Pytanie odnośnie praw rodzicielskich

Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?

anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.

anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.

anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?

anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.

anonim cytuj
17-11-2020
Dziękuję bardzo za pomoc!

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Przywrócenie terminu w postępowaniu egzekucyjnym.
Witam, chciałbym złożyć wniosek o przywrócenie terminu w postepowaniu egzekucyjnym w administracji. Dowiedziałem się że mam zajęty rachunek bankowy, informację ta otrzymałem dopiero w placówce bankowej podczas wizyty. Okazało się, że na adres pod którym od wielu lat nie mieszkam został wysłany tytuł wykonawczy, który odebrał ktoś z rodziny z 2 miesiące temu i zapomniał mi powiedzieć. Nie jestem w stanie złożyć zarzutu, bo od momentu doręczenia je...
Odrzucona płatność w sklepie.
W jednym ze sklepów spożywczych pokazano mi zdjęcie z kamery (możliwe że to byłam ja tak na 70%). Że miesiąc temu gdy kupowałam, płatność została odrzucona a ja odeszłam. Pani odwoływała się do mojego sumienia że mam jej zapłacić. W sklepie byli ludzie ja w szoku i się tylko pytałam jak to możliwe że ona nie zareagowała w sklepie jak odrzuciło transakcje. Tłumaczyła się że dużo ludzi było itp. że strachu i wstydu trochę ( była ze mną córka) zapła...
Jakie grożą konsekwencje za brak udzielenia informacji publicznej?
Jakie grożą konsekwencje za brak udzielenia informacji publicznej?...
Umowa dożywocia.
Hej, Dostałem od wujka propozycję przepisania na mnie mieszkania w formie umowy dożywocia. Wujek chciałby chyba jakąś kwotę i mieszkać tam do śmierci, a potem ja bym to przejął. Tak to zrozumiałem. Wujek ma 88 lat. Ale ma też syna. Nie wiem do końca jak są sformułowane te umowy dożywocia, nie mam doświadczenia w tego typu sprawach. Ogólnie wujek ma kiepski kontakt z synem, dlatego chce przepisać to mieszkanie na mnie. Pytanie, co w takiej umowi...

Wyszukiwarka