zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

samowola budowlana
Dzień dobry Mam działkę budowlaną i na jej granicy stoi dom sąsiada. Nie interesowałem się tą działką, ale zastanawiam się nad budową na niej domu. Okazało się, że na przełomie kilku lat sąsiad zrobił sobie okna w domu od strony mojej działki. Jestem przed rozmową z sąsiadem i myślę, że najrozsądniejszym rozwiązanie będzie odsprzedanie sąsiadowi odcinka działki, żeby wszystko było zgodnie z prawem budowlanym. Chciałbym się jednak dowiedzieć co ...
Co zrobić gdy wycena szkody jest za niska?
Pan wjechał w mój samochód. Wina tego mężczyzny. Ubezpieczyciel wyliczył szkodę na 600 zł, zaproponował 1 000 zł Byłam w 3 warsztatach i każdy "startuje" z naprawą od 2 500 tyś. Niby szkoda mała bo 3 elementy porysowane, ale jak tłumaczą każdy trzeba zdjąć, zrobić, założyć. Takie koszta i już. Zgodzę się na zaproponowaną kwotę przez ubezpieczyciela to nie starczy mi na zrobienia szkody. Jak do tego podejść? Co zrobić?...
Wskazanie lokalu socjalnego.
Chciałbym się zapytać czy nie doszło do złamania prawa jeżeli chodzi o wskazanie lokalu socjalnego, który nie spełnia kryteriów i warunków pomieszczenia tymczasowego ( z mamą byliśmy eksmitowani w 2015 roku 20 kwietnia ), do sutereny, pomieszczenia piwnicznego, bez poziomu przy ziemi, z zawilgoconą przegrodą budowlaną wewnętrzną ( punkt 4 mówi o tym że przegrody budowlane nie mogą być zawilgocone ), budynek ma ponad 100 lat, do tego dochodzi zła ...
Czy komornik musi powiadomić o egzekucji ?
Witam, mam pytanie, czy komornik mógł mi zająć konto w banku przed przysłaniem oficjalnego listu do domu? Zajęcie miałem 2 tygodnie temu, dziś list do mnie dotarł, kontaktowałem się z nim dzięki informacji z banku, bo nie wiedziałem co się dzieje. Po rozmowie telefonicznej zapłaciłem część i rachunek został zwolniony, ale to było dwa tygodnie temu. Nasuwa mi się pytanie czy komornik tutaj postąpił zgodnie z przepisami?...

Wyszukiwarka