Dzień dobry,
Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek.
Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia.
Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej?
Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
24-11-2020
Są odpłatne strony,gdzie można numer księgi pozyskać.
anonim cytuj
24-11-2020
A czy mogłbyś/mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
I osoba ta wiedzieć nie będzie, zresztą księgi wieczyste są jawne. Ewentualnie teścia podpytać można.
anonim cytuj
24-11-2020
Niestety ta opcja odpada...
anonim cytuj
24-11-2020
Można obejrzeć księgi on-line, ta osoba nie będzie tego widziała. Jeżeli chodzi o numer księgi, musisz go znać, ewentualnie skorzystać z płatnych stron.
anonim cytuj
24-11-2020
A gdzie mogę go znaleźć? Nie chciałabym zapłacić bezskutecznie
anonim cytuj
24-11-2020
Księgi przegląda się tu: https://ekw.ms.gov.pl/eukw_ogol/menu.do
anonim cytuj
24-11-2020
jeżeli chodzi o numer księgi, nie będę polecała bo ja z reguły mam numer KW którą oglądam. Dawno nie korzystałam z płatnych stron, więc nie chcę wprowadzić w błąd.
anonim cytuj
24-11-2020
Znalazłam. A jeżeli przy numerze księgi wieczystej lokalu nie ma cyferki kontrolnej to co wtedy?
anonim cytuj
24-11-2020
To mozesz strzelać od 1 do 9 :) To tylko 9 prób. Mówię zupełnie poważnie. Wpisuj po kolei od 1 do 9, zajmie ci to 3 minuty.
Proszę mi powiedzieć, czy jeśli jestem w związku nieformalnym od 11 lat to czy przysługuję mi coś z ubezpieczenia prywatnego za śmierć teścia. Mam polisę, ale tam jest tylko śmierć rodziców/śmierć rodziców współmałżonka....
Witam , wydzwania do mnie firma windykacyjna dość nieuprzejmi , Czy mam prawo podawać swój PESEL bądź datę urodzenia ? Powiedziałem , że nie mam obowiązku podawać to mi odpowiedziała babka , że lepiej abym podał bo potem może źle się skończyć dla mnie i się rozłączyłem ..Jest jakiś paragraf kodeks który mogę podać przy następnym telefonie od nich ?
...
Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci....
Proszę powiedzcie jak to ugryźć. Dziewczyna 17 lat zakochała się w 35 letnim mężczyzna jest w niego ślepo wpatrzona i prawdopodobnie omamiona i wyprowadziła się z domu bez zgody matki. Matka nie zgodziła się na ich związek i dlatego małoletnia wyprowadziła się do babci. W czerwcu 2024 kończy 18 lat. Co matka ma w takiej sytuacji zrobić ? Wniosek do sądu ? Córka chce od niej alimentów które dostaje matka i wszystkich pieniędzy które na nią utrzymu...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: