zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Ubezpieczenie mieszkania.
Po odsunięciu szafki w pokoju zauważyliśmy, że na obszarze ok 2 metrów kwadratowych zeszła farba wraz z tynkiem ze ściany. Sąsiad ma po 2 stronie łazienkę i podejrzewamy, że jest to ich wina. Niestety sąsiedzi to ludzie z którymi nie da się nic załatwić. Na próbę rozmowy na ten temat trzasnęli mi drzewami przed nosem. Nie wiem nawet czy mają ubezpieczenie. Czy można to załatwić jakoś inaczej? Np. zgłosić to do mojego ubezpieczyciela żeby to oni ...
Podrobiony testament.
Sprawa spadkowa. Otworzony testament, który w 100% nie jest napisany i podpisany przez daną osobę. Napisany na kawałku kartki. Znam pismo i wiem że jest to podrobione. Jak to udowodnić? Sprawa jest odroczona, testament zakwestionowany. Co dalej? Wszystko według testamentu przepisane na siostrę....
budowa domu i podział majątku
Witam! Mam pytanie: w roku 2009 wziąłem ślub, moja żona otrzymała w roku 2010 działkę budowlaną od swoich rodziców notarialnie została ona zapisana tylko na nią. Przez 10 lat budowałem dom z czego ona wniosła mały wkład własny. Obecnie jesteśmy po rozwodzie, była żona chce żebym oddał jej klucze do domu i dokumenty dotyczące budowy domu. Do tej pory nie interesowała się budową ani kosztami związanymi z domem.Od siedmiu lat jest w Anglii dopiero p...
Ustalenie ojcostwa po latach.
Moja Matka, przed porodem, rozstała się z moim Ojcem. Nie byli małżeństwem. W akcie urodzenia mam wpisane tylko jego imię. Przez te wszystkie lata nie utrzymywał ze mną żadnego kontaktu. Dziś chcę by formalności stały się zadość, by później walczyć o spadek. Od czego mam zacząć, zanim wynajmę adwokata? Dziękuję za pomoc....

Wyszukiwarka