zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Czy służebność osobista jest dziedziczona?
Moja mama ma siostrę, ta siostra przepisała jej mieszkanie. Jest zapis że ta siostra może mieszkać tam dożywotnio. Sprawa wygląda tak że mama zmarła i ja jestem jedyną osobą jako spadkobiercą. Rodzina naciska że teraz to mieszkanie przejdzie na mnie I że mam się ciotką opiekować, w zamian za to że mieszkanie będzie moje a ja nie chce tego mieszkania i całego spadku. Gdzie to formalnie mogę załatwić aby odrzucić spadek ?...
Jak rozmawiać z UFG?
Wezwaniem z 26-06-2023 UFG nałożyło na mnie maksymalną karę za brak OC na podstawie kontroli w dniu 09-05-2023. Przedmiotowe auto sprzedałem w dniu 14-09-2018. Zbycie auta do ubezpieczyciela zgłosiłem 04-11-2018. Zbycie auta do starosty zgłosiłem dopiero 31-01-2023. Do UFG przesłałem zaświadczenie wydane przez organ rejestracyjny potwierdzające, że zgłosiłem zbycie w dniu 31/01/2023 na podstawie umowy sprzedaży z dnia 14-09-2018. Na to UFG, że...
Został kupiony uszkodzony samochód, zapomniano zapisać tego w umowie czy teraz każda ze stron może dopisać tę uwagę na swojej umowie?
Witam. Został kupiony uszkodzony samochód niestety na umowie kupna zapomniano zapisać tego w umowie czy teraz każda ze stron może dopisać tę uwagę na swojej umowie? Pozdrawiam...
Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?
Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu. Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??...

Wyszukiwarka