zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Zameldowanie rodziny w mieszkaniu komunalnym.
Dzień Dobry, mam pytanie chcielibyśmy zameldować się u teściowej (ja i mąz i dwójka dzieci) w mieszkaniu komunalnym.Tesciowa jest głownym najemcą. W tej chwili jesteśmy lokatorami TBS, ale chcemy zrezygnować z najmu TBS i zamieszkać u teściów. Czy jest możliwość meldunku w tym mieszkaniu komunalnym?...
Stypendium na studiach.
Czy jeżeli skorzystam ze stypendium na studiach dla osób niepełnosprawnych ale nie będę uczęszczać na zajęcia to po skreśleniu z listy studentów między 1 a 2 semestrem poniosę jakieś konsekwencje? Będzie należało zwrócić kwotę stypendium do uczelni bądź ponieść karę za to?...
Zgubiony paragon, a zwrot pieniędzy.
Witam, dziecko chodzi na basen 9 lat. W czerwcu przedłużyłem karnet. Dostałem paragon i niestety go wywaliłem przez pomyłkę jak pozbywałem się tych niepotrzebnych. Szkółka wypisuje także takie jakieś karnety. Zawsze wchodziło się na karnet więc nie kolekcjonowałem tych paragonów. Dziś przychodzimy i... 1. Szkółka podobno dostała wypowiedzenie od szkoły na korzystanie z basenu. 2. Z rozmowy wyszło, że NIGDZIE już nie będą prowadzić zajęć. Chyb...
Rozdzielność majątkowa z datą wsteczną.
Sytuacja jest następująca. Rodzice mają wspólność majątkową. Są właścicielami gospodarstwa, domu oraz ziemi. Zostały im to przepisane w zamian przez dziadków ze strony. Jednak niestety okazuje się, że moja matka ma spore długi komornicze. Ojciec nic o tym nie wiedział i nie wyrażał zgody na żadne branie kredytów czy pożyczek, nie był informowany o tym przez matkę. Czy majątek rodziców jest zagrożony zajęciem, jeśli nie wiedział o żadnego tego typ...

Wyszukiwarka