witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Witam
Mam problem
Podczas kolejnej rozprawie o rozwód puściły synowi nerwy i emocjonalnie zwyzywał prawniczkę żony od kłamliwej suki i gorszej od k.. Wy z ulicy podobnie z sędzia od przekupione chuj wartej baby sankcjonujacej klamlitezy żony. Generalnie dużo wulgaryzmów. Czy można to odkręcić i czy ewentualnie co za to grozi kara za obrażę sądu? Jak wysoka i co dalej z przerwana sprawą? Ktoś tak miał?
Pozdrawiam...
Witam. Proszę o informację czy sprzedając przez internet jako osoba fizyczna mam prawo wycofać się ze sprzedaży i nie wysłać towaru gdy kupujący oświadczył, że zrobił przelew. Na grupie sprzedażowej wystawiłam przedmiot jak się okazało w rażąco niskiej cenie. Kilku grupowiczów po fakcie poinformowało mnie o realnej cenie. Towar wystawiłam za 5 % jego wartości. Proszę o informację i podstawę prawną czy muszę wysłać towar....
Witam Serdecznie .
Pytanie do ekspertów .
Jako firma sprzedajemy auto .
Klient jest z Ukrainy ,czy my jako firma musimy fakturę z vatem wystawić?
Czy w tym przypadku jest faktura 0 ?
...
Witam ostatnio widziałem tutaj na grupie post i chciałem się upewnić czy to prawda.
Mianowicie miałem auto zaparkowane za zakazem parkowania ale było to na terenie osiedla i drogi a właściwie parkingu który należy do spółdzielni. Policja zostawiła karteczkę za szyba i to prawda ze nie moga mi wcisnąć mandatu jak się wstawię bo na terenie prywatnym nie maja prawa mnie za to wykroczenie karać ?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: