Witam. Mam pytanie odnośnie praw rodzicielskich.
Ojciec dziecka wyprowadził się z domu z powodu przypuszczan i przyznania się żony do zdrady, jeszcze nie ma rozwodu, zamieszkał po prawie pół roku z nową partnerką zrobił pokój dla syna by mógł do nich spokojnie przychodzić i by miał swoj pokój i kącik.
Matka dziecka ogranicza mu spotkania, ciągle wymyśla różne powody by się nie widzieli, ogranicza mu widzenia z synem co skutkuje że nie widzą się przez dwa tygodnie lub dłużej....
Jej odpowiedzi są typu "jak będę chciała do dostaniesz syna jak nie to nie".
Co może w tej sytuacji zrobić ojciec dziecka ?? Proszę o pomoc.
anonim cytuj
17-11-2020
Kontakty, nie widzenia.
Pozew o rozwód już złożony?
anonim cytuj
17-11-2020
Jeszcze nie. Wystąpiły po drodze inne sytuacje rodzinne i nie miał głowy i finansów do złożenia pozwu.
anonim cytuj
17-11-2020
Na ten moment może złożyć wniosek o kontakty wraz z zabezpieczeniem, ale myślę, że to nie ma sensu i najlepiej złożyć pozew o rozwód wraz z zabezpieczeniem.
anonim cytuj
17-11-2020
Ale jest możliwość złożenia takiego wniosku o kontakty przed pozwem rozwodowym?
anonim cytuj
17-11-2020
Tak, ale doradzam od razu pozew. Jeżeli nie stać go na opłatę, zawsze może wnosić o zwolnienie od kosztów sądowych.
Dokonałem spłaty długu już po przetargu/licytacji, komornik oświadczył, że niestety wiąże go art. 781 kpc i mógł umorzyć egzekucję gdybym okazał potwierdzenie wpłaty zaksięgowane do czasu zakończenia licytacji, a czas na spłatę miałem do końca przetargu. Mimo wszystko po około tygodniu skontaktowałem się z wierzycielami (3 wierzycieli) i wpłaciłem im wszystko to co z nakazów i odsetki (bez kosztów komorniczych) z prośbą o cofnięcie wniosków o egz...
Na umowie mam zapis, że do 5tego każdego miesiąca jest wypłata, a od kilku miesięcy jest ona 6 lub 7 dnia miesiąca. Gdy 5 wypada w dzień wolny wypłatę mamy spozniona. Pracodawca w odpowiedzi na zapytania o czasie wypłaty odp, że on robi przelew 5tego i jest kryty bo z jego konta wypłata wychodzi, tylko, że robi to 5 ale o godz 20. Czy wypłata powinna być 5tego na koncie pracownika?...
Dzień dobry,
Posiadam umowę najmu (jestem Najemcą) lokalu na czas określony (do 31.07.2024 r.). Z przyczyn osobistych (przeprowadzka do innego miasta) musimy zakończyć najem przed czasem.
W umowie mamy zapis dotyczący kary umownej:
"W przypadku wypowiedzenia lub rozwiązania umowy przez Najemcę z przyczyn leżących po stronie Najemcy, Wynajmujący zażąda od Najemcy kary umownej w wysokości dwumiesięcznego czynszu, o którym mowa w §4. ust.1.&...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: