Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??
anonim cytuj
16-11-2020
Mąż nie będzie uprawniony do dziedziczenia. Jeśli dzieci są niepełnoletnie to sąd.
anonim cytuj
16-11-2020
Jak dzisiaj dzwoniłam do notariusza to chciała dane dzieci... I mówiła że mam się nie martwić.. To pewnie wniosek napisać do SR do wydziału Rodzinny i nieletnich
anonim cytuj
16-11-2020
Należy złożyć do właściwego sądu rodzinnego wniosek o zezwolenie na dokonanie czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka - czyli tutaj odrzucenie spadku.
Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?...
Witam mam pytanie jak wyjadę z dzieckiem do mamy maz ma niebieska kartę złożyłam o powierzenie praw do dziecka. Jak przyjedzie z policją owo mam obowiązek dać mu dziecko? Jeszcze toczy się sprawa w Rybniku o znęcanie się psychiczne i fizyczne....
Dzień dobry. Szukam porady co zrobić w takiej sytuacji. Moja mama bierze ślub z partnerem, który ma już pełnoletnią córkę.
Mieszkanie, w którym mieszka moja mama z partnerem jest zapisane na mnie i mamę. Jak się zabezpieczyć przed przypadkiem, kiedy za jakiś czas jego córka będzie domagała się (po śmierci ojca) jakieś spłaty lub części mieszkania z racji, że jej ojciec tam mieszkał i miał jakiś wkład w to mieszkanie po ślubie. Jakaś intercyza c...
Mam pytanie odnośnie zajęcia przez komornika. Mam długi z tytułu niespłaconych pożyczek, dostałem też informację o zajęciu części mieszkania. Czy jeśli dostaję najniższą krajową (a więc minimum) to czy komornik może coś z tego ruszyć (zabrać jakąś część)?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: