zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Otrzymano więcej sztuk produktu zamówionego w sklepie internetowym.
Dzień dobry. Sytuacja jest następująca: Osoba X zamówiła w sklepie internetowym 1 produkt Y, a kurierem otrzymała 2 produkty Y w jednej paczce. Prawdopodobnie pomyłka na magazynie. Wiem, że w przypadku kontaktu ze strony sprzedającego (jeśli nie żąda zapłaty za drugi produkt) jest obowiązek zwrotu drugiego produktu na koszt sprzedawcy. Chciałbym się dowiedzieć co w przypadku, gdy sprzedający nie upomni się o drugi produkt. Czy istnieje obowiąz...
Prawo spadkowe.
Mam do was pytanie, związane chyba z prawem spadkowym. Sprawa dotyczy działki. Zaczynając od początku działka należała do moich dziadków. Po śmierci babci, dziadek postanowił, ze przekaże działkę swojemu synowi czyli mojemu wujkowi. Wujek chciał oddać działkę mi, ale ja byłam jeszcze za młoda i stwierdziłam, że jest będzie problemem. Wujek umarł 6 lat temu i nie zostawił testamentu, więc działka należy do jego rodzeństwa i ojca (mojego dziadka...
Łamanie regulaminu wspólnoty.
Blokiem, w którym mieszkam zarządza wspólnota mieszkaniowa. Mamy regulamin. Niestety mieszkańcy łamią wszystkie punkty a wspólnota twierdzi, że nic nie może zrobić i można ich skarżyć ze swojego powództwa. Przytoczę może 2 przykłady, jeden z nich to parkowanie motocykla na moim wjeździe na moje miejsce postojowe, właściciel pojazdu ignoruje nasze prośby/żądania, a druga sprawa, sąsiedzi postawili ogromną szafę na naszym piętrze, gdzie mamy 3 mies...
Brak ubezpieczenia zdrowotnego.
Dzień dobry, Od jakiegoś czasu z różnych przyczyn (poszukiwanie pracy) nie posiadam ubezpieczenia NFZ. Jakiś czas temu moja mama była w przychodni w miejscowości, w której się wychowywałam i do której wciąż jestem zapisana. Tam Pani pielęgniarka poinformowała ją o tym, że tego ubezpieczenia nie posiadam. Moje pytanie brzmi - czy Pani pielęgniarka miała prawo informować o tym moich rodziców? Oraz czy jest możliwość wypisania się z tej przychodni?...

Wyszukiwarka