zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Czy mogę wycofać się z umowy, którą dziś podpisałam?
Witam , dzisiaj podpisałam na czas próbny umowę o pracę czy mogę się z niej wycofać jeszcze dzisiaj ????...
ubezpieczenie
Zaczęłam niedawno nową pracę (11.09). Serwis pacjent.gov.pl w dalszym ciągu pokazuje mi, że nie mam prawa do ubezpieczenia. Otrzymałam informacje, że zostałam zgłoszona do ZUS już pierwszego dnia ale widocznie system jeszcze tego nie odnotował. Nie wiem co robić, bo jutro rano mam lekarza na NFZ...
Właściciel wynajął brudne mieszkanie.
Co przypadku gdy wynajmujący oddał do wynajmu mieszkanie nadające się do gruntownego sprzątania przez firmę sprzątająca? Czyli brudna kuchnia, gruba warstwa tłuszczu na szafkach, zasikana toaleta, brudne, zakurzone podłogi itp. i taka sytuacja w której wynajmujący obiecał ogarnąć mieszkanie do czasu wprowadzenia najemcy, a tego nie zrobił i ten ostatni zauważył to dopiero kiedy przyjechał z formą przeprowadzkową z meblami? Co może zrobić najemca...
Martwię się o swój samochód
Witam. Pod blokiem w którym mieszkam jest parking przy którym rosną drzewa. Drzewa są dość stare, schodzi z nich kora, na codzień spadają drobne gałęzie. Ostatnio widziałam jak większa gałąź spadła na samochód i narobiła szkód. Martwię się o swój samochód, czy mając tylko OC mogę się starać o odszkodowanie w razie gdyby taka gałąź na nie spadła? Teren raczej należy do miasta i myślę że to ich zadaniem jest zadbać o drzewa, które stanowią niebez...

Wyszukiwarka