Dzień dobry,
Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek.
Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia.
Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej?
Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
24-11-2020
Są odpłatne strony,gdzie można numer księgi pozyskać.
anonim cytuj
24-11-2020
A czy mogłbyś/mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
I osoba ta wiedzieć nie będzie, zresztą księgi wieczyste są jawne. Ewentualnie teścia podpytać można.
anonim cytuj
24-11-2020
Niestety ta opcja odpada...
anonim cytuj
24-11-2020
Można obejrzeć księgi on-line, ta osoba nie będzie tego widziała. Jeżeli chodzi o numer księgi, musisz go znać, ewentualnie skorzystać z płatnych stron.
anonim cytuj
24-11-2020
A gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
Księgi przegląda się tu: https://ekw.ms.gov.pl/eukw_ogol/menu.do
anonim cytuj
24-11-2020
jeżeli chodzi o numer księgi, nie będę polecała bo ja z reguły mam numer KW którą oglądam. Dawno nie korzystałam z płatnych stron, więc nie chcę wprowadzić w błąd.
anonim cytuj
24-11-2020
Znalazłam. A jeżeli przy numerze księgi wieczystej lokalu nie ma cyferki kontrolnej to co wtedy?
anonim cytuj
24-11-2020
To mozesz strzelać od 1 do 9 :) To tylko 9 prób. Mówię zupełnie poważnie. Wpisuj po kolei od 1 do 9, zajmie ci to 3 minuty.
Prawomocny wyrok 180 dni wiezienia, za nieodrobienie godzin. Osoba nie wiedziała, ze toczy sie postepowanie karne, zmieniała miejsce zamieszkanka 3 razy. Zatrzymanie na ulicy. Proszę mi powiedzieć, czy jest jakaś szansa na dozor elektroniczny? Czy jest szansa na zaskarżenie wyroku? Dodam jeszcze, ze jeden adwokat twierdzi, ze tak, drugi, ze nie ma sensu sie w to bawic. Co mozna zrobic?...
Dzień dobry, zdecydowałem się na kupno działki budowlanej. Z właścicielem działki ustaliliśmy już cenę. Mieliśmy też ustalony termin podpisania umowy notarialnej. Wszystko było w zasadzie gotowe. Niestety z przyczyn osobistych musiałem zrezygnować z kupna tej działki. Właściciel grozi mi sądem za to, że zrezygnowałem, a się "umawialiśmy" i że przeze mnie "stracił ponad tydzień czasu". Czy w związku z tym, właściciel będzie mia...
Dzień dobry,
03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...
Dzień dobry, proszę podpowiedzieć, czy ojciec który ma ustalone kontaktu, może do dzieci przychodzić dodatkowo, kiedy mu się podoba? Bez mojej zgody?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: