witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Witam, pracuje w firmie zajmującej się sprzedażą okien, zamówiłem okna u producenta, okazało się że zamówiłem błędne wymiary. Klientka zdenerwowana chce obciążyć mnie karą. którą będzie musiała zapłacić wykonawcy kuchni. Wstępnie powiedziała, że jest to 29 tysięcy.
I teraz pytanie czy ja jako zarabiający minimalna krajową muszę płacić tak wysoką karę? Ewentualnie jeśli będzie chciała wyciągnąć taką karę od pracodawcy to czy pracodawca może obarc...
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Dzień dobry,
Proszę o podpowiedź bo już się pogubiłem.
W umowie na czas określony jako najemca mam możliwość wypowiedzenia umowy
"Wynajmującemu przysługuje prawo do wypowiadania umowy najmu , jednak nie później niż na miesiąc naprzód w następujacych przypadkach:..."
Mam podstawę by wypowiedzieć umowę i moje pytanie jak liczyć ten termin. Chce wypowiedzieć umowę dnia 1 września czyli najemca musi się wyprowadzić do 30 października? C...
Witam.
Mam 2 dzieci, żona mnie zdradziła i jest w ciąży z obecnym partnerem. Mieszka z nim i z dziecmi. Ja mieszkam w domu rodzinnym z ojcem który utrzymuje z się tylko z emerytury i dwiema siostrami które pracują.
Wniosek o rozwód za porozumieniem stron już jest złożony, zarówno został podany wniosek o alimenty w kwocie 600 zl na dziecko. Rozprawy zadnej jeszcze nie było.
Zarabiam 4 tys/msc brutto.
Do pracy dojeżdżam 5 dni w tygodniu 20 ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: