Dzień dobry,
Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek.
Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia.
Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej?
Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
24-11-2020
Są odpłatne strony,gdzie można numer księgi pozyskać.
anonim cytuj
24-11-2020
A czy mogłbyś/mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
I osoba ta wiedzieć nie będzie, zresztą księgi wieczyste są jawne. Ewentualnie teścia podpytać można.
anonim cytuj
24-11-2020
Niestety ta opcja odpada...
anonim cytuj
24-11-2020
Można obejrzeć księgi on-line, ta osoba nie będzie tego widziała. Jeżeli chodzi o numer księgi, musisz go znać, ewentualnie skorzystać z płatnych stron.
anonim cytuj
24-11-2020
A gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
Księgi przegląda się tu: https://ekw.ms.gov.pl/eukw_ogol/menu.do
anonim cytuj
24-11-2020
jeżeli chodzi o numer księgi, nie będę polecała bo ja z reguły mam numer KW którą oglądam. Dawno nie korzystałam z płatnych stron, więc nie chcę wprowadzić w błąd.
anonim cytuj
24-11-2020
Znalazłam. A jeżeli przy numerze księgi wieczystej lokalu nie ma cyferki kontrolnej to co wtedy?
anonim cytuj
24-11-2020
To mozesz strzelać od 1 do 9 :) To tylko 9 prób. Mówię zupełnie poważnie. Wpisuj po kolei od 1 do 9, zajmie ci to 3 minuty.
Brałam udział w kolizji, w której policja stwierdziła moje sprawstwo i zarzuciła mi wykroczenie z art. 86 par. 1 k.w. Nie przyjęłam mandatu. Dzień później pozyskałam nagranie z kamery monitoringu, z którego wynika wina tego drugiego kierowcy. Złożyłam nagranie na Policji i złożyłam wyjaśnienia. Policja stwierdziła, że faktycznie popełnili błąd, ale nic nie może już zrobić i i tak musi skierować sprawę do Sądu, który mnie uniewinni. Co mogę zrobić...
Dzień dobry, jak mogę zabezpieczyć majątek mojej córki (11 lat) na wypadek mojej śmierci przed jej 18-tymi urodzinami ? Czy mogę jakoś prawnie zabezpieczyć (testamentem ??) żeby zarządcą jej spadku po mnie nie był jej ojciec?...
Полезная штука
just know that for long-term use of posture [url=https://medium.com/@betbisa04/the-essential-support-for-comfort-and-health-5072fa502877]https://medium.com/@betbisa04/the-essential-support-for-comfort-and-health-5072fa502877[/url], you will need order additional adhesive materials for the monitor separately. in order to help visitor in improving posture, Dr. Shah will share some tips....
Dzień dobry, kilka lat temu otrzymałem dom z zapisem: " [moje dane] na życzenie babci [dane] i brata ojca [dane] nieodpłatnie na ich rzecz dożywotnią służebność polegająco na prawie korzystania z parteru domu mieszkalnego z prawem wejścia, prawie korzystania z budynków gospodarczych z prawem swobodnego poruszania się po działce". Czy ten zapis oznacza że wszelkie opłaty za media, utrzymanie nieruchomości czy żywność lub ubiór ponoszę ja...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: