Dzień dobry,
Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek.
Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia.
Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej?
Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
24-11-2020
Są odpłatne strony,gdzie można numer księgi pozyskać.
anonim cytuj
24-11-2020
A czy mogłbyś/mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
I osoba ta wiedzieć nie będzie, zresztą księgi wieczyste są jawne. Ewentualnie teścia podpytać można.
anonim cytuj
24-11-2020
Niestety ta opcja odpada...
anonim cytuj
24-11-2020
Można obejrzeć księgi on-line, ta osoba nie będzie tego widziała. Jeżeli chodzi o numer księgi, musisz go znać, ewentualnie skorzystać z płatnych stron.
anonim cytuj
24-11-2020
A gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
Księgi przegląda się tu: https://ekw.ms.gov.pl/eukw_ogol/menu.do
anonim cytuj
24-11-2020
jeżeli chodzi o numer księgi, nie będę polecała bo ja z reguły mam numer KW którą oglądam. Dawno nie korzystałam z płatnych stron, więc nie chcę wprowadzić w błąd.
anonim cytuj
24-11-2020
Znalazłam. A jeżeli przy numerze księgi wieczystej lokalu nie ma cyferki kontrolnej to co wtedy?
anonim cytuj
24-11-2020
To mozesz strzelać od 1 do 9 :) To tylko 9 prób. Mówię zupełnie poważnie. Wpisuj po kolei od 1 do 9, zajmie ci to 3 minuty.
Chcemy z mężem wynająć mieszkanie (my jesteśmy właścicielami). Jak do tego rozsądnie podejść? W sensie nie chcemy później mieć problemu z lokatorami, którzy nie chcą opuścić mieszkania. Jak się zabezpieczyć? Na pewno chcemy sporządzić umowę u notariusza. Ale jak do tego podejść? W jaki sposób sporządzić umowę, abyśmy nie zostali później z problem lokatorami na głowie i ewentualnie późniejszym sprawami sądowymi?...
Dzień dobry.
Syn ma 20 lat. Po dwóch latach nauki jako mechanik samochodowy przerwał naukę nie zaliczając drugiej klasy. Rozpoczął naukę w szkole dla dorosłych w LO w weekendy. Podjął pracę na budowie opartą na umowę zlecenie zarobki w granicach 2500 do 4 tyś. Od lutego 2021 zrezygnował z nauki. Sam się wypisał ze szkoły. Do teraz nie kontynuuje nauki. Zmienił prace i pracuje jako telemarketer znów opartą na umowę zlecenie zarobki około 2 tyś. Z...
Prosiłbym o pomoc. Więc kupiłem sobie auto prywatnie od handlarza sprzedał mi na fakturę nie musiałem płacić podatku. Ciągle coś w tym aucie wychodzi zgłosiłem to e mailowo po około 12 dniach. Oczywiście handlarz mówi że nic nie ukryła ni nic mi nie naprawi(auto miało np. El podnoszona klapę bagażnika co się okazało ktoś wyjął z niej silnik ) ale. Najlepsze jest że zapłaciłem online za historię auta i przyszło mi że w Niemczech miał. Dwa razy wyp...
Witam! Pracodawca już któryś raz z kolei chce przymusić mnie do delegacji, ale między innymi z powodu sytuacji w domu jechać nie mogę. Czy mogę odmówić delegacji powołując się na art. 42 par 4? (jestem maszynista i na umowie mam wpisane "moja miejscowość", a oni chcą mnie do "innej miejscowości" oddelegować na to samo stanowisko)....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: