zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Czy była żona może mieć jakiekolwiek prawa do tego mieszkania?
Trzy lata po rozwodzie. Bez podziału majątku. Chcę kupić mieszkanie z oszczędności, które zacząłem zbierać jeszcze przed rozwodem. Czy była żona może mieć jakiekolwiek prawa do tego mieszkania?...
Sprzedaż ubrań
Wystawiam rzeczy do sprzedaży na VINTED, są to rzeczy używane oraz nowe z metkami lub bez, na które nie posiadam paragonów, jednakże są zakupione w okresie dłuższym niż 6 miesięcy od dnia wystawienia do sprzedaży w serwisie VINTED. Pracuje na etacie, czy jestem zobowiązana odprowadzać podatek od sprzedaży? Jeśli tak to w jakiej formie, comiesięcznej, rocznej przy okazji zeznania podatkowego? Ubrania nowe, z metkami sprzedaję ze stratą, czyli po c...
odwołanie popełnienia wykroczenia
Witam. 2 miesiące temu złożyłam zawiadomienie na policji o popełnieniu wykroczenia, którym było przywłaszczenie. Doszłam do porozumienia z tą osobą i chciałabym odwołać swoje zgłoszenie. Jak wygląda procedura w tej kwestii ? Co powinnam napisać we wniosku ?...
Czy jest możliwość zawnioskowania o większą ilość telefonów dla osób osadzonych oraz na dzieci jedno widzenie więcej?
Witam. Kobieta z którą żyje w konkubinacie została osadzona w ZK. Zanim poznałem swoją konkubinę byłem w związku małżeńskim gdzie mam córkę która ma 3 lata. Do dnia dzisiejszego nie mam rozwodu ani ja ani matka mojej córki nie złożyliśmy pozwu o rozwód. Moja córka bardzo jest przywiązana do mojej obecnej partnerki która niestety przebywa obecnie w zakładzie karnym. W związku z tym iż bohaterka postu ma do odsiedzenia 3 lata i została zakwalifikow...

Wyszukiwarka