Dzień dobry,
Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek.
Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia.
Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej?
Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
24-11-2020
Są odpłatne strony,gdzie można numer księgi pozyskać.
anonim cytuj
24-11-2020
A czy mogłbyś/mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
I osoba ta wiedzieć nie będzie, zresztą księgi wieczyste są jawne. Ewentualnie teścia podpytać można.
anonim cytuj
24-11-2020
Niestety ta opcja odpada...
anonim cytuj
24-11-2020
Można obejrzeć księgi on-line, ta osoba nie będzie tego widziała. Jeżeli chodzi o numer księgi, musisz go znać, ewentualnie skorzystać z płatnych stron.
anonim cytuj
24-11-2020
A gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
Księgi przegląda się tu: https://ekw.ms.gov.pl/eukw_ogol/menu.do
anonim cytuj
24-11-2020
jeżeli chodzi o numer księgi, nie będę polecała bo ja z reguły mam numer KW którą oglądam. Dawno nie korzystałam z płatnych stron, więc nie chcę wprowadzić w błąd.
anonim cytuj
24-11-2020
Znalazłam. A jeżeli przy numerze księgi wieczystej lokalu nie ma cyferki kontrolnej to co wtedy?
anonim cytuj
24-11-2020
To mozesz strzelać od 1 do 9 :) To tylko 9 prób. Mówię zupełnie poważnie. Wpisuj po kolei od 1 do 9, zajmie ci to 3 minuty.
Jest jakiś paragraf zeby odwołać się od składania zeznań w sądzie jako świadek w sprawie rozodowej? Wiem ze cokolwiek bym nie powiedziała będzie zle i boję się ze osoby pokrzywdzone moimi zeznaniami będą chciały uprzykrzyc mi zycie...
...
Znajoma uległa wypadkowi w pracy. Pracuje w Dziale gdzie sterylizuje się narzędzia do operacji. Po sterylizacji, niektóre narzędzia musi dostarczyć do innego budynku. W tym celu musi wyjść z jednego budynku szpitala i przejść na terenie szpitala do drugiego budynku. W dniu, w którym uległa wypadkowi ( jest na zwolnieniu ponieważ poważnie uszkodziła sobie między innymi staw skokowy) była gołoledź, było bardzo ślisko a teren należący do szpitala ni...
Czy pracownik, który rozwiązuje umowę na czas nieokreślony z zachowaniem okresu wypowiedzenia, w czasie którego przebywa na zwolnieni lekarskim ma prawo kontynuować L4 po rozwiązaniu umowy?
Do kogo lekarz wysyła wówczas zwolnienie oraz jakie dokumenty dostarczamy do ZUS?
Jakie pracownik a jakie buły pracodawca? ...
Teściowie podpisali bardzo nie korzystną dla siebie umowę sprzedaży mieszkania.
Podpisali umowę przedwstępną w biurze nieruchomości i w umowie jest informacja o zadatku 10000zł.
Chcą zrezygnować z transakcji co wiążę się oczywiście z podwójną zapłatą zadatku.
I teraz mam 2 pytania.
Czy jest jakaś szansa na to, żeby tylko oddać kupującym ich 10000zł ?
Drugie pytanie natomiast mam takie iż Pani z biura domaga się po zerwaniu umowy przedwstępne...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: