Pytanie odnośnie praw rodzicielskich

Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?

anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.

anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.

anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?

anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.

anonim cytuj
17-11-2020
Dziękuję bardzo za pomoc!

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Mieszkanie a rozwód.
Dobry wieczór, Jak wyglądą taka sytuacja od strony prawnej? Żona znajomego zakupiła mieszkanie w 2015 z własnych środków co zaznaczyła w akcie notarialnym. Przez te lata znajomy zrobił remont mieszkania za około 40 tysięcy. Na dzień dzisiejszy mieszkanie jest warte ze 150 tysięcy. Formalnie nadal są małżeństwem, ale planują rozwód. Czy w przypadku rozwodu znajomy ma jakieś prawa do tego mieszkania?...
Wypowiedzenie umowy drogą mailową.
Moja sytuacja wygląda następująco. Dostałem wczoraj ofertę pracy. Pracuje zdalnie w Łodzi mój obecny pracodawca ma siedzibę w Warszawie. Potrzebuję złożyć wypowiedzenie do końca tego miesiąca ale ze względów zdrowotnych nie będę mógł się pojawić w Warszawie. Czy wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony w formie maila i załączonego do niego pliku pdf bez podpisu elektronicznego będzie skuteczne?...
Niewypłacenie pensji w terminie.
Wczoraj był 10 nie wpłynęła wypłata na nasze konta ( umowa o pracę ), kiedy napisaliśmy do pracodawcy ten powiedział, że wczoraj wykonał przelewy, dziś jest 11 i jeszcze nic nie dostaliśmy. Co możemy zrobić czy wolno nam nie przyjść do pracy ? Czy coś grozi pracodawcy ? Czy można porzucić taką pracę?...
Czy szef ma obowiązek zapewnić nam wodę pitną i do umycia kubka czy sztucicy?
Witam. Mam problem z moim szefem a mianowicie: pracuje w zakładzie pracy chronionej jako pracownik ochrony fizycznej bez licencji. Obszar do pilnowania i patrolowania jest duży, bo na posterunek żeby dojść to jest 2 km ponad. Do tego dochodzą patrole podczas służby i podczas powrotu na bazę jeszcze jeden. Dodam, że wszędzie chodzimy pieszo. Zmiany są 12 godzinne (dniówka i nocka). Czy inspektor ma obowiązek zapewnić nam wodę pitną i do umycia kub...

Wyszukiwarka