odwołanie od postanowienia sądu (alimenty)

Czy można się odwołać od postanowienia sądu jeśli chodzi o sprawy alimentacyjne?
Chodzi o to że osobno został złożony pozew na alimenty na jedno dziecko i drugi pozew na podwyżkę alimentów na drugie dziecko. Sąd postanowił ze połączy te sprawy.
Czy strona może się odwołać od tego?
anonim cytuj
20-11-2020
A jaki powód odwołania? Dotyczy to dzieci jednego ojca?

anonim cytuj
20-11-2020
Tak dotyczy to dzieci jednego ojca, ja się chciałam zapytać czy może się matka odwołać jeśli sąd wydał takie postanowienie że łączy obie sprawy alimentacyjne.

anonim cytuj
20-11-2020
Myślę że odwołanie tu nic nie zmieni.

anonim cytuj
20-11-2020
Dziękuję...

anonim cytuj
20-11-2020
A tak z czystej ciekawości dlaczego zależy Ci na dwóch osobnych sprawach?

anonim cytuj
20-11-2020
Nie mi zależy. Dla nas to dobrze tylko pytamy czy istnieje taka możliwość, chodzi o byłą żonę mojego przyszłego męża.

anonim cytuj
20-11-2020

Sugerowane Tematy

W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne.
Mam pytanie. Mieszkam w Finlandii of prawie 4 lat. Na święta planuje się wybrać do rodziców do Polski samochodem. W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne. Czy jeśli posiadam samochód na Fińskich rejestacjach, to mogę się na coś powołać przy kontroli policji czy misze wyskrobywać kolce? Pytam ponieważ zostały mi 2 miesiące do wyjazdu, więc wole wiedzieć i np. kupić dodatkowe koła, niż potem na parkinku ba...
Dlaczego policjanyt prosił o moją date urodzenia?
Została mi doręczona przesyłka polecona z komendy policji przez policjanta. Podpisałam pełnym imieniem i nazwiskiem oraz datę doręczenia. Po przekazaniu mi przesyłki policjant polecił mi abym podała swoją datę urodzenia. Podałam i policjant odjechał a ja zastanawiam się, po co mu była potrzebna moja data urodzenia skoro wszystkie moje dane są w KMP jako świadka zdarzenia. Czy powinnam podawać tą datę czy mogłam odmówić. To było tak szybko że bez ...
Czy mogę przepisać dom na jedno z dzieci?
Mam dom na wsi, który był wspólnie z mężem. Mąż zmarł i teraz bym chciała to uregulować i przepisać na jedno z dzieci które jest, ze mną ,jak to wygląda prawnie, zaznaczam że pozostałe dzieci się mną nie interesują i w niczym nie pomagają, czy jest taka możliwość że można przepisać tylko na jedno z dzieci....
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. Rodzina domaga się oddania obrazu z tego mieszkania. Czy mogą się o niego upominać??
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. W mieszkaniu jest stary obraz - znalazłam podobny w internecie sprzedawany za ok 1000 zl. Odkąd pamiętam czyli od ok 40 lat obraz był w naszym mieszkaniu. Teraz po śmierci taty dalsza rodzina mnie dosłownie osacza ze to ich obraz i chce żebym im go oddała. straszy mnie sądem. Dla mnie obraz ma wartość sentymentalna gdyż zawsze był w domu a poza tym to pamiątka teraz. Ja nic nie wiem na temat pochodzenia tego ob...

Wyszukiwarka