Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??
anonim cytuj
16-11-2020
Mąż nie będzie uprawniony do dziedziczenia. Jeśli dzieci są niepełnoletnie to sąd.
anonim cytuj
16-11-2020
Jak dzisiaj dzwoniłam do notariusza to chciała dane dzieci... I mówiła że mam się nie martwić.. To pewnie wniosek napisać do SR do wydziału Rodzinny i nieletnich
anonim cytuj
16-11-2020
Należy złożyć do właściwego sądu rodzinnego wniosek o zezwolenie na dokonanie czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka - czyli tutaj odrzucenie spadku.
Mam 2 samochody na siebie niestety kupione po ślubie teraz czekam.na sprawę rozwodową. I chciała bym sprzedać drugi samochód bo nie są mi potrzebne 2. Ale "jeszcze" mąż nie chce oddać mi ani samochodu ani dowodu rejestracyjnego żebym mogła auto na siebie przerejestrować. Dodam ze auto stoi na mnie ubezpieczenie także. Policjant kiedyś mi powiedział, że jeśli auto jest na mnie i ubezpieczenie tez to ja decyduje kto jeździ samochodem, al...
We wrześniu złożyłam wypowiedzenia za porozumieniem stron. Pod koniec września zarejestrowalam się w PUP. Dostałam informację że zasilek przysługuje mi od 2 stycznia. Dlaczego zasiłku nie dostane juz w styczniu tylko w połowie lutego czyli nie po 3msc tylko 4,5msc.?!...
Po jakim czasie od zabrania zaległości przez komornika z urzędu skarbowego, komornik odblokowuje konto? Dzwoniłam do niego, mówił że w ciągu 3 dni roboczych będzie już uregulowane wszystko. Po ponad tygodniu dalej konto jest zablokowane mimo, że mandat jest już opłacony...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: