Prywatny akt oskarżenia

Witam.
Czy mogę wnieść prywatny akt oskarżenia do Sądu w sprawie z art. 197 par. 1 KK (przestępstwo na tle seksualnym)?
anonim cytuj
25-11-2020
Przy dwukrotnym umorzeniu, można wystąpić z subsydiarnym aktem oskarżenia.

anonim cytuj
25-11-2020
Serdecznie dziękuje za odpowiedź.

anonim cytuj
25-11-2020

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Chciałabym wywalczyć większe alimenty dla syna, ojciec ukrywa faktyczny dochód, a ja muszę sama sprostać coraz większym kosztom. Przeprowadziłam się z synem bliżej ojca, więc koszty dojazdu dla niego się zmniejszyły. Nie angażuje się zupełnie w życie syna, ten czuje odrzucony. Pytanie, czy jeśli wartość przedmiotu sporu wynosi 6 tys. mogę od niego chcieć 1500 zł? Czy mogę także wspomnieć o złym wpływie na psychikę dziecka i konieczność uczęszczan...
Czy pracodawca może pytać pracownika o powód choroby?
Witam, jestem na zwolnieniu lekarskim tzw. L4 od 24.01. Od 05.02. jestem na zwolnieniu od psychiatry, póki co mam zwolnienie do 01.03. W dniu dzisiejszym mój przełożony zadzwonił do mnie o powód mojego zwolnienia lekarskiego. Spanikowałam i też wstydziłam się powiedzieć, że mam załamanie nerwowe i powiedziałam, że mam inne problemy ze zdrowiem. Czy mogę mieć za to jakieś konsekwencje? Nie chcę mówić o powodzie zwolnienia....
jestem współwłaścicielem domu
Witam. Mam pytanie: jestem współwłaścicielem domu w którym nie zamieszkuje. Prócz mnie jest jeszcze 3 współwłaścicieli którzy ten dom zamieszkują. Chce nałożyć im czynsz za użytkowanie mojej części (trwa to już 17 lat). Nie ma mowy aby podpisać z nimi dobrowolnie umowy najmu. Co mogę dalej z tym zrobić?? ...
Staż z urzędu pracy
Dzień dobry! jestem w trakcie kończenia szkoły średniej i jestem zarejestrowana w urzędzie pracy aby być zwolnionym z opłaty za egzaminy, szukam pracy jako opiekunka do dziecka, pomoc nauczyciela ogólnie praca związana z dziećmi, po szkole średniej mam zamiar uczęszczać do szkoły policealnej własne na tym kierunku, na ostatniej wizycie rozmawiałam z doradcą o tym że gdy będę mieć już średnie to będę mogła zacząć u nich staż właśnie jako pomoc. Dz...

Wyszukiwarka