Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?
anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.
anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.
anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?
anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.
Zawarłem ugodę alimentacyjną z partnerką. (Bez notariusza, mediatora) napisała wniosek, ja podpisałem I złożyliśmy po prostu do sadu. Wkrótce się rozstaliśmy I wyrzuciła mnie z mieszkania. Niedawno przyszło pismo z sadu, ze w ów wniosku są braki formalne. W związku z czym mam pytanie czy te alimenty są ustalone czy nie? Do tej pory płaciłem, lecz przy samodzielnym utrzymaniu nie stać mnie płacić tak wysokich alimentów jak na ugodzie tj. 1100 zł. ...
Dzień dobry
Pracuję w odzieżowym sklepie sieciowym. Dotychczas moim pracodawcą była spółka x, a z dniem 1.09.23 otrzymałam nową umowę na czas określony 1 rok z pracodawcą spółką y (spółka ma inny NIP). Pracuję nadal w tym samym sklepie w tym samym miejscu, zmieniła się tylko spółka zatrudniająca oraz okres i daty umowy. Poprzednią umowę miałam na rok. Czy w związku z tym jest to zupełnie nowa umowa i okres wypowiedzenia jaki mi przysługuje to 2 ...
Zezłomowałem pojazd 31 stycznia 2020r.
Nie zgłosiłem tego do ubezpieczalni, w między czasie byłem w Anglii, potem w innym miejscu zamieszkania w Polsce. Przez prawie 3 lata, cisza, zero odzewu (Albo ja nie miałem jak otrzymać od nich listu)
Dziś dostaję SMS od działu windykacji ubezpieczalni, że mam zapłacić 1500zł, inaczej droga sądowa.
Dopiero teraz wysłałem im skan zaświadczenia o demontażu pojazdu.
I teraz, czy mają prawo żądać ode mnie p...
Dzień dobry. Proszę o pomoc jak rozumieć poniży zapis umowy. Wraz z partnerem jestem najemcą i cztery lata temu podpisaliśmy umowę najmu okazjonalnego, która przedłużana jest ona co roku aneksem na kolejny okres (rok). W tym miesiącu został podpisany aneks na kolejny rok (z adnotacją o wzroście kwoty najmu). Czy zgodnie z poniższym zapisem mogę wypowiedzieć umowę z okresem wypowiedzenia wynoszącym 2 miesiące? Czy zgodnie z tym kaucja wniesiona na...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: