zakup samochodu

witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
anonim cytuj
06-11-2020
Tak, nalezy dostarczyć trzy umowy i przypominam o podatku do urzedu skarbowego

anonim cytuj
06-11-2020
auto kupione poniżej 1000zl więc nie trzeba płacić podatku do urzędu? czy się jednak mylę?

anonim cytuj
06-11-2020
tak, zwolnieniu podlegają auto do 1000zl, lub kupione przez osoby niepełnosprawne kupujace na własny użytek...

anonim cytuj
06-11-2020

Sugerowane Tematy

Jak krok po kroku zostać rodziną zastępczą?
Czy ktoś krok po kroku może wytłumaczyć mi, jak zostać rodziną zastępczą? Są to dzieci z rodziny, w wieku 8 i 6 lat. Jakie kroki podjąć? Na jaką pomoc państwową mogę liczyć? Ich matka przebywa w ZK....
Ustanie L4 a podpisanie nowej umowy
Dzień dobry, 31.10. 2023 r. W ostatnim dniu pracy zostało mi wystawione L4 do dnia 29.11.2023r. Nowa pracę zaczynam od grudnia. Czy na czas od 29.11 do dnia podpisania umowy przysługuje mi jakieś ubezpieczenie? Dziękuję za odpowiedź ...
Nie dostałam paragonu, jak mogę go uzyskać?
Nie został mi wydany paragon za sesje zdjęciowa. Gdzie mogę to zgłosić i jak wygląda taka procedura? Zgłaszam to anonimowo czy podaję przy tym swoje dane ?...
Śmierć współwłaścicieli nieruchomości a dziedziczenie.
Mam pytanie, mianowicie moi rodzice są współwłaścicielami domu w którym mieszkamy ( jestem ich jedynym dzieckiem i jestem osobą pełnoletnią ). Wszyscy jesteśmy zameldowani od tym adresem. Dom jest współwłasnością rodziców. Proszę mi powiedzieć, co w przypadku ich śmierci? Czy po ich śmierci niejako z automatu odziedziczę dom, czy należy to w jakiś sposób załatwić prawnie za ich życie, aby potem nie było kłopotów? Jeśli załatwić za ich życia, to j...

Wyszukiwarka