Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??
anonim cytuj
16-11-2020
Mąż nie będzie uprawniony do dziedziczenia. Jeśli dzieci są niepełnoletnie to sąd.
anonim cytuj
16-11-2020
Jak dzisiaj dzwoniłam do notariusza to chciała dane dzieci... I mówiła że mam się nie martwić.. To pewnie wniosek napisać do SR do wydziału Rodzinny i nieletnich
anonim cytuj
16-11-2020
Należy złożyć do właściwego sądu rodzinnego wniosek o zezwolenie na dokonanie czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka - czyli tutaj odrzucenie spadku.
Witam, jak to jest z tym dodawaniem współwłaściciela samochodu. Przeczytałem, że trzeba w tym celu wypełnić umowę darowizny i niby artykuły w internecie dość szczegółowo opisują temat, ale jednak pojawia się kilka niedopowiedzeń. Najważniejsze pytania jakie mi się nasuwają to:
1) Jak z tym podatkiem od darowizny? Osoba, którą chciałbym prosić o bycie współwłaścicielem jest w drugiej grupie podatkowej (jest to wujek), a wartość samochodu określił...
Znalazłem mieszkanie na sprzedaż w mojej okolicy. Okazało się, że obecny właściciel pozbywa się majątku ze względu na jakieś długi z lat młodzieńczych. Sprawa wygląda tak że w trakcie sprawy przepisał mieszkanie na ojca. I ja mam kupić od ojca. Bank dowiedział się o tym, że jest nowy właściciel (ojciec) i podał sprawę do sądu. Czy mogę legalnie kupić to mieszkanie od ojca byłego właściciela? Bo się że że jak kupie to mi je zabiorą....
Od 6 lat nie mieszkam z ojcem dziecka. Wtedy tez sad zasądził alimenty w wysokości 450 zł. Syn w tym roku skończy 8 lat.
Dotychczas kontakty ojca z synem były przez nas ustalane na bierząco-w sumie pewnie z 97% z podawanych przez ojca terminów dochodziło do skutku-nigdy nie robiłam problemów, bo uważam ze ojciec jest tak samo ważny w życiu dziecka jak matka. Ostatnio niestety tworzą się problemy na zasadzie ciągłego udowadniania mi, że jestem p...
Witam , jak wygląda według prawa wymiana pionów wodno-kanalizacyjnych w bloku? Łazienka była remontowana jakiś czas temu rury są zabudowane, pozostawiony dostęp do liczników. Administracja twierdzi że wszystko musimy zrobić na własny koszt czyli rozebrać zabudowę a potem ją naprawić. Czy naprawdę tak jest, jeśli nie to jak z nimi rozmawiać na co się powołać?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: