zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Podatek od darowizny?
Witam Pieniądze podarowane od mamy dla córki ponad 50 tys. przelewem z konta mamy na konto córki. Czy na tej lini przy tej kwocie jest się zwolnionym z podatku w URzędzie skarbowym ? Czy są jakieś limity ? Dziękuje. Jaki formularz należy wypełnić ? ...
Ekwiwalent za urlop.
Witam czy jeśli się zwalniam i od 1.08 zaczynam prace w innym zakładzie pracy to pracodawca wypłaca mi ekwiwalent za urlop? Dziś dowiedziałam się ze zapomnieli i że dopiero we wrześniu wypłaca. Czy mogę domagać się wypłaty od razu? ....
Komornik a wypłata.
Czy jeśli jestem na L4 bo jestem w ciąży a moje brutto wynosi powiedzmy 3700, to ile może zabrać mi komornik? A ile powinien zostawić wypłaty? L4 w ciąży jest sto procent płatne więc, czy nie powinno mi zostać najniższą krajowa ???...
Brak zwrotu pieniędzy za zwracane rzeczy.
Dzień dobry, 13.11 złożyłem zamówienie przez Internet w dużym sklepie sportowym 17.11 otrzymałem zamówienie. Tego samego dnia zgłosiłem zwrot. Skorzystałem z etykiet otrzymanych od sklepu i nadałem 2 paczki (z racji wielu rzeczy w zwrocie) w punkcie nadania kuriera (Supermarket spożywczy) 21.11 sklep sportowy przyjął zwrot, jednakże w zaksięgowanych ze zwrotu rzeczach brakowało jednej pary butów, które spakowałem z innymi w paczkach. 22.11 po...

Wyszukiwarka