Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?
anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.
anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.
anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?
anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.
Cześć,
mam taką zagwozdkę. Tydzień temu zmarł mój Dziadek, miał sporo długów, ale żadnego majątku trwałego, nie miał mieszkania, auta itp. Wysokość jego emerytury jest wyższa niż Babci, więc z tego co słyszałam to Babcia będzie mogła pobierać jego emeryturę. Ale tak się zastanawiam, czy jeśli Babcia odrzuci spadek to dalej będzie mogła pobierać jego emeryturę, czy to się wyklucza?...
Złapałem złodzieja na działce na włamaniu na gorącym uczynku i złodziej został skazany trafił do więzienia oraz ma mi zapłacić 2000 zł. Jest tylko jeden problem w wyroku. Nie podano sposobu zapłaty ani terminu. W zamian była dołączona do wyroku kartka z informacją że mam sam poinformować złodzieja jak mi ma zapłacić. Jak dla mnie to jest jakiś żart. Wiadomo że nie będzie odbierał pism ode mnie, na sprawie też się nie stawił. Czy ja mogę ten wyrok...
Jadąc nocą wjechałam w leżący na środku jezdni bieżnik opony od tira. W miejscu nieoświetlonym i dość ruchliwym. Mam uszkodzoną chłodnicę i zderzak przedni.
Pytanie jest czy mogę liczyć na odszkodowanie od zarządu dróg? Gdzie mam zgłosić takie zdarzenie?...
Około pół roku temu przez nieszczelny brodzik łazienkowy sąsiadki zalana została moja ściana. Szkodę tę ujawniła na polecenie Zarządcy Wspólnoty Mieszkaniowej firma, która zrobiła zdjęcia i raport, który jest do wglądu u Zarządcy.
Po rozmowie z sąsiadką okazało się, że nie ma ubezpieczenia. Umówiliśmy się, że poproszę o wycenę firmę, która kilka miesięcy wcześniej remontowała mi ten pokój. Gdy tę wycenę przedstawiłem, Pani zgodziła się, ale po k...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: