Spadek

Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??
anonim cytuj
16-11-2020
Mąż nie będzie uprawniony do dziedziczenia. Jeśli dzieci są niepełnoletnie to sąd.

anonim cytuj
16-11-2020
Jak dzisiaj dzwoniłam do notariusza to chciała dane dzieci... I mówiła że mam się nie martwić.. To pewnie wniosek napisać do SR do wydziału Rodzinny i nieletnich

anonim cytuj
16-11-2020
Należy złożyć do właściwego sądu rodzinnego wniosek o zezwolenie na dokonanie czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka - czyli tutaj odrzucenie spadku.

anonim cytuj
16-11-2020
Dziękuję za pomoc

anonim cytuj
16-11-2020

Sugerowane Tematy

Rozmieniarka na myjni automatycznej po wrzuceniu banknotu 100 zł nie rozmieniła ani złotówki, co zrobić??
Rozmieniarka na myjni automatycznej po wrzuceniu banknotu 100zl nie rozmienila ani złotówki, ale pochłonęła bezpowrotnie banknot. Infolinia milczy, co zrobić aby odzyskać 100zl?...
Czy babcia może zgłosić do ubezpieczenia swojego wnuka ?
Czy babcia może zgłosić do ubezpieczenia swojego wnuka bądź swoją córkę?...
Jak zakończyć obowiązek alimentacyjny?
Witam. Rzuciłam studia, pracuję na pełen etat, mieszkam na swoim. Chciałabym zdjąć obowiązek alimentacyjny z taty, ponieważ nie kontynuuję już nauki. Wystarczy jakaś ugoda między nami czy potrzebny będzie sąd?...
Składowanie odpadów przez sąsiada.
Sprawa wygląda tak, sąsiad postawił coś w rodzaju szopy -wiaty o wymiarach około 2,5x2,5 metra na pojemniki ze śmieciami itp. Wiatę tą ustawił bezpośrednio przy ścianie swego budynku przy narożniku domu w odległości około 1.5 metra od swojego okna oraz około 1.5 metra od granicy mojej posesji. sprawdzając w internecie wyczytać można iż taka budowla powinna się znajdować 2 metry od działki sąsiedniej i 5 metrów od okna pomieszczenia na pobyt stały...

Wyszukiwarka