Pytanie odnośnie praw rodzicielskich

Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?

anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.

anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.

anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?

anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.

anonim cytuj
17-11-2020
Dziękuję bardzo za pomoc!

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Kamery w pracy.
Dzień dobry, mam pytanie. Do czego mogą być używane kamery w pracy ? Czy do śledzenia pracownika ? Czy tylko w poszczególnych przypadkach ale to jakich?...
Wezwanie do zapłaty za szkolenie.
Cześć, dostałem wezwanie do zapłaty kwoty ,,wynikającej z nie spełnienia warunków umowy szkoleniowej". Chodzi o tzw. ,,lojalkę". Była zawarta na okres trzech lat, jednak sprawa przedstawia się następująco: Umowa o pracę została rozwiązana wraz z upływem czasu, na który została zawarta. Dostałem umowę na okres próbny 3msc., następnie na rok i dalej umowy nie dostałem od pracodawcy, nie wynikało to z mojej niechęci do kontynuowania wspó...
Zmiana terminu wykonania.
Czy zapis w umowie że prace mogą być przesunięte ze względu na złe warunki atmosferyczne, które są typowe dla danej pory roku (firma się tłumaczy ujemnymi temperaturami w zimie) ma moc prawną. Czy można rozwiązać umowę z taką firmą? Ta zima raczej odbiega od typowych zim bo jest cieplejsze. Z góry dziękuję za odpowiedzi....
Zmiana menu weselnego ze strony zleceniobiorcy.
Witam. Mój problem polega na tym, że 03.01.2023 podpisałam umowę na salę weselną na sierpień 2024. Otrzymałam wtedy menu, które wg zapisu umowy stanowi integralną jej część. W dniu wczorajszym tj. 14.08.2023 byłam u właściciela sali i przedstawił mi menu, które rzekomo obowiązuje od 2023 r. Ale w umowie nie ma zapisu, że on zastrzega sobie prawo do zmiany menu. Czy wobec tego mam pełne prawo do odrzucenia jego propozycji menu i trzymania się t...

Wyszukiwarka