Pytanie odnośnie praw rodzicielskich

Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?

anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.

anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.

anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?

anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.

anonim cytuj
17-11-2020
Dziękuję bardzo za pomoc!

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Co grozi za nie opłacenie podatku od zakupu auta?
Dzień dobry. W sierpniu zakupiłam auto. Niedawno dowiedziałam się o podatku. W umowie jest zawarty punkt dotyczący urzędu skarbowego i podatku, ale jest on przekreślony. Sprzedający zapewnił, że mam się nie martwić podatkami, wtedy nie wiedziałam o co mu chodzi. Nie mam jednak takiego potwierdzenia na piśmie. Sprzedający to osoba prywatna. Czy jest jakiś sposób żeby dowiedzieć się czy sprzedający zapłacił podatek? Czy grozi mi jakaśc kara finanso...
Odroczenie-
Czy okres ten zostanie uwzględniony nie e mogę wysłać poczty że na stan zagrożenia ...
"zmuszenie" do urlopu
Dzień dobry, Podczas lockdownu nasz sklep został zamknięty i przebywaliśmy wtedy w domu oprócz kilku dni, w których przyjechaliśmy przyjąć dostawę. W dniu wczorajszym pracodawca oznajmił nam, że mamy wszystkie nasze dni urlopowe wpisać właśnie w ten okres kiedy byliśmy zamknięci (czyli wstecz). Wszyscy w pracy nie wyraziliśmy na to zgody, chcemy ten urlop faktycznie wykorzystać w przyszłości. Dzisiaj zadzwonił do mnie regionalny z informacją, że...
Ważność podpisu na testamencie.
Mam do was takie nietypowe pytanie o ważność testamentu. Wiadomo, że najlepiej sporządzić go u notariusza, ale ze względu na stan zdrowia osoby której sprawa dotyczy jest to mocno problematyczne, w dodatku testament wg. tego co mi staruszka mówiła będzie dość obszerny, minimum kilkanaście jak nie kilkadziesiąt stron – tak szacuję, co powoduje, że napisanie jego odręczne także będzie problematyczne. Oczywiście można go sporządzić komputerowo i pot...

Wyszukiwarka