obowiązki przed rozwodem

Witam Kolezanka odeszla wraz z dziecmi od przemocowego meza Obecnie mieszka u kolezanki Za tydzien ma wynajac mieszkanie I zlozyc papiery rozwodowe Zaznaczam ze zarowno ona jak i dzieci boja sie meza Pytanie mam nastepujace Czy gdy jeszcze nie ma papierow rozwodowych a zmieni miejsce zamieszkania ma obowiazek podac adres mezowi?A jesli tak czy ma obowiazek wpuscic go do tego mieszkania(o co napewno bedzie zabiegal pod pretekstem sprawdzenia warunkow)?Inna sprawa jest taka ze maz non stop wydzwania nawet w pracy Nie daje spokoju Zarzuca ze utrudnia mu kontakt z dziecmi co jest nie prawda Czy ona musi za kazdym razem odbierac?Czy nie bedzie to potraktowane jako utrudnianie kontaktu?Jest sklonna dac dzieci do rozmowy ale po pracy Prosze o odpowiedzi Z gory dziekuje
anonim cytuj
12-11-2020
Nie ma obowiązku podawać adresu, nie ma obowiązku go wpuszczać, nie musi odbierać od niego telefonu.

anonim cytuj
12-11-2020
Wnioskować od razu o ustalenie kontaktow z ojcem. W celu ochrony swojej prywatności wyznaczyć miejsce spotkania poza miejscem zamieszkania, w obecności matki lub kuratora.

anonim cytuj
12-11-2020
o ustalenie spotkan ok wpierw? Bo papiery o rozwod jeszcze nie poszly A czy do tego czasu jak zostana ustalone spotkania musi dawac mu dzieci?Ona sie boi i one

anonim cytuj
12-11-2020
Nie, nie musi.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Nękanie pracownika na zwolnieniu chorobowym.
Od półtora tygodnia przybywam na L4 . Wydzwania do mnie przełożona z pytaniami na co jestem chora i czy zwolnienie będzie przedłużone . Ciągle powtarza jak to beze mnie sobie nie radzą . Czy jest to już nękanie pracownia ? Poszłam na L4 od psychiatry z tego tytułu , że zostałam obarczona nadmiernymi obowiązkami , cięgle niesłusznie słyszę pretensje w swoim kierunku , zmieniono mi godziny pracy ... Nie dość, że sama siebie mam doszkalać to jeszc...
Prawa autorskie.
Chciałbym opublikować wiersz/piosenkę na spotter fb publicznie, skierowana do bliskiej osoby ze względu na miłe dla niej zaskoczenie. Piosenko/wiersz jest na tyle genialna i ładnie ułożona, że boję się, że może zostać skradzione i wykorzystane przez jakiś zespół lub osobę. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć i udowodnić, że należy do mnie w razie gdybym gdzieś ja usłyszał? Jaka adnotację napisać pod publikowana piosenka?. Proszę o wskazówki jak si...
Podział majątku.
Czy po podziale majątku, kiedy mieszkanie zostanie w przydziale dla mnie (a ja muszę spłacić byłego męża ). Powinnam udać się do notariusza sporządzić akt notarialny na mnie czy z postanowieniem sądu to jest automatycznie wpisywane do księgi wieczystej?...
L4 a koniec umowy.
23 października zachorowałem i poszedłem na L4 do 6 listopada. 31 października skończyła się moja umowa o pracę. Nowej nie chciałem podpisać, bo docelowo jak wyzdrowieję, wyjeżdżam za granicę, tam już mam inną pracę załatwioną. 6 listopada byłem nadal chory i dostałem l4 do 27 listopada. 1) Czy coś muszę zgłaszać do ZUS w takiej sytuacji żeby dostać chorobowe za okres choroby już po ustaniu umowy? Co dokładnie powinienem zrobić. 2) A co jeśli...

Wyszukiwarka