witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Proszę o odpowiedź, jeżeli żona dostała dom od rodziców zapisany tylko na nią ale w trakcie trwania małżeństwa, teraz męża nie ma w domu, ma zarzut znęcania się nad rodziną. Czy ten majątek wchodzi w podział przy rozwodzie?...
Testament jedynie odczytany, jeszcze nie został "zaklepany". Mimo tego jest pełna zgodność, że dom sprzedajemy i trzeba to jak najszybciej zrobić (wymaga remontu). Tutaj właśnie wchodzą moje pytania:
1. Czy w takiej sytuacji gdzie jeszcze nie ma statusu własności/prawnego (czy jak fachowo to nazwać) można taki dom sprzedać??
2. Czy jeśli można sprzedać to należy od razu uiścić jakieś opłaty z tego tytułu??
Po prostu chciałem się upew...
Dzień dobry,
Chciałabym prosić o rade do kogo i do jakiej instytucji można się zwrócić o niezwrócone pieniądze za faktury. Już tłumacze: latem w 2022 kolega pracował w restauracji nad Wisłą, przeprowadzał prace konserwatorskie i remontowe. Kolega kupował niezbędne materiały i narzędzia z własnych pieniędzy umawiając się z przełożonym, ze wszystko zostanie mu zwrócone. Kolega brał faktury na firmę. Do dziś księgowość nie zwróciła wszystkich pieni...
Pożyczyłem fałszywemu koledze pieniądze, do tej pory nie oddał ani grosza. Chciałbym się zapytać Was co robić? Oprócz treści umowy pożyczki mam oczywiście potwierdzenia z banku, wiadomości sms, messenger jako dowód, że do pożyczki faktycznie doszło, zapisane są tam fałszywe zapewnienia, że zostanie spłacona.
Obecnie oszust udaje, że nie otrzymuje wiadomości na Messengerze. A zaćmienie mózgu mu odebrało możliwość napisania, e-maila, smsa, listu –...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: