zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Alimenty od ojca.
Dzień dobry chciałabym się dowiedzieć czy istnieje szansa na to bym po 19 latach zaczęła dostawać alimenty od ojca? Mam 19 lat moja siostra prawie 17 obydwie się uczymy jeszcze w technikum i planujemy później pójść na studia. Z ojcem nie mamy wcale kontaktu zdradził i zostawił naszą mamę jak była w ciąży z siostrą. Od tej pory mieszkamy z babcią. Alimenty są osadzone w wysokości 300 zł płatne do ręki których nigdy nawet nie zapłacił . Mama nie ch...
Ojciec dziecka od kilku lat nie płaci alimentów.
Ojciec dziecka od kilku lat nie płaci alimentów. Sprawa u komornika. Od roku pobieram alimenty z funduszu. Został skazany za nie płacenie alimentów. Odbyła się sprawa w sądzie i na następnej sprawie będzie on ze swoim adwokatem i żąda mediacji. Sprawy zakłada fundusz, ja chodzę jako świadek. Czy muszę zgodzić się na mediacje jak dług nie dotyczy tylko dziecka a też funduszu i komornika ?...
Eksmisja niezameldowanego lokatora.
Chciałam zapytać jaka jest procedura eksmisji niezameldowanej lokatorki w mieszkaniu komunalnym? Mój kuzyn jest najemcą mieszkania a wraz z nim wprowadziła się jego "koleżanka" jednak w żaden sposób prośba nie można jej zmusić do opuszczenia mieszkania. Sprawą może zając się policja?...
Uchylenie alimentów na dorosłe dziecko.
Podpowie ktoś jak to jest z wycofaniem alimentów, gdy dziecko nie uczy się i jest pełnoletnie (18 lat). Gdzie i jak to się zgłasza, robi, jakie są procedury?...

Wyszukiwarka