witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Dzień dobry chciałabym się dowiedzieć czy istnieje szansa na to bym po 19 latach zaczęła dostawać alimenty od ojca? Mam 19 lat moja siostra prawie 17 obydwie się uczymy jeszcze w technikum i planujemy później pójść na studia. Z ojcem nie mamy wcale kontaktu zdradził i zostawił naszą mamę jak była w ciąży z siostrą. Od tej pory mieszkamy z babcią. Alimenty są osadzone w wysokości 300 zł płatne do ręki których nigdy nawet nie zapłacił . Mama nie ch...
Ojciec dziecka od kilku lat nie płaci alimentów. Sprawa u komornika. Od roku pobieram alimenty z funduszu. Został skazany za nie płacenie alimentów. Odbyła się sprawa w sądzie i na następnej sprawie będzie on ze swoim adwokatem i żąda mediacji. Sprawy zakłada fundusz, ja chodzę jako świadek. Czy muszę zgodzić się na mediacje jak dług nie dotyczy tylko dziecka a też funduszu i komornika ?...
Chciałam zapytać jaka jest procedura eksmisji niezameldowanej lokatorki w mieszkaniu komunalnym? Mój kuzyn jest najemcą mieszkania a wraz z nim wprowadziła się jego "koleżanka" jednak w żaden sposób prośba nie można jej zmusić do opuszczenia mieszkania. Sprawą może zając się policja?...
Podpowie ktoś jak to jest z wycofaniem alimentów, gdy dziecko nie uczy się i jest pełnoletnie (18 lat).
Gdzie i jak to się zgłasza, robi, jakie są procedury?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: