witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Od roku wynajmujemy mieszkanie w bloku. Niestety sąsiedzi, którzy mieszkają nad Nami są alkoholikami i codziennie się awanturują, jakby było mało nocą również. Mamy małe dziecko, które póki co całkiem nieźle sypia, ale niedługo zapewne może stać się to dla niego uciążliwe, dla mnie i partnera już jest i pomimo interwencji naszej czy policji (nic z tym nie mogą zrobić, bo oni ,, są u siebie'') jest to samo. Rozmawialiśmy z sąsiadami, którzy mieszk...
Problem dotyczy zatrzymania i odprowadzenia na rozprawę. Szwagier został zatrzymany przez policję. Wyglądało to tak, że dwóch policjantów przyszło do niego do domu, wieczorem. Wylegitymowali go i kazali stanąć pod ścianą. Wtedy przeszukali mu ubrania, skuli ręce z tyłu i wyprowadzili. Prosił żeby nie robili tego przy dzieciach i dali się pożegnać, ale pozwolili porozmawiać jedynie w kajdankach za plecami. Gdy zabrali go na przeszukanie biura, do ...
Witam, mam pytanie odnośnie wniosku do sądu, który muszę sformułować. Mam do napisania wniosek o wydanie z archiwum dokumentów dotyczących mojej osoby odnośnie odebrania/ograniczenia praw rodzicielskich moim rodzicom. Jak taki wniosek ma wyglądać? Na internecie jest masa wniosków do pobrania, jednak żaden nie dotyczy podobnej sprawy. Proszę o szybką pomoc....
Mam do was pytanie, związane chyba z prawem spadkowym.
Sprawa dotyczy działki.
Zaczynając od początku działka należała do moich dziadków.
Po śmierci babci, dziadek postanowił, ze przekaże działkę swojemu synowi czyli mojemu wujkowi. Wujek chciał oddać działkę mi, ale ja byłam jeszcze za młoda i stwierdziłam, że jest będzie problemem. Wujek umarł 6 lat temu i nie zostawił testamentu, więc działka należy do jego rodzeństwa i ojca (mojego dziadka...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: