zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Rozwód za porozumieniem stron.
Mąż złożył pozew rozwodowy niby za porozumieniem stron ale nie podał mojego adresu. Ja już wysłałam pismo do sądu z danymi i z tym że on wie gdzie przebywam. Ale nie wiem co dalej. Czy sprawa już się toczy czy jak. Jak sprawdzić na jakim etapie to wszystko jest ?...
PIT. Przekazanie 1%
Mam pytanie, odnoście przekazywania 1% na fundację w podatku w zeznaniu rocznym np. PIT36. Czy będzie on miał wpływ na zmniejszenia zwrotu otrzymanych pieniędzy już po rozliczeniu podatku i przekazaniu tego 1%? Czy przekazując im ten 1% mój zwrot się zmniejszy o ten 1%? Zawsze mnie to zastanawiało. Z góry dziękuję za odpowiedź....
Egzekwowanie długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego
Witam, Jak wygląda teraz sytuacja egzekwowania długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego? Posiadam tam jakieś 760zł do oddania za mandaty ale znalazłem informację, że wszelkie egzekucje z ZUSu, skarbówki etc. są wstrzymane ze względu na stan epidemii. Czy to jest prawda? Jak to się ma w rzeczywistości? Dodam, że chciałem to zapłacić ale po prostu dało by mi to odwlec w czasie i miałbym więcej "pieniążków" na święta. Pozdraw...
Nieuzasadnione rozwiązanie umowy na czas nieokreślony.
Umowa na czas nieokreślony, wypowiedzenie ze strony pracodawcy, odwołanie do Sądu pracy. Sprawa zakończyła się, podpisaniem ugody Sądowej na 1szej rozprawie. Pracodawca zobowiązał się do zapłaty na moją "rzecz" odszkodowania kwoty 18.000 złotych brutto (słownie: osiemnaście tysięcy złotych brutto). 2. Kwotę wskazaną w ust. 1 powyżej Pozwana przeleje na rachunek bankowy Powódki nr [______], po potrąceniu należności publicznoprawnych prze...

Wyszukiwarka