zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Rozwód z winy małżonki.
W 2013 roku pobrałem się ze swoją bardzo długo mi znaną dziewczyną, narzeczoną po kilku latach zaślepiony jej dobrem zostałem zdradzony przeszło dwa tygodnie temu, mam na to rozmowy z czatu Żony, pełne nagranie czatu z tygodnia gdzie wszystkie najdrobniejsze szczegóły w nim są, w sumie nie wiem jakie ale jest tego sporo, nie dałem rady dalej czytać po dwóch zdaniach przeczytanych. Mieszkaliśmy u jej rodziców tam jestem zameldowany jeszcze... (chy...
Czy powinnam dostać odprawę?
Dnia 31 sierpnia otrzymałam wypowiedzenie z pracy, umowa na czas nieokreślony. Przyczyną jest likwidacja stanowiska pracy. Następnego dnia dostałam l4 które mam do 16 października. 30 września formalnie zakończyłam pracę. Moje pytanie czy pracodawca nie powinien wypłacić mi z ostatnim dniem ekwiwalentu za niewykorzystany urlop ? Czy wgl nie powinien do tego dnia się ze mną rozliczyć? Powinnam dodatkowo otrzymać odprawę, mam rację?...
przedawnienie pożyczki
Witam czy pożyczka z prowidenta z 2008 r z wyrokiem sądu z tego roku ulega przedawnieniu...
Zasiłek chorobowy vs. zasiłek opiekuńczy
Witam wszystkich, mam taką zagwozdkę, może ktoś z Was będzie wiedział, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na ten konkretny przypadek. Od tego roku nowy zasiłek chorobowy (nowe 182 dni) liczone są, jeżeli pracownik przepracował 60 dni od ostatniego L4 (bez względu na rodzaj choroby/zwolnienia L4). Jak ma się zasiłek opiekuńczy (L4 na dziecko) do tych 60 dni? Przykład (skrajny, ale najlepiej zobrazuje pytanie): Pracownica była na zwolnie...

Wyszukiwarka