Spadek

Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??
anonim cytuj
16-11-2020
Mąż nie będzie uprawniony do dziedziczenia. Jeśli dzieci są niepełnoletnie to sąd.

anonim cytuj
16-11-2020
Jak dzisiaj dzwoniłam do notariusza to chciała dane dzieci... I mówiła że mam się nie martwić.. To pewnie wniosek napisać do SR do wydziału Rodzinny i nieletnich

anonim cytuj
16-11-2020
Należy złożyć do właściwego sądu rodzinnego wniosek o zezwolenie na dokonanie czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka - czyli tutaj odrzucenie spadku.

anonim cytuj
16-11-2020
Dziękuję za pomoc

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Dziki lokator.
Witam. Zwracam się do Państwa z prośbą o radę może ktoś miał podobny problem. Otóż w 2017 roku uzyskałam wyrok eksmisyjny z prawem do lokalu socjalnego. Od 6 lat czekam na rzeczony lokal. Prawa takiego nie nabył mój były partner który obecnie zamieszkuje z nami. Na wyroku jest napisane że tylko ja i syn mamy prawo do lokalu. W tym roku zapadła decyzją o rozbiórce budynku w którym mieszkam. Co może znacznie przyspieszył procedurę otrzymania lokalu...
Wniosek o umorzenie postępowania.
Jestem represjonowany politycznie ze względu na wpisy internetowe. Prokuratura wszczęła kilka spraw wobec mnie. Jedną zakończyła uznając mnie ostatecznie za świadka i oddając mi sprzęt komputerowy. Inne sprawy zostały połączone i przesłane do drugiej prokuratury. Ta druga prokuratura uchyliła jeden zarzut, który wydała ta pierwsza. Pozostałe zarzuty postawiono mi już ponad rok temu. Potwierdziłem że ja dokonywałem danych wpisów ale zdecydowanie z...
wypadek / zwierzę leśne
Witam, dziś w drodze do pracy miałam wypadek, wyleciał mi dzik na głównej drodze wojewódzkiej, samochód mocno uszkodzony, nadaje się do kasacji (przewrócił się na bok, nie miałam nawet jak z niego wyjść), byłam w szpitalu, ponieważ bolała mnie głowa i ręka (zbity mięsień) i mam ślady po pasach. Dzik nie przeżył zderzenia, policja przyjechała i spisała, że było takie zdarzenie. Moje pytanie to: czy mogę się ubiegać o odszkodanie? (Na drodze nie by...
wyjazd dziecka za granice bez zgody ojca
Matka mojego dziecka chce wyjechać z synem do Niemiec do pracy. Mam pełne prawa rodzicielskie. Czy może ona wyjechać z naszym synem bez mojej zgody?...

Wyszukiwarka