witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy.
Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...
Zajmuje się rodzicami jeżdżę z nimi wszędzie do lekarzy do tego opiekuje się nimi cały czas jak to się mówi dochowuje mam jeszcze 4 braci i żaden się nie poczuwa do obowiązku zajęcia się rodzicami . Chciałbym żeby rodzice zapisali mi połowę domu żebym był współwłaścicielem tego domu za to że się tylko ja zajmuję nimi. Po śmierci rodziców byłbym współwłaścicielem i spadkobierca w jednym moje pytanie czy mając połowę domu zapisana na siebie resztę ...
Mam takie zapytanie mieszkam z mama mieszkanie jest na nią od czterech lat mieszka z nami jej partner okazało się że ma mnóstwo długów i komornik go szuka jest zameldowany u nas tymczasowo ?czy może zająć coś z mojego i mamy mieszkania na poczet jej partnera ?nie mają ślubu po prostu mieszka z nami....
Witam, pytanie. Pracodawca wypowiedział umowę z 3-miesiecznym okresem wypowiedzenia. Pracownik znalazł już prace, natomiast pracodawca nie chce zgodzić się na porozumienie stron, aby mógł odejść wcześniej. Jakie są konsekwencje porzucenia pracy? Jakie w razie czego może ponieść koszty pracownik? Są jakieś "widełki"? Zaznaczam, że na tym stanowisku pracuje jeszcze jedna osoba. Z góry dziękuję....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: