Spadek

Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??
anonim cytuj
16-11-2020
Mąż nie będzie uprawniony do dziedziczenia. Jeśli dzieci są niepełnoletnie to sąd.

anonim cytuj
16-11-2020
Jak dzisiaj dzwoniłam do notariusza to chciała dane dzieci... I mówiła że mam się nie martwić.. To pewnie wniosek napisać do SR do wydziału Rodzinny i nieletnich

anonim cytuj
16-11-2020
Należy złożyć do właściwego sądu rodzinnego wniosek o zezwolenie na dokonanie czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka - czyli tutaj odrzucenie spadku.

anonim cytuj
16-11-2020
Dziękuję za pomoc

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Różnica w metrażu zakupionego mieszkania.
Zakupiłem spółdzielcze prawo do lokalu. W akcie notarialnym jest zapis, że sprzedający oświadcza, iż przysługuje mu prawo do lokalu składającego się z X pokoi o łącznej powierzchni użytkowej 62m2. Lokal ten sprzedaje za cenę X Kupującemu. Metraż mieszkania przed sprzedażą został potwierdzony poprzez oświadczenie ze spółdzielni mieszkaniowej. Po dokonanych pomiarach na potrzeby remontu okazało się że brakuje 3m2. W spółdzielni powiedzieli, że tak ...
Cofnięcie darowizny.
Mam pytanie, jakie zachowanie ( wiem, rażąca niewdzięczność) może być podstawą do cofnięcia darowizny domu?...
Wypowiedzenie umowy najmu.
Czy mogę wypowiedzieć umowę najmu lokalu mieszkalnego w trybie natychmiastowym zgodnie art. 682 K.c., art. 664 § 2 K.c.? W lutym 2023r. podpisałam umowę najmu lokalu mieszkalnego na rok. Opłaty ponoszę regularnie i w terminie, lecz Wynajmujący nie wywiązał się z ustnej umowy usunięcia wady lokalu mieszkalnego ( usunięcie odpadających płytek ze ścian i podłogi w kuchni, łazienki poprzez remont/ odświeżenie kuchni, łazienki, korytarza) uniemożliwi...
Wezwanie do zapłaty.
Witam 2 lata temu robiłam remont i dziś dostałam wezwanie do zapłaty po dokładnie 2latach i 3 miesiącach z pobliskiego sklepu z materiałami budowalnymi wezwanie do zapłaty na kwotę 480 zł +odsetki 120 zł. Akurat się tak składa ze wszystkie fv i rachunki mam bo robiłam generalny remont. Fv nie była oczywiście brana na firmę i jak w normalnym sklepie zawsze płaciłam karta lub gotowa i w tym wypadku był to gotówka. Na fv widnieje płatność gotówka, ...

Wyszukiwarka