Pytanie odnośnie praw rodzicielskich

Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?

anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.

anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.

anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?

anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.

anonim cytuj
17-11-2020
Dziękuję bardzo za pomoc!

anonim cytuj
17-11-2020

Sugerowane Tematy

Co oznacza miejsce pobytu dziecka przy matce?
Czy jak dziecko ma miejsce zamieszkania przy matce, to ojciec może je zabrać np. ze żłobka i powiedzieć, że teraz dziecko będzie przy nim? Czy to miejsce zamieszkania ma w praktyce jakieś znaczenie?...
Upadłość konsumencka.
Dzień dobry . Mam kolegę bardzo zadłużonego . Chciał on sprzedać nieruchomość ale dowiedział się że nie może bo 1/4 domu ma rodzina z Niemiec z którą nie ma żadnego kontaktu a 3/4 ma on odziedziczone w spadku wraz z długami po jego zmarłej matce. Chcę się dowiedzieć czy faktycznie nie może tej nieruchomości sprzedać ?...
Nadanie klauzuli wykonalności.
Czy po rozwodzie postanowienie w sprawie alimentów z klauzulą przychodzi z automatu, czy trzeba wystąpić do sądu o taki dokument? Czekam już ponad 1,5 m-ca i nic nie otrzymałam. Na portalu informacyjnym też nie ma żadnej informacji....
Odszkodowanie z polisy OC.
Witam, mój tata miał wypadek na rowerze. Został potrącony przez samochód (kobieta najechała na niego od tyłu), został zabrany do szpitala, na miejscu była również policja. Proszę o poradę w jaki sposób przygotować pismo do ubezpieczyciela osoby która spowodowała wypadek, jakie informacje należy w nim zawrzeć aby skutecznie wywalczyć sprawiedliwe odszkodowanie z polisy OC. Jakie załączniki dołączyć do pisma?...

Wyszukiwarka