zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Składowanie odpadów przez sąsiada.
Sprawa wygląda tak, sąsiad postawił coś w rodzaju szopy -wiaty o wymiarach około 2,5x2,5 metra na pojemniki ze śmieciami itp. Wiatę tą ustawił bezpośrednio przy ścianie swego budynku przy narożniku domu w odległości około 1.5 metra od swojego okna oraz około 1.5 metra od granicy mojej posesji. sprawdzając w internecie wyczytać można iż taka budowla powinna się znajdować 2 metry od działki sąsiedniej i 5 metrów od okna pomieszczenia na pobyt stały...
urlop macierzyński i wychowawczy
Jestem w 38tc, termin na 20 paź. Umowę mam na czas określony do końca roku. Po porodzie przechodzę na macierzyńskie, pracodawca nie musi mi przedłużać umowy tak słyszałam . Czyli do grudnia będę miała wynagrodzenie z pracy a później ZUS? Ile procent wypłaty jak to wygląda? Jeśli mi nie przedłuży umowy to urlop wychowawczy już mi nie przysługuje ?...
Czy pracownik ma obowiązek wykorzystać urlop wypoczynkowy w taki sposób by jedna część wypoczynku trwała nie mniej niż 14 kolejnych dni?
Czy pracownik ma obowiązek wykorzystać urlop wypoczynkowy w taki sposób by jedna część wypoczynku trwała nie mniej niż 14 kolejnych dni?...
Pokrewieństwo
Dzień dobry. Mama mojej babci to moja prababcia a więc siostra prababci to ciocia mojej babci a syn cioci mojej babci kim jest dla mnie? Jaki to stopień pokrewieństwa? Czy małżeństwo jest legalne w takim wypadku?...

Wyszukiwarka