obowiązki przed rozwodem

Witam Kolezanka odeszla wraz z dziecmi od przemocowego meza Obecnie mieszka u kolezanki Za tydzien ma wynajac mieszkanie I zlozyc papiery rozwodowe Zaznaczam ze zarowno ona jak i dzieci boja sie meza Pytanie mam nastepujace Czy gdy jeszcze nie ma papierow rozwodowych a zmieni miejsce zamieszkania ma obowiazek podac adres mezowi?A jesli tak czy ma obowiazek wpuscic go do tego mieszkania(o co napewno bedzie zabiegal pod pretekstem sprawdzenia warunkow)?Inna sprawa jest taka ze maz non stop wydzwania nawet w pracy Nie daje spokoju Zarzuca ze utrudnia mu kontakt z dziecmi co jest nie prawda Czy ona musi za kazdym razem odbierac?Czy nie bedzie to potraktowane jako utrudnianie kontaktu?Jest sklonna dac dzieci do rozmowy ale po pracy Prosze o odpowiedzi Z gory dziekuje
anonim cytuj
12-11-2020
Nie ma obowiązku podawać adresu, nie ma obowiązku go wpuszczać, nie musi odbierać od niego telefonu.

anonim cytuj
12-11-2020
Wnioskować od razu o ustalenie kontaktow z ojcem. W celu ochrony swojej prywatności wyznaczyć miejsce spotkania poza miejscem zamieszkania, w obecności matki lub kuratora.

anonim cytuj
12-11-2020
o ustalenie spotkan ok wpierw? Bo papiery o rozwod jeszcze nie poszly A czy do tego czasu jak zostana ustalone spotkania musi dawac mu dzieci?Ona sie boi i one

anonim cytuj
12-11-2020
Nie, nie musi.

anonim cytuj
12-11-2020

Sugerowane Tematy

Alimenty
Płacę alimenty na córkę, 19l. Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych nie mam z nią kontaktu. Nie mogę w żaden sposób dowiedzieć się czy pracuje, czy się uczy. Jakie mam możliwości prawne, aby się tego dowiedzieć? ...
Dziedziczenie a separacja.
Witam jestem z mężem od 2 lat po ślubie mamy córkę, tego roku odziedziczyłam dom po tacie lecz z mężem nie mamy podpisanej rozdzielności jeśli sprzedam nieruchomość i kupię za te środki inną to będzie wliczać się do majątku małżeństwa czy w dalszym ciągu pozostanie jako dziedziczenie i mąż nie będzie miał do tego prawa ?? Proszę o rady i ewentualna pomoc jakie mogę zastosować druki prawne dodam również że z mężem jesteśmy w trakcie załatwiania sp...
Pożyczyłem pieniądze jak je odzyskać ?
Pożyczyłem pieniądze na słowo czy jest szansa żeby je odzyskać ? Omamiła mnie mama kolegi (bardzo dobrego kolegi) która zaproponowała współpracę w otwarciu baru. Przyszła do mnie do pracy i powiedziała, że potrzebuje pracownika a nawet "wspólnika" do otworzenia i prowadzenia baru więc niewiele myśląc zgodziłem się i już tydzień później zrezygnowałem z pracy i zacząłem remontować bar w którym później miałem zacząć pracować a nawet mieć ...
Czy pracodawca może wypowiedzieć umowę na zwolnieniu lekarskim?
Witam, od kilku lat pracuję w pewnej firmie mając umowę o pracę na czas określony. Od dwóch miesięcy jestem na zwolnieniu lekarskim i z tego co wiem będę miał przedłużane. Na pierwszych dniach L4 byłem 16 dni w szpitalu. Mam silną depresję i obecnie jestem na kuracji lekowej oraz pod stałą kontrolą lekarza. Moje pytanie brzmi : czy pracodawca ma prawo wypowiedzieć mi umowę kiedy wrócę do pracy, czy może również powiedzieć w trakcie L4 o wypowied...

Wyszukiwarka