Spadek

Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??
anonim cytuj
16-11-2020
Mąż nie będzie uprawniony do dziedziczenia. Jeśli dzieci są niepełnoletnie to sąd.

anonim cytuj
16-11-2020
Jak dzisiaj dzwoniłam do notariusza to chciała dane dzieci... I mówiła że mam się nie martwić.. To pewnie wniosek napisać do SR do wydziału Rodzinny i nieletnich

anonim cytuj
16-11-2020
Należy złożyć do właściwego sądu rodzinnego wniosek o zezwolenie na dokonanie czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka - czyli tutaj odrzucenie spadku.

anonim cytuj
16-11-2020
Dziękuję za pomoc

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Właściciel wymienił zamki w drzwiach
Dzień dobry. Mam problem z wynajmującym mieszkanie. Dokładnie 4 dni się opóźniłem z zapłatą za mieszkanie. W tym czasie nie było mnie w domu bo leżałem chory i w tym samym czasie właściciel mieszkania wymienił zamki do drzwi i nie chcę oddać moich ubrań i innych rzeczy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę wejść do mieszkania z policją i ślusarzem? Chodzi mi tylko o ubrania i bieliznę bo resztę rzeczy takich jak tv i inne chcę zostawić wł...
Stypendium stażowe
Miałem mieć staż do końca listopada ale zakończyłem staż w październiku ponieważ nie nauczyłem się prawie nic czy dostanę Stypendium stażowe za październik ?...
Zwolnienie z pracy w dobie pandemii
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie zwolnienia się z pracy mailowo w dobie pandemii (umowa o pracę). Obecnie cała firma pracuje zdalnie i aktualnie nie mam możliwości dać wypowiedzenia bezpośrednio swojemu szefowi. Z tego co zdążyłam dowiedzieć się z internetu, forma taka jest poprawna tylko w przypadku, gdy dokument wypowiedzenia zawarty w mailu posiada kwalifikowany podpis elektroniczny. Jakie są ewentualne konsekwencje przesłania wypowiedzenia p...
Rozpoczęcie działalności.
Witam Chcę zadać pytanie dla niektórych banalne i głupie ale dopiero mam zamiar zacząć działalność gospodarczą więc się uczę. Chcę mieć pewność, że dobrze zrozumiałem podstawy podatkowe żeby wiedzieć dokładnie jak ustalić ceny swoich produktów. Otóż będę trudził się handlem. Załóżmy że kupiłem towar 10szt za cenę 300zł netto (369zł brutto). Aby ustalić cenę dla klienta oczywiście biorę cenę dla mnie jednej sztuki netto czyli 30zł dodaje do nie...

Wyszukiwarka