obowiązki przed rozwodem

Witam Kolezanka odeszla wraz z dziecmi od przemocowego meza Obecnie mieszka u kolezanki Za tydzien ma wynajac mieszkanie I zlozyc papiery rozwodowe Zaznaczam ze zarowno ona jak i dzieci boja sie meza Pytanie mam nastepujace Czy gdy jeszcze nie ma papierow rozwodowych a zmieni miejsce zamieszkania ma obowiazek podac adres mezowi?A jesli tak czy ma obowiazek wpuscic go do tego mieszkania(o co napewno bedzie zabiegal pod pretekstem sprawdzenia warunkow)?Inna sprawa jest taka ze maz non stop wydzwania nawet w pracy Nie daje spokoju Zarzuca ze utrudnia mu kontakt z dziecmi co jest nie prawda Czy ona musi za kazdym razem odbierac?Czy nie bedzie to potraktowane jako utrudnianie kontaktu?Jest sklonna dac dzieci do rozmowy ale po pracy Prosze o odpowiedzi Z gory dziekuje
anonim cytuj
12-11-2020
Nie ma obowiązku podawać adresu, nie ma obowiązku go wpuszczać, nie musi odbierać od niego telefonu.

anonim cytuj
12-11-2020
Wnioskować od razu o ustalenie kontaktow z ojcem. W celu ochrony swojej prywatności wyznaczyć miejsce spotkania poza miejscem zamieszkania, w obecności matki lub kuratora.

anonim cytuj
12-11-2020
o ustalenie spotkan ok wpierw? Bo papiery o rozwod jeszcze nie poszly A czy do tego czasu jak zostana ustalone spotkania musi dawac mu dzieci?Ona sie boi i one

anonim cytuj
12-11-2020
Nie, nie musi.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Pytanie natury spadkowej i chciałabym się dowiedzieć jak wygląda kwestia dziedziczenia
Dzień dobry. Mego męża babki brat był kawalerem, zmarł w wieku 97 lat. Na własność posiadał dom i ok. 1,5 ha pola, które wydzierzawiał. Jego nieżyjąca siostra miała 3 dzieci. L(córka- 3 dzieci)A (syn po udarze -2 dzieci) J.( już nie żyje - troje dzieci B, M/zakonnica, S- mój mąż ). Jeżeli wujek nie zostawił testamentu, a za życia twierdził, że dom z polem będzie dla osoby B, to jak to ma się do pozostałych członków rodziny.? Czy będzie sprawa...
Uciążliwi sąsiedzi.
Od roku wynajmujemy mieszkanie w bloku. Niestety sąsiedzi, którzy mieszkają nad Nami są alkoholikami i codziennie się awanturują, jakby było mało nocą również. Mamy małe dziecko, które póki co całkiem nieźle sypia, ale niedługo zapewne może stać się to dla niego uciążliwe, dla mnie i partnera już jest i pomimo interwencji naszej czy policji (nic z tym nie mogą zrobić, bo oni ,, są u siebie'') jest to samo. Rozmawialiśmy z sąsiadami, którzy mieszk...
Co jeśli ktoś weźmie na mnie pożyczkę?
Witam potrzebuje pomocy. Dostałam wezwanie na policję . Okazało się że ktoś wziął na mnie pożyczkę w X ( czy jakoś tak) na 4000 złoty. Dodatkowo pożyczka wzięta za granicą, z innego numeru telefonu. Przypomniałam sobie, że kiedyś robiłam aplikacje bankowe za 50 złoty blika i podałam tam właśnie login do tego banku, oczywiście mam prawnika , ale czy jest szansa że znajdą złodzieja ?...
Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje?
Witam. Mieszkam w bloku, mieszkanie własnościowe. Jest zarząd wspólnoty. Od miesiąca w mojej klatce, w moim pionie pojawiły się prusaki. Czy administracja ma obowiązek przeprowadzić dezynfekcje czy muszę we własnym zakresie. Oczywiście zarząd każe przeprowadzać samemu. Co o tym mówi prawo. Z góry dziękuję....

Wyszukiwarka