witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Robiłam kurs na prawo jazdy w 2011 roku. Zdawałam w OSK egzamin praktyczny, do teorii nie przystąpiłam wtedy, dopiero w tym roku. Teraz chciałabym sprawę dokończyć. Od OSK nie otrzymałam kart jazd, tylko umowę i rachunek. Oni karty jazdy zniszczyli. Nie chcą wystawić żadnego zaświadczenia o ukończeniu kursu, namawiają do ponownego wykupienia kursu. Teoretycznie kurs jest dożywotni, no ale bez ukończonych obydwu egzaminów wtedy nie uznają go jako ...
Dzień dobry. Żona pracuje od 5 lat w jednym zakładzie pracy, umowa na czas nieokreślony. Okazało się że jest w ciąży (test pozytywny robiony ok 2 tyg temu). Czy jeżeli powie o tym przełożonemu a nie była jeszcze u lekarza może dostać wypowiedzenie i zostać zwolniona? Chciałaby pracodawcę poinformować jak najszybciej lecz boi się jak zareaguje. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam...
Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną....
Dzień dobry. Kilka dni temu zmarł mój tato. Został po nim samochód osobowy. Ubezpieczenie na ten samochód jest do końca października. Jakie kroki prawne powinienem podjąć, aby legalnie móc poruszać się tym samochodem po polskich drogach? Czy do końca trwania ubezpieczenia można nim normalnie jeździć? Dziękuję za pomoc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: