witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Sąd pisemnie wzywa mnie do złożenia odpisów załączników do pisma co to znaczy?
Ps. czy to znaczy że mam dołączyć oryginalne rachunki itp.? czy to znaczy że mam gdzieś to wykonać za "zgodnością z oryginałem'' jeśli tak to gdzie ?...
Witam , proszę o pomoc.
Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. Partner pracował za granica - Holandia, Legalnie- przez agencje pracy. Z tego co czytałam przysługuje renta… gdzie najlepiej się udać dowiedzieć co w tej sytuacji ? ZUS ? Chodzi również o to ze jeżeli o...
Pracuje w urzędzie miasta. 3 lata pracowałem na umowie zleceniu . Od 1 stycznia 2022 otrzymałem umowę o pracę ,która trwa do teraz . Ile wynosi okres wypowiedzenia ?...
Bardzo proszę o wskazówki, co powinienem zrobić. Mając prawomocny nakaz zapłaty wysłałem do Sądu wniosek o klauzulę wykonalności. W odpowiedzi Sąd przysłał mi wezwanie do uzupełnienia mojego wniosku o dane pozwanego takie jak: adres zameldowania, imiona rodziców, data urodzenia, drugie imię, numer dowodu osobistego, względnie o podanie numeru PESEL.
Ja posiadam tylko adres pozwanego, na który Sąd wysłał pozew. Żadnych innych danych nie posiadam....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: