Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?
anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.
anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.
anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?
anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.
Hej, chciałabym prosić o poradę, w skrócie, mój tata mieszka w mieszkaniu po swoim ojcu, mieszka tam koło 30 lat, mieszkanie nie było wykupione na własność, było zadłużone ale zostało spłacone i mój tata będąc w spółdzielni dowiedział się że ma do końca września się wyprowadzić i dostanie tylko wkład własny mieszkania koło 240 tys. I teraz moje pytanie brzmi czy oni mogą tak po prostu mojego tatę wyrzucić z tego mieszkania? Nie dostał żadnego pi...
Witam, chcę zatrudnić pewną osobę na wyższe stanowisko ale po dostarczeniu od niej papierów, dyplom ukończenia politechniki wygląda trochę podejrzanie. Czy mam możliwość sprawdzenia wiarygodności ukończenia studiów jako pracodawca?...
Potrzebuje porady/pomocy prawnej pro bona
29 kwietnia 2025 bylem w Londynskim konsulacie odnowic paszport , boten mi wygasa 7 go Maja 2025.
Tam sie dowiedzialem ze decyzja sadu rejonowego lublin wschod zostalem uznany za zmarlego, mimo ze zyje
10 lat temu tez w tym konsulacie wyrabialem biometryczny paszport, ten ktory obecnie posiadam, ktory wyrabialem na podstawie paszportu wyrobionego w konsulacie wieden w 2004.
W konsulacie otrzymalem sig...
Dzień dobry, planujemy z narzeczonym po ślubie mieć rozdzielność majątkową. Czy mimo to będziemy mogli mieć wspólne konto? W naszym banku nie ma opcji aby konto miało dwóch właścicieli. Jest możliwość aby był 1 właściciel i osoba posiadająca pełnomocnictwo. Czy gdy mąż przelewałby mi co miesiąc środki na moje konto które służyłoby za konto wspólne to czy przy ewentualnym rozwodzie może żądać zwrotu tych środków?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: