witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?
Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?...
Witam, potrzebuję informacji. Dostałam od mamy działkę w akcie notarialnym. Czy mojemu bratu będę musiała coś za to zapłacić w przyszłości? Jeśli tak, to jak tego uniknąć? Brat nie dostał nic od mamy i raczej się na to nie zapowiada. Mam też siostrę, która mieszka z mamą. Siostra zapewne dostanie dom. Brat nie dostanie nic ....
Prowadzę działalność gospodarczą i skupuje elektronikę na OLX. Z oczywistych względów wszystko dzieje się na odległość. Zawsze dzwonię zawczasu do sprzedającego.
Do każdego zakupu sporządzam umowę kupna sprzedaży gdzie kupujący musi podać:
1) Imię i Nazwisko
2) Adres (miejscowość, ulicę nr domu)
3) Nr dowodu
4) na końcu musi się czytelnie podpisać
W umowie wyszczególniona jest nazwa przedmiotu, jej stan techniczny i cena za jaką kupuję. Dod...