie będą zrzekać się spadku,że mamy wszystko spłacić itp....
Wada ukryta samochodu po zakupie.
Witam. Dwa miesiące temu kupiłam samochód. Przy zakupie samochodu właściciel zapewniał, że auto nigdy nie uczestniczyło w żadnej kolizji. Dziś po podłączeniu komputera do samochodu mechanik stwierdził, że auto bite. Sprawdzam auto w CarVertical ( wiem że miałam to zrobić przy zakupie, ale niestety, zaufałam sprzedawcy) i okazało się, że samochód miał dwa wypadki. Pytanie : czy mogę zwrócić samochód, jak to zrobić?...
Koszty sądowe dla ucznia.
Syn pobił się w szkole z innym uczniem. Nie będę opisywać całości sprawy, przyznał się do winy i sprawa poszła do sądu. Zawnioskował o warunkowe umorzenie. Najpierw dostał obrońcę z urzędu, po czym cofnięto mu go, bo 24 stycznia skończył 18 lat. Wyznaczono termin sprawy i przesłano wniosek prokuratora, obecność syna jest nieobowiązkowa. Prokurator również zawnioskował o warunkowe umorzenie sprawy, ale wnioskuje również o to, żeby syn poniósł k...
Zwolnienie lekarskie na umowie zlecenie, bez płatnego ubezpieczenia
Czy na umowie zlecenie, bez płatnego ubezpieczenia ( przez pracodawcę ) mogę iść na zwolnienie lekarskie? Niepłatne...

Wyszukiwarka