Pytanie odnośnie praw rodzicielskich

Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?

anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.

anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.

anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?

anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.

anonim cytuj
17-11-2020
Dziękuję bardzo za pomoc!

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji.
Dostałam pismo od komornika z zawiadomieniem o wszczęciu egzekucji. Problem polega na tym, że nie dostawałam prędzej żadnych pism z sądu, żeby w ogóle się odwołać, a dług jest niezapłaconym ubezpieczeniem (tak się domyślam, bo wierzyciel jest firmą ubezpieczeniową), natomiast ja nigdy nie ubezpieczałam niczego w tej firmie. Pismo od komornika również przyszło na adres, pod którym nie mieszkam od dawna (zameldowania), ale zostało mi przekazane awi...
Dane ojca w akcie urodzenia dziecka.
Chciałabym prosić o poradę odnośnie NN w akcie urodzenia. Jakie są procedury? Jak to wygląda po porodzie jeśli ojciec będzie chciał ubiegać się o uznanie ojcostwa? Kto płaci za testy? Na jaką pomoc mogę liczyć z racji tego, że alimentów automatycznie nie mogę pobierać?...
starszy syn odziedziczył mieszkanie po moich rodzicach testament notarialny
Witam, starszy syn odziedziczył mieszkanie po moich rodzicach testament notarialny bez wydziedziczenia mnie jako jedynego spadkobiorcy ustawowego. Rodzice zawsze chcieli żeby podzielić wnuków , niestety mlodszy jest niepełnoletni. Starszy syn stwierdził że nie sprzeda mieszkania i nie podzieli się " wywlekając" state rodzinne spory. Wiem że mam prawo do zachowku , gdy starszy syn się o tym dowiedział wściekł się że oczekuje sprzedaży mi...
List polecony z sądu
Mam taki problem. Osoba w wieku 93 lat i mająca problemy z poruszaniem czekała na list z Sądu. Pech chciał, że listonosz przyszedł, gdy byla przez krótka chwilę sama i kiedy udało jej się dojść do drzwi domofon przestał dzwonić. Na poczcie usłyszeliśmy, ze opcja dostarczenie powtórne na życzenie za opłatą działa tylko w przypadku zwykłych poleconych. Czy można cos zrobić, żeby pismo z sadu po powrocie do niego nie błąkało się gdzieś w nieskonczon...

Wyszukiwarka