Spadek

Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??
anonim cytuj
16-11-2020
Mąż nie będzie uprawniony do dziedziczenia. Jeśli dzieci są niepełnoletnie to sąd.

anonim cytuj
16-11-2020
Jak dzisiaj dzwoniłam do notariusza to chciała dane dzieci... I mówiła że mam się nie martwić.. To pewnie wniosek napisać do SR do wydziału Rodzinny i nieletnich

anonim cytuj
16-11-2020
Należy złożyć do właściwego sądu rodzinnego wniosek o zezwolenie na dokonanie czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka - czyli tutaj odrzucenie spadku.

anonim cytuj
16-11-2020
Dziękuję za pomoc

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

darowizna- jak obliczyć wartosć darowizny?
Dzień dobry! moze ktoś się orientuje bo nie bardzo wiem jaką kwotę mam podąc u notariusza..... otrzymam w darowiznie budynek użytkowy ( nie nowy, lata świetnosci ma za sobą). U notariusza powinnam złożyc ośwadczenie o jego rynkowej wartosci.... lecz nie znajduje w mojej okolicy podobnych budynków na sprzedaż więc nie wiem ile moze byc wart...a dwa ceny w ogłoszeniach to niekoniecznie ceny sprzedaży.... powinnienem zatrudnić rzeczoznawce żeby wy...
Ojciec dziecka ukrywa dochód.
Dzień dobry, były partner prowadzi swój biznes. Niestety jego dochody wykazują 0 lub minusowy przychód. Wiem że zarabia z pewnością ponad 20 tysięcy. Nie mam jak udowodnić tego przychodu. Co mogę zrobić? O ile mogę się starać na dziecko?...
Czy można zwolnić pracownika będącego na l4?
Czy można zwolnić pracownika będącego na l4? Pracownik pracował około 2 lat w danym zakładzie pracy. Jest na zwolnieniu 4 miesiąc, dodam że przebywa w placówce odwykowej i ma tam ciągłość l4....
Czy można komuś oddać swoją część działki bez udziału wszystkich współwłaścicieli?
Znajoma ma działkę która ma chyba 5 współwłaścicieli. Czy może komuś oddać swoją część bez udziału wszystkich współwłaścicieli? Czy może oddać jednemu z współwłaścicieli ale bez jego obecności u notariusza?...

Wyszukiwarka